Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

8181. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8180. - Amandalear)
2014. nov. 1. 10:19
Na azért neked az se olyan borzasztó... sokan szaladgálnak így a világban.
2014. okt. 31. 22:37

Találtam egy régi képet másfél éve készült fél évvel a műtét előtt. Elrettentésül vagy éppen inspirációnak feltöltöttem.

Mostmár van előtte s utána képem:-)

8179. anig1
2014. okt. 28. 08:02
Aki a haja miatt félne, nekem kihullott szinte az egész, aztán kinőtt, (kép) semmi fehérje port nem ittal, csak laktózmentes tejet napi fél litert a tartósból 1.5 gr zsírtartalom. kortyolgatva elosztava 2-3 adagba naponta.
8178. anig1
2014. okt. 28. 07:30
A dömping: szapora szívverés, nagyon erős vágy a lefekvésre, hasgörcs, hasmenés, izzadással jár. Mivel veszélyes igyekezni kell elkerülni.A cukros és zsíros dolgok kerülendők.Nálam eleinte volt összesen 2szer. A yoghurt, és a gyümölcslé váltotta ki. Illetve 2 évvel a műtét után egy mekis forró csoki. Lassan kell enni, nem inni közben, hogy ne haladjon le az étel túl hamar a vékonybélbe. Ízesített vizek, bolero, ilyesmi a cukros dolgok helyett. Én a tejes kávét laktózmentes tejjel jól bírom, szép lassan 2,5 decit. Gyümölcslé helyett, inkább mandarin, reszelt alma, banán.
8177. anig1 (válaszként erre: 8175. - Tana)
2014. okt. 28. 07:12
A hasymoto egy autoimmún betegség, a pajzsmirigy az évek folyamán eltűnik, felszívódik, a műtéttől függetlenül, a letroxot szedni kell, de lehet, hogy 2-3 év múlva elég lesz kicsit kevesebb, mivel kevesebb lesz a súlyod.
8176. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8175. - Tana)
2014. okt. 27. 13:41
Tudomásom szerint a túlsúlyosaknál gyakori a pm alulműködés, részben mert eleve az alulműködés túlsúlyt okoz, részben pedig mert a pajzsmirigy "kimerül" abban, hogy többet kell termelnie a nagyobb testtömeg miatt. Nekem is van alulműködésem (bár nem hashymoto), letroxot szedek rá, azóta normális tartományban van a TSH-m. Próbáltam műtét után hanyagolni a letroxot, mondom hátha a műtét ezen is segít, nos, nem. Ment fel az érték, újra szedni kellett.
8175. tana
2014. okt. 27. 11:49
Igen , igazatok van , mindenkinek más -más eredendő eü. problémja van . Mindenkinek máképp reagál a szervezete , ki könnyebben , ki nehezebben épűl fel és gyűri le a nehézségeket . Nekem pajzsmirigy alulműködésem van / hashymoto /, fogalmam sincs róla , hogy ez hogyan befolyásolja a műtét eredményét , hisz nagyrészét a túlsúlynak ennek köszönhetem, mennyire neheziti meg a műtét után való életemet . Van valaki köztetek akinek pm alulműködése van - volt? Mire számítsak ?
2014. okt. 26. 23:34
:) Ez jó :D
2014. okt. 26. 22:36
Ez dömping egy szigorú tanár. Ha nem jól viselkedsz megbüntet. Ha nem érted mit kell csinálni megbüntet Addig mig meg nem tanulod a szabályokat. Klasszikus kondicionálás lesz a vége:-) Ugy begyakorlom, hogy akkor se felejtem el ha netán megszünne a dömping.
8172. a1821e9523 (válaszként erre: 8171. - 1a44ad4b58)
2014. okt. 26. 22:13
Teljesen egyetértek veled,ezzel is és az ezelőtti hsz-el is!Tényleg sokfélék vagyunk nem szabad ráhúzni senkire a lepedőt,hogy a te hibád,hogy elhíztál!Sajnos az emberek érzéketlenek,bunkók,megbámulják és kiröhögik aki más!Ismerek olyan aki vasággyal együtt 40 kg,nem eszik hanem ZABÁL mégsem megy rá egy deka sem!Én nem látok már más megoldást ,ezért akarom a műtétet és hiszem hogy mindenképp csak jobb lesz utána!
8171. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8169. - A1821e9523)
2014. okt. 26. 21:18
A dömping sokkal kisebb probléma, kevesebb rosszérzés és kényelmetlenség, mint amiket maga az elhízás okoz. Valamit valamiért, és ha csak ennyi az ár, bőven megéri. Ma reggel megettem éhgyomorra két fehér kiflit (nem szoktam, de vendégségben ehhez jutottam hirtelen hozzá, indulóban voltunk), és elfelejtve szabályokat, pár perc múlva ráittam a meleg cukros teát is. 10 perc múlva pulzus egekben, gyengeség és szédülés, kivert a víz, le kellett dőlnöm a hátsó ülésen. Fél óra, és elmúlt. 2 órával később jött vissza ugyanez a szédülés, akkor már tudtam tenni ellene, ittam egy pohár jó édes teát, és 5-10 perc alatt elmúlt. Hát ilyen a dömping, legtöbbször. Kibírható.
8170. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8152. - Mandarin1)
2014. okt. 26. 21:06

"idealisan nem a dumpingnek kellene valakit megallitania abban hogy ne egyen edesseget vagy csak modjaval, hanem annak hogy esszel eldonti es tudatosan valtoztat az etkezesi szokasain."

Ideálisan el se híznánk:-( Mint sokszor leírtam, ahány műtött, annyi sors, annyi ok és kimenetel. Te nyilván meg tudod állni, hogy ezt vagy azt ne vagy csak keveset egyél, más pedig, akinek az elhízását több más betegség okozta, nem. Én például egy másik betegségemre bizonyos időközönként (a hormonokra is durván ható) kezelést kell kapjak, aminek egyik következménye, hogy utána részint a vasszöget is megeszem, ha le nem kötöznek (elhízásomnak is jelentős mértékben ez volt az oka), részint olyan tartalékolásba kezd a szervezetem, hogy "öröm nézni". Ha ilyen beteg embernek valaki a körülmények tudatában azt mondaná, "csak az akaraterőd gyenge, azért hízol, mert nem formáltad át a tudatod", az meglehetős érzéketlenség lenne. Tudom, te nem lehetsz tisztában itt mindenki elhízásának okaival. Énse vagyok. De egyet sose felejtsünk: ahányan vagyunk, annyiféle sorssal lehet találkozni. Nincs két egyforma, bár kétségtelen, hogy vannak hasonlók. Nekem a beragadás vagy a dömping nagyon kell, hogy az elhatározásra rásegítsen, mint néhány más sorstársamnak is, akik esete nem volt olyan "sima ügy". Másoknak meg valóban nincs erre szükségük.

8169. a1821e9523 (válaszként erre: 8168. - Mandarin1)
2014. okt. 26. 01:02
Nagyon szépen köszönöm ,ez elég durván hangzik!Barátnőmnek szintén sleeve műtétje volt /ami nekem is lesz/,és nála is vannak ilyen problémák!Nekem nov.27-én lesz a műtét és én a hasfali háló miatt aggódok!Nagyon remélem nem lesz semmi gond!
8168. mandarin1 (válaszként erre: 8167. - A1821e9523)
2014. okt. 25. 23:23

Csonkoló (a gyomor egy részének eltávolításával járó) gyomorműtétek után kialakuló kórkép.K ét fajtája van: korai és a késői dumping szindróma.

A korai dumping-szindróma elsősorban magas cukortartalmú étel fogyasztása után 10-20 perccel lép fel. A szindróma bármely csonkoló gyomorműtét után 8-15%-ban lép fel, nőkben gyakrabban, vagotomia után lényegesen ritkábban.

Kialakulásában szerepet kap a gyomorszáj záróizomzatának kiiktatása, melynek következtében a gyomortartalom gyorsan és szabályozatlanul zuhan a vékonybelekbe. A szabályozatlan ürülés és a vékonybéltágulat felelős a hasi panaszokért. A béltartalom magas koncentrációja folyadékot von el a szisztémás keringésből, ami keringési zavarokhoz vezethet. A zsigeri erekben létrejövő értágulat következtében a szív vénás visszaáramlása csökken, ami tovább rontja a perifériás perfúziót. A tünetcsoportot különböző gyomor-bél rendszeri hormonok felszabadulása is színesíti (a pontos mechanizmus még nem ismert).

A korai dumping szindróma hasi tünetei: fájdalmas felhasi teltségérzés, hányinger, hányás, fokozott gyomor-bél gázok, böfögés, görcsös hasi fájdalom, hasmenés. A szisztémás tünetek: gyengeség, fáradtság, remegés, verejtékezés, szapora szívműködés, ájulásszerű érzés, amely panaszok gyakran fekvő helyzetbe kényszerítik a beteget. A rohamok kiváltásától való félelem az étkezések mellőzéséhez, fogyáshoz vezethet.

A kezelésben szerep jut a megfelelő étkezésnek: szénhidrátszegény, fehérjegazdag ételek, előbb a gyomorból nehezebben ürülő ételek fogyasztása, étkezés után lefekvés. Gyakran a panaszok 1-2 évvel a műtét után csökkennek vagy megszűnnek. Makacs esetekben naponta gyakori, kis mennyiségű étkezés ajánlott. A gyógyszeres kezelés sikertelen. Legvégső esetben műtéti megoldás lehetséges.

A késői dumping szindróma kialakulásában szintén a cukrok gyors kiürülése a döntő tényező. A vércukorszint gyors emelkedése az inzulinszint párhuzamos emelkedését eredményezi, amely az étkezés után 2-4 órával hypoglykaemiás rosszullétet vált ki.

Klinikai tünetek: éhségérzet, gyengeség, verejtékezés, zavartság, szapora szívműködés. Hasi panaszok általában nincsenek jelen.

Kezelésében szintén nagy szerep jut a gyakori, kis mennyiségű étkezéseknek, amelyet a szénhidrátbevitel korlátozásával kell kiegészíteni. A már kialakult hypoglykaemiát cukor adásával kell rendezni.

2014. okt. 25. 22:56
Mi az a dömping ?Sokan írjátok de nem jöttem rá,hogy pontosan mi az és mi okozza!Köszi,ha valaki felhomályosít :)
2014. okt. 25. 12:31

De igen megviselnek. DE mindennek két oldala van. S nézzük csak azt a mérleget. Egyik oldal: nincs inzulin, nem kell mindennap 4szer szúrnom magam,nem vagyok rosszul,nem esik le a vércukrom,nem izzadok télen is mint a ló,lassan 43 kg minusz,nem cipelek cemeteszsákot mindjárt kettőt,minden ruhát megvehetek amire futja s ami tetszik, 10 évvel fiatalabnak nézek ki mint a tényleges korom,megnéznek a férfiak az utcán,(aki szerint ez lényegtelen s nőnemű az hazudik) fel tudok menni a 2 sőt a emeletig is nem köpöm ki a tüdőmet,stb stb....mérleg másik nyelve: bizony néha kampányszerűen hasmenéses rohamaim vannak. Ez nem tudni mitől elkezdődik s kegyetlen megvisel. erőtlen gyenge hamuszurke leszek s mint a viz megy a hasam. Nem túl sűrű ez az állapot de van. Naponta egyszer reggel futás van mindig de ez nem zavaró. Zavaró a folyamatos hasmorgás s bizony a bélgázból is több termelődik mint ami illene. Kerekperec fingási rohamaim vannak néha. Szerencsére nem irodában dolgozom s el tudom a dolgot intézni. Aztán a dömping asszem párszor már taglaltam mit jelent s már sokan unhatják de bizony van s még erősebb mint volt. szigorú diétát tartat velem mert nem szeretek rosszul lenni. ennek ellenére a tejeskávét reggel megiszom csak aztán negyedórát kinyúlok mig helyreáll a pulzusom. Kell ennyi mazohizmus:-) Energiám néha rengeteg máskor kicsit kevesebb de ezerszerese a régi önmagamnak.

Egyenleg: MEGÉRTE!!!!!!EGY PERCRE MÉG NEM BÁNTAM MEG MIT TETTEM!

8165. tana (válaszként erre: 8164. - Amandalear)
2014. okt. 24. 22:43
Mennyire viseli meg a konfortérzésedet ezek a problémák , nem gátolnak a napi ügyek intézésében , van energiád ?
8164. Amandalear (válaszként erre: 8163. - Tana)
2014. okt. 24. 10:49
Még egy kicsi hátra van:-) Sajnos nem az akaraterőmnek s kitartásomnak az álhatatosságomnak a tudatosságomnak köszönhetem:( Dömping+ hasmenés a gyors siker titka. Egyiket se akartam...igy sikerült. Annyi a vigasz, hogy nem voltam ételfüggő s az elhizásom ami még nem volt életveszélyes (108.5 kg) nem az ételhez való viszonyom okozta. Persze többet ettem mint amit elégettem de már fizikai munkán vagyok nem tespedek s nyilván nem eszem annyit mint régen s ami a legfontosabb nem használok inzulint amiről azért tudni kell óriási akadálya mindenféle fogyásnak s nagyban elősegíti a hízást. Igy van remény még akkor is ha kigyógyulok a hasmenéses dömpinges korszakból. Szerintem...
8163. tana (válaszként erre: 8162. - Amandalear)
2014. okt. 23. 21:01
Hú elérted az álomsúlyt ilyen rövid időalatt , ez számomra még mindig hihetetlen!
8162. Amandalear (válaszként erre: 8161. - Reménykedő50)
2014. okt. 23. 20:25

Igen helyreállt a rend:-) f..s megszünt csak reggel van nagy sietség a WC-re.

Köszönöm szépen de azóta már vékonyabb vagyok ott még súroltam a 70kg-ot ugy alulról. Most már a 65 van közrlebb. ha hazaérek majd csinálok újakat s felrakom. Végre vehettem hosszú pulcsit cicanadrággal amit már annyira szerettem volna s nem tünök benne véreshurkának. Vagy legalábbis én azt hiszem már nem. Bááárrrr nem tudom igazán megitélni. ja meg miniszoknyát is vettem hosszú szárú csizmával meg bőrdszekivel. Lányok insiráljon mindenkit:-) nagyon jó azt megvenni ami tetszik s nem azt a mi rám jön.

8161. reménykedő50 (válaszként erre: 8111. - Amandalear)
2014. okt. 23. 16:04
Amanda remélem azóta már jobban vagy! Megnéztem a képeidet amit feltettél, gratulálok nagyon jól nézel ki.
8160. reménykedő50 (válaszként erre: 8150. - Tana)
2014. okt. 23. 15:48
Köszönöm szépen, hidd el eljön a te időd is, csak kitartást.Az már nincs olyan messze. Szorítok majd érted!
8159. reménykedő50 (válaszként erre: 8146. - 1a44ad4b58)
2014. okt. 23. 15:46
Nem hagytam ki a nagymosást :( meg is lett az eredménye olyan fáradt voltam estére, hogy segítséggel alig bírtam lefeküdni. De legalább holnap vasalhatok! Tanulva az előzőből beosztom egy pár napra :) Sajna nem bírok a se.. ülni, meg jobban telik az idő is.De megfogadtam a tanácsodat visszavettem a lendületből. Jó ötlet a rágózás, de remélem egy darabig nem lesz rá szükségem.Szerencsére mára már egyik sebem sem váladékozik, remélem így is marad. Nekem eddig nem ment annyi sok kiló le, de nem is számítottam rá, mivel már előzőleg is fogytam. A műtét óta -4 kg,így össz. az elhatározás óta -10 kg ment le.
8158. Amandalear (válaszként erre: 8157. - Mandarin1)
2014. okt. 23. 11:12
Tudod én a "hídon akkor megyünk át ha ott vagyunk" tipusú ember vagyok. Néha áldás néha átok ez a filozófia. Fogalmam sincs mi lesz 3-4 év múlva. Szerintem a dömping sose fog elmúlni:) Ha meg mégis akkor kitalálok valamit. Amúgy nem volt iszonyú étvágyam sosem s nem is relatíve nagy súlyról indultam.Annyira azért szerencsére nem voltam sosem ételfüggő. A cukorbetegségem legyűrése miatt vágtam ebbe bele főleg s az, hogy én a dömpingesek közé kerültem hát...igy sikerült. Álmomban sem gondoltam,hogy 11 hónap után már 42 és fél kiló minuszom lesz s gyakorlatilag a teljes súlyfeleslegemtől megszabadultam. Még kb 5 kiló lell mert most 66kg vagyok s ugy 62 körül van az ideális súlyom szerintem.Ezt a dömping biztosan nagyon meggyorsította. De enélkül is lehet eljutottam volna ide. nem tudom.
8157. mandarin1 (válaszként erre: 8155. - Amandalear)
2014. okt. 22. 23:59
Na igen, a tudatossag, hat eleve nem kellett volna bypass ha en is annyira jeleskednek belole. De azert probalkozom es neha rosszul valasztok es olyant eszem ami nem segiti a fogyasomat de probalok odafigyelni. Muszaj...utolso esely :) Egyebkent gondolkodtal rajta hogy mi lesz ha elmulik a dumping es mar meg fogsz tudni enni mindent, mondjuk 3-4 ev mulva? Akkor majd bizony muszaj lesz az akaraterodre hagyatkozni. Egyebkent igazad van, az biztos hogy en is gyorsabban fogynek ha dumpingelnek, de ezt dobdta ki a gep ;)
8156. Amandalear (válaszként erre: 8147. - Dundus1985)
2014. okt. 22. 22:25
Rá se ránts! Én hónapokig nem ettem semmilyen húst s a csirkével hadakozom most megint. Fehérje port sose birtam meginni pedig többfélével próbálkoztam. Ediigi laboreredményeim még jók s ahjhullásom mostmár végleg megállt s kopletten lecseréltem a hajam:-) Nem leszel kopasz díva! Sokáig nem hullott a hajam aztán nekifogott majd abbahagyta végleg s most kezd lassan összenőni az uj apró hajszálaim a régebbivel. Én levággatam rövidre s senki nem vette észre, hogy kihullott sok. Nyugalom az idő megoldja a problémát.
8155. Amandalear (válaszként erre: 8152. - Mandarin1)
2014. okt. 22. 22:16
Én sajnos nem vagyok ilyen tudatos. Ha nem lenne a dömping biztos nem fogytam volna ennyit. Bizony meg tudnék enni egy szelet rétest nagy nyugalommal s több valszin nem kellene mert kicsi a gyomrom s telitődik stb de bizony egy szelet rétestől már helyben le kéne feküdnöm a dömping miatt. S igy aztán eszem helyette egy gombóc fagyit. Lassan megtanultam mi az a mennyiség az édességből ami még nem okoz dömpinget vagy csak enyhét. Nyilván sokkal komfortosabb az élete akinek nem kell dömpingtől szenvednie s anélkül is fogy de dömpinggel biztosan többet. Én azért megszabadulnék tőle de hát minden rosszban van valami jó:-) Szerencsés vagy jó egészséget !
8154. a1821e9523 (válaszként erre: 8143. - 1a44ad4b58)
2014. okt. 22. 22:09
Köszi szépen,remélem találok valakit!
8153. tana (válaszként erre: 8151. - Dundus1985)
2014. okt. 22. 20:28
Köszönöm!
8152. mandarin1 (válaszként erre: 8142. - 1a44ad4b58)
2014. okt. 22. 19:55

Nome, a mutet mukodik azoknal is akik nem kuszkodnek dumping-el vagy eppen konnyebben tudnak enni mint te vagy nehany masik sorstarsunk.

En orulok hogy mindent meg tudok enni csak kis adagokban, a mai napig ehes vagyok de az etel mar nem iranyitja az eletemet es nagyon kevessel jollakom. Nem faj semmitol a gyomrom -igaz, mindig is acel gyomru voltam- nincs dumpingem es nem hanyok. Ennek ellenere meg vagyok elegedve a fogyasommal, bizony, meg igy is fogyok hogy neha elnyalok egy gomboc fagyit vagy megeszek egy szelet retest. Nekem es sok mutott tarsamnak is sokkal jobban mennek a szaraz piritosok mint a kenyer, kenyeret en sem eszem, nem izlik es nagyon eltelit, viszont a piritost barmikor meg tudom enni es soha nem zavarja a gyomromat.

Ezert ugy gondolom hogy kijelenteni azt hogy dejo akkor a mutet mukodik a regebben mutotteknel is mert naluk is beragad a kaja vagy dumpingelnek, azert az kicsit tulzas. A mutet mukodik egyebkent is, es idealisan nem a dumpingnek kellene valakit megallitania abban hogy ne egyen edesseget vagy csak modjaval, hanem annak hogy esszel eldonti es tudatosan valtoztat az etkezesi szokasain. Nem azert kellene fogyni mert valaki fel az evestol ill az altala okozott fajdalomtol,hanyastol ezert vagy nem eszik vagy folyekonyon es pepesen tengodik, hanem azert mert joizuen elfogyasztott nehany falat etelt es tobbre nincs szuksege.

Tudatos eletmod valtoztatas, tudom hogy megehetem de nem eszem meg mert mar meg tudom allni, mar nem kell.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook