Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

2014. nov. 12. 15:43
Ma meghibbantam. Vettem fehér miniszoknyás kapucnis ruhát amibe a 20-évesek járnak. Felpróbáltam fekete vastag harisnyával s azon vigyorogtam,hogy át lehet látni a combom közt. Ilyen még a gimnáziumi évek alatt se volt:-) Jó a vastag harisnya összetartja a combom amin azért lötyög imitt-amott a bőr.Szóval felpróbáltam megállapitottam, hogy ez nekem kell csak legfeljebb a gyerekeim előtt nem veszem fel mert menten ki fognak röhögni. A mamának identitás zavara lett a fogyástól.:-) hát ez is velejár....hat.
8210. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8209. - Kab-hegy)
2014. nov. 12. 08:21
Bár veszprémi vagyok, most már nem ott élek. Ha itt, a fórumon lenne a műtéttel kapcsolatban valami kérdésed, arra viszont szívesen válaszolok. Személyes találkozásra a félévente rendezett bypass klubnapok a legjobbak, sajnos épp most pénteken volt az egyik.
8209. Kab-hegy (válaszként erre: 8208. - 1a44ad4b58)
2014. nov. 11. 19:54
Szia !Először is azt kérdezném , lehetséges lenne -e a személyes találkozás, hajlandó lennél-e rá? Mint írtam, lehetőleg Veszprém m-i illetőségút keresnék, bocs, hogy még válogatok is , de mégis könnyebb lenne felkeresni
8208. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8207. - Kab-hegy)
2014. nov. 10. 11:30
Persze, kérdezzél:-)
8207. Kab-hegy
2014. nov. 9. 14:38
Üdvözlet mindenkinek , most regisztráltam, műtétre készülök, a vizsagálatok zajlanak . Kérdezem, hogy van-e olyan már műtött aki tudna nekem válaszolni a kérdéseimre, lehetőleg Veszprém megyei?
8206. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8205. - Amandalear)
2014. nov. 7. 12:28

Igen, érdemes eljárni a konzultációkra, bár ha nagyobb késés van, akkor kicsit futószalagos az egész, de mindenképp hall az ember hasznos dolgokat.

Itt is mindig kapsz dícséretet:-)

8205. Amandalear (válaszként erre: 8201. - 1a44ad4b58)
2014. nov. 7. 10:24
Sokan voltunka konzultáción várni kellett de ennek ellenére igen alaposan kifaggatott s kaptam válaszokat a hasmenéses témára is s valóban ujabb labor is kell amit már a házidoki irt ki . Tegnap nála is jártam. Kaptam dicséretet is amiért ide eljutottam s,hogy milyen jól nézek ki. Jól esett.De persze nem ez a lényeg. Következőleg már csak fél év múlva kell menjek. Addigra már bizom benne az ideális sulyomon leszek s azt tartomis.
8204. Kecskemetilaci (válaszként erre: 7733. - Mandarin1)
2014. nov. 6. 20:55
Szia. Téged mar műtöttek?mik a tapasztalatait? Engem Nov 25 en műtenek sleev . Köszi a valaszod
8203. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8202. - Tana)
2014. nov. 5. 14:56

Nagyon helyesen! Akit jobban érdekel a téma:

[link]

8202. tana (válaszként erre: 8199. - 1a44ad4b58)
2014. nov. 5. 14:29
Még műtét elött állok , de kb .2éve már 3000 d3 vitamint /nap szedet velem az endo doki inzulinrezisztenciára és pm alulműkszireés még így is a határérték alatti a d-vit szintem. az immunrendszeremet erőesíti rendesen.
8201. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8200. - Amandalear)
2014. nov. 5. 14:26
Azért olyan nagyonnagyonsokat ne várj ám a mai konzultációtól... Nincs olyan sok idő, meg a doki sebész és nem belgyógyász:-) Tökmás szakterület. Alaposabban utána tud járni majd a házidoki meg akihez beutal, majd őket is nyüstöld, hiszen lehet, hogy a triglicerid miatt további vizsgálatok is kellenek (másik labor, ultrahang, akármi). Ránézésre kevésszer mondhatni meg egy laboreredményről, mitől van.
8200. Amandalear (válaszként erre: 8199. - 1a44ad4b58)
2014. nov. 5. 14:05

S lám lám megérkezett a másik fele is a labornak. Még mindig a normál kategóriába van a B12 vitamin szintem bár már eléggé közelít az alsó határhoz. Ez bizony tényleg nagyon jól fel volt töltve anno. Lassan egy év eltelt s még mindig nem ürült ki a szervezetből vészesen. De kifog! A triglicerid szint akkor volt magas mikor kövér voltam. mihelyt kicsit fogytam az is lejjebb ment. S juniusba az utólsó kontrollon teljesen rendben volt. Hirtelen ugrott ki ekkorára s minden más eredményem jó az LDL a HDL minden normál csak ez ilyen meglepően magas. Rábízom az dokira mi lehet a megoldás mit kell tegyek. Hiszen ezért konzultálunk.

A hasmenéses rohamaim most szépen normalizálódtak kérdés mikor térnek vissza. Dömping megvan köszöni szépen jól érzi magát:) én kevésbé ha kicsit is bűnözök. Tegnap este kb 50g szamócalekvártól (isteni volt) kifeküdtem mint a béka. Ugy csináltam mint Adame Brow a "GOHST" ba Amikor megjelent neki a szellem. Istenem istenem nem csalok többet esküszöm nem csalok többet csak most jöjjek rendbe:-)

8199. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8198. - Amandalear)
2014. nov. 5. 11:05

A D-vitamin szinte mindenkinek alacsony lesz, én heti 5 szem 2000-est szedtem, és így is alacsony lett. Mohos azt mondta, ezentúl szedjek napi kettőt. Sajnos-szerencsére rossz felszívódásunk van, így minden hatóanyagból több kell.

B12 pótlás gyakorlatilag biztosan kell majd, hiszen gyak. nincs gyomorsavunk, pedig az elengedhetetlen a felszívódáshoz, így idő kérdése, mikor fogy el. Neked jól fel lehettek töltve a raktáraid:-)

Triglicerid nagyon sokféle zavartól és betegségtől lehet, cukorbetegségtől a hormonokon keresztül a mozgásszegény életmódig. Azt kéne tudni, még a műtét óta, folyamatosan magas-e (ez nem lenne csoda a cukorbetegség miatt), vagy mostanában emelkedett meg. A cukorbetegséged egyébként öröklött lehet? Mert azzal is folyton magas triglicerid jár. Nem kezdtél-e mostanában ösztrogén-bevitelbe? (Fogamzásgátló, menopauzás hormonpótlás.) Pajzsmirigy-betegségre is utalhat, mértek mostanában TSH-t laborban?

A mozgás egyébként csodákra képes ilyen téren! Ha magas triglicerid mellett egyúttal túl alacsony a HDL-szinted is, akkor egyértelműen mozgáshiányos vagy.

8198. Amandalear (válaszként erre: 8195. - 1a44ad4b58)
2014. nov. 5. 08:53
A fele eredmény már megérkezett e-mailon. Mondjuk szóltak,h a B12 lehet nem fog. Még reménykedem. A D3 vitamin alacsony nagyon az elégtelen kategóriába van majdnem a D vitamin hiányba csúszik valszin emelni kell az adagot vagy majd megmondja Mohos doki ma mit csináljak. B12-t várom...a vércukrom is gyakorlatilag renben van egy eredmény nagyon fura amire nem tudom a magyarázatot nagyon magas a vér triglicerid szintje ez akkor volt ilyen mikor még 100 kg fölött voltam. Ez nekem nagyon meglepő ennyi fogyás s hát ilyen étkezés mellett. itt nincsenek már disznótorosok stb:-) Hát ez is majd kiderül. MA megyek kontrollra . kissé megkésve a 9.havi kontroll de csak igy kaptam időpontot
8197. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8194. - Amandalear)
2014. nov. 4. 14:24
Azt tapasztalom, hogyha a házidokit spórolási céllal nógatom, sokkal olcsóbb kalciumot, vasat meg vitaminokat tud felírni, mint amiket recept nélkül kapni. Mondjuk C-vitamint nem, de többit felíratom.
8196. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8191. - Pici Pipi)
2014. nov. 4. 14:17

Nagyszerű! Egykettőre túl leszel rajta!

Azért ha Mohos számát írja ki a telefon, ülj le, mielőtt felveszed:-))) Ja, és szedj vitaminokat, nehogy megfázás miatt kelljen halasztani a műtétet:-( November van, meghűlés-szezon.

8195. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8193. - Amandalear)
2014. nov. 4. 14:15
Nekem a házidoki mindenre tud beutalót adni, a D3-at kivéve, de az csak 3eFt. Te biztos még külhonban vagy:-) Az e-mailben meg ne bízz, én majdnem lemaradtam a veszprémi konzultációról emiatt. Bementem pultot verni, mégegyszer azt mondták, átküldték, végül be kellett mennem papíron kikérni az odaút napján:-( Szal a laborok meg az e-mail, az kettő...
8194. Amandalear (válaszként erre: 8189. - Icuska538)
2014. nov. 4. 13:23
Lenekei féle 120-dbos kapszulásat veszem az nagyon kiadós ezer mg-os napi egyet néha kettőt veszek be folyamatosan ugy ahogy nome irta nem kapányszerűen szedem. A D3 vitamin azt DM-be vettem noname 2000 Ne azt heti 2X szedem. S szerintem ettől nem fog rajtam most a bacihad.
8193. Amandalear (válaszként erre: 8190. - 1a44ad4b58)
2014. nov. 4. 13:21
Minden konzultációra úgy mentem,h mindkettőt megnézettem. Igen sajna fizetős nekem a nagyrutinnal s a hemoglobin értékekkel együtt ez bizony 18.000 Ft-ba fáj minden alkalommal de azt gondolom ezt meg kell csináltatnom. még nem jött meg az eredmény(e-mail) pedig holnap vinnem kell konzultációra Veszprémbe. Remélem megérkezik kiváncsi vagyok nagyon.
8192. Amandalear (válaszként erre: 8191. - Pici Pipi)
2014. nov. 4. 13:18

Woooww! Mostmár megy minden a maga útján:-)

Igen a meforál komoly hasmenést okoz a terápia elején főleg ha nem fokozatosan építik fel. Tehát fél szem reggel fél szem este reggel egész este fél stb és igy tovább. Nos anno mikor elkezdtem szedni nekem is ez volt de akkor még bőven műtét előtt voltam s hozzászoktam. Már nem ez a hasmenés kiváltó oka. Miután hozzászokik a szervezet már nem okoz ilyen panaszt én évek óta szedem az inzulin kiegészitő terápiájaként. Augusztus 20-a óta viszont már csak kizárólagos terápia a cukorbetegségemre mivel elhagytam az inzulint.

Kellemes és izgalmas várakozást kivánok neked!:-) S hajrá!

8191. Pici Pipi
2014. nov. 3. 21:31

Éééés kéésszz! Minden vizsgálat megvolt, készen állok. Miden eredményem tökéletes. Most már bármikor szólhatnak, hogy mehetek.

Meforalt kaptam a 10-es cukromra, azt még holnap leellenőrzik, hogy vitte-e le valamennyire.

Amanda nem lehet, hogy attól megy a hasad? Engem ui. úgy meghajtott, h öröm nézni. Fogytam is 3 kilót, amióta szedem (2 hete)

A gyomortükrözés nem volt kellemes, de legalább ott is kiderült, hogy minden tökéletes. Semmi elváltozás :-) Yupppíííí

8190. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8188. - Amandalear)
2014. nov. 3. 19:07

Asztaaaa:-) Mint csajkorodban:-)

A B12-t mindenképp nézesd meg! Az előbb-utóbb hiányozni fog. Lehet, hogy fizetős lesz...

Nem vagy fáradékony? Nekem az jelzi, ha kevés valamelyik vitamin.

A megfázás elleni védekezésben bizony mindkét (C, D) vitaminnak nagy a jelentősége - de az emberek kicsit tévesen azt hiszik, elsősorban a C-vitaminnak. Pedig a D-vitaminnak ebben nagyobb szerepe van. Persze mindkettő szükséges, a védekezésben jól kiegészítik egymást! Egyet kell még tudni: nem kúraszerűen használandók, hanem megelőzésképp! Ha beüt a baj, már eső után köpönyeg nekiállni szedni, hiszen hosszabb idő kell, hogy kifejtsék immunerősítő hatásukat. A betegségre iszogatott neocitrán és társai voltaképp csak tüneti kezelést adnak (könnyebb lélegezni, fejfájás múlik, lejjebb megy a láz).

Munkabírásod milyen? Izmokból nem vesztettél sokat?

8189. Icuska538 (válaszként erre: 8188. - Amandalear)
2014. nov. 3. 17:39
Bocsi megkérdezhetem melyik féle C vitamint szeded? Köszi!!!
2014. nov. 3. 15:22

Tegnap voltam 11 hónapos műtött. 41.4 Kg-ot fogytam. Igaz 3 hete még kicsit ennél is kevesebb voltam mert volt egy hetes keméy nem evéses hasmenéses szakaszom de mára normalizálódott. 67,4 Kg vagyok jelenleg. Most a közérzetem teljesen rendben van. Vércukrom normális reggel mért éhomi adatok tökéletesek. Étkezés után kiséé emlkedett de 8 -as felé sosem megy már s vissza is tér a normáltartományba. Naponta kétszer szedek meforalt a cukorbetegségem karbantartására. Szemben a napi 4X inzulinnal ami már a 70 NE egységet is meghaladta egy évvel ezelőtt még. Vérnyomásom normális 128/80 általában napi egy reggeli covarex komb fortéval. A vér eredményeim júniusban közel az ideálishoz voltak . Ma voltam laborba várom az eredményt kiváncsi vagyok a vitamin szintekre s minden másra is. Eddig nem volt hiányom B12 ből a D3-ból igen de azt gyorsan normalizáltam heti 2X 2000 Ne D3 vitamin tablettával. Amugy érdekességképpen nem tudom összefügg-e de mióta szedem a D3 vitamint meg nagy dózisú C vitamint a felső léguti fertőzések elkerülnek. MAgyarul nem voltam se lázzas se köhögős se orrfolyós. egyszer fájt a torkm egy napig. PEdig a családban mindenki elkapta s a munkahelyemen is mindenki beteg. Lehet semmi köze hozzá csak furcsállom mert eddig sosem úsztam meg ha valaki a közelemben náthás volt. Ja lehet a fosásos téma a múltkor valamiféle bacitól volt de felső léguti tüneteket nem okozott s lázat se. Persze ami késik nem műlik....

Visszatérve: Az életem gyökerestül megváltozott hála ennek a műtétnek. S bizony pozitiv irányba.

Jobban nézek ki mint 30 éve s lehet érzem magam olyan jól mint akkor:-) Na kis barokkos túlzást a végére:-)

8187. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8182. - Amandalear)
2014. nov. 3. 13:34

Fejben mindig kicsit még a régi énünk maradunk:-(

Engem pl. még mindig ugyanúgy idegesít, ha feszül rajtam a ruha, mert kövérnek érzem tőle magam. Persze ez a ruha már 10 számmal kisebb, mint a régi, de az érzés ugyanaz:-(

8186. 1a44ad4b58 (válaszként erre: 8184. - Kiss Petr)
2014. nov. 3. 13:31
A veszprémi kórházban az újonnan átadott műtőrészlegben folynak majd az állami finanszírozású műtétek, a régi műtőkben pedig lehetőség lesz a fizetős (plasztikai és egyéb) műtétekre. A lényeg, hogy térben és időben különváljon a kettő, és ez ott megvalósítható lesz. Jelen állás szerint tehát nem szűnik meg.
8185. tana (válaszként erre: 8184. - Kiss Petr)
2014. nov. 3. 08:38
Remélem nem szűnik meg!
8184. Kiss Petr
2014. nov. 3. 07:58
Ti hallottatok hogy megszűnik a kórházakban végzendő magán finanszírozású műtétek?
8183. kabarbi (válaszként erre: 8180. - Amandalear)
2014. nov. 2. 10:49
Gratulálok!
8182. Amandalear (válaszként erre: 8181. - 1a44ad4b58)
2014. nov. 1. 11:06
Műtét előtt én se éreztem "vállalhatatlannak" csak kellemetlennek műtét óta viszont borzasztónak:-) De érdekes módon bár látom a szememmel a hatalmas különbséget magamon mégsem érzékelem s a ruha méreteknél nagy bajban vagyok mindig a nagyobbat választom elsőre.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook