Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Sziasztok!
Holnap megyek gyomortükrözésre. Nem tudom, hogyan fogom kibírni, fogmosás közben is öklendezem.. :( Be vagyok párázva már ettől is.
Ágyak dönthetőek.
Telefont én nem kértem, nem is kaptam, a választ nem tudom.
Valahol olvastam, hogy valaki megkapta egy rövid időre.
Kérni kell.
Szia!
Igen Én is elszántam magam, februárban lesz a nagy nap.
Nagyon köszönöm én is a beszámolót, tényleg ez volt a legjobb eddig :-)
Még azt szeretném kérdezni, hogy az ágyat az intenzíven és a kórteremben lehet dönteni, hogy ne teljesen vízszintesen legyél?
Ja és nem mondtad a telefont, (intenzíven nem?).
Még egyszer köszi és remélem sima műtét után sima fogyásod lesz :-) SOK SIKERT!
Vizsgálatok:
Vizsgálatok:
Szív ultrahang (transoesophageális, ha a transthoracalis nem értékelhető), légzés funkció, EKG, hasi UH, mellkas rtg, gyomortükrözés.
Labor (vérkép, elektrolytok, máj enzimek, aliláz, lipáz, vese funkció, vércukor, teljes vizelet, vér lipidek, TSH, vércsoport).
Cukorbetegség esetén szükséges még diabetologiai szakvizsgálat.
2 láb, 2 combfix harisnya
Popsitörlőkendővel tisztálkodtam, zuhanyozni nem bírsz, a sebek nem kaphatnak vizet, reggelente jönnek a mosdató nővérkék, ha kéred.
én is köszönöm szépen, hogy leírtad, nagyon jó és részletes! :-) egy kérdésem van, hogyan tudtál tisztálkodni a kompressziós harisnyában? vagy azt mindig levetted? az ilyen szorítós harisnya? nem szorítótta el a hasadon a sebeket? nem volt macerás le-föl tologatni mikor vécézni mentél?
reméltem, hogy azt leveszik akkor, amikor már fölállhatunk.
Szia Katica,
Ha a sebhelyekre vagy kivancsi ird be google-ba hogy "scars after gasrtic bypass surgery" es kattints a kepekre a keresesnel.
Sziasztok!
Többen kértétek privátban írjam meg a korházi ottlétet részletesen, hát íme:
Kedden 10 órára érkeztem Veszprémbe a Csolnoky Ferenc Kórházba, bejelentkeztem, megmutatták a kórtermemet (235-ös) 2 fős, panorámás, saját fürdőszobával. Rendeztem az anyagiakat a kórház és a doki felé, berendezkedtem, fekvés az ágyamra, bekötötték az infúziót, kaptam gyomorvédő koktélt, antibiotikumokat stb. Felkerült a kompressziós harisnya (nem egyszerű művelet de ők rakják fel), érkezett az altatóorvosom, néhány kérdezz felelek (folyamatosan tájékoztatnak a menetről, időbeosztásról) katétert nem kötik be, csak a párnád alá dobják altatás után helyezik fel.
Eljött az idő (14.30) ággyal együtt (meztelen letakarva) betoltak a műtőbe, ott át kell kúszni a műtőágyra enyhe terpesz, karok szét (cigánykerék) itt is folyamatosan betakarnak gondolom a szégyenlősök ne érezzék kellemetlenül magukat.
A lábaimat ragszalagal ragasztották le folyamatosan kérdezgették nem szorít-e, szorítani nem szorított viszont a lábaim nagyon nehéznek éreztem a művelettől, megkérdezték hány kiló vagyok gondolom az altató mennyisége miatt, légzőmaszkot tettek fel mondták, hogy álmosodni fogok, enyhe szúró zsibbadást éreztem az arcomon és egy pillanat alatt elaludtam. Állítólag 2,5 órás volt a műtétem, 18 órakor ébredtem az intenzíven, szüleim és altatóorvosom társaságában. Mondták minden a legnagyobb rendben zajlott és el is mentek. Ébredéskor a fáradságtól szinte fizikai fájdalmam volt, ilyen szintű fáradságot még sohasem tapasztaltam. Az intenzíven rengeteg műszer volt rám csatlakoztatva, a vérnyomásmérő időnként bekapcsol minden csipog kattog. Orron keresztül kaptam az oxigént, nagyon hasznos mivel csak kis apró levegőt tudtam venni ha nagyobb levegőt vettem bent minden húzódott, nyilallt. 21 óráig csak a megfelelő mennyiségű levegővételt gyakoroltam, tapasztalgattam, a nővérek folyamatosan látogatnak, adagolják a fájdalomcsillapítókat. 21 órától hajnali 3 óráig óráról órára egyre kevesebb volt a nyilallás, közben a lábaimat terpeszbe raktam és bokakörzéseket csináltam a lábzsibbadás ellen. Mivel semmit nem aludtam hajnali 1 órakor kaptam egy altató koktélt amitől 1 órát horkoltam, ezután még rádiót is hoztak be, de nem sikerült beállítani, igy maradt a vízesés hallgatása, a szomszéd szobákban lévők egész este horkoltak nekem. Szerdán 10 órakor lekötötték a gépeket és amit nagyon sajnáltam az oxigént, így nagyobb levegőt kellet venni és jobban éreztem megint a gyomor és vékonybél varrataimat, ismét tanultam a megfelelő mennyiségű levegővételt. Hozták a kórtermi ágyamat, jelezték másszak át kérdem hogyan eddig megmozdulni sem mertem az mondták bátran majd segítenek, én is meglepődtem de semmi probléma nélkül átjutottam. Feltoltak a kortermembe, bekötöttek egy új infúziót másfél óra múlva jött egy nővérke elmondta a menetrendet, kihúzta a katétert egy pillanat alatt (nem fájt, kellemetlen volt és kicsit csípett) és segített felülni aztán felállni pár lépés séta a kórteremben vissza az ágyba vissza az infúzió. Innen kezdve, ha WC-re kell menni szólni a nővérkének, infúzió ki, felállni ez így ment másnap délelőttig, este jött az isteni fájdalomcsillapító-altató koktél (nem sokat aludtam, de fájdalmam nem volt). Csütörtök reggel jöttek a szüleim felállítottak, mosdó, séta, ágy, infúzió. 10 órakor jöttek, hogy visznek kontrasztanyag nyelésre én jeleztem , hogy menjünk sétálva. Lementünk, kitöltötték megittam 5 kicsi korttyal (nem a kedvenc szörpöm, de nem is olyan szörnyű mint sokan írják (sűrű mint a higany, ánizsos émelyítően édes utóízű)). Itt minden rendben volt, varrataim nem eresztettek, vissza a kórterembe (jól elfáradtam), a maradék infúziót bekötötték majd jelezték, hogy estig igyak meg fél liter mentes ásványvizet ezzel sem volt gond (kicsi félénk kortyokkal kezdtem majd egyre bátrabban, jól esett) ezután szerintem a kontrasztanyag miatt beindult a bélmozgásom (korgott, pakolt, morgott) örültem neki és nagyon tetszett. Na és a bélgázok (kontrolálható, de jobb kint) este megint séta. Végre aludtam felébresztett a nővér, hogy hozott altató koktélt, utána megint nem tudtam aludni! Másnap reggel pénteken felkeltem WC (kijött a kontrasztanyag egyben mint a higany) ezen a napon 2 l mentes vizet kellet meginni és 3 x sétáltam már fél órákat. Szombat (el táv nap!) reggel vérvétel 2 óra múlva jelezték, hogy mehetek haza minden rendben, jött a kötöző nővérke mint minden nap átkötözte a sebeimet, és kivette a csöveket (ez sem fáj csak kellemetlen) és indulás haza.
kompressziós harisnyát csak itthon vettem le, mert 300 km-re lakom Veszprémtől.
2 jó tanács, fél literes sportkupakos palackotok legyen a víznek, hazaútra a nővérektől kérjetek fájdalomcsillapítót és az anyósülésen fekve utazzatok, ha hosszú az út.
HAJRÁ!!!
Ha bejelentkezel az oldalra, baloldalon van a saját menüd+ felhasználó neved alatt az üzeneteid felirat. Oda katt és a bejövő üzenetek ott lesz.
A telefont azért kérdeztem mert külföldről megyek és egyedül, a családom meg csak telefonon tud majd elérni.
Kedves KM1981!
Nem találom ezeket a privát üzeneteket, már többen jeleztétek, hogy oda írtok.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok