Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

10491. edebaba (válaszként erre: 10484. - 1140Ancsa)
2016. szept. 2. 13:20
Persze, ez is laparoszkópos volt. A doki a bypasst a látványosabb siker miatt javasolja. A sleeve mellett nagyobb önfegyelem kell. Én szerencsére nem érzem, hogy komoly erőfeszítésembe tellene visszafogni magamat. Nem erőltetem, így nem tágul. A gyomrom azon részét, ahol a polipkáim és valami ghrelin?? nevű éhség érzetet előidéző hormon termelődnek, kivágták, így tudatosan kell ennem, mert nem vagyok éhes. Végül is én örülök, hogy így alakult. A gyomortükrözést én altatásban kértem, magán úton, mert én már egy fogmosástól is tudok öklendezni. Én még édesen aludtam, amikor a tükrözést végző doki és Mohos doktor a fejem felett telefonon értekeztek a látottakról.
10490. katica76
2016. szept. 2. 13:01
Én úgy tudtam egy kicsit megsürgetni az időpontokat, hogy amikor kérdezték telefonon hogy mikor lesz a műtét, azt mondtam ez attól függ milyen gyorsan tudom elintézni a kért vizsgálatokat!Nem azt mondtam hogy Január 25! Mert akkor tuti csak nov-dec re kapnék időpontot. Így meg a lehető legkorábbi időpontra írnak be a mütéteseknek fent tartott résekbe írnak be! Legyek csajok leleményesek és akkor biztosan gyorsabban megy! Na minden nekem se jött össze mert szív uh-ra jan 18 kaptam időpontot. Igy azt valószínű fizetősen csináltatom meg ( 13.000.- )
10489. bibionee8 (válaszként erre: 10487. - Katica76)
2016. szept. 2. 12:53
Hát azt megértem,hogy túl akarsz lenni, én is szeretnék már ott tartani. Szurkolok, majd írd le a tapasztalataidat, ha túl vagy rajta. :) Remélem nálam sem lesz gond a dokik hozzáállásával. Vagy legalább érdektelen lesz és nem fog lecseszni vagy ilyesmi.
10488. katica76 (válaszként erre: 10487. - Katica76)
2016. szept. 2. 12:45
Azt írta javítom az előbbi elírásomat hogy NE féljek a tükrözéstől mert nem fog fájni csak kellemetlen lesz mert nagyon kíméletesek lesznek!
10487. katica76 (válaszként erre: 10480. - Bibionee8)
2016. szept. 2. 12:41
Pont nem volt a dokinénim, helyette a lánya volt. Hozzáteszem annyira közömbös volt hogy csak na. Csak annyit mondott és kérdezett, hogy Jézusom kérnek gyomortükrözést is te atya ég! Erre rám néz és megkérdezte ez meg gondolta alaposan? Ezt a komoly vissza fordíthatatlan műtétet be meri vállalni? Én meg ránézve határozottan egy nagy IGENT mondtam! Na erre nem is szólt csak annyit hogy maga tudja! Alig vártam hogy ki jöjjek a dokinőtől4 Viszont Ma felhívogattam az összes helyet ahol a különböző vizsgálatokat kell csinálni. Minden egyes helyen megkérdezték hogy milyen műtét és sehol nem hurrogtak le! Sőt a gyomortükrözést adó asisztens annyit mondott hogy ez igen! Csodálja az ilyen bátor embereket akik ezeket a nem kellemes vizsgálatokat is be merik vállalni a cél érdekében! Aranyos volt és mondta hogy éhgyomorra menjek és féljek mert kíméletesek lesznek amennyire csak lehet. Ja és jövőhéten pénteken megyek reggel 7 re! Én ezzel kezdem a beszerzendő vizsgálatokat, túl akarok lenni rajta!
10486. 1140Ancsa (válaszként erre: 10485. - Summer2)
2016. szept. 2. 11:30
Nekem okt. 19. műtét.
10485. summer2 (válaszként erre: 10484. - 1140Ancsa)
2016. szept. 2. 11:17
Nekem is szimpatikusabb, hogy a bélrendszert nem bolygatják meg, valaki írta, hogy inkább férfiaknak ajánlják, mert ők nem akarnak annyit fogyni, de én se tudom a valódi okát, nov. elején megyek konzira, ha addig nem futamodok meg... rákérdezek majd
10484. 1140Ancsa (válaszként erre: 10483. - Edebaba)
2016. szept. 2. 11:05
Mitől függ, hogy kinél végeznek gastric sleeve vagy gastric bypass műtétet? Nekem egyértelműen a bypasst mondta a doki, a sleeve fel sem merült. Vajon miért? Pedig olvasva a sztoridat, mivel nem kell semmilyen vitamint pótolnod, nekem szimpatikusabbá vált a sleeve. Ezt is meg lehet csinálni laparoszkópos eljárással vagy ez nyitott műtét?
10483. edebaba (válaszként erre: 10478. - Sikuku)
2016. szept. 2. 10:43
A bőrömről már írtam lejjebb. A vitaminszintem rendben van. A doki mondta, mivel a sleeve-nél a bél hosszából nem vesznek le egyáltalán, a felszívódás hatásfoka nem romlik. Ez látszik is, mert semmilyen vitamint nem kell pótolnom. Magamtól szedek most az ősz beálltával C, D és magnéziumot. Persze a hajam nekem is nagyon durván hullott (még kicsit most is), de már tele vagyok babahajakkal, ami elég mulatságosan áll égnek az egész fejem körül. Minden eszek amit megkívánok és bírok, de úgy is csak pár falat megy. Lekvárt, túl zsíros, tejes dolgokat nem bírom, attól rosszul leszek, de egy kanál fagyi pl. még oké. És a csokit jól bírom! Tegnap sült kacsacombot ettem párolt káposztával, amit az irodánk éttermében vettem. Eleve dobozba kérem, mert úgy sem tudom egyszerre megenni. Egész estig abból csipegettem, de nem fogyott el az egész. Nem sportolok, mert így is kevés kalóriát viszek be, ha még több energiát használnék el és túl gyenge lennék. Nem célom a túl hirtelen fogyás, heti egy kiló körül nagyon szuper. (A bőrömnek ez is sok.) Sajnos a folyadékfogyasztással hadilábon állok. Ha eszem, akkor ugye nem tudok inni, mert nem fér be, ha iszom, akkor nem tudok enni, így napi 1-1,5 liternél ritkán tudok többet inni.
10482. edebaba (válaszként erre: 10477. - Jaffa211)
2016. szept. 2. 10:26
A gyomrom jól van, nemsokára az egy éves kontrollon lesz újra gyomortükrözésem. Arra nagyon figyelek a műtét óta, hogy ne tömjem tele a gyomrom. Tulajdonképpen három-négy falatokat eszem, azután szünet. Később újra pár falat. Inni és enni egyszerre nem megy. Három korty után ugyanúgy tele vagyok. Nálam pl. csuklás jelzi, hogy megteltem. Ha akarok, pár korty szénsavasat iszom, de várok egy kicsit, hogy a buborékok fogyjanak. Pezsgőt is ittam már, de lassan, egy pohárral. Mivel így eleve kevés kalóriát tudok bevinni, a fogyásom egyenlőre folyamatos. Még kb. 10 kg-ot szeretnék fogyni, aztán elég. Inkább azt nem tudom egyenlőre, hogy fogok a fogyással később leállni. Nem szeretném erőszakkal tágítani a gyomrom. A doki azt mondta annak idején, hogy a sleevesek általában a túlsúlyuk 70%-át veszítik el az első évben, hát nekem reményeim szerint több mint 85%-a fog lemenni. Ezzel teljesen elégedett vagyok, és nagyon boldog!!!
10481. edebaba (válaszként erre: 10472. - Summer2)
2016. szept. 2. 10:16
Nagyon köszönöm! Az a helyzet, hogy amikor ebbe belevágtam, tudtam, hogy a bőröm nem ússza meg. Eddig a vastag karom miatt nem viseltem ujjatlan ruhát, most az "integető izmaim" miatt (de így is sokkal csinosabb). A hasplasztika előtte sem volt kétséges. Ekkora súlyveszteség mindenképpen azzal jár, hogy az embernek látszik a bőrén. Ruhában persze ez leplezhető, így a sikerélmény így is szuper érzés! Ha majd megtehetem, lehet hogy korrigáltatok. Érdekes, hogy a sokat fogyott emberek arcán megjelenik az orr és száj vonala mellett egy mélyebb ránc. Ez nálam is megvan, de ha sokat mosolygok, (márpedig van rá okom!) akkor ez sem feltűnő. Ha nézem a mérleg két oldalát, akkor sokkal több a pozitívum, mint amilyen kellemetlenségek értek a műtét óta.
10480. bibionee8 (válaszként erre: 10473. - Katica76)
2016. szept. 2. 08:52
Ezek mindenképp TB támogatott vizsgálatok,ha van beutalód. De én pl előre félek,h mit fog reagálni a háziorvsom, ha elmondom,h erre a műtétre készülök. Nem nagyon van képben szerintem az IR-el meg semmivel. Mert amikor kértem tőle IR-re gyógyszert, hogy ne kelljen magánhelyen feliratni mindig, akkor mondta,h oké felírja, csak csináljunk egy vérvételt. Megcsinálta és nézett,h jó lett a cukrom...-.- Ettől kivagyok, mi köze a cukorhoz ennek, semmi, sőt annyi,h a magas inzulin lenyomja a vércukrot. No, csak azt akartam ezzel,h mennyire nincsenek képben az orvosok, és biztos hülyének fog nézni majd. Neked mondott valami negatívat,amikor mondtad a műtétet?
10479. 2664dcbb41 (válaszként erre: 10476. - Zsuzsi135)
2016. szept. 2. 08:17
Szia! Köszi az infót, igaz elég drága egy készítmény, de gondoltam, hogy kipróbálom, azonnal rendeltem is egy adagot belőle. Bár számoltam, ha napi 3-mat veszek be, akkor 2 hétre elég, addig remélem kiderül, hogy bevált-e?
10478. Sikuku (válaszként erre: 10470. - Edebaba)
2016. szept. 1. 20:59
A borod hogu birja a fogyast? Vitaminszinted milyen? Milyen kiegeszitoket szedsz? Erzed, hogy egyre nehezebb betartani a dietat, adagokat? (Ezt olbastam nehany regebben mutott beszamolojaban). Mennyit sportolsz es miota?
10477. jaffa211 (válaszként erre: 10470. - Edebaba)
2016. szept. 1. 20:16

Szia!

Hogy van a gyomrod? Nem tagul vissza?

Iszol szensavast, vagy kerulod?

Hogy latod most a helyzeted? Kell aggodni a visszahizas miatt?

10476. zsuzsi135 (válaszként erre: 10468. - Zsú1965)
2016. szept. 1. 19:54

Hali

én találtam valamit a Kluttyogás ellen!

Legalább is nállam elmult hoapok ota nincs

szoval egy cég ha jol tudom német

Dr Wolz zell gmbh

Darm Flora plus select

3x 80 kapszulát vettem be napi 3x1-et

vége

nállam legalább is Házi dokim ismerte valahonnan a céget.Ö javaslata volt ugy néz ki bevált

sok sikert

10475. katica76 (válaszként erre: 10474. - 1140Ancsa)
2016. szept. 1. 18:58
Hát most meg nyugtattál! Nagyon köszönöm neked a gyors választ! <3
10474. 1140Ancsa (válaszként erre: 10473. - Katica76)
2016. szept. 1. 17:38
Nekem is sokat kell, kellett várnom a vizsgálatokra, de szerencsére belefértem az időbe. Azt mondta a dokim, ha nem sikerülne egy vizsgálatot elvégezni a műtét előtt, akkor szóljak neki és megsürgeti. Nekem nem írta rá a beutalóra, csak azt, hogy betegség gyanúja miatt. Viszont azt mondta, ha kérdezik, hogy miért kell a vizsgálat, nyugodtan megmondhatom, nincs belőle gond. Pár helyen mondtam is, de nem reagáltak negatívan. Szerintem, ha már beutaló van, mindenképp meg kell csinálniuk a vizsgálatokat.
10473. katica76
2016. szept. 1. 17:29
Sziasztok lányok! Voltam ma a háziorvosomnál, kérni tőle beutalókat. Igazából sokkot kaptam mert azt mondta hogy hónapokat kell várni egy -egy vizsgálatra. Ja és ráírta az összes vizsgálati lapra hogy milyen mütét miatt kellenek ezek a vizsgálatok! Van esetleg köztetek akinek szintén ráírta ezt a háziorvos? Igy is megcsinálják tb re a vizsgálatokat? Megmondom őszintén erre már végképp nem tudok pénzt áldozni, hogy ezeket is fizetősen csináltassam meg!
10472. summer2 (válaszként erre: 10470. - Edebaba)
2016. szept. 1. 16:12
Szia, gratulálok!! A bőrödet mennyire viselte meg a fogyás?
10471. Asra
2016. szept. 1. 15:55
Kedvesek vagytok. Köszönöm a biztatást. Sok fele olvasgatok... Aki mar a sikert élvezi, azoknak gratulalok a batorsagaert!
10470. edebaba
2016. szept. 1. 15:26

Sziasztok!

Tavaly október végén műtöttek Veszprémben. Régebben írogattam, de mostanában csak olvasgatom a történéseket. 43-as BMI-vel indultam, 43 kilót fogytam azóta. :-) A műtét előtt voltam gyomortükrözésen, ahol kiderült, hogy polipok vannak a gyomromban. (Sajnos az okát, ellenszerét Mohos doktor sem tudta megmondani, tünetem nem volt) Emiatt, véleményem szerint, a gyomortükrözés hasznos dolog lehet! Mivel a polipokat nem szabad bent hagyni, ezért a doktor úr végül a gastric sleeve műtét mellett döntött. Így a maradék csőgyomrom továbbra is megfigyelhető, nincs olyan rész, ami kontroll nélkül maradt bent. Átlag három-négy kilót fogyok havonta. Nagyon élvezem a visszakapott új külsőmet! Azt gondolom, hogy az életminőségem annyit javult, hogy minden kellemetlenség ellenére megérte belevágni. Mindenkinek kitartást! Ha van kérdés, nagyon szívesen válaszolok.

10469. summer2
2016. szept. 1. 14:48
Köszi, ezért is kérdeztem, mert a munkahelyen azért elég kellemetlen. 4 éve, gratulálok!!
10468. Zsú1965 (válaszként erre: 10462. - Summer2)
2016. szept. 1. 14:35

A legtöbbünknek gyakori a gyomor "kuruttyolás", nem tudom,. hogy nevezzem, nem korgás, de hangos:))

Ha 4 év alatt nem, múlt el, gondolom, megmarad örökre:))

Rosszullét: dumping szindróma, ez sem jelentkezik mindenkinél, de a legtöbbnél igen. A pontos orvosi meghatrozását nem tudnám elmondani, de főleg ch bevitel után, esetleg tejtermék után hirtelen leesik a vércuko: izzadás, szédülés, hányinger, gyengeség, nagyon szar kb.20-40 perc alatt helyrejön.

Van, akit bizonyos ételek meghajtanak, mások nem érzékenyek semmire.

Az első hónapokban nem tudni. mit tud az ember megenni, vagy mennyit és hogyan bír belőle, ezért gyakran hányás a vége, akár még két falat után is.

Aztán szépen lassan helyére kerülnek a dolgok, megtanultuk, mire hogyan reagálunk. Én pl. édesszájú lévén remélen, hogy a dömpingem sosem fog elmúlni, mert tartok tőle annyira, hogy minimalizálom az édességet. Mert minden rosszban van valami jó:)

Szóval mindezeket nehéz lehet eltitkolni egy közösségben szerintem.

10467. summer2 (válaszként erre: 10464. - Asra)
2016. szept. 1. 14:27
Valószínűleg mindenki vívódi, fél, de azt tudjuk, így nem jó. Én is gondolkodom még esetleg más megoldáson, de már annyira belefáradtam a kudarcokba, hogy nehéz belekezdeni is.
10466. Zsú1965 (válaszként erre: 10464. - Asra)
2016. szept. 1. 14:25

Több száz bypassos van már Magyarországon. Több száz boldog, egészséges, könnyen mozgó, csinos, VOLT kövér ember. Akik nem szégyellik, hogy nekik ezzel a módaszerrel sikerült. Nincs is mit szégyellni.

Sajnos az orvosok többsége azt se tudja, ez mi fán terem...

És nem vagy egyedül, aki nem volt képes önállóan lefogyni.

A facebookon "az élet gyomorpypassal" csoport nem zárt...

Tájékozódj ott (is), vagy kérdezz itt (is).

10465. Asra (válaszként erre: 10464. - Asra)
2016. szept. 1. 14:10
Állatok helyett alkatom, de itt nem tudok javítani :)
10464. Asra
2016. szept. 1. 14:07
Már régen olvasgatom a fórumot, és most, hogy kb. ugyanabban a fázisban járok muszáj írnom... Több mint 25 eve nem tudok lefogyni. Sok dolgot próbáltam, de csak súlyosabb lettem. Most lehetőségem lenne a műtétre, és a fejemben a sok negatív komment zakatol... Meg az, hogy képesnek KELLENE lennem egyedul lefogyni... És csak még egy kicsit próbáljam meg... Közben a lábam fáj, a térdem szetkopott, jarni alig bírok. A tb tappenz felülvizsgáló orvosa szerint ilyen az állatok, es nincs esélyem, mostantól majd egyre tobb minden fájni fog, de a bypass marhaság. (Közben összekeveri a bypasst a gyomorgyuruvel.) Es nincs egy szakember se, aki biztatna... Három gyerekem van. Egyedul nevelem őket. Szeretném latni, hogy önálló felnőttek lesznek. Szeretném ismerni az unokaimat...Es nem tudom mi a helyes döntés.
10463. Sikuku
2016. szept. 1. 13:42
Munkahelyen en is csak a fonokomnek fogom elmondani. a tobbi munkatarsam is biztos megertene ha az okokkal es muteti elonyokkel eggyutt magyaraznam el nekik de attol felek, hogy valamelyik majd elmondja egy nem olyan kozeli munkatarsnak az meg tovabb adja olyan embereknek akik mar ugye nem elso kezbol hallottak a sztorit es a vegen en leszek a tema a bufeben meg a dohanyzoban. Inkabb jobb ha nem tudjak.
10462. summer2 (válaszként erre: 10451. - Zsú1965)
2016. szept. 1. 13:38
Sziasztok! Olvasom, hogy a bélmozgás, gyomorhangok zavaróak, ez állandó velejárója a műtét utáni életnek vagy csak időszakos, ill. milyen rosszullétekre gondolsz Zsú?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook