Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

11601. Ria05 (válaszként erre: 11599. - KM1981)
2016. okt. 19. 15:35

Kispárnát mindenképp vigyetek!

Hálóing kell, mert katéter miatt nem jó a pizsi.

Utána már lehet, vagy ha akarod jó kis szellős, lezser póló pizsinadrággal...

Fürödni nem fogsz, csak befekvés estén (ezért mondjuk plussz egy papucsot már nem vinnék), viszont babapopsi törlő is elég 1 csomag.

Cicamosakodás lesz csak, Wc is csak már ha nincs katéter.

Víz csak első és az utolsó két napra való. Első nap este 10-ig lehet inni, másnap műtét. Utolsó két nap pedig nekem 2 dl, ill. 3*2 dl volt az adagom.

Én két sporttáskával mentem, ma már csak eggyel mennék.

:)

11600. Ria05 (válaszként erre: 11597. - KM1981)
2016. okt. 19. 15:24

Aranyos vagy, köszi!

Minden rendben van valóban, csak a tempóm más.

De ezt tudjátok egyébként s, valóban olyan, mintha az agyunkat is operálták volna.

Olyan érzés, mintha "jobb" lenne az ember.

Mindent elvégzek. Azon a nap, amikor hazajöttem elkezdtem főzni a húslevesemet, vagyis a húslevesünket. Akkor már nem húzott az ágy, csak keresgettem a legkényelmesebb ülőhelyeket. Varratszedésre egyedül vezettem Debrecenbe és haza.

:)

11599. KM1981
2016. okt. 19. 15:18
Mi az amit vigyunk magunkkal meg te miket vittel?Alvos cuccok polo haloing ilyenek...extra parna?
11598. KM1981
2016. okt. 19. 15:17
Jaj most latom h le is irtad amit kerdeztem:) Bocsi!Igen en is gondoltam ra h elviszem majd a tabletemet tele sorozattal gondolom nem fognak szolni erte:)
11597. KM1981 (válaszként erre: 11591. - Ria05)
2016. okt. 19. 15:13

Szia Ria!

Olyan jo hogy vegul megis bejelentkeztel:) koszonjuk!Annyira jo hogy mar 3 het utan ennyit fogytal! Gratulalok!Irj majd meg nekunk tenyleg hogy hogy erzed magad milyen a kozerzeted?El tudsz vegezni mindent amit szeretnel gond nelkul?Vannak meg fajdalmaid vagy az inkabb csak a korhazban volt mutet utan?En is tovabbi sok sok fogyast kivanok! :)

11596. Ria05 (válaszként erre: 11594. - Mami76)
2016. okt. 19. 15:08

Aranyosak vagytok, hogy örültök! Köszönöm szépen Mindannyiótoknak!!!!

A közérzetemre azt mondanám, hogy olyan lassabb tempóval, mint eddig, figyelemmel mindíg a "benn zajló" dolgokra, kicsit változó.

No, de meg ne ilyedjetek, csak még olyan érzése van az embernek, hogy vigyázni kell, lassabban és óvatosabban kell tenni mindent.

Egyébként pedig én ezt úgy élem meg, hogy ez így most nagyon jó, át tudom szabni az életem. Nem gondoltam, sőt mindíg tagadtam, pedig mohó voltam és tempós. Ma úgy gondolom, hogy túl sok volt amit ettem.

Ha ebédelünk, vagy vacsizunk a férjemmel, szoktam Neki mondani, hogy rossz nézni a jó étvágyát.

Szerintem, ha be van tartva az étkezési javaslat, ritka a hányás, vagy hasmenés. Nekem eddig 1* volt ez is az is, de nem nagy mértékű. Főztem magamnak tökfőzeléket, mert megkívántam, amit tejföllel készítettem (ez zsíros), és főzés után szinte rögtön ettem belőle. Szerintem ezért.

Az erővel már nincs probléma, eleinte fáradékonyabb voltam, illetve fájt a hátam ha sokat álltam (pl. főzés közben a konyhában), ez viszont a sok hanyatt fekvéstől tuti.

Hogy mennyit fogok fogyni, nem mondta. Nekem viszont nem annyira lesz szerintem gyors, mert befelé voltam nagyon elhízva. Nekem volt egy hatalmas, kemény hasam. Más egyéb olyan nagyon nem volt elhízva. Rajtam nem volt fodros úszógumi. Állítólag ez a típus gyorsabban tud fogyni.

de a lényeg, hogy a farimat már nem kell kigombolni. :)

A sebeimmel nem volt gond, gyógyulnak, már fürödhetek rendesen. Már csak néhány picike var van.

11595. Ria05 (válaszként erre: 11592. - Strawberrydream)
2016. okt. 19. 14:44

Igen, engem felhívott befekvés előtti nap Dr. Úr, hogy reggel ne induljak el, majd csak ha Ő szól. Azt mondta nem érkezett meg időben vérkészítmény, így lehet hogy csúszás lesz, de másnap 2-ig mindenképp hív. Na jött a para a parára, és befekvés napján szólt is 2-kor, hogy kedden műt, hétfőn menjek. Az én pénteki időpontomon pedig a csütörtöki tervezett bypass-t operálta.

Sajnos, Ágicának nem telefonáltak, így Ő csak szerdán fküdt be, csütörtökön operálta.

11594. Mami76 (válaszként erre: 11591. - Ria05)
2016. okt. 19. 13:34

Jajjjjj Ria :-))

Annyira vártunk már Téged :-)

Nagyon örülök, hogy minden rendben veled és csodás a fogyásod már most!!!!!!!

A közérzeteddel minden ok?

Erőd? Hányás,hasmenés?

Mondta az Orvos, hogy kb mennyire fogsz lefogyni?

Remélem minden úgy alakul ahogy azt szeretnéd:-) Gyors gyógyulást és fogyást kívánok Neked :-)

Kérlek oszd meg velünk továbbra is a tapasztalatodat.

11593. Mami76 (válaszként erre: 11590. - Betty1984)
2016. okt. 19. 13:24

Én nem!!!!!!!

Én is külföldön élek és csak egy dolog volt amit szerettem volna, hogy otthon műtsenek.

A németem még nem az igazi és féltem, hogy nem fogom érteni amit kell. Ez volt az egyetlen félelmem.

De Veszprém Február 7.-e :-))))) nagyon várom.

11592. Strawberrydream (válaszként erre: 11591. - Ria05)
2016. okt. 19. 13:21

Kedves Ria!

Koszonjuk, hogy megosztottad a tapasztalataidat.

Orulok neki, hogy jol vagy es szepen fogyogatsz.

Amikor kiderult, hogy toljak a mutetedet akkor elotte felhivtak vagy irtak, hogy ne menj oda feleslegesen?

11591. Ria05
2016. okt. 19. 10:32

Sziasztok Kedves fórumozók!

Sokat hezitáltam azon, hogy írjak-e vagy sem. Azután, hogy műtét előtti letargikus hangulatom sikerült méginkább agyonnyomni, mégis meggyőztem magam, hogy szükségetek van a tapasztalatokra.

Kórházban:

Pár napot tolódott a műtétem (az előttem lévő lány csúszásával kezdődött), így az utánam következő is tolódott.

A műtét rendben zajlott, utána én elég gyengén viseltem. Egy nap után keltem fel az ágyból. Nagyon megfontoltan teltek a napjaim. Sok szükséglete nincs az embernek a kórházban, nem volt értelme nagyon becuccolni.

A keddi műtét után szombaton ihattam egész napra elosztva, apró kortyonként 2 dl vizet. Vasárnap már 3*2 dl-t.

Minden nap egy forgatókönyv szerint zajlik. Reggel 6 körül (vagy még hamarabb) a nővérek végigjárják a betegeket, mindenki megkapja a vérhígítót szuriban, megigazítják az ágyát (csak az első napokban!, első nap lemosdatnak az ágyban és lecserélik az ágyneműt), átkötözik a sebet, ha átütött. 7 körül vizit, amikor Doktor úr kiadja a napi „menűt”. Minden nap három infúzió + amire szükséged van: ez fájdalom csillapító. Kérjétek bátran az Algopyrint (4 órától sűrűbben nem lehet), mert csak segít, még egy picit a tested hőmérsékletét is rendben tartja.

3. nap reggel vérvétel, ami azért fontos, hogy milyen mértékű a gyulladás a szervezetedben (nekem ez az érték tök jó lett 90-es aztán 5. napra pedig 25 lett, gyakorlatilag 90-es értékkel engedte haza az előttem lévő lányt).

Az infúziókhoz +-ban jön a fehérje (ez is infúzió). Ez nagyon lassan csepeg le, és az jó lenne, ha nem lenne tőle hányingered, mert ez nagyon segíti a sebgyógyulást. (Van aki nem bírta, az kapott több sima infúziót.)

Fontos szerintem, hogy vigyetek magatokkal valami zenét, vagy ami leköt benneteket, mert csak feküdni az infúziókkal, ráadásul háton, nem egy nagy kaland. Mindig sétálni sem tudsz, főleg, ha az infúziós állványod sem görgős.

Nem lesztek szomjasak egyáltalán! Csak a műtét után közvetlenül. Itt ami segített, kértem picit megnedvesített gézlapot, amivel a kiszáradt számat, nyelvemet át tudtam törölgetni.

Itthon:

Másként látom a kajákat, más a fontos. A férjemnek mindent megfőzök, néha megérint egy picit, hogy de jó volt ez régen, de nem nagy a kívánás. Kívánás inkább az új ízek iránt van, de csak azok iránt, amiket én megihatok, vagy már pépesként megehetek.

Betartottam eddig minden utasítást, javaslatot. Úgy gondolom, hogy mikor, ha nem most!

Minden reggel gyümölcentrifugán készítek magamnak 2-3-4 dl (mikor mennyit) natúr levet. Amiből készül: 1 kis cékla, 1-2 sárgarépa, 1 alma, ½ citrom (ezek mindig vannak benne), 1 mandarin, 1 kiwi, 1 szilva, 1 banán, 1 körte (ezekből ami van otthon, 2-3 féle biztos).

Minden nap iszok 1 Actimel-t.

Vitaminokat én most az első hónapban a Forever-eseket rendeltem meg. Elég húzós a havi termékek ára, így most rendszerezem magamnak, hogy mi az amit föltétlen hagyok Forever-est, és mi az amit mással fogok kiváltani.

Amiket most szedek Forevert: - Probiotic, - Nature-Mint, - Calcium, - B12 Plus, - Aloe Vera Gél és vettem teát, de ezt nem annyira csípem.

+amit Doktor Úr felírt savlekötőt.

Indultam 116,8 –ról és most vagyok (pont 3 hét) 104,3.

11590. Betty1984
2016. okt. 19. 09:44

Sziasztok!

Nagyon koszonom mindenkinek a valaszat!!! :-)

En Ausztriaban elek es itt fognak muteni. Pont tegnap voltam egy csoportos megbeszelesen, kinek hogy sikerult stb. Egy holgy.volt akinek nem iagaz, azota csak hany, nem marad meg benne semmi. De o rajta kivul mindenki gyonyoren karcsusodik😉

ez megint egy kis lokest ad, de mi van ha meghalok a mutet kozbe, es a gyerekeknek azt kell majd hallaniuk hogy " anyad elhizott, szepulni akart es belehalt"... parazok nagyon. Nem a fajdalom miatt  volt meg valami, amit nem ertettem tisztan, valami a fogakrol. Tudtok rola hogy mi lehetett? De egyebkent egy jo tipp, elolvasom az elejetol! Nagyon koszonom szepen tenyleg aranyosak vagytok! De komolyan, ti nem paraztok??????😮

11589. Mami76 (válaszként erre: 11582. - Betty1984)
2016. okt. 18. 22:04

Betty még annyit akartam mondani, hogy a Mohos Doki elmondta, hogy hány beteggel volt gond és milyen jellegű, de halálról nem tudok, bár minden műtét kockázat!

Volt akinek az epe volt begyulladva, volt akinek a varrat elengedett, és volt akinek valami szövődmény lett de arra nem emlékszem.

De ha jól emlékszem akkor mindössze 6-7 emberrel volt gond és azt hiszem 600 körüli műtött volt de erre nem esküszöm.

Érdekes mert Én egyáltalán nem félek sőt, már nagyon türelmetlen vagyok, hogy mehessek :-)

Annyira nagyon várom :-)

11588. Mami76 (válaszként erre: 11582. - Betty1984)
2016. okt. 18. 21:58

Szia Betty :-)

Ne parázz, már rászántad magad akkor a nehezén túl vagy :-)

Három gyerek után (nekem is három van) szerintem a fájdalom sem fog gondot okozni :-)

Készülj rá tudatosan, olvass el mindent ebben a témában, én a fórumot is az elejétől elolvastam mert a régiek nagyon jó tapasztalatokat írtak le, illetve a műtét előtti és utáni dolgokról is sokat lehet olvasni itt. Tudom, hogy nagyon sok, de márciusig van idő :-) Engem február 7.-én műtenek Veszprémben, téged hol fognak műteni?

11587. Kisiza (válaszként erre: 11584. - Fatamorgana)
2016. okt. 18. 21:20
Elkuldtem privation az email cimet.
11586. Kisiza (válaszként erre: 11585. - Fatamorgana)
2016. okt. 18. 21:00
Nekem nehany oran belul altalaban valaszolni szokott, nem ugy tunik hogy zavarnam. Sok sikert.
2016. okt. 18. 20:57
bocsi, ezt kisizának címeztem :D
2016. okt. 18. 20:56

Szia, ma sem hívtak...

Gondolod, h nem zavarom a dokit ha közvetlenül neki írok a konzultációt illetően?

11583. Strawberrydream (válaszként erre: 11582. - Betty1984)
2016. okt. 18. 18:32
Szia! Ne aggodj, mindegyik orvos aki mut Magyarorszagon nagyon jo es vigyaznak a betegekre. En is felek egy kicsit nekem most lesz november kozepen, szeretnek mar tul lenni rajta:)
11582. Betty1984
2016. okt. 18. 18:29
Sziasztok. Uj vagyok itt, 32 eves 3 gyermek anyukaja. Marcius vegen lesz a gyomot Bypass mutetem. Panikos vagyok, es nagyon felek... Ti hallottatok olyanrol hogy nem sikerult a mutet? Esetleg meghalt valaki?
11581. Kisiza (válaszként erre: 11580. - Fatamorgana)
2016. okt. 18. 16:49
2 hónap
11580. fatamorgana (válaszként erre: 11579. - Kisiza)
2016. okt. 18. 16:39

Köszi, kaptam egy emailt, h elvileg ma fognak hívni az időpont miatt.

Azt elárulod, h a konzultáció és a műtét között mennyi idő telik el neked? :)

11579. Kisiza (válaszként erre: 11578. - Fatamorgana)
2016. okt. 18. 16:18
Hello, a diéta nem vészes, kibírható. Én emailben tartom a kapcsolatot a Vasas dr-ral, privátban elküldöm az email címét ha érdekel.
11578. fatamorgana (válaszként erre: 11576. - Kisiza)
2016. okt. 18. 13:31

Én már csütrötök óta várok konzultációs időpontra hozzájuk. :)

Neked is ennyit kellett?

A konzultációhoz képest mennyi időre lesz a műtéted?

Szorítok!!! :)

11577. Mami76 (válaszként erre: 11576. - Kisiza)
2016. okt. 18. 00:19

Hogy bírod a diétát?

Mennyit fogytál vele?

Minden rendben lesz :-)))))

11576. Kisiza (válaszként erre: 11575. - Mami76)
2016. okt. 18. 00:09

Kedves Mami,

Nagyon örülök hogy nem csak nekem tetszett meg a Duna Medical Budapesten. Még 1 hét és túlleszek a mütéten.

Higyjétek el, nagyon profi a csapat, szerintem veri a felszereltség bármelyik magyar Eü-i intézményét.

Hétfö reggel fekszem be, de a héten már alig eszek, tudjátok az 1200 kcal-ás diéta...

11575. Mami76
2016. okt. 17. 23:02

Sziasztok!

Kíváncsiságból elolvastam a Duna Medical oldalát, mindent ami a weboldalukon van, hát Nekem nagyon profinak jött le:-) Ha jól láttam komplett kórházat építenek, a színvonal mindenképpen nyugati, a szolgáltatások meg, nagyon sokoldalu, kívánom Nekik, hogy nagyon sikeresek legyenek :-)

Az embereknek pedig azt, hogy meg tudják fizetni, mert mindenkinek járna ez a színvonal ami sajna Magyarországon még oly ritka.

Kisiza még pár nap és Te is túl leszel rajta:-)

HAJRÁÁÁÁÁ:-)

11574. Skittles (válaszként erre: 11573. - Csaba72)
2016. okt. 17. 18:29
Szerintem már engem sem, csak már tartanék ott :)
11573. csaba72 (válaszként erre: 11572. - Skittles)
2016. okt. 17. 17:46
Igen egy halvány csík de ez ami nemfog zavarni :-)
11572. Skittles (válaszként erre: 11570. - Csaba72)
2016. okt. 17. 17:22
Hú de lapos hasad van :) gratulálok! Az a vágás az majd látszani fog?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook