Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Az árak Veszprémben ill. Debrecenben 1 500 000 Ft. Az biztos hogy,Veszprémben 250 000Ft plusz ha gyomorgyűrű eltávolítás is van.
Kisiza!
Megtennéd, hogy felrakod azt a diétát amit a műtét előtt kell csinálnod?
Nagyon megköszönném :-)
Ugyanannyi,mint Veszprémben.
Szia eszterxx :-)
Én a magam részéről nagyon megdöbbentem, hogy 30-as BMI re megcsinálják az gyakorlatilag kb 20kg felesleg lehet. De ha így van örülök, hogy végre elégedett leszel magaddal, sok sikert és minden jót a műtéthez :-)))))
Oke, de szabalyozhato, nem?
Szia!
Debrecenben és Veszprémben ugyanannyiba kerül a műtét, viszont Debrecenben rövidebb a várólista. Akik mostanában voltak Veszprémben konzin, úgy emlékszem már július környékére kaptak műtéti időpontot. Tehát, ha még csak a konzira kérsz időpontot, lehet jövőre már bele sem fér....De ezt a doki megmondja, ha felhívod. :)
Sziasztok!
Veszprémi és pesti árakat tudok, de debreceniről nem találtam infót. Tud valaki áat mondani egy bypass műtétre?
Én egyébként pesti vagyok, Mind a doktor úr mind az ár miatt Veszprém felé húzok.
Most szeretnék időpontot kérni konzultációra. De közben rátok bukkantam,, így gondoltam kérdezek. :)
Igyekszem vissza olvasgatni de rengeteget írtatok. :)
Csillámpóni a fing :-) szakzsargon a bypaszosoknál. Nem a hasmenés nem jön olyan hirtelen hanem a.normál széklet helyett folyékonyabb. Örömmel tudatom,hogy tegnap megvolt a hasplasztikám is...majd teszek fel képelet kb 6-8 kg ment le
Sziasztok! Egy volt egészségügyben dolgozó néni azt mondta hogy a Tb sok macera után támogatja a Sleevet műtét egy részét ... ez igaz ? Ha igen akkor mi a menete ennek a dolognak?
Szia. Nekem sleevem van. Nincs vele bajom. Elvileg ugyan azt a varrógépet használják mind két műtétnél. Így akár a bypass is ereszthet.
En is eloszor NHSben gondolkodtam es utanajarva tul sok a varakozasi ido, en eldontottem es nem tudok 1,5 evet varni raadasul meg akkor sem biztos, hogu kapsz NHS funding-ot.
Eloszor egy fogyokuras programba iratnak be (fel vagy 1 ev) azt vegig kell jarni es fogynj kell minden honapban, nem kell sokat, lehet akar 1kg is de meg kell tartani es kovetkezo honapban megint fogyni hozza. Latniuk kell, hogy komolyan gondolod es elszant vagy. Ha ennek vege jonnek a vizsgalatok plusz pszichologus, dietetikus es vegul az anyagod egy bizottsag ele kerul (panel) akik eldontik, hogy kaphatsz-e tamogatast. Ha elbiraltak kerulhetsz fel a muteti varolistara, de ha pl ez ev vege fele tortenik es a korhazad arra az evre mar kifogyott az ingyen muteti kvotajabol akkor kovetkezo evig varni kell.
Nem tudom. Csak idpontom van hogy mire azt majd eldontom. Normalis sullyal en nem csinaltatnek bypasst. Ezert akartam csak gyuru eltavolitast amit a Mohos dr nem csinal. Dr V azt akarta ugye h vetessem ki al(NHS) azt esetleg utana probaljak egy ingyenes bypasst az angol allam terhere. Te kerdezted tole hogy NHS re hogy menne? Van magasvernyomasom meg volt kezdodo cukorbetegsegem.
Szia Mami76!:)
Bővítettem az étkezésemen, így már eltűnt az éhség. Ha nagyon megkívánok valamit, kétszer meggondolom, hogy tényleg kívánom-e; majd ha még mindig akarom, akkor megkóstolom. Eddig húslevesen és bébiételen éltem, de tegnap egy falat melegszendvicset is megettem. Jól esett. :) Ma megyek varratszedésre.
Sziasztok! Tegnap voltam konzultacion es december 19-en lesz a mutetem Budapesten. BMI 30-as vagyok,igy irto nagy az oromom,tudom,hogy sok helyen nem csinalnak meg ezzel. 30 eve masrol sem szol az eletem,csak a hogyan dietazzunk,hogy eljunk egeszsegesen,illetve a mozgas mar kenyszeres szinten...es ezekkel nincs is igazan bajom,ha cserebe jol neznek ki,jol ereznem magam,nem terhelnem az izuleteimet plusz sullyal. Nagyon-nagyon varom a mutetet,annyira szeretnem vegre jol erezni magam a boromben!! A majzsugorito dietat megtennetek,hogy leirja valaki,mibol all? Illetve meg egy kerdes a mar mutottektol - realisan mennyi ido mulva tudtatok nem fizikai,irodai munkat vegezni?
Tegnapelott volt egy interju T.Veraval az ATVn a Frizbiben. Latta valaki?
Csak egy érdekesseg, hogy a mutete ota Mohos doki varolistaja csak no es mar tobb mint 100ember var mutetre.
Köszönöm. Nagyon várom a mütétet, még 12 nap. JJ, neked a gyürüt is akkor veszik ki és sleeve-et csinálnak?
jézusom, ez komoly?! szörnyen hangzik :-(
Vannak itt sleevesek? Foleg gyurubol? En nem akarok bypasszt, felek tole. Mohos dr annyit mondott h megcsinalja de a sleevesek 10-20%at ujra kell muteni mert visszahizzak. Az itteni ("angol" Vasas dr) szerint ez egy nagyon nem elfogadott eljaras mert a varrasvonalon 3-4% a varraselegtelenseg kockazata (nem tudjak osszevarrni es "ereszt" a sleeve). Szerintetek??? Sulyom jo csak nyelocso problemak miatt hasznalhatatlan a gyuru.
En julius vegere akartam mivel itt Angliaban akkor van szunet a gyerekeknek es en tanar vagyok. Igen Mohos dr tudott idopontot adni ami nekem megfelelt. Mar tavaly is probalkoztam sikertelenul (akkor volt Mohos dr szabin amikor jo lett volna nekem). Pesti dr nem tudott sem arat sem idopontot adni, mondta tul koran van.
Most jutott eszembe mi van Ágicával nem tud róla senki semmit???????????
Azt sem tudjuk elment-e végül a műtétre????
Szia orchidea :-)
Mennyit tudsz inni már???
Mit eszel? Éhség van? vagy csak kívánás???
Addigra kaptál időpontot a műtétre Veszprémben?
Ezután is fogsz minden nap főzni, csak kevesebbet és mást:-))))
Nagyon jóóóó lesz meglátod.
Annyira sajnálom, remélem gyorsan jobban lesz.
Mit mondtak miért van vér a hasában elengedett valami?
Az a helyzet, hogy Én Veszprémben leszek műtve, Mohos Doki mondta, hogy mit csináljak műtét előtt, mert ott aznap fekszünk be. De ezek szerint Debrecenben másként van.
Julius 26 Veszpem. Van vki mas is?
Felszivodo varratok. Nekem is ilyen volt 5 eve Angliaban. Nem latszik semmi. En nagyon ajanlom csak.
Ne izgulj! Én is gyűrűs voltam ezidáig ( 10 évig) és a minden rendben ment! :)
Én mindkettőt vittem. Első napokban a hálóing ( hosszabb póló) talán praktikusabb. Attól is függ, mennyire van meleg a kórteremben. Ne feledd, a kompressziós harisnya is melegít! A pizsamanaci viszont akkor praktikus, ha jól leszel már, és az oldalfekvésnél nagyon zavar, hogy beizzad a combod. Sok pólóval készülj, mert nagyon könnyen kifolyik a "cuccos" a csövek mellett. Volt, hogy 2x-3x is öltöztem egy nap.
Jobbulást kívánunk és kitartást.
További ajánlott fórumok: