Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Szia!
Engem november 17.-en mutenek Debrecenben, ott vegzik a vizsgalatokat el par nappal a mutet elott.
Megkérdezte a sebészész, hogy szeretnénk-e ugyanaznap a műtétet. A férjem szerint nem, szerintem igen, tehát ugyanaznap lesz... :D
A szénsavasra azt mondta a doki, hogy rontja a súlytartás képességét. Tehát ha mondjuk 5 év múlva az eredeti súlyfelesleged teszem azt 20%-án vagy stabilan, akkor szénsavassal 30-on, vagy 40-en. Magyarán megkönnyíti a visszaszedegetését a leszórt kilóknak. Mondjuk én a szénsavasból csak a sört szeretem, az meg aztán minden irányból tiltólistás! :D
A doki szerint a biztosítós kör kb 1 hónap szokott lenni, tükrözésre is hó végére kaptunk időpontot, de szerintem az mozdítható ha a biztosító véletlenül villám módba kapcsolna.
A diétára a dietetikus sem, és a sebész sem adott konkrétumot, csak annyi, hogy zsírmentes tej, zsírmentes sajt, joghurt, csak a szénhirátszegény zöldégek,saláta, semmi gyümölcs, kenyér, tészta,rizs vagy krumpli, csak nagyon sovány párolt hús bőr nélkül, vagy sovány hal párolva, semmi alkohol, semmi üdítő, semmi semmi... :)
Most egyébként már én is úgy vagyok, hogy ahogy lesz úgy lesz, már látom a fényt az alagút végén. Addig még aggódhatok a szörnyű gyulladt, tályogos horrorfogam kikezelésén. Már háromszor 1-1,5 órát gyötörte a dokinő, beszedtem az antibiotikumot, és még mindig gyulladt. :( Remélem megoldódik időben, nem hiszem, hogy műtenének vele.
Kiel :-)
Nagyon örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok műtét ügyben.
Nektek, hogy fog megoszlani a műtét? Ki megy előbb és mennyi idő míg a másikotokat megműtik?
Ezek szerint a műtét után semmi szénsavas?
Mikor tudjátok meg, hogy a biztosító mit mond?
Egyébként meg ha idén meg lesz a műtét akkor Ti karikor is fogyni fogtok :-) Ha nem akkor esztek még egy jót és utána fogytok:-) Mindenhogy jóóóóóó:-)
Már kérdeztem mástól is, hogy ez a máj zsugorító diéta ez egy bizonyos diéta, amit a kezedbe kapsz és tartsd be, vagy azt mondják, hogy zsír és szénhidrát mentesen egyél 1-2 hétig?
Sziasztok!
Végre nekünk is megvolt a találka a sebésszel. Szimpatikus volt, az időt is ránk szánta. Már 23 éve műt gastric bypasst, a csapata 15 000 beavatkozáson van túl. Azt mondta, hogy az elmúlt időszak utolsó 2000 betegéből össz vissz 8-nál fordult elő varratszétnyílás, és ők is jól vannak. Többi lehetséges komplikáció elenyésző még ehez képest is. Azt is mondta, hogy ha a műtét megkezdése után túl nagynak találja a májat, vagy sok az összenövés, vagy bármi más okból nem tudja kivitelezni a bypasst, akkor automatikusan slave-et végeznek. 4.2%-a az eseteknek. Egy heti zsír és szénhidrát mentes diéta szerinte a műtét előtt nagyban csökkenti ennek az esélyét. Ebben az esetben némi fogyás után sor kerül a bypassra is második fázisként. Remélem megússzuk.... Úgy egyeztünki meg, hogy ha a biztosító rábólint a mőtétre még nov vége előtt, akkor megcsinálja idén, ha nem, akkor csak január közepén. Azt mondta, hogy nem akar kitolni velünk, hogy a terített asztal melett csak fél deci húslevest ehessünk. :) Az alkoholra, szószokra, szénsavasra ő is azt mondta, hogy felejtős, mi ezért mi azért. Adott beutalót gyomortükrözésre, mondtam, hogy a férjemnek lehetne-e altatásban, érzékeny a torka, nem bírja, ha valami hozzáér. Mondta, hogy igen, ez a legtöbb férfi páciensére igaz, senki sem szereti ha a torkát piszkálják. Mondtam, hogy az enyém nem érzékeny, de ebből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket... :D
Most aztán nem tudom miért is izguljak, hogy meglegyen a műtét még idén, vagy ehessünk-ihassunk még egy mértéktelent karácsonykor. Valószínűleg az lenne a jobb, ha nem pumpálnánk még magunkba 4-5 kilót, meg fél kiló májnövekedést a műtét előtt, de a kis hedonista a bal vállamon azt sutyorogja, hogy ez hülyeség! :)
Drága Mezesem!
Annyira, de annyira sajnálom, hogy nem jön össze, magamról tudom, hogy nagyon megütne a dolog, de kitartást Neked és ne menj el teljesen tőlünk :-)
Nagyon drukkolok, hogy még ha később is, de összejöjjön Neked is :-)
Pusza:-)
Sziaaaaa!
Nagyon örülök, hogy ilyen simán ment minden😄
Mennyit sikerült fogyni a diétával?
Gyors felépülést és fogyást kívánok☺
Orulok, hogy minden rendben volt es ilyen jol ment minden.
Pépeset mikor kezdesz enni?
Gratulálok Kisiza az "új életedhez" és már izgatottan vártam a beszámolódat. Gyors és fájdalommentes lábadozást kivánok és várjuk a további élményeket is. Nekem juni 27re van műtéti időpontom Veszprémbe, de bevallom őszintén vártam a te beszámolódat....hogy kérjek időpontot a Duna medicalba konzira. Februárban szeretnék túl lenni rajta.
Nagyon örülök, hogy minden rendben veled :)
Kedves Fórumozók,
Itt vagyok és megvagyok. Örömmel jelenthetem be, hogy minden a tervek szerint ment hétfön a Duna Medicalban és megvolt a mütétem, s már elhagytam a kórházat.
Elötte izgultam, de aznap már nem.
7.15-re kellett mennem, én voltam a második. 1 óra után került rám sor, állítólag megizzasztottam a Vasas dr-t, mert rengeteg összenövésem volt az elözö mütétek után, de összességében jól ment a mütét.
Nagy fájdalmaim nem voltak, de azért szükség volt néhány fájdalomcsillapító injekcióra utána.
Durvának hangzik hogy mütét után 4 órával felkeltenek, de a gyakorlatban közel sem az...
Ekkor kimentem pisilni (mert katéter sincs), így a WC-ben láthattam a zöld pisit (mert kék festékkel nézik hogy van-e szivárgás). Éjszakára a lábamra tették azt a pumpát ami maszírozza a lábat és megakadályozza a vérömlenyt, kicsit hangos de ki lehet bírni.
Reggel 8 körül jött a Vasas dr, mindent rendben talált, levetetett egy vért.
Ekkor elkezdhettem inni vizet, hát mit mondjak, nagyszerü érzés. Lehet érezni hogy a víz a kisgyomorba kerül majd pedig megy tovább.
Kedden már egész nap folyadékon voltam, ma reggel pedig ismét vizit és 11-kor már kaptam is a zárót.
Még egy pár napig a szüleimnél leszek Pesten, de utána megyek vissza Londonba.
Szóval minden mütét elött állónak csak bátorítást tudok adni, ne féljetek.
Kisiza :-)
Jelentkezz miújság?
Jól vagy?
Szia Drága Mami!
Minden rendben, nem történt semmi extra újabban velem. Jó a közérzetem, a fogyás működik, az ivás nehéz picit, mindíg elfelejtem.
Nagyon drukkolok ám Mindannyiótoknak a nagy napokhoz!
Apró részletekkel ne sokat törődjetek, azok szinte észrevétlenül fognak megoldódni.
Puszi Nektek!!!
:)
Sziasztok!
Szerintetek a reflux miatt elhalaszthatják a műtétem? Megfáztam és nem múlt a köhögésem és a fül-orr-gégész mondta, hogy a sok sav miatt köhögök és felírt savlekötőt, a köhögés így sem akar nagyon elmúlni és nagyon közeleg a november 17. Nem tudom, hogy mit csináljak! Szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok