Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

11721. Skittles (válaszként erre: 11714. - Aminatina)
2016. okt. 27. 19:24
Basszus....én Okt 19 voltam Veszprémben és juni 27 re van időpontom. Én is korábban szeretném :D
11720. Strawberrydream (válaszként erre: 11719. - 063870efac)
2016. okt. 27. 18:58
Koszi aranyos vagy:) most egy kicsit ideges vagyok, mert meg voltam fazva es a kohogesem nem mult el es kiderult, hogy a sok gyomorsav miatt. Felirtak savlekotot de felek, hogy emiatt esetleg nem mutenek meg.
11719. 063870efac (válaszként erre: 11718. - Strawberrydream)
2016. okt. 27. 18:06
Szia! Szorítok NekeD! Én is ott szeretném műttetni magam,de sajnos én még csak gondolkodom rajta...
11718. Strawberrydream (válaszként erre: 11714. - Aminatina)
2016. okt. 27. 18:01

Szia!

Engem november 17.-en mutenek Debrecenben, ott vegzik a vizsgalatokat el par nappal a mutet elott.

11717. 063870efac (válaszként erre: 11715. - Kiel)
2016. okt. 27. 17:52
Szia Kiel! Gyors gyógyulást kívánok a fogadnak!:) Köszi,hogy ilyen részletesen beszámoltál a dokival való találkozódról,nagyon hasznos és motiváló!:))
11716. 063870efac (válaszként erre: 11714. - Aminatina)
2016. okt. 27. 17:09
Szia! Bár saját tapasztalatom nincs,de szerintem Zsú1965 nevű sorstársunkat Debrecenben műtötték.Szerintem írj Neki,nagyon készséges,segítőkész,ahogy itt a fórumon láttam.Egy ismerősöm lányát Tanyi doktor műtötte,nagyon dicsérte:)
11715. Kiel (válaszként erre: 11713. - Mami76)
2016. okt. 27. 17:02

Megkérdezte a sebészész, hogy szeretnénk-e ugyanaznap a műtétet. A férjem szerint nem, szerintem igen, tehát ugyanaznap lesz... :D

A szénsavasra azt mondta a doki, hogy rontja a súlytartás képességét. Tehát ha mondjuk 5 év múlva az eredeti súlyfelesleged teszem azt 20%-án vagy stabilan, akkor szénsavassal 30-on, vagy 40-en. Magyarán megkönnyíti a visszaszedegetését a leszórt kilóknak. Mondjuk én a szénsavasból csak a sört szeretem, az meg aztán minden irányból tiltólistás! :D

A doki szerint a biztosítós kör kb 1 hónap szokott lenni, tükrözésre is hó végére kaptunk időpontot, de szerintem az mozdítható ha a biztosító véletlenül villám módba kapcsolna.

A diétára a dietetikus sem, és a sebész sem adott konkrétumot, csak annyi, hogy zsírmentes tej, zsírmentes sajt, joghurt, csak a szénhirátszegény zöldégek,saláta, semmi gyümölcs, kenyér, tészta,rizs vagy krumpli, csak nagyon sovány párolt hús bőr nélkül, vagy sovány hal párolva, semmi alkohol, semmi üdítő, semmi semmi... :)

Most egyébként már én is úgy vagyok, hogy ahogy lesz úgy lesz, már látom a fényt az alagút végén. Addig még aggódhatok a szörnyű gyulladt, tályogos horrorfogam kikezelésén. Már háromszor 1-1,5 órát gyötörte a dokinő, beszedtem az antibiotikumot, és még mindig gyulladt. :( Remélem megoldódik időben, nem hiszem, hogy műtenének vele.

11714. aminatina
2016. okt. 27. 16:54
Sziasztok! Tegnap voltam Veszprémben konzin. Szeptember 12-re kaptam időpontot. A Mohos doki egyébként nagyon aranyos, mindent elmondott. De én előbb szeretném a műtétet. Valakinek valami véleménye a Debreceni kórházról, Tanyi doktorról, Illetve oda is kell a vizsgálati eredményeket vinni, vagy azt a kórházban végzik?
11713. Mami76 (válaszként erre: 11712. - Kiel)
2016. okt. 27. 16:16

Kiel :-)

Nagyon örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok műtét ügyben.

Nektek, hogy fog megoszlani a műtét? Ki megy előbb és mennyi idő míg a másikotokat megműtik?

Ezek szerint a műtét után semmi szénsavas?

Mikor tudjátok meg, hogy a biztosító mit mond?

Egyébként meg ha idén meg lesz a műtét akkor Ti karikor is fogyni fogtok :-) Ha nem akkor esztek még egy jót és utána fogytok:-) Mindenhogy jóóóóóó:-)

Már kérdeztem mástól is, hogy ez a máj zsugorító diéta ez egy bizonyos diéta, amit a kezedbe kapsz és tartsd be, vagy azt mondják, hogy zsír és szénhidrát mentesen egyél 1-2 hétig?

11712. Kiel
2016. okt. 27. 15:37

Sziasztok!

Végre nekünk is megvolt a találka a sebésszel. Szimpatikus volt, az időt is ránk szánta. Már 23 éve műt gastric bypasst, a csapata 15 000 beavatkozáson van túl. Azt mondta, hogy az elmúlt időszak utolsó 2000 betegéből össz vissz 8-nál fordult elő varratszétnyílás, és ők is jól vannak. Többi lehetséges komplikáció elenyésző még ehez képest is. Azt is mondta, hogy ha a műtét megkezdése után túl nagynak találja a májat, vagy sok az összenövés, vagy bármi más okból nem tudja kivitelezni a bypasst, akkor automatikusan slave-et végeznek. 4.2%-a az eseteknek. Egy heti zsír és szénhidrát mentes diéta szerinte a műtét előtt nagyban csökkenti ennek az esélyét. Ebben az esetben némi fogyás után sor kerül a bypassra is második fázisként. Remélem megússzuk.... Úgy egyeztünki meg, hogy ha a biztosító rábólint a mőtétre még nov vége előtt, akkor megcsinálja idén, ha nem, akkor csak január közepén. Azt mondta, hogy nem akar kitolni velünk, hogy a terített asztal melett csak fél deci húslevest ehessünk. :) Az alkoholra, szószokra, szénsavasra ő is azt mondta, hogy felejtős, mi ezért mi azért. Adott beutalót gyomortükrözésre, mondtam, hogy a férjemnek lehetne-e altatásban, érzékeny a torka, nem bírja, ha valami hozzáér. Mondta, hogy igen, ez a legtöbb férfi páciensére igaz, senki sem szereti ha a torkát piszkálják. Mondtam, hogy az enyém nem érzékeny, de ebből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket... :D

Most aztán nem tudom miért is izguljak, hogy meglegyen a műtét még idén, vagy ehessünk-ihassunk még egy mértéktelent karácsonykor. Valószínűleg az lenne a jobb, ha nem pumpálnánk még magunkba 4-5 kilót, meg fél kiló májnövekedést a műtét előtt, de a kis hedonista a bal vállamon azt sutyorogja, hogy ez hülyeség! :)

11711. KM1981 (válaszként erre: 11703. - Kisiza)
2016. okt. 26. 21:27
De jo!!! :) Mihamarabbi gyogyulast es sok sok fogyast kivanok:)
11710. Mami76 (válaszként erre: 11701. - Mezesem)
2016. okt. 26. 21:20

Drága Mezesem!

Annyira, de annyira sajnálom, hogy nem jön össze, magamról tudom, hogy nagyon megütne a dolog, de kitartást Neked és ne menj el teljesen tőlünk :-)

Nagyon drukkolok, hogy még ha később is, de összejöjjön Neked is :-)

Pusza:-)

11709. Meri1970 (válaszként erre: 11703. - Kisiza)
2016. okt. 26. 20:43
Gratulálok!örülök hogy minden rendben ment😀
11708. Mami76 (válaszként erre: 11703. - Kisiza)
2016. okt. 26. 20:39

Sziaaaaa!

Nagyon örülök, hogy ilyen simán ment minden😄

Mennyit sikerült fogyni a diétával?

Gyors felépülést és fogyást kívánok☺

11707. JJnew (válaszként erre: 11703. - Kisiza)
2016. okt. 26. 20:18
Hajra sok sikert
11706. 063870efac (válaszként erre: 11703. - Kisiza)
2016. okt. 26. 20:14
Gratulálok Kisiza! Örülök,hogy jól vagy,gyors és problémamentes felépülést kívánok!:)
11705. Sikuku (válaszként erre: 11703. - Kisiza)
2016. okt. 26. 19:58

Orulok, hogy minden rendben volt es ilyen jol ment minden.

Pépeset mikor kezdesz enni?

11704. Skittles (válaszként erre: 11703. - Kisiza)
2016. okt. 26. 19:56

Gratulálok Kisiza az "új életedhez" és már izgatottan vártam a beszámolódat. Gyors és fájdalommentes lábadozást kivánok és várjuk a további élményeket is. Nekem juni 27re van műtéti időpontom Veszprémbe, de bevallom őszintén vártam a te beszámolódat....hogy kérjek időpontot a Duna medicalba konzira. Februárban szeretnék túl lenni rajta.

Nagyon örülök, hogy minden rendben veled :)

11703. Kisiza
2016. okt. 26. 19:44

Kedves Fórumozók,

Itt vagyok és megvagyok. Örömmel jelenthetem be, hogy minden a tervek szerint ment hétfön a Duna Medicalban és megvolt a mütétem, s már elhagytam a kórházat.

Elötte izgultam, de aznap már nem.

7.15-re kellett mennem, én voltam a második. 1 óra után került rám sor, állítólag megizzasztottam a Vasas dr-t, mert rengeteg összenövésem volt az elözö mütétek után, de összességében jól ment a mütét.

Nagy fájdalmaim nem voltak, de azért szükség volt néhány fájdalomcsillapító injekcióra utána.

Durvának hangzik hogy mütét után 4 órával felkeltenek, de a gyakorlatban közel sem az...

Ekkor kimentem pisilni (mert katéter sincs), így a WC-ben láthattam a zöld pisit (mert kék festékkel nézik hogy van-e szivárgás). Éjszakára a lábamra tették azt a pumpát ami maszírozza a lábat és megakadályozza a vérömlenyt, kicsit hangos de ki lehet bírni.

Reggel 8 körül jött a Vasas dr, mindent rendben talált, levetetett egy vért.

Ekkor elkezdhettem inni vizet, hát mit mondjak, nagyszerü érzés. Lehet érezni hogy a víz a kisgyomorba kerül majd pedig megy tovább.

Kedden már egész nap folyadékon voltam, ma reggel pedig ismét vizit és 11-kor már kaptam is a zárót.

Még egy pár napig a szüleimnél leszek Pesten, de utána megyek vissza Londonba.

Szóval minden mütét elött állónak csak bátorítást tudok adni, ne féljetek.

11702. JJnew (válaszként erre: 11694. - Kártya)
2016. okt. 26. 19:37
Tenyleg???? En nem igy hallottam....
11701. Mezesem
2016. okt. 26. 18:22
Szia Mami,most olvastam a privit,minden oké,kivéve hogy családi okok miatt nem fog össze jönni se a konzi,ennek következménye pedig a műtét se....most legalábbis.
11700. Mezesem
2016. okt. 26. 18:21
Sziasztok.Sajnos én se tudok menni konzultáciora,szintén november 9-én,ha valakit érdekel írjon nekem(18:35-kor van időpont).
11699. 2664dcbb41 (válaszként erre: 11695. - Summer2)
2016. okt. 26. 17:41
Írtam privit.
11698. 063870efac (válaszként erre: 11692. - Orchidea71)
2016. okt. 26. 16:55
Nagyon ügyes vagy,gratulálok:)) Példaértékű,hogy ennyire tudatosan készültél a műtétre!:)
11697. Mami76
2016. okt. 26. 16:24

Kisiza :-)

Jelentkezz miújság?

Jól vagy?

11696. Ria05 (válaszként erre: 11690. - Mami76)
2016. okt. 26. 15:07

Szia Drága Mami!

Minden rendben, nem történt semmi extra újabban velem. Jó a közérzetem, a fogyás működik, az ivás nehéz picit, mindíg elfelejtem.

Nagyon drukkolok ám Mindannyiótoknak a nagy napokhoz!

Apró részletekkel ne sokat törődjetek, azok szinte észrevétlenül fognak megoldódni.

Puszi Nektek!!!

:)

11695. summer2
2016. okt. 26. 14:55
Sziasztok kedves konzira várók, ha valakit érdekel, akkor átadnám nov. 9. időpontomat konzira Veszprémbe, mert sajnos nem tudok menni, ha valakit édekel írjon privátban, akkor nem mondom le.
11694. kártya (válaszként erre: 11669. - Annamari Csabi)
2016. okt. 26. 14:07
Sok minden felmerült bennem a veletek történtek kapcsán.Arról senki nem beszélt még,hogy a reoperációért kell-e fizetni.Nektek kellett-e? Azt tudom,hogy a Duna medical szintén szabott árakkal dolgozik,de hozzáteszik,hogy bármi komplikáció felmerül akkor a plusz költségeket fizetni kell.Debrecenben a reof irodába befizetésünk alkalmával közölték,hogy ha pl.vérkészítményre lenne szükség vagy....akkor pluszba rendezni kell a számlát.Tud valaki valami infót?Mert nem mindegy .Ez önmagában se kis összeg.
2016. okt. 26. 13:44

Sziasztok!

Szerintetek a reflux miatt elhalaszthatják a műtétem? Megfáztam és nem múlt a köhögésem és a fül-orr-gégész mondta, hogy a sok sav miatt köhögök és felírt savlekötőt, a köhögés így sem akar nagyon elmúlni és nagyon közeleg a november 17. Nem tudom, hogy mit csináljak! Szerintetek?

11692. orchidea71 (válaszként erre: 11651. - 1140Ancsa)
2016. okt. 26. 13:02
Szia Ancsa!Kellőképpen felkészültem fizikálisan is a műtétre. Előtte 3 hónappal egy személyi edzővel edzettem hetente 3x, hogy könnyebb legyen. Utólag azt mondhatom, hogy megérte! Nekem nagyon könnyen ment a felépülés. Már az intenzíven fel tudtam volna kelni, de nem engedték, csak másnap délelőtt. 1,5 hét után már visszamentem dolgozni( irodában dolgozom). Hányni még nem hánytam és a nyelési rtg-nél lévő kontrasztanyag sem okozott nálam hasmenést. Emésztésem elős perctől kezdve rendben volt. Időnként fájdogált a hasam alja ( első két hétben), meg ha sokat iszom, akkor feszít a kis gyomrom. Mindent meg tudok enni, viszont az adagok 2-3 kanálnyira apadtak. Az első héten 8 kilót fogytam, majd stagnáltam 2 hétig, most viszont úgy tűnik, újra beindul. 42-es BMI-vel kezdtem. 3. heti mérlegem - 9 kiló.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook