Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

11631. Nildike25
2016. okt. 21. 22:06

Tisztelt régi és új Betegeink, Kedves Érdeklődők!

Szeretettel hívunk mindenkit az immár 9. alkalommal megrendezésre kerülő Gyomor Bypass Klub rendezvényére!

Időpont: 2016.október 28. 18h-20h

Helyszín: Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház előadóterme (Csillag terem)

Cím: 8200 Veszprém, Kórház utca 1, E épület 1.em.

Az eddigi gyakorlat szerint a kóros elhízás témakörének megfelelő szakmai előadásokra kerül sor: mozgásterápia, dietetika, sebészet. Lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre is, bármely, az érdeklődésre számot tartó témát illetően.

Program:

- 1800: Dr. Mohos Elemér Ph.D sebész főorvos: Hol is tartunk ? Mi történt az elmúlt fél évben?

- 1820: Dr.Khalid Bushra Sarah: Újabb lehetőségek a megfelelő táplálkozást illetően műtét előtt és műtét után. Sikeres fogyás orvosi segítséggel.

- 1840- 1900: Szünet.

- 1900: Manzera Éva, Manzera Tibor személyi edzők, Budapest: A mozgásterápia jelentősége és lehetőségei metabolikus műtét előtt és után.

- 1930- 2000: Kocsis Gábor András,Szász Orsolya: Az élet gyomor bypassal - a segítség. A támogató közösség ereje

11630. Annamari Csabi (válaszként erre: 11629. - Strawberrydream)
2016. okt. 21. 07:55
Nekünk is lemegy szépen
11629. Strawberrydream (válaszként erre: 11627. - Annamari Csabi)
2016. okt. 21. 07:00
Gratulalok az nagyon szep eredmeny:))
2016. okt. 20. 22:20
Inkább fáradt mint éhes
11627. Annamari Csabi (válaszként erre: 11625. - Strawberrydream)
2016. okt. 20. 22:20
De igen egy kicsit éhes de tudja hogy nem lehet és ez sokat jelent. Levesek leve fehérje turmix higabban mint a leves és a víz eddig 15 kg kedden lesz 3 hetes és 148 kg rol indult
11626. Strawberrydream (válaszként erre: 11624. - Mami76)
2016. okt. 20. 20:55
Azon még nem gondolkoztam, hogy jó lenne-e. Sajnos nekem a trombózisom a fogamzásgátlótól lett amit csak 6 hónapig szedtem, mellékhatásként besűrítette a vérem és két vérrög is keletkezett:( azóta nagyon óvatos vagyok.
11625. Strawberrydream (válaszként erre: 11622. - Annamari Csabi)
2016. okt. 20. 20:52
És egyáltalán nem éhes? A levesnek csak a levét eheti gondolom. Mennyit fogyott már?
11624. Mami76 (válaszként erre: 11618. - Strawberrydream)
2016. okt. 20. 20:47
Nem vagyok tisztában a trombozissal, csak próbálok ötletelni, de pl: esemény utáni tabit sem szedhetsz be? Azt előtte egy héttel beszednéd és nem lenne gondod. Most már én is azon agyalok, mit lehetne csinálni☺
11623. Mami76 (válaszként erre: 11619. - JJnew)
2016. okt. 20. 20:42
Akkor bocsánat, lehet, hogy félreértettem valamit. De most mégjobban örülök☺
11622. Annamari Csabi (válaszként erre: 11621. - Strawberrydream)
2016. okt. 20. 20:13
Nem annyira inkább lennék túl rajta a 3 hét víz és leve diéta na az kemény lesz bár a férjem jol bírja .jol van csak nincs annyi energiája hamar elfárad 😘
11621. Strawberrydream (válaszként erre: 11620. - Annamari Csabi)
2016. okt. 20. 18:29
De aranyos vagy! Elore is koszonom! Ferjed jol van? Izgulsz mar?
11620. Annamari Csabi (válaszként erre: 11618. - Strawberrydream)
2016. okt. 20. 18:27
Volt egy lány csőgyomorra műtötték neki is megvolt ,támpont rakott be műtét előtt a nővérkék kivették 1-2 szer utánna màr ő elintézte magát . Kedvesek a nővérkék én megyek hétfőn mert kedden műtenek és érdeklődők tőlük és megírom neked ne izgulj
11619. JJnew (válaszként erre: 11589. - Mami76)
2016. okt. 20. 17:15
'15 nyaran jart tobb mint 1000 betegnel dr ur. Halalrol en sem tudok
11618. Strawberrydream (válaszként erre: 11616. - Mami76)
2016. okt. 20. 16:34

Koszi aranyos vagy:))

Sajnos mar nem akarom tolni, mert igy is toltam egy kulfoldi ut miatt.

Gyogyszert nem szedhetek, mert volt egy melyvenas trombozisom kb. 19 eve....

Es sajnos percre pontosan jon meg ami a mutet napja:(((

Azzal is tisztaban vagyok, hogy a noverek sok mindent lattak, de a kiszolgaltatottsag erzese borzaszto es talan ez zavar a legjobban, de biztos lesz valahogy.

Csak mar tul lennek rajta:)

11617. Mami76
2016. okt. 20. 14:52
Matilda hol vagy miért nem jössz, tényleg ijesztő, hogy így eltűntél!!!!!!!!
11616. Mami76 (válaszként erre: 11615. - Strawberrydream)
2016. okt. 20. 14:49

Figyelj Strawberrydream!!!

Ha megjön akkor a nővérek erre fel vannak készülve. Szerinted? gondold végig a sebészeti osztályon Ők mi mindennel találkozhatnak amit Mi el sem tudunk képzelni. Szerintem Nekik egy kis menzesz az semmi nem lesz!!!!

Ez csak Nekünk kellemetlen hidd el.

De ha ennyire zavar nem tudod valahogy eltolni??? Tutira megjön akkor, vagy csak félsz tőle?

Mondjuk Én megmondom őszintén úgy kértem a műtéti időpontot, hogy tutira ne essen bele, de ez csak akkor működik, ha aránylag pontos a ciklusod.

Lehetne valami fogamzásgátlóval tolni a ciklusod kezdetét, kérd ki a Doki véleményét, biztos nem Te vagy az első ezzel a gonddal.

Remélem megoldódik a gondod mert érzem a szavaidon, hogy tiszta para vagy és ez nem jó.

Kitartást :-)

11615. Strawberrydream (válaszként erre: 11611. - KM1981)
2016. okt. 20. 13:59

Tudom:) de mar nagyon kozel a mutet es ha meg is csinaltatom a vervetelt sok mindent nem tudok csinalni.

A masik felelmem, hogy meg fog jonni:(( mar irtam tobbszor biztos unjatok:)) de nem is tudom hogy lesz a kateter es menzesz egyutt.....a viz ver tole:(

11614. bibionee8
2016. okt. 20. 12:39
Olvasok mindenkit. Örülök,h írt a Ria, nagyon szurkoltam neki. Örülök,h jól memt a műtét és minden rendben! Nagyon jó olvasni a tapasztalatokat. Ugye nekem az utolsó infóm a Tanyi dokitól,h nov 14-e után jelentkezzek, telefonon fogom hívni. Addig próbálok diétázni elég erőteljesen. Egy hónap altt 5 kg ment le. Az is valami. 10 lenne a jó. Kevesebb,mint egy hónapom van rá,hogy mégegyszer ennyi lemenjen. Amúgy csak agyalok,már nem kattogok annyira minden nap, csak megy az életem. A memóriaromlós cikken sokat agyaltam. Amit nagyon aggasztónak tartok a bypassban,hogy nincsenek olyan 70-80 éves emberek elérhető közelben,akik azt mondanák,hogy minden oké. Jól vannak, nincsenek memória zavaraik, nem szenilisek, nincs durva csontritkulásuk vagy bármi ilyesmi hosszútávú következménye a műtétnek. De ilyenkor mindig eszembe jut,h egesz gyerekkorom óta kövér vagyok,már most rossz egészségi állapotban, ezzel a tempóval 50 évesen meghalnék úgyis valami érremdszeri bajban. Szóval annál mindenképp jobb egy rossz memóriájú öregnek lenni majd. A másik dilemmám,hogy majd még akarnék egy gyereket, csak nem tudom,hogy ha lefogynék a bypassal meg merném e kockáztatni,hogy a terhességgel hízok valamennyit, vagy ha nagyon megereszkedik a hasam addig nem műtöm meg,amíg nem vagyok biztos abban,hogy akarok e még babát. Ha egyszer lefogynám ezt a töménytelen zsírt,akkor nagyon rettegnék,hogy visszahízok. Szóval ezek foglalkoztatnak. :-D és csak olvaslak titeket, minden infó nagyon jól jön tőletek! Matilda miatt kicsit aggódom,hogy miért tűnt el ennyire, nem mondta,hogy mit írt neki az orvos a gondjára. :-(
2016. okt. 20. 11:42
Debrecenben a bugyi maradhat de azon kívül semmi jobb kényelmes bugyit felvenni a katéter miatt
11612. Annamari Csabi (válaszként erre: 11605. - Ria05)
2016. okt. 20. 11:41
😘😘pont elkerültüj egymást 😘Te már pépesítve eszel?
11611. KM1981 (válaszként erre: 11608. - Strawberrydream)
2016. okt. 20. 11:01
En is ettol paraztam h kb 15 eve nem volt vervetelem azt se tudtam cukros vagyok-e vagy van-e valami bajom.Ugyan en a vizsgalatokat majd Debrecenben fogom megcsinaltatni, de itt is elmentem egy vervetelre kb 3 hettel ezelott biztos ami biztos alapon, hogy ha van valami meg legyen ido kikezelni.Szerencsere minden rendben volt se cukor se magas koleszterin se semmi.Egy kicsit volt magas a feher versejt szamom, itt 2-7.50 kozott a normalis nekem 8.26.Azt mondta az ittni doki, hogy ez nem para lehet epp kohogtem vagy valami kis gyulladas.Mondjuk ra 1 hetre megfaztam lehet mar akkor lappangot es azt mutatta.Nem tudom de biztos ami biztos kertem meg egy vervetelt, azt modta akkor menjek amikor jol erzem magam.Most probalom magam kicsit rendbe rakni utana megnezetem megint, de meg mindenkeppen December elott amikor lesznek az otthoni vizsgalatok is, hogy nyugodt szivvel menjek oda.Ha van lehetoseged szerintem te is csinaltass csak ugy egy vervetelt, a sajat megnyugtatasod miatt.:)
11610. Mami76 (válaszként erre: 11607. - Strawberrydream)
2016. okt. 20. 10:18

Ezt ellopom Zsútól "akkor kell vakarni ha viszked" ÓRIÁSI :-)))))

De viccet félretéve, igaza van ne parázz!!!!!

Menj el és csináltasd meg!!!! A legtöbb gond ami lehet, az egyben ok is a műtétre hidd el!!!!

A másik, hogy bugyi biztos nem lehet a műtőben STERIL körülmények között ilyen lehetőség nincs!!!!!!

Az összes műtött a régieket is beleértve, egyöntetűen mondták, hogy ha bármi fájdalom van rögtön adnak csillapítót!!!! Szóval ezen ne aggódj nem lesz gáz.

Nekem egy sima szülés és két császár volt, mindkettő császárnál volt katéterem és ébren tették be, úgy is vették ki. Itt azt mondták, lehet kérni, hogy csak altatásnál tegyék be, de a kivételt szinte alig érzed, Én felkeltem az ágyból, kis terpesz, a nővér pedig óvatosan kihúzta. 3 másodperc, Én ahogy tehettem rögtön felkeltem és kivetettem a katétert, mert az még rövid idő alatt is okozhat fertőzést és az nagyon fáj.

Nem tudom, hogy egy bypass után mi a legrövidebb idő, de gondolom másnap :-)

Ne izgulj az a lényeg!!!! Minden ok lesz :-)

11609. Zsú1965 (válaszként erre: 11608. - Strawberrydream)
2016. okt. 20. 09:58

Majd ráérsz akkor parázni, ha tényleg lesz valami eltérés.

Akkor kell vakarni, amikor viszket:))) Nyugi !

2016. okt. 20. 08:43

Sziasztok!

Tudjatok mitol felek? Kozel 23 eve nem voltam vervetelen. Mi lesz ha valami nem fog stimmelni? Valami gyulladas lesz amirol nem tudok es nem mut meg.

11607. Strawberrydream (válaszként erre: 11601. - Ria05)
2016. okt. 20. 08:17

Kedves Ria!

Koszonjuk a sok hasznos tanacsot.

A katetert mennyi ido mulva vettek ki? A mutoben maradhatott a bugyi? Noverek mennyire segitokeszek? Mikor felebredtel a mutet utan nagy fajdalmaid voltak?

11606. Ria05 (válaszként erre: 11603. - Sikuku)
2016. okt. 20. 06:37

Szia,

A katétert mielőtt visznek a műtőbe, akkor helyezik be. Én kértem, hogy altatás után helyezzék be.

Két és négy ágyas szobák vannak, én két ágyasban voltam (az egyik kétágyasban van tv (nem abban voltam).

A laptoppal nehéz lesz boldogulni, talán célszerűbb a telefon, vagy kis tablet ha megoldható. Néha elég, ha csak rádió szól halkan.

A látogatás nem kötött, de vizitkor ki kell menni.

Hétfőtől megyek dolgozni.

11605. Ria05 (válaszként erre: 11602. - Annamari Csabi)
2016. okt. 20. 06:13

Szia Annamari,

szept. 27.-n, már 03.-n nem voltam benn.

11604. Sikuku
2016. okt. 19. 23:30
Lapopozas=laptopozas
11603. Sikuku
2016. okt. 19. 23:29

Jajj de jo Ria, hogy irtal. Orulunk hogy minden jol ment, izgultunk sokaig, hogy mi miatt nem irhatsz vajon.

Par kerdea ami felmerult bennem azon kivul amit mar a tobbiek kerdeztek..

A katetert altatas utan teszik be? Vagy lehet kerni, hogy akkor tegyek?

Hany ágy van 1 szobaban? Gondolom a lapopozas, filmnezes miatt nem szolnak majd.

Latogatasi ido hogy es mikor van? Napi x ora vagy barmikor?

Nem tudom, hogy dolgozol-e vagy sem, de ha igen mennyi ido utan mentel vissza?

11602. Annamari Csabi (válaszként erre: 11601. - Ria05)
2016. okt. 19. 20:33
Ria téged mikor műtöttek ? A férjemet okt.4.-én

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook