Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Tisztelt régi és új Betegeink, Kedves Érdeklődők!
Szeretettel hívunk mindenkit az immár 9. alkalommal megrendezésre kerülő Gyomor Bypass Klub rendezvényére!
Időpont: 2016.október 28. 18h-20h
Helyszín: Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház előadóterme (Csillag terem)
Cím: 8200 Veszprém, Kórház utca 1, E épület 1.em.
Az eddigi gyakorlat szerint a kóros elhízás témakörének megfelelő szakmai előadásokra kerül sor: mozgásterápia, dietetika, sebészet. Lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre is, bármely, az érdeklődésre számot tartó témát illetően.
Program:
- 1800: Dr. Mohos Elemér Ph.D sebész főorvos: Hol is tartunk ? Mi történt az elmúlt fél évben?
- 1820: Dr.Khalid Bushra Sarah: Újabb lehetőségek a megfelelő táplálkozást illetően műtét előtt és műtét után. Sikeres fogyás orvosi segítséggel.
- 1840- 1900: Szünet.
- 1900: Manzera Éva, Manzera Tibor személyi edzők, Budapest: A mozgásterápia jelentősége és lehetőségei metabolikus műtét előtt és után.
- 1930- 2000: Kocsis Gábor András,Szász Orsolya: Az élet gyomor bypassal - a segítség. A támogató közösség ereje
Koszi aranyos vagy:))
Sajnos mar nem akarom tolni, mert igy is toltam egy kulfoldi ut miatt.
Gyogyszert nem szedhetek, mert volt egy melyvenas trombozisom kb. 19 eve....
Es sajnos percre pontosan jon meg ami a mutet napja:(((
Azzal is tisztaban vagyok, hogy a noverek sok mindent lattak, de a kiszolgaltatottsag erzese borzaszto es talan ez zavar a legjobban, de biztos lesz valahogy.
Csak mar tul lennek rajta:)
Figyelj Strawberrydream!!!
Ha megjön akkor a nővérek erre fel vannak készülve. Szerinted? gondold végig a sebészeti osztályon Ők mi mindennel találkozhatnak amit Mi el sem tudunk képzelni. Szerintem Nekik egy kis menzesz az semmi nem lesz!!!!
Ez csak Nekünk kellemetlen hidd el.
De ha ennyire zavar nem tudod valahogy eltolni??? Tutira megjön akkor, vagy csak félsz tőle?
Mondjuk Én megmondom őszintén úgy kértem a műtéti időpontot, hogy tutira ne essen bele, de ez csak akkor működik, ha aránylag pontos a ciklusod.
Lehetne valami fogamzásgátlóval tolni a ciklusod kezdetét, kérd ki a Doki véleményét, biztos nem Te vagy az első ezzel a gonddal.
Remélem megoldódik a gondod mert érzem a szavaidon, hogy tiszta para vagy és ez nem jó.
Kitartást :-)
Tudom:) de mar nagyon kozel a mutet es ha meg is csinaltatom a vervetelt sok mindent nem tudok csinalni.
A masik felelmem, hogy meg fog jonni:(( mar irtam tobbszor biztos unjatok:)) de nem is tudom hogy lesz a kateter es menzesz egyutt.....a viz ver tole:(
Ezt ellopom Zsútól "akkor kell vakarni ha viszked" ÓRIÁSI :-)))))
De viccet félretéve, igaza van ne parázz!!!!!
Menj el és csináltasd meg!!!! A legtöbb gond ami lehet, az egyben ok is a műtétre hidd el!!!!
A másik, hogy bugyi biztos nem lehet a műtőben STERIL körülmények között ilyen lehetőség nincs!!!!!!
Az összes műtött a régieket is beleértve, egyöntetűen mondták, hogy ha bármi fájdalom van rögtön adnak csillapítót!!!! Szóval ezen ne aggódj nem lesz gáz.
Nekem egy sima szülés és két császár volt, mindkettő császárnál volt katéterem és ébren tették be, úgy is vették ki. Itt azt mondták, lehet kérni, hogy csak altatásnál tegyék be, de a kivételt szinte alig érzed, Én felkeltem az ágyból, kis terpesz, a nővér pedig óvatosan kihúzta. 3 másodperc, Én ahogy tehettem rögtön felkeltem és kivetettem a katétert, mert az még rövid idő alatt is okozhat fertőzést és az nagyon fáj.
Nem tudom, hogy egy bypass után mi a legrövidebb idő, de gondolom másnap :-)
Ne izgulj az a lényeg!!!! Minden ok lesz :-)
Majd ráérsz akkor parázni, ha tényleg lesz valami eltérés.
Akkor kell vakarni, amikor viszket:))) Nyugi !
Sziasztok!
Tudjatok mitol felek? Kozel 23 eve nem voltam vervetelen. Mi lesz ha valami nem fog stimmelni? Valami gyulladas lesz amirol nem tudok es nem mut meg.
Kedves Ria!
Koszonjuk a sok hasznos tanacsot.
A katetert mennyi ido mulva vettek ki? A mutoben maradhatott a bugyi? Noverek mennyire segitokeszek? Mikor felebredtel a mutet utan nagy fajdalmaid voltak?
Szia,
A katétert mielőtt visznek a műtőbe, akkor helyezik be. Én kértem, hogy altatás után helyezzék be.
Két és négy ágyas szobák vannak, én két ágyasban voltam (az egyik kétágyasban van tv (nem abban voltam).
A laptoppal nehéz lesz boldogulni, talán célszerűbb a telefon, vagy kis tablet ha megoldható. Néha elég, ha csak rádió szól halkan.
A látogatás nem kötött, de vizitkor ki kell menni.
Hétfőtől megyek dolgozni.
Szia Annamari,
szept. 27.-n, már 03.-n nem voltam benn.
Jajj de jo Ria, hogy irtal. Orulunk hogy minden jol ment, izgultunk sokaig, hogy mi miatt nem irhatsz vajon.
Par kerdea ami felmerult bennem azon kivul amit mar a tobbiek kerdeztek..
A katetert altatas utan teszik be? Vagy lehet kerni, hogy akkor tegyek?
Hany ágy van 1 szobaban? Gondolom a lapopozas, filmnezes miatt nem szolnak majd.
Latogatasi ido hogy es mikor van? Napi x ora vagy barmikor?
Nem tudom, hogy dolgozol-e vagy sem, de ha igen mennyi ido utan mentel vissza?
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok