Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Sziasztok,
priviben kérdezte egy kedves fórumozó, hogy ha az alábbi bajaim vannak, hogy érinti a műtét - műtétet. Közzé teszem, hátha hasznos lesz valakinek. :)
- pajzsmirigy: azaz nekem nem működik rendesen az anyagcserém, erre én napi 200 l-thyoxint szedek már 10 éve, de hol sok, hol normális a TSH-m. Semmi gond ezzel, a doki szerint ahogy fogyok, ez is rendeződni fog. Amikor 2 éve fogytam 20 kilót, valóban rendeződött, de mivel visszajött 25 kiló, most ismét rossz a TSH-m.
- vashiány: 2,8-as volt tavasszal, szinte mindig e körül mozog, ezért vénásan kaptam vasat félévente. Voltam hematológusnál is, de fogalmuk sincs mi a bajom. Most feltornáztam 8,6-ra! Később leírom mivel. Ez nem kizáró a műtétnél, viszont a hematológus vastagbéltükrözésre is küldött a gyomortükrözés mellett, hogy nincs e vérzés ott, így nekem egyben volt a kettő. Sima bódításban, nem éreztem semmit. :)
- hemoglobin: 82 volt tavasszal, (80 alatt kórház van és kaptam volna vért), azóta a vasturbózás miatt felment 96-ra, viszont Mohos doki nem műt csak 100 fölött, így ezt még emelnem kell, de van még 3 hét. Ráadásul menszesz után mentem, és vérvétel előtt sok vizet ittam, amik rontanak a hemoglobin értéken. Még akkor is kevesebb, ha fekve vesznek vért, nem ülve.
- reflux: nem tudtam, hogy nekem van, most derült ki. Az a lényeg, hogy gyomorfekély ne legyen, mert azt rendbe kell tetetni a műtét előtt. A reflux úgy olvastam meggyógyul a fogyástól. A gasztroenterológus pedig azt mondta, ne csodálkozzak, hogy ez van, mert a hasam nagy, sok benne a zsír, ami felnyomja a gyomrot és egyéb benti dolgokat, ami miatt kialakulhat a reflux is. Ha fogyok el fog múlni, ezt mondta ő is.
- vasturbózás: sok mindent szedek, a napi 3 db neo-ferro-folgamma mellett, amit este veszek be.
Reggel és délután 3-3 db Nővér nevű céklatabletta, ezt a gasztroenterológus nagyon ajánlotta, neten rendeltem. Este 1 kupak Krautenbrut szipup, ezt a gyógyszertárban vettem, mindenféle növényből tömény vasital. E mellett szedek 2*1000 mg C vitamint, ezt reggel és este veszem be amikor a többit. Kiderült, hogy a B12-m is kevés. A körzeti ki sem írta a vérvételkor, én kértem és kevés is lett, így beszedtem a Cynocobalamin Tablets BP50 mcg nevű B12 gyógyszerből 1 dobozzal (2*2 db), és most már jó.
Amit még iszok, és ezzel már egyszer felment a vas, az egy teakeverék: szederlevél + citromfű + bodzavirág, ezeket itt szedtem a kertben és megszárítottam, de herbária boltban vagy a Gyuri bácsi füvesembernél is kapható. Leforrázom, hagyom állni 15 percet + méz + citrom, és ezt iszom egész nap, kb. 1 litert. Ami fontos, hogy nem érintkezhet fémmel, így minden műanyag, amivel megcsinálom. Én csak próbaként ittam, de egyszer már 2 hónap alatt 2,5-ről 6,8-ra felvitte a vasam. :)
- réz: a neten olvasgatva azt láttam, hogy a rézhiány is okozhat vashiányt, megh egy csomó mindent, így a mostani vérvételen kértem ezt is nézzék meg, de ennek még nem tudom az eredményét.
- multivitamin: én e mellett még szedek vagy centrumot vagy supradint, mert ősz van, jön a tél, és nem árt a műtét előtt mindent kicsit felvinni.
Műtét után biztos kevés lesz a vasam, de mindig is az volt, így a hajhullás és körömtöredezés nekem nem lesz új. Majd iszom a teát és szedem a többit, hátha nem lesz vészes. Ha igen, akkor pedig marad mint eddig oly sokszor, hogy vénásan kapok majd vasat. Sajnos senki nem tudja miért nem szívódik fel a vasam, így ez a műtét előtt és után is ugyanúgy fennáll majd nálam.
Szia!
Orulok, hogy jol vagy! Mikor engedtek haza? Mutet rendben zajlott?
Gratulalok.
Tw milyen feherjet iszol?
Bánkódni????
Naná, hogy ne bánkódj, Te MÁR 2kg mínuszban vagy!
Nagy gratula Mind a kettőtöknek:-)
Ti már csini vékonykák lesztek mire Én csak elkezdem az egészet:-)))))) De múlik az idő és az is eljön :-)))
De jóóó, nagyon örülök, hogy ilyen jól érzed magad. Mennyi mínuszod van???? Férjed, hogy van mit tud már enni, mennyit fogyott?
További gyors gyógyulást Nektek😄
PROTIFAR
Nagy fehérjetartalmú, speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer (fehérje tápanyagmodul).
Nekem ezt ajánlotta az orvos-dietetikus.
Nem értelek.
A teljes költség 1.75M, 4 napi teljes orvosi ellátással, csak akkor van plusz, ha vért kellene kapnod, vagy valami kompikááció miatt újra kellene műteni.
A vizsgálatokat mind náluk végeztettem el, 7000-30.000 (gyomortükrözés volt a legtöbb).
Most lesz egy lyuk a gyomromban
Ez 1 millo 0,5 millia vagy 2 milla?
Nekem, mivel budapesti vagyok ez egy sokkal kényelmesebb megoldás volt.
MA VAGYOK EGY HETES!
A Duna Medicaltól kaptam árajánlatot. Ha nem tudtam volna a költségeket nem mentem volna bele a műtétbe.
Belekalkuláltam, hogy nem kell utazgatnom, hincs szállodai költség a hozzátartozóknak és arra jutottam, hogy alig van különbség, hogy hol műtenek.
Igen????
Ez biztato
Az jó lesz ha mesélsz :-)
Igen Február 7 az Én időm :-)
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Szia Ezt találtam a műtét utáni étrendről:
Műtét utáni étrend:
A májzsugorító diéta pedig semmi különleges nem volt, napi 1200 kcal egészséges, cukormentes étel, napi ötszöri étkezéssel.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok