Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Nem szeretném a műtét előtt állókat lelombozni, de tudniuk kell, hogy nem mindenkinél megy simán a fogyás. Vagyunk egy páran, akik hormonális problémával is küzdenek (pl. klimax) és ez bizony befolyásolja a leadott kilókat. 40 év fölött kalkuláljátok be a hormonegyensúly változásából adódó nehézségeket. Akinek rendszertelen a menzesze, az bizony nehezebben fogy, pedig alig eszik. Előbb-utóbb mindenki lead valamennyit, de nem mindenkinek sikerül elfogadható súlyra fogynia. Tudok olyanról, akinek 22 kiló volt mindössze a fogyása.
A férfiak ezzel szemben szerencsés helyzetben vannak. Őket nem veti vissza a hormonrendszerük. Ők gyorsan és jól fogynak.
Azért az még nem most lesz, de szerintem gyorsan rohan az idő:-)
Február 7.-én lesz Veszprémben.
Kedden műtét, szombaton enged haza ha minden ok és nekem keddre van repülőjegyem:-)
Muszáj mert 3 kisgyerek plusz egy aggódó férj fog várni :-)
Hello Mami, nagyon jól vagyok, már 7 kg minusz... Egyáltalán nem vagyok éhes, csak azért eszem mert tudom hogy itt az ideje. Egy részletes táplálkozási tervet kaptam, s már a krumpli pürénél járok.
Biztos vagy a 2 nappal késöbbi repülésben...? Én a helyedben 1 hetet várnék a mütét után (OK, ha 5 napot leszel a kórházban).
Kisiza, már 4 hetes vagy, jesszus de elrohant az idő :-)
Mennyi idővel a műtét után repültél vissza?
Nem volt semmi gond a repüléssel ugye? Én is repülök, majd a kórházból kiengedés után 2 nappal.
Azóta mi helyzet? Mennyit fogytál és bírod tartani az evés ivást? Éhség érzet?
Jó, hogy itt vagy:-)
De örülök, hogy jelentkeztél:-)
Minden rendben lesz, a Nővérekkel meg ne foglalkozz:-)
Sok erőt küldünk Neked, gyógyulj gyorsan.
Sziasztok Csajok!
Koszonom mindenkinek a biztatast.
Ma mar jobban vagyok, eddig a poklok-poklat jartam meg. A mutet rendben volt de utan iszonyu fajdalmaim voltak. Ma mar felkeltem es igy sokkal jobb, folyamatosan kapom az infuziot de nem ihatok meg. Persze a mensim megjott az is egy kuzdelem 😢 A noverek nem epp segitokeszek, igaz van 1-2 aki tunderi.
En anyukamnak feltem kicsit elmondani mert tudtam, hogy feltene,de vegul jol alakult a dolog. Mivel tudom, hogy ha azzal kezdtem voltna h "bypass mutetet akarok" tul drasztikusan hangzott volna es rogton olyan idegallapotba kerul, hogy ellenzi es onnan mar nem lett volna visszaut, 2 perc alatt osszekaptunk volna. Ezert inkabb irtam neki facebookon, hogy nagy elhatarozasra jutottam ,de mielott elmondom mi az es beszelnenk rola nezze meg ezt a videot meg olvassa el ezeket a cikkeket.
Elkuldtem Vera videojat ahol Mohos dokival van (ott jol megfogalmazzak az alapokat) meg nehany cikket es vegul jol sult el a dolog.
Grétike:-)
Nagyon gratulálok az elért eredményhez és mindezt egy év alatt, LE A KALAPPAL:-)
Neked egy év után mik a tapasztalatok, amiket mint jó tanács elmondanál Nekünk?
Esetleg negatívumok?
Réka nem tudom, csak a sorstársaimat ismételni, nagyon jó, hogy itt vagy és kérlek oszd meg velünk a pozitív és negatív tapasztalatodat is.
Gratulálok Neked és előre is köszönöm ha válaszolsz Nekünk:-)
Kedves Grétike!
Köszönöm Neked is,hogy írtál,megnyugtató,hogy nem kizáró ok:)) Olyan jó,hogy sok kedves ember ismeretlenül is törődik egymással:)
Kedves Zsú1965!
Köszönöm,hogy Te is reagáltál aggodalmaimra. Azt is köszönöm,-azt hiszem mindannyiunk nevében-,hogy Te régi műtöttként nem tűntél el,és mindig segítő szándékkal nyilvánulsz meg:)) Itt vagy és ha kell írsz,mint egy jótündér:))) Megnyugtató a jelenléted:))Végig olvastam az egész fórumot és az elején oly sokan ígérték,hogy nem tűnnek el....Te szerencsénkre maradtál:)
Kedves Mami!:)
Köszönöm a biztató szavakat. Teljesen igazad van,sokat rágódtam és lassan ,de biztosan kezdek eljutni arra a pontra,hogy eléjük álljak,és elmondjam,hogy mit érzek,hogy élem meg a kövérségemet.Jó gondolat,hogy jöjjenek el velem és hallgassuk meg együtt a doktor úr véleményét.Nem tudom Tanyi doktornál mennyire megvalósítható ez,ahogy olvasgattam egyszerre többen is bemennek hozzá...Köszi Mami:))
Szia Réka!
Kérlek írd meg, ha nem személyes probléma, hogy milyen nehézségekkel kellet szembenézned a műtétből kifolyólag!!
Vegre egy regebben mutott szemelyt is lehet itt latni.
Problemak alatt mit ertesz? Ha nem tul szemelyes irnal errol nekunk?
Ennyi ev utan milyen a kapcsolatod az etellel? Szoktal ehes lenni? A gyomrod sokat tagult? Milyen adagokat birsz enni (gyerek?) ? Nehezedre esik a sulytartas?
Magam es masok neveben is koszi a valaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok