Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Szia Skittles!
Nekem is vérszegénység problémám van,amit a körzeti orvos írt tablettákat,egyiket sem bírta a szervezetem,erős hányingert,hasmenést okozott.A sokadik után meguntam es egy gyógynövény boltban kértem tanácsot,ahol az Iron Vital F folyékony kétértékű vaskészítményt ajánlották. C vitaminnal kiegészítve érdemes szedni,mert az segíti a vas felszívódását.Végre ez bevált,nem okoz rosszullétet és visszapótolta tökéletesen ,pedig olyan rossz értékeim voltak,hogy vénásan akartak adni.(hemoglobin 86 volt).Próbáld ki ha gondolod:)
Sziasztok!
Szeretnek csatlakozni a topikhoz .Majus 29-n volt sleeve mutetem.136 kg voltam a mutet napjan ,ma 98 kg vagyok ( 158 cm).Vizet nehezen iszok ,egyszeruen nem izlik.Szurt almalet higitva fogyasztok.Volt problemam vitaminnal mig megtalaltam azt ami bennem is maradt.1 hete csinaltattam verkepet ami enyhe anemiara utalo eredmennyel kaptam meg.Igazabol vaspotlasra valo tippeket szeretnek.Pozitiv valtozas nagyon sok van ,jobban erzem magam a boromben es ujra tudok hosszan setalni .Mutet elott 10 meter utan meg kellett pihennem.
sziasztok!
Elkezdtem én is szedni már a D vitamint. Sőt azon gondolkodom, hogy csinálok egy vérképet, amit műtét előtt kérnek, nehogy valami ne legyen jó és amiatt kelljen halasztani. Irtam is a dokinak, és megirta mik kellenek. Családi örökség a vérszegénység....esetleg ha van ötletetek mivel lehetne felturbózni szivesen fogadnám.
A frissen műtötteknek gratula, már nekem is "csak" 3 hónap :D
Sziasztok,
már régóta olvaslak benneteket. Tegnap voltam Debrecenben konzultáción és márciusban fognak műteni bypassal, nagyon izgulok már most miatta :(. Tanyi doktor úr nagyon szimpatikus volt, nekem teljesen pozitív tapasztalatom van vele kapcsolatban. Eredetileg Veszprémbe indultam, a héten van időpontom, most mondtam le, mert nem szeretnék 1 évet várni.
Köszi Matilda, megfogadom!!! akkor Dvitamin B1, B12 beszerzem.
Ügyes vagy, hogy így kolbászolsz már, szerintem ez a gyógyulás titka:-)
Csak így tovább és várjuk a beszámolót.
Azt még áruld el Nekem kérlek, hogy te, hogy intézted a kórházban a "hálálkodást"????
Mit várnak, nem várnak el? Mennyit szoktak? Kinek?
Vitaminokat meg nem nagyon kezdtem el, csak a vasat kéne, ma hoz a férjem, meg a B12-őt is elkezdem ma, mert az csak szájban olvadós, nem nem kell nyelegetni.
lányok nyomassátok a D-vitamint nagy dózisban a műtét előtt is, mert az bizony kell, és a műtét után a protonpumpagátlóval már sokkal nehezebben szívódik fel. Én már jóval több mint egy éve szedtem 5000 NE-ben, és okés volt a szintem, erre mikor megtalálták a fekélyeket, és a műtét előtt egyetlen hónapig szedtem a protonpumpagátlót ugyanabban a dózisban, mint ahogy a műtét után kell, a műtét előtti vérvételemen már D-vitamin hiányom volt, úgyhogy most fel kell emelnem 10-15ezer NE-re is. Attól van ez, hogy a D vitamin savas környezetben szívódik fel zsírban oldódva, és a gyógyszer miatt, annyira kevéssé maras savas a gyomor, hogy a sok Dvitaminból egy csmó nem hasznosul, és hosszútávon 10-15 év alatt rémes csontritkulás alakulhat így ki.
Dvitaminnal, vassal és B1-B12-vel érdemes feltöltekezni már a műtét előtt, ezt már a saját példámból is látom.
Sziasztok :-)
hazaengedtek tegnap, olyan jó volt végre elmenni a kórházból, egy csoda itthon lenni, végre rendesen tisztálkodhattam, és hasonlók. Az alvás elég nehezen ment, mert képtelen vagyok háton pihenni, de aztán hajnali egy-kettő körül sikerült elvackolódni a kanapén rengeteg párnával valami félig ülő-fekfő-oldalt-háton helyzetben, és sikerült aludni kicsit.
Tegnap csak vizet ittam, teát, meg szűrt húslevest, ma ettem kis natúrjoghurtot, meg fogok a húslevesbe turmixolni kis krumplit meg répát is.
Kellene már egy kis energia, mert annyira fázós lettem, hogy vacogok, ráadásul a műtét sem ment teljesen simán, alig bírták elállítani a vérzést, és az oxigénem is nagyon leesett, így a tegbapi vérvételen nagyon alacsony volt az elfelejtettemmim, de vérszegénységet jelent.
A kedvem viszont jó, sertepertélek sokat a házban, éhséget egyáltalán nem érzek, meg több mint négy kiló minuszban vagyok a befekvéshez képest, pedig még nagyvécézni se nagyon tudtam.
Nektek ezzel nincs gond? és a kórházban egyáltalán nem voltam, aztán itthon tegnap egy kicsit, de még mindig be vagyok dugaszolódva, be is vettem éjjelre egy tisasent, és ma is be fogok szerintem.
De jó Nektek csajok, már otthon lábadoztok, remélem mindkettőtöknek sima ügy lesz😊
Nekem mához 70 nap, de ki számolja.😆
KM 1981 Neked mi a dátumod? (elfelejtettem)
Vannak vitaminok kifejezetten bypassosoknak, bar nem tudom, hogy Magyarorszagon lehet-e kapni. Az van ragotablettaban is. wLS a neve, volt mar itt aki ezt szedte ugyhogy lehet Veszpremben ezz ajanljak.
A fazassal kapcaolatban nagyon sok regi mutott irt. Majd megfagytak meg nyaron is. Nem tudom mitol alakulhat ki.
Most azt mondta a Tanyi, hogy ehetek pici babapiskotat is es par nap mulva krumplipuret is, mert nagyon jok lettek az eredmenyeim.
Neked mikor kellett eloszor wc-re menni nagy dologra?
Ma hazaerek kivancsi vagyok hogy a korhazi ido alatt fogytam-e.
Elég bizony az ivó joghurtokban van cukor az elég ahhoz hogy ne legyél gyenge .A foreveres vitaminokat szedem te is megkapod a tájékoztatót abban benne van
Nagyon drága sok a vita körülötte kell e nem kell az olcsóbb is jo helyettesíteni valami mással ezt neked kell eldönteni de kell szedni több az energiád . Simán le tudod nyelni nem lesz gond legfeljebb a nagyot ketté veszed vagy veszel szirupos multivitamin kalciumot abban is van poros .
Azon gondolkoztam, hogy ezek a kajak tapertekei eleg egy embernek a 3 hetre?
Oke, hogy gyumolcsle ihato higitva es van benne szenhidrat es cukor de a huslevesnek nem sok kaloria tartalma lehet, es elelmiszermernokkent kicsit aggodalmaskodobb vagyok 😄.
Milyen vitaminokat szedsz? Mind osszetorod es ugy veszed be? Ettol a viz is kiver:)))
Gratulalok! Nagyon ugyes vagy!
Miket szoktal enni?
Egy fórumtársunk kérdezte miket eszem, megosztom veled is, hátha találsz benne új ötletet.
A levesekből túl nagy választék nincsen sajnos, húsleves, krumplileves, zöldségleves, egyszer a gombát és brokkolit is megpróbáltam, semmi bajom nem volt tőlük, de azért azokat félve ettem.
A leveseket úgy csináltuk, hogy minimális zsiradékot használtunk, miután megfőtt, szétválasztottuk a levest és a sűrűjét (répa, krumli, hús) lepürésítettük. Abból kevertem hozzá mindig a leveshez, előszőr nagyon keveset, aztán egyre többet, egy hét környékén már krémlevest ettem, és híg krumpli pürét, túrót joghurttal elturmixolva. A harmadik héten pedig pépeset eszem, vadashoz hasonlót pépesítve krumplipürével, cukkini főzelék, tökfőzelék turmixolva, persze minimális hagymával, tejföl nélkül önmagával sűrítve, sóska a heti nagy kedvencem és a tojás leves. Holnap krumpli főzelék lesz. Banánt is ettem már és mozzarella sajtot nagyon megrágva.
Ötször eszem egy nap, volt, hogy többször is, de 1dl-nél nem eszem többet, egyszer sem volt hányingerem. Plusz nem iszom és eszem egyszerre, ezt mindenhol írják,hogy fontos szabály.
Kedves Sorstársak! :)
Ma vagyok 4 hetes.
Jól vagyok, két hete dolgozom, fogytam a műtét óta 7 kg-ot. Nincs hányingerem, nem fáj semmim, kicsit fáradékonyabb vagyok, többet alszom, sokat sétálok.
Röviden így vagyok.
Hihetelen hogy megy az idő. Olyan jó, hogy túl vagyok a műtéten.
Sziasztok!
Megkaptam a dietas tanacsokat, hogy mit ehetek kb. 3 hetig.
Higitott gyumolcsle, tea, husleves leve, kremlevesek.
Ti milyen kremleveseket csinaltatok? Legtobbhoz kell tejszin es azt nem ehetem max. A zsirmentes tejet. Tudtok vmi otletet adni?
Meg azt vettem eszre a mutet utan igy par nappal, hogy majd megfagyok, pedig en nem voltam fazos.
Örülök, hogy végre örömöt érzek az írásodból és pozitív a hangulatod, ez már nagyon hiányzott Nekünk😉
Persze, hogy a sleevvel is lefogysz mint a sicc☺.
Az intenzíven végig aludtál? Második műtött voltál?
Én tök egyedül megyek majd és az intenzív az egyetlen mumusom😀
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok