Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
nagyon szeretném a műtétet, viszont az itt olvasott mellékhatásoktól kicsit megijedtem.
Ha jól olvastam, akkor a többség nem bánta meg, sőt.
Van itt valaki aki megbánta és ha újra dönthetne nem csinálná meg?
A másik kérdésem, hogy mi van ha valaki megbetegszik, mondjuk influenzás lesz vagy bármi, amihez gyógyszert kell szedni. Lassabban gyógyul akinek volt gyomor bypass műtétje? Kockázatosabb az élete akinek ilyen műtétje volt?
Szia Réka!
Igen Kielnek igaza van, Én is szeretem az őszinte beszédet, sőt csak azt szeretem!!!
Tudni a valóságot és felkészülni rá, az a jobb.
Ezért hála, hogy itt vagy és ne mondd, hogy kár volt belekotyogni, mert nem azt teszed, hanem SEGÍTESZ Nekünk a tapasztalatoddal. Remélem ezután is:-) Köszi:-)
Félreértessz, egyáltalán nincs gond az ôszinteségeddel! Ez a lényeg, látni a jót, a rosszat, mérlegelni, és felelôs döntést hozni! Gondolom a mûtét következményei még mindig alulmúlják az elhízás társbetegségeit, de látnunk kell, hogy nincs ingyen ebéd! Nagyon nagyon jó, hogy itt vagy, és nagyon köszönjük, hogy ôszintén, nem szépítve beszélsz a következményekrôl.
A legtöbb régi mûtött eltûnik a fórumról, neked külön hála, hogy engedsz minket bekukkantani a jövôbe!
:) Csak optimistán! Aki megy majd műtétre annak is, aki végül mégsem megy, annak is. Annyi gond és baj van az életben, de ha kesergünk rajta és kifogásokat keresünk, attól nem lesz jobb. :)
A 69 nap gyorsan elszalad, addig hála ennek a csoportnak és a Facebooknak egy csomó mindenre felkészülhet az ember. Jó, ha meg vannak a vizsgálatok, akkor még lehet javítani pl. a vérképen is, előre feltöltekezni D + B12 vitaminokkal, vassal, stb.
Bár az, hogy kire hogyan hat a műtét, - mint olvasom-, egyénenként más. Most itt nem a fogyásra gondolok, mert az mindenkinél megy, hanem a lelki dolgokra, az új életforma által szükséges új dolgok betartására, a plusz mozgásra, stb. Ahogy közeledett az idő, nekem is volt mélypontom kb. egy hónapja, hogy biztos akarom ezt?, hogy be tudom majd tartani amit kell?, hogy végülis megvagyok így is. De látva a sok fogyásos képet és az optimista hozzászólásokat rájöttem, hogy megint csak a dolgok könnyebbik oldalát nézném, és tennem kell magamért. Mikor 20 kiló volt rajtam, visszajött 25, aztán így tovább. 40-50 kiló leadásához önmagam már kevés vagyok, és köszönet a doktoroknak, hogy van ez a műtéti lehetőség, ami segít, hogy elérjem a célom. És Nektek is, akik vállalkoznak erre. :)
KÖSZI Matilda nagyon rendes vagy, tényleg nagy segítség ez Nekünk.
Matilda, Neked mondta a Mohos Doki, hogy mennyi fogyásra számíthatsz?
Kiel le a kalappal, hogy beláttad a Leányzódnak is példa kell.
Ügyesek vagytok a Pároddal sok kitartást kívánok Nektek.
mkatinka:-)
Örülök, hogy Te is optimista vagy, Én is pontosan így gondolom.
Remélem műtét után ugyanígy fogjuk gondolni, de Én nem gondolok az ellenkezőjére, véletlenül sem!!!!
Muszáj működnie, Nekem pedig muszáj együttműködnöm vele!!!!!!!!
Jó Neked nekem még 69 nap:-)
Igen, nem volt hiábavaló, bár így hogy sleeve lett kicsit más minden, és nagyon megzökkentem, a sleeveről messze annyi infót nem találtam mint a bypassról, de az első hetek ugyanolyanok, úgyhogy egyelőre még nincs gond :-)
Kicsit nehezebb összeenni-és összeinni a napi penzumot mint ahogy gondoltam, ma az egész amit le bírtam gyötörni, az két bögre húsleves szűrve, két nagy pohár víz, egy nagyon pépes répás babakaja, és egy pici sütőtök, de összeszámoltam, és ez így alig 350 kalória, ami azért elég kevéske, délutánra már fájt a fejem, úgyhogy kellett innom egy kis cukros vizet, de az se nyomta fel a kalóriát 400-ig se, nem csoda, ha gyengének érzem magam, a műtét óta gyakorlatilag 1000 kalóriát sem ettem összesen az egy hét alatt, plusz a vérveszteség, és a műtéti sokk, hát kb olyan vagyok mint a lepkefing, de minden nap javulok azért :-)
Nem tudom mi lesz a műtét utáni időben, években, de azt olvasom itt és a Facebookon is, hogy nem lesz könnyű. De mi könnyű? Pont azért vagyok dundi, mert az élet könnyebb oldalát néztem eddig, nem mentem le akkor edzeni mikor kellett volna, csak lecsusszant az a második süti is, stb. Könnyebb volt kifogásokat keresnem, mint tenni érte. Én is többször fogytam le és híztam vissza, és a pajzsmirigyem nekem sem jó. Én ezért vagyok dundi, saját magam okoztam ezt magamnak.
A műtét csak egy eszköz, de nekem egy segítség, hogy már nincs visszaút, nincs kifogás, többet kell törődnöm magammal. Utána más élet lesz, másra kell figyelni,... Viszont azt tudom, hogy ilyen testben nem akarom a hátralévőt leélni. Lehet élni túlsúllyal is, éltem is 45 évet. Most jönne a cukorbetegség, a magas vérnyomás, ... De már most sem tudok sportolni, mert lihegek, egy normál boltban nincs rám ruha, hogy nemhogy észre sem vesznek a férfiak, mint nő, hanem sajnálattal néznek rám, külön projekt a körmeim levágása, nyáron izzadok, mert takargatom a hurkáimat, télen a kabátban egy jegesmedve vagyok. Munkámban sikeres vagyok, de a magánéletben befordultam.
Engem kárpótolni fog a negatívumokért az, hogy tudok majd sportolni, szaladni a kisunokám után, végre csinosan öltözni, vonzó nőnek érezni magam, beleférni egy normál székbe úgy, hogy az nem törik össze alattam, magassarkú, önbizalom, önmagamért kiállás, mosolygás. :)
Mindennek ára van. Az eddigi életmódomért a plusz rajtam lévő 60 kg. A műtét utáni "macerákért", önmagamra (végre) jobban figyelésért, a néha kellemetlen hasmenésért és pukizásokért, a haskorgásokért, stb. pedig egy új, más, remélem karcsúbb, örömtelibb élet. :)
Sziasztok, ma voltam Mohos doktornál és jövő hét szerdán 14 h-kor megműt. Elvileg az epekövemet is kiveszi, gyakorlatilag ez majd akkor derül ki, ha a műtét közben látja mi a helyzet ott bent.
Nekem is kevés volt korábban a vasam és a hemoglobinom, de a Nővér (vagy Nővér plusz) tabletta + Krautenbrut szirup + C vitamin-tól a 2,4-es vasam felment 13,9-re, a 82-es hemoglobin 116-ra. A légzésfunkcióról kiderült, hogy azért nem volt túl fényes az eredmény, mert felső légúti gyulladásom volt, de már kaptam antibiotikumot (3 szem tabletta), és ez rendbe tesz a műtétig. Mohos doktor is és az aneszteziológus is nagyon kedves volt.Megvettem a harisnyát (kb 6 ezer Ft), és kaptam egy szurit, amit magamnak kell beadnom majd a műtét előtti napon.
Az jó, na látod az is baba kaja😄
Te, hogy vagy? Mi volt első nap otthon?
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok