Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

12261. KM1981 (válaszként erre: 12227. - Mmorsi)
2016. nov. 25. 22:50
Befogok igerem :) Most decemberben megyek haza a kivizsgalasra 19.en aztan januarban mutet!
12260. Asra
2016. nov. 25. 22:38

Sziasztok! November 21re kaptam idopontot :'(

Olvasom a mutet utani tapasztalataitokat, es felmerult bennem, hogy sima novenyi feherjeporral miert nem probalkoztok? Vagy cel, hogy minel hamarabb minel tobb dolgot kiprobaljatok?

12259. Annamari Csabi (válaszként erre: 12258. - Mami76)
2016. nov. 25. 22:26
Szia én teljesen jol vagyok ma vagyok egy hónapos 9. Kg tartok pépésnél vagyok nem turmixoljuk nem bírom inkább rágok joghurt leves répa és egy nap egyszer máj szétfőzve csirke szétfőzve de nagyon kevés megy le olyan max4 kanállal alaposan pépesre rágva nekem így jobb.A férjem 7 hetes 23kg tart ő is inkább rág inkább iszunk kefírt fehérjét turokremet túrót ő is egy nap egyszer eszik főtt húst amit össze tud rágni pépesre .Még mindig kevés de majd idővel jobb lesz és tudunk növelni kajamennyiséget.Szerencsém van bírom a tejterméket így az jöhet joghurt puding túró minden de meg mindig ivás van 😘
12258. Mami76 (válaszként erre: 12257. - Annamari Csabi)
2016. nov. 25. 22:16

Szia Annamari, Nálatok mi a helyzet?

Gyógyultok, fogytok? Miket esztek már?

12257. Annamari Csabi (válaszként erre: 12251. - Strawberrydream)
2016. nov. 25. 21:38
Korainak tartom a bebikaját bocsi hogy beleszólok vigyázni kell a gyomrodra a kapcsokra és magadra nem véletlen a leves diéta gondold át nem csak neked nehéz bocsi nem akarlak bantani
12256. 063870efac (válaszként erre: 12249. - Mami76)
2016. nov. 25. 21:01
Én imádom ha sokat írsz:))) Bontakozz csak ki nyugodtan,jók a meglátásaid:)))
12255. Mami76 (válaszként erre: 12253. - Matilda_unna)
2016. nov. 25. 20:59
Matilda, a varratszedésről nem meséltél, minden ok volt mit mondott a Doki?
12254. 063870efac (válaszként erre: 12251. - Strawberrydream)
2016. nov. 25. 20:59
Gratulálok!:) Óvatosan,mindent higítva próbálj))
12253. matilda_unna (válaszként erre: 12251. - Strawberrydream)
2016. nov. 25. 20:14
lehet hogy a narancslé túl savas volt, nem? nekem attól nagyon fájt a hasam, azután kellett renniet szopogatnom.
12252. Mami76 (válaszként erre: 12251. - Strawberrydream)
2016. nov. 25. 19:46

GRATULAAAAAAA!!!!!!

Azért remélem ez kárpótol a rossz dolgokért 😊

12251. Strawberrydream (válaszként erre: 12249. - Mami76)
2016. nov. 25. 19:42

Holnap nézek majd valami bébikaját, egyébként én is mindig főztem a gyerekemnek, de most hátha megtetszik a gyári is:)

A leves után ma már nem tudtam enni semmit:( egy kicsi facsart narancslét ittam, de most ez sem esett jól.

Tegnap voltam 1 hete műtve és -5kg-nál jártam.

12250. Mami76
2016. nov. 25. 19:05
BOCSI NEM TUDOM MIÉRT LETT EZ ITT HÁROMSZOR!!!!!
12249. Mami76
2016. nov. 25. 19:03

Matilda, Strawberrydream, jó hallani, ahogy próbálkoztok.

Matilda, egy apró vélemény, szerintem óvatosan a juhtúróval, azért az kemény a gyomornak nehogy bajod legyen.......

Strawberrydream, igaza van Matildának, a bébiétel jóóóó, bár a főzelékeket mindig magam főzöm, főztem a bébikémnek, de a 4-6-12 hónapos kortól ehető gyümölcsdesszertek ISTENIEK mindenféle gyümölcsből de nem egy hanem 3-4féle van összekeverve de nagyon jó harmóniában. Nincs benne hozzáadott cukor, sem tartósító stb... csak vitamin és gyümi. Én a piciknek ezeket nagyon hamar már 2-3 hónaposan adtam SOHA NEM VOLT BAJUK!!!!! Egy ilyen üveg 150-250gr visszazárható, higítható esetleg próbáld ki. Lehet bébiknek ugyanilyen cukor mentes gyümölcsleveket venni azok is nagyon finomak.

Nézegesd meg ha ilyen helyen vagy az összes terméket mert Nekik a legkímélőbbeket adják, legyen az keksz, gyümölcspépek, innivalók.

A főzelékek nagyon ízetlenek!

A tejbegríz nagyon jó.

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írok de három gyerekem van a legkisebb 1 éves és amikor ilyen "gond" van mindig kijön belőlem az anya, aki aggódik meg félt, de nem akarok túlzásba esni:-)

12248. Mami76
2016. nov. 25. 19:02

Matilda, egy apró vélemény, szerintem óvatosan a juhtúróval, azért az kemény a gyomornak nehogy bajod legyen.......

Strawberrydream, igaza van Matildának, a bébiétel jóóóó, bár a főzelékeket mindig magam főzöm, főztem a bébikémnek, de a 4-6-12 hónapos kortól ehető gyümölcsdesszertek ISTENIEK mindenféle gyümölcsből de nem egy hanem 3-4féle van összekeverve de nagyon jó harmóniában. Nincs benne hozzáadott cukor, sem tartósító stb... csak vitamin és gyümi. Én a piciknek ezeket nagyon hamar már 2-3 hónaposan adtam SOHA NEM VOLT BAJA!!!!! Egy ilyen üveg 150-250gr visszazárható, higítható esetleg próbáld ki. Lehet bébiknek ugyanilyen cukor mentes gyümölcsleveket venni azok is nagyon finomak.

Nézegesd meg ha ilyen helyen vagy az összes terméket mert Nekik a legkímélőbbeket adják, legyen az keksz, gyümölcspépek, innivalók.

A tejbegríz nagyon jó.

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írok de három gyerekem van a legkisebb 1 éves és amikor ilyen "gond" van mindig kijön belőlem az anya, aki aggódik meg félt, de nem akarok túlzásba esni:-)

12247. Mami76
2016. nov. 25. 19:01

Matilda? egy apró vélemény, szerintem óvatosan a juhtúróval, azért az kemény a gyomornak nehogy bajod legyen.......

Strawberrydream, igaza van Matildának, a bébiétel jóóóó, bár a főzelékeket mindig magam főzöm, főztem a bébikémnek, de a 4-6-12 hónapos kortól ehető gyümölcsdesszertek ISTENIEK mindenféle gyümölcsből de nem egy hanem 3-4féle van összekeverve de nagyon jó harmóniában. Nincs benne hozzáadott cukor, sem tartósító stb... csak vitamin és gyümi. Én a piciknek ezeket nagyon hamar már 2-3 hónaposan adtam SOHA NEM VOLT BAJA!!!!! Egy ilyen üveg 150-250gr visszazárható, higítható esetleg próbáld ki. Lehet bébiknek ugyanilyen cukor mentes gyümölcsleveket venni azok is nagyon finomak.

A tejbegríz nagyon jó.

12246. matilda_unna (válaszként erre: 12245. - Strawberrydream)
2016. nov. 25. 18:26

igen, tényleg sok, de nem teszek bele túl sokat, és egy egész kilónyi tököt megfőzök, és amennyit nekem abból lemegy, elhanyagolható, meg aztán én sleevvel jobban birom a kicsit zsírosabbakat, ha gyomrom nem tiltakozik, akkor onnantól lefele már minden a régi.

A tejbegríz jö ötlet, köszi, lehet hogy én is beiktatom.

Próbálj pár babakaját, ha nagyon nem megy semmi, azok elég komplexek, van bennük zöldség is meg egy kis kalória is, hátha sikerül valamit enned, nagyon drukkolok :-)

2016. nov. 25. 18:02

Kedves Mamai, Okina és Matilda!

Köszönöm mindenkinek a tanácsot, jobban lettem, de soha többet ebből a krémlevesből.

A legnagyobb bajom, hogy a zöldségeket nem igazán szeretem, így elég nehéz kitalálni valami ennivalót. Holnap egy kis híg tejbegrízt gondoltam ki hátha jó lesz, de iszonyú keveset eszem.

Matilda nem tartasz a krémsajttól? Elvileg sok benne a zsír nagyon..

A család többi részének főzök és én kívánnám is azt a kaját, csak hát tudom, hogy nem lehet..

2016. nov. 25. 16:13

Olyan érdekes, hogy egyáltalán semmi éhségérzetem nincs, anyukám ma hozott magának egy csodásan illatozó lángost, amit azelőtt azonnal befaltam volna, ahogy megérzem az illatát, most meg csak valahogy örömöm telt szagolgatni, de még ingert sem éreztem, hogy beleharapjak.

Egyáltalán tök jó szagolgatni, olyan lett a szaglásom, mint egy vámpíré, mindent kiszagolok, és minden illat isteni, mindenkinek egyfolytában szagolgatom a kajáját, meg az alapanyagokat :-)

2016. nov. 25. 16:09

Nekem is gondom van a savval, a teákat egyáltalán nem bírom, attól nagyon fájt a hasam, így a papik között csak vizet iszom. Egyik nap már elrágcsáltam egy renniet délután, aztán a varratszedésen megkérdeztem a dokit nem gond-e de azt mondta egyszer-egyszer okés.

Fű, műtét előtt valahogy könnyebb volt megtervezni, hogy na majd ezt eszem ekkor, azt iszom akkor, na persze, ahogy azt móricka elképzelte, eddig még egyik nap se sikerül 400 fölé tornázni a kalóriát, de ami késik, nem múlik :-DD

12242. matilda_unna (válaszként erre: 12235. - Strawberrydream)
2016. nov. 25. 16:04

A húsleves könnyen meghajthat, meg tudod mi? a szobatársamnak is rémes hasmenése lett, és tegnap a varratszedésen azt mondta neki a Mohos, hogy el kell kezdenie szedni ilyen normafloret vagy más élőflórát, mert kimehettek a jó bacik az emésztőrendszerből a sok gyógyszertől. Én is elkezdem ma szedni, mert nekem is lett hasmenésem, és érdekes, hogy pont a húsleves hajt meg. Neked is fehér a nyelved? nekem nagyon, bár már javult.

Elég macerásan megy az evés nekem is, alig sikerül valamit, de ma reggel pl csináltam egy olyat, hogy két babapiskótát, egy nagyon lágy natúr joghurtot, ami olyan kefírállagú, és egy kis tejet összeturmixoltam folyékonyra, hú, az nagyon jólesett, de reggel kezdtem el enni, és csak mostanra fogyott el, most meg elkezdtem ebédelni húslevest összeturmixoltam a benne főtt répával és krumplival.

Tegnap volt egy olyan turmix, hogy: 1 pohár natúr joghurt, 2 evőkanál sült sütőtök, 1 evőkanál túró, és egy kis tej

Aztán ettem egy kis bénipapit, azt hiszem 6 hónapos kortól, abban volt répa rizs és csirke, teljesen pépes, az is egy évig tartott mire elszopogattam, de nem fájt tőle szerencsére a hasam.

Holnapra meg kigondoltam egy olyat, hogy kefírt keverek cottage cheesel, és juhtúróval meg tejjel, mert a sós ízt még mindig jobban kívánom, pont mint azelőtt, és holnap főzök majd egy kis tökfőzeléket is habarás nélkül egy pici kaporral összepárolom, aztán egy kis natúr krémsajttal össze rottyantom, és még le is turmixolom. Ez lesz a holnapi menü :-)

Remélem segítettem kicsit :-)

12241. Réka 196 (válaszként erre: 12240. - 063870efac)
2016. nov. 25. 15:50
Nagyon köszi!!! :-)
12240. 063870efac (válaszként erre: 12239. - Réka 196)
2016. nov. 25. 15:03
Nagyon jó.hogy itt vagytok!!:)))
12239. Réka 196 (válaszként erre: 12232. - Zsú1965)
2016. nov. 25. 14:58
Úgyszintén, Zsú! Szinte egyszerre műtöttek minket, más-más utat jártunk be azóta és lám, megint itt kötöttünk ki! Talán nem véletlenül! Puszi! :)
12238. 063870efac
2016. nov. 25. 14:50
[link] Az előbb lemaradt:D
12237. 063870efac (válaszként erre: 12235. - Strawberrydream)
2016. nov. 25. 14:46

Szia!

Ezt a linket a 299.oldalon találtam,2012-es műtött javasolta,a fordítás nem tökéletes,de kibogozható:) Nézd meg,keresgélek még,mert a régiek elég sokszor leírták tapasztalataikat. Addig is jobbulást!! Amit Mami írt,az is teljesen reális,többen pár hét elteltével jöttek rá,hogy gyomorsav lehet a háttérben. A hasmenésed is egy kis piskóta majszolása után szünt meg.

12236. Mami76 (válaszként erre: 12235. - Strawberrydream)
2016. nov. 25. 13:55

Sajnálom, hogy így fáj a gyomrod, nem ettél "gyorsan"?

Mi volt a krém levesbe?

Bármilyen főtt kaját eszel vigyázz, hogy ne legyen meleg, csak langyos, mert az is baj lehet.

Próbálj meg egy babapiskótát elmajszolni, hátha a savad megemelkedett.

Régen egy lány azt írta, heteket szenvedett mire mások tapasztalatai alapján rájött, hogy a gyomorsav okoz problémát és több savlekötőt kellett szednie egy kis ideig.

Csatlakozz a Facen a zárt csoporthoz "is"(itt ne hagyj minket) Kocsis Gábor Andrásnál és ők biztosan tudnak Neked segíteni.

Csak ne keseredj el mert minden ok lesz!!!!!!

2016. nov. 25. 13:37

Sziasztok!

Segítsetek abban, hogy a műtét utáni hetekben mit ettetek?

Van ami meghajt és van amitől szőrnyű gyomorfájásom lesz, nagyon el vagyok keseredve, kb. 3 órája fáj a gyomrom 1 dl krémlevestől:((

12234. csaba72 (válaszként erre: 12231. - Mami76)
2016. nov. 25. 08:58
még nemtelteljessen olyan amilyenek akartam...még van benne vér a hasamba ami lassan szívódik fel...minden ok amúgy
12233. matilda_unna (válaszként erre: 12225. - JJnew)
2016. nov. 25. 07:47

Ne haragudj, nem értem teljesen a kérdést, megtennéd, hogy átfogalmazod? azt kérdezed, hogy ha bypassal visszahízik valaki, akkor milyen további megoldások lehetségesek? Azt hiszem az is a gyomorvisszatágítással függ össze, és van olyan lehetőség is, hogy utólag újra lekicsinyinyítik a gyomrot kicsire.

Ezzel a visszahízással kapcsolatban, mármint a teljes visszahízással kapcsolatban az a véleményem, hogy hát ugye ennek a műtétnek úgy megyünk neki, hogy eddig elhagytuk magunkat, nem tepertünk eléggé a célig, aztán időközben olyan nagy lett a túlsúlyunk, hogy az már kicsúszott a kezünkből, és már nem is tudtunk többé egyedül úrrálenni rajta, ezért választottuk a műtétet, és készen állunk egy egész életre szóló változásra. Namost ha valaki ennek a műtétnek a segítségével lefogyja a túlsúlyát, és utána - annak tudatában hogy milyen extrém túlsúllyal élni - újra visszahízza az egészet, 50-80 kilót is akár, kitágítja a gyomrát, és nem figyel oda a sportra, akkor azt hiszem egy ilyen emberen már a további lehetőségek sem segítenek, vagy megint csak átmenetileg max.

Ha meg nem azért hízott vissza mert túl sokat evett és nem mozgott, akkor ott valami más szervi baj van, amit ki kell vizsgálni.

Volt itt a fórumban régen egy hölgy, azt hiszem Ria, ő nagyon okosakat írt, és minden tanácsát szándékozom megfogadni hosszútávon, ő is volt évekkel később hogy visszahízott 5-6 akár 8 kilót is egy egy lazább időszakban, de mivel mindig pontosan figyelte a súlyát, írta az étkezési naplóját stb, rögtön egy kis extra odafigyeléssel visszametszette a kis elhajlásokat, és akkor megint normalizálódott a súlya. Sleevvel nekem erre még inkább figyelnem kell, de nem bánom.

12232. Zsú1965 (válaszként erre: 12214. - Réka 196)
2016. nov. 25. 07:24
Örülök, hogy újra itt látlak ! Sokat gondoltam rád:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook