Gyógytornász vagyok, ha van kérdés és tudok segíteni, akkor írj! (beszélgetés)
Szia!
Pályakezdő gyógytornász vagyok. Jelenleg gyermekek mozgásfejlesztésével foglalkozom. Jár most hozzám egy 7 hónapos kislány ( corpus callosum agenesia,Dandy Walking sy.) , akinek a korai fejlesztését kellene megoldanom.A tanácsodat szeretném kérni, mivel még nem találkoztam ilyen diagnózissal a gyakorlatban.Hátáról a hasára fordul már, visszafelé még nem. Oldalra is csak félig tud fordulni. Esetleg lenne valami javaslatod, tanácsod?
Válaszodat előre is nagyon köszönöm!
Orsi
Szia!
Én gyógytornásznak szeretnék tanulni, idén felvételizek. Meg szeretném kérdezni, hogy egy munkanapod milyen? Miket csinálsz? Az egyetem nagyon nehéz volt? Nagyon sok a drága könyv? Nehezek a vizsgák??
Válaszod előre is köszönöm!
Szia!
Hosszú, tartós betegség (tüdő) után, azaz még tart, csak javulgat, hogyan kezdhetem el újraépíteni magam? Főként az izomzatom, s nyilván az erőmlétem, állóképességem érdekelne, de persze a légzőgyakorlatok is, de azok még nehezen mennek. Mennyi esély van az izmok teljes regenerálódására? Jó 1 évet csak ágyban, fekve magatehetetlenül töltöttem és az oxigénhiánytól teljesen leépültek az izmaim, csonttá fogytam. Már sikerült 7-8 kg híznom, de nem szeretnék hájat növeszteni, ha már eddig sem volt ....hisz mozogni még mindig nehézkes (oxigénpalackkal élek). Előre is köszönöm a válaszod!
Hú de nagyon régen írtak ide,talán még kapok választ a kérdésemre.
Juliusban volt hasfali rekonstrukcióm,de enmtudtak hálót betenni.Fogyóztam és még fogyóznom is kell,de stagnáltam a minusz 10 kgnál.
Úgy érzem csak diétával nemtudok már többet leadni.Mozgásom a séta.Tudnál vmit ajánlani amivel hasfalam nem erőltetem meg ugyan akkor hatásos lenne?
Sziasztok!
Nekem a nyakam fáj de nagyon, illetve a lapockám, és most már szédülök is egyre jobban..
Minden nap csinálok fejkörzéseket, tornázom, de semmi javulást.. Tud valaki vmi tanácsot adni, hogy mit csináljak? Még csak 24 éves vagyok, és már ilyen problémákkal küszködök.. Kérlek adjatok tanácsot!!!! Köszönöm!
Szia,
31 éves jó izomzattal rendelkező férfi ember vagyok, de kb 2 hónapja achilles szakadásom volt. Túl vagyok a gipsz hordás nehézségein. Javasoltak gyógytornászt. Amint időm engedi elmegyek, de addig is tudna valaki javasolni vmilyen mozgás formát. Köszönöm
Vállalkozó kedvű gyógytornászt/gyógytornász hallgatót keresek segítőnek szakdolgozatomhoz! Alapötletem: -összehasonlítani olyan gyerekeket (2.3.oszályosokat)akik sportiskolába és sima általános iskolába járnak
-felméri az esetleges testtartási problémákat, amelyeket az iskolapadba való beszoktatás, a nehéz iskolatáska stb.. okoznak (főleg ehhez kéne a segítség!)
-megvizsgálni van-e különbség a sportoló és nem sportoló gyerekek között
Minden osztálynál 1-1alkalomról lenne szó,kb.15-15gyerekkel.
Ha van egy kis időtök- nem most- kérlek jelentkezzetek emailen a tothreka89@gmail.com címen!
Bízom a jóindulatotokban, érdeklődésetekben!
Üdvözlettel :egy másodéves Tf -humánkineziológia szakos hallgató
Üdvözlök Mindenkit!
1 hete combnyaktörést szenvedett idős hölgyhöz keresek gyógytornászt, aki házhoz tudna jönni, illetve a kórházba be tudna menni. 2. kerületről lenne szó. Elsősorban férfi gyógytornászt keresünk, esetleg jó erőben lévő hölgyet.
Köszönöm, ha valaki tud ajánlani valakit.
noramarvanyi@gmail.com, 06-70-453-2408
Köszönettel:
M.Nóra
Sziasztok
feleségem 2 hónapja szült
most fáj a dereka és a háta
milt lehetne neki ajánlani?
köszi
Sziasztok!
Egész nap autóban ülök és észre vettem,hogy kezdek görbe lenni.Tudnál valamilyen tornát ajánlani amit i
itthon este elvégzek?
Köszi
sziasztok!
lehet h nem fogok választ kapni a határidőig de gondban vagyok :( nekem sincs sem gerincferdülésem, sem más problémám, csak azzal, hogy nem tudok dönteni h milyen szakra menjek. egyértelműen az egészségügyben szeretnék dolgozni, a gyógytornász, ápoló és a védőnő szakok jönnek szóba. csak az a baj, h mindhárom nagyon érdekel... tavalyig az ápoló és gyógytornász képzésre együtt kellett jelentkezni de idén különvált a kettő, szóval február 15-ig, a jelentkezési határidőig döntenem kell. tudnátok mesélni nekem egy kicsit arról, hogy milyen gyógytornásznak lenni?
köszönöm előre is!
Szia!
A gipsz ideje alatt csak annyit tudsz tenni hogy minél többet használod a lábújjaidat a térded,és minél több olyan mozdulatot kell csinálni ami gipsz alatti izmokat mozgatja!
szia!Sajnos fogalmam sincs.
Én a helyedben elmennék egy magán gy.tornászhoz ahol megtudod tanulni a gyakorlatokat,és utána otthon is tudod majd őket végezni!
Szia!
én erre mindenképpen v.milyen spec.masszázst alkalmaznék vagy próbálkozz még esetleg a tangentorral!
szia!én is gyógytornász vagyok,szívesen válaszolok a kérdéseidre!Sajnos az orvos receptre nem tud nektek gyógytornászt felírni,csak magát a kórházban végzett gyógytornát ami ált.-ban 10 alkalmas szokott lenni!
én azt javasolnám,hogy keressetek egy olyan gy.tornászt aki szívesen házhoz megy mert létezik ilyen!Az árak nagyon változóak,Pesten elég deága,vidéken picit olcsóbb!
Segítséget szeretnék kérni. Édesapám 70 éves, és egy jó ideje már romlik a mozgása. Sőt, ma már ott tart, hogy alig bír menni. Sokszor kivizsgálták, túl sokat nem tudtak mondani neki az orvosok, csak azt, mozogjon. Most már látszik, ez magától nem megy, és mi sem tudjuk szakszerűen mozgatni. Elvinni gyógytornászhoz nem tudjuk, kocsink nincs, ő már képtelen menni az utcán, a taxi nagyon drága a családnak. Kérédsem, van olyan, hogy orvos receptre felír gyógytornát és gyógytornászt, ráadásul olyat, aki házhoz is jönne? Ha ilyen van, azt hogyan kell elintézni? És ha nincs, mennyibe kerül a gyógytornász?
Nagyon köszönöm előre is válaszát!
Üdvözöllek!
Másfél hónapja túl vagyok egy műtéten, mely miatt több intramuscularis injectiot is kaptam. Ennek hatására a Gluteusomban a szúrásoknak megfelelően egy nagyobb izomgörcs keletkezett. Fájdalmas, nyomásérzékeny volt, de krém és vizesruha használata után megszűnt. Milyen módszerrel tudnám hatékonyan oldani a görcsöt? Mert az eddig nem sikerült, behúzódott, nem tudom kiemelni se. Ismerem a masszázst és a lágyrészmobilizációt. Előre is köszönöm a segítséged és válaszod!
Egy harmadéves gyógytornász hallgató.
Szia!
33 éves vagyok, kosárlabdázás közben részleges Achilles-ín szakadást szereztem, megműtötték, túl vagyok a 4 hét fekvőgipszen. Most 4 hétig járpgipszben vagyok, de nagyon szeretnék minél hamarabb újra futni. Kérdésem, hogy lehet-e "előedzeni", valamit mozogni a járógipsz idején, és hogy jót tesz-e ha sokat megyek vele, vagy jobbat, ha kímélem. Fájni mérsékelten fáj, de ha erősíti, hogy sokat használom, akkor inkább megteszem.
köszi a választ.
További ajánlott fórumok:
- Bajban vagyok. Ki tud segiteni?
- Egyedülálló vagyok, tudnátok segíteni?
- Gyermektartási kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni.
- Gyerek gyógytornászt keresek, kérdésem lenne hozzá, tudna valaki segíteni?
- Munkajogászt keresnék, tud valaki segiteni?Gyeden vagyok, pár kérdésem lenne!
- Van köztetek gyógytornász? Lenne pár kérdésem.