Genitális herpesz (beszélgetés)
Kedves Csilla!
Sajnálom, hogy nem hatottak az itt javasolt dolgok. Szerintem nálad nagyon el vannak szaporodva a vírusok, és az immunrendszered nem elég hatékony.
Szerintem szükséges lenne egy antivirális infúziós kúra (aciklovir, penciklovir vagy valaciklovir), utána pedig egy évig minden nap kis mennyiségű gyógyszer tablettában.
Ezzel párhuzamosan kulcskérdés a lelki problémák megoldása és az immunrendszer felépítése.
Már említettem a legújabb reményt, az X-Vax-ot. Ez egy olyan vakcina, ami úgy alakítja át az immunrendszert, hogy az egyből elpusztítja a vírussal fertőzött sejteket, ezáltal a vírus nem tud szaporodni és továbbterjedni.
A remények szerint még az idegdúcokból is ki lesznek így irtva az alvó vírusok.
Ha megkapja az engedélyt, akkor gyakorlatilag meg lesz oldva a probléma. Jó hír, hogy preklinikai fázisban van, azaz már csak egy lépés van hátra a forgalomba hozatalig.
Itt nézhetitek meg: [link]
Kedves Szellő!
Várom már azt az időt, mikor a jelekből tudni fogom mikor jön elő.
Ugyanis nekem márciusban lesz 3 éve, hogy először kijött és azóta minden egyes nap bizsereg, viszket, hetente hólyagos.
A menstruációval pedig mindig hólyagos.
Amiket itt ajánlottatok én már mindent kipróbáltam.
Egyszer leírom, hogy még azon túl miket is.
Hm!
Cs.
Nagyon szép és szívet melengető, ahogy az előttem szólók írtak! Külön köszönöm Pannának a zavarba ejtő szavakat!
Nagyon kedves vagy, Panna, de én csak a magam szerény módján próbálok a többieknek segíteni.
Abban viszont teljesen egyetértek (és én magam is meg szerettem volna írni már korábban), hogy ez a csoport példamutatóan viselkedik. Nem gyalázzuk egymást, hanem tiszteletben tartjuk egymás véleményét, és megpróbáljuk az új dolgokat beépíteni az életünkbe.
Elég szomorú, hogy más fórumokon egyesek kivetkőznek önmagukból, és anonimitásba burkolózva engedik "ki a gőzt". Ennek nem sok értelme van, csak megsebezzük egymást. Szavakkal ugyanúgy lehet verni, mint fizikailag, sőt, talán még annál is jobban. Aki pedig amúgy is sérült, mert elkapott egy betegséget, az mindenre vágyik, csak épp erre nem.
Szóval fel a fejjel, továbbra is legyetek aktívak, és osszátok meg a tudásotokat, tapasztalataitokat!
Sziasztok!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon jó, hogy van ez a csoport! :)
Mindenkinek boldog új évet!
És kevesebb tünetet!
Kedves Sorstársak!
Boldog új évet mindenkinek!
Sziasztok,
Mindenkinek boldog(abb) új évet!
Kedves Szellő!
Szívemből beszéltél, én is azt kívánom, hogy ez legyen végre a mi évünk. :-)
Azt hiszem azt is Te mondtad, hogy tök jó, hogy van ez a fórum. Abszolút egyetértek. Időnként beleolvasgatok más témájú fórumokba is, na, ami ott megy az totális szubkultúra. Küldözgetik egymást melegebb éghajlatra, aki a földön fekszik abba belerúgnak még egyszer, meg hasonló finomságok.
Itt viszont nem kritizáljuk egymást, nem szólunk be a másiknak, hanem próbálunk egymásnak segíteni, egymást támogatni.
Persze jó lenne, ha a téma totál más lenne, de nem mi választottuk. :-)
Én nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra. Külön köszönet Csabának, mert Ő a tartópillére ennek a csoportnak.
BÚÉK!
Sem ételektől, sem felfázástól nem lehet herpeszt kapni.
Legfeljebb előhozhatják a fenti körülmények.
Én is szeretnék mindenkinek boldog, herpeszmentes új évet kívánni!
Ha a hölgyek közül valaki társra vágyik, nekem írhat.
BUÉK!
Nekem nagyrészt ételektől van.
És most visszagondolva évekig szenvedtem felfázásoktól. Minden második hónapban az urulógián ültem.. Antibiotikum antibiotikum hátán.. Biztos vagyok venne, hogy ez volt a herpesz előjátéka. Ezért tudott elhatalmasodni. Szóval amikor el kezdem kívánni az édességet, főleg a csokit már tudom, jogy elő akar jönni. És bevallom iszonyú erőfeszítések ellenére.. Sokszor győz basszus. Megrendeltem ezt a stick-et, ki is próbáltam és működik. Most a karácsonyi diós, csokis sütik után meglátogatott Herpa barátom és a kezelést követőesz a kifakadás helyett egyből a varrosodásba léptünk.. Legyen ez az év a mi évünk, kívánom, hogy rukkoljanak elő végre a megoldással és kapjuk vissza a szabadságunk!
Sok okos dolgot olvashattunk az előző hozzászólóktól.
Az élelmiszereknek tényleg komoly szerepük lehet a tünetek kiváltásában vagy elnyomásában. Nekem is pl. a mogyorókrém hozza elő nagyobb mennyiségben.
Ugyanakkor - mint Panna is írja - nagyon sok tápanyagot nem nélkülözhetünk, így ha ellensúlyozzuk, nem kell lemondanunk róluk.
A fentiek ellenére én úgy tapasztalom, hogy egyéb tényezőknek (kialvatlanság, megfázás, lelki problémák, nem megfelelő vitaminbevitel) sokkal nagyobb jelentősége van. Én akkor sem tudtam eredményt elérni, amikor nagykanállal ettem a lizint.
Boldog új évet mindenkinek!
Kedves sorstársak!
Koritól jó volt ez a kis összefoglaló az arginint tartalmazó ételekről. Kicsit én is utána olvastam. Azt eddig is tudtam, hogy az arginin nekünk nem túl jó. Bár fontos aminósav /ha valakit érdekel részletes tájékoztatás van róla a neten/, mint ahogy a lizin is az, csak a megfelelő egyensúlyt kell megtalálni a két aminósav között. Legalább is ezt írják, 4:1 arányról beszélünk a lizin javára.
Kori tapasztalata, hogy mindig a mogyoró és a dió elfogyasztása után jelentkeztek a tünetek, abszolút helytálló, mert a következő a adatokat találtam: /100g/
mogyoró: Lizin /mg/ 340 míg az arginin 1837 /mg/
dió: 466 2520
mandula: 666 2493
narancslé: 8,9 47
Azért ezek az értékek magukért beszélnek.
Ami meglepett az a narancslé.
A csokira nem találtam konkrét adatot, de annyit igen, hogy a magas kakaó tartalmú csoki /legalább 60%/ ami nem túl jó nekünk. Hát én pont a magas kakaó tartalmú csokikat részesítettem előnyben, az alacsonyabb cukor tartalom miatt, igaz, mindig csak 1-2 cikket.
Említenek olyan élelmiszereket is, ami viszont pont, hogy jó nekünk, / itt magasabb a lizin arány az argininhez képest/, ilyen a joghurt /lizin: 311, arginin 104./ Edami sajt /lizin: 2693, arginin: 975/
A tojásban is valamivel több a lizin, mint az arginin. Ugyanez vonatkozik a vajra.
Természetesen kizárhatjuk a nekünk kedvezőtlen élelmiszereket az életünkből, de ha betartjuk az arányokat, akár fogyaszthatjuk is őket, persze csak mértékkel. Szerintem. Viszont amikor tüneteink vannak, akkor semmiképp se fogyasszuk.
Így Év végén, kívánok mindenkinek a jövőben is, minél több tünetmentes napot!
"A különböző növényi alapú élelmiszerek is megfelelő mennyiségben biztosíthatják az L-arginint. A legjobb választás lehet a szójabab, a tökmag, a szezámmag, a mogyoró, a dió. Ezenfelül az édes paprikából, a hínárból, a spirulina algából is nagy koncentrációban tudjuk bevinni az L-arginint. Továbbá fontos forrásai még a quinoa, a zab, a búzacsír, a rizs, chia-mag illetve az egyébb gabonatermékek." Ezeket az élelmiszereket kerülni kell + Lizin C kapszulát szedni.
Meggyőződésem, hogy nekem a mogyoró és a dió ami kiváltja. Mindig mikor ilyeneket ettem jelentkezett a herpesz.......
Bocs' Csilla, nem voltam elég figyelmes az olvasásánál!
A gumi általában megbízhatóan véd, csak arra kell vigyázni, hogy teljesen fel legyen tekerve. Ha pedig a fanszőrzetnél van fekély, le kell ragasztani. Amennyiben hüvelyváladék kerül a férfi szeméremdombjára, azt le kell mosni/fertőtleníteni.
Én valószínűleg úgy kaptam el annak idején, hogy használtam ugyan óvszert, de nem mostam le a hüvelyváladékot a fanszőrzetről, sőt megvakartam, és beledörzsöltem a vírusokat a bőrbe.
Egyébként férfiak számára már kifejlesztettek egy gumipelenka szerű védőeszközt, ami nem csak a hímvesszőt, hanem annak környékét is védi. Az interneten megrendelhető. (Kár, hogy korábban nem volt ilyen).
Kedves Csaba!
Én csak azt írtam "megfertőzhetem". Ez egy folyamatos szorongás. Az óvszer az alap már, de kellő védelem-e?
A halálos betegséget nem adhatod át a partnerednek.
Szellőhöz! Sajna ezt az előre megérzem dolgot még nem tudom használni, hisz folyamatosan van tünetem.
Cs.
Elsőként István hozzászólására reagálnék.
Érdekes a módszer, de vajon mennyire válik be a gyakorlatban? Kipróbáltad már, István? Esetleg ismersz olyan embert, akinél bevált?
Csillánál őszintén sajnálom a történteket. Ugyanakkor nem egészen értem, miért nem használtatok gumi óvszert, ha a párod nem volt fertőzött?
Olyan csekélység, mégis rengeteg szenvedéstől mentheti meg az embereket... Persze, mi egymás között csinálhatjuk enélkül, de egy egészséges partnerre vigyázni kell, és ő is vigyázzon magára.
Most már mindegy. Azzal vigasztald magad, hogy nem halálos betegséget adtál át.
Kedves Szellő! Ha esetleg jelenleg nincs párod, nekem írhatsz.
Köszönöm Csaba!
De a legnagyobb gondom már nem is a herpesz, hanem hogy ezzel megfertőzhetem a férfit, akit szeretek.
Lelkileg toporgok!
Ha megismerek valakit szenvedek, hogy mondom el, aztán végül mire komolyra fordulna a kapcsolat, "valamiért" szakítok.
Hát ezt nehéz lelkileg viselni! De azt hiszem ezt az érzést itt sokan ismerik!
Cs.
Cs.
Szellő nagyon kedves, biztató mondatokat írt, és örülök, hogy Csillának (de a többieknek is) valószínűleg szerzett egy kellemes napot!
Én legfeljebb annyit tennék hozzá, hogy nem feltétlenül kell megadnunk magunkat, és beletörődni, hogy ez már így marad életünk végéig. A legújabb tudományos eredmények ugyanis előrevetítik a betegség teljes gyógyításának lehetőségét. Lásd génolló vagy molekuláris olló, ami kivágja a genomból a vírus DNS-ét, ezáltal felszámolja az egész problémát egyszer s mindenkorra.
A herpesznél a CRISP CAS 9 (A CRISP CAS a precíziós génszerkesztéshez használt "molekuláris olló" rövidítése) csak a vérben keringő szabad vírusokkal végez, de az idegdúcokba nem tud behatolni, hogy elpusztítsa az alvó parazitákat. A CRISP CAS Y viszont erre is képes.
Már van egy cég az USA-ban, aki ezzel foglalkozik: [link]
A másik remény a vakcina. A legújabb típus az immunrendszer számára lehetővé teszi, hogy felismerje a vírus egy fehérjéjét, ami elmaszkírozza, azaz megakadályozza az azonosítását. Ezáltal a T sejtek azonnal felismerik és elpusztítják - még mielőtt bármi kárt is tehetne.
Erről itt olvashattok: [link]
A természetgyógyászati terápiákról már írtam, de nézzetek utána a korábbi hozzászólásaimban az olaj-vodka kúráról és a gyógynövények + aminosavak kombinációjáról.
Kedves Szellő!
Köszönöm!
Jó ötlet a húsmentes étrend, én csak javasolni tudom. Sokáig én magam is így éltem, és csak hasznát láttam. (Most félvegetáriánus vagyok).
Ha valaki olvasta Bicsérdy Béla könyveit, akkor tudja, milyen elveket fogalmazott meg a közismert életreformer a múlt század elején. Ő azt írja, a hús a szétesés információját hordozza (mert az állat teste azonnal bomlani kezd valamilyen szinten a levágás után), és táptalaját képezi mindenféle parazitának. Szerinte semmiféle baktérium vagy vírus nem "rúghat labdába", ha megfelelően élünk és táplálkozunk. Bicsérdy szifiliszes volt, Egész Európát bejárta, de sehol sem tudták meggyógyítani. (Akkoriban nem voltak antibiotikumok, és a vérbaj halálos betegségnek számított). Végül kikúrálta önmagát. A szifilisz teljesen eltűnt a szervezetéből, utána pedig megnősült, két gyereket nemzett, és még hatvan évet élt.
Természetesen a testi dolgok mellett a lelkiek is meghatározóak, így a lelket a testtel párhuzamosan kell gyógyítani.
Csak egy tipp: valahol olvastam, nem tudom, hogy ezen a fórumon vagy egy másikon, de valaki írta, hogy mióta nem eszik húst azóta nincs semmiféle herpeszes tünete.
Arra sem emlékszem, hogy ez HSV-1 vagy HSV-2 volt, de lehet, hogy nincs is jelentősége.
Kipróbáltam, de nálam sajnos nem vált be. Alapjáraton sem vagyok nagy húsevő, de a mentesség sem segített. Ezzel csak azt akarom hangsúlyozni, /és lehet, hogy már uncsi/ de megint vissza kanyarodok oda, hogy mindenkinek más használ.
Ne adjátok fel! Jobbulást!
Kedves Tomm!
Ugyanez!
Cs.
Kedves Csilla,
Nekem 10 hónapja nem múlik el egy fél nap se hogy ne legyen valami. A tünetek ugyan enyhék de úgy érzem egyre jobban átveszi felettem az uralmat. Egyre újabb és újabb helyekre jut el ami állandó félelemmel tölt el. Szerintem soha nem fog elmúlni.....miért múlna el? Remélem nincs igazam.
Ráadásul még egy normális orvos sincs aki értene hozzá...bár az aciklovir felírásnál többet úgyse tud tenni ezért nem is járok már sehova. Szedem a c vitamint meg a többi csodaszert de mintha kaviccsal dobálnám godzillát..
Nem tudom meddig lehet/érdemes ezt csinálni.
Jobbulást nektek!
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- Hogy lehet herpeszt minél gyorsabban eltüntetni?
- Genitális herpesz fájdalma...:( Akinek volt ilyen betegsége érdekelne mivel enyhítette a fájdalmat?
- Genitális herpeszre valami gyógyszer vagy kenőcs?
- Herpes? Herpes genitalis? -Tisztázzuk a kérdést!
- Genitális (nemi) herpesz