Gátmetszés vagy gátvédelem?! (beszélgetés)
Mi is gátvédelemmel próbálkoztunk,hát nem jött össze,repedtem mint egy görög dinnye!
Nekem etz volt a szülés leg fájdalmasabb része!
Ennek 3 hónapja,és a szex még elég fájdamas.
igaz nem sűrün próbálkoztunk éppen ezért.
Fel szívódó varratok és eléggé "szorult" helyzet!
Sziasztok!
Az egyik rokonom járt szülés előtt kismama jógára, meg gátmasszírozást végzett minden nap. Nála nem kellett metszést csinálni. Az első gyerkőc csak úgy kipottyant belőle. Nagyon szerencsés, pedig azt mondták hogy biztos nehéz szülése lesz, mert sportos alkat, merevek az izmai és a dereka is pici. Idézem a kismamát: "Ez könnyebb volt, mint az államvizsga!" :-)))
Szerencsére én ilyeneket nem tapasztaltam.Minden oké volt utána is.
És tényleg úgy van hogy ahány ember annyi féle.
Cyntia..en is kenegettem, ittam a teakat megse valt be.
Amugy az egyutlet nekem is car volt.....a sikosito viszont jo dolog:-)
OKé :-)!
Az biztos: ahány ház..
Igen-igen. Szülés előtt állok. És gondoltam eldöntöm, hogy mi hogy legyen..
És jó hogy írod ezeket az együttléteket. Mert ezt akartam kérdezni: hogy amikor meggyógyulsz: ugyanolyan, mint előtte volt?
Szia Cyntia!
Én gátmetszéssel szültem és nekem a varratszedés után már egyáltalán nem fájt(ez kb a 3.-4. napon volt).Addig nem volt kellemes,de én ráültem,mert azt ajánlották,hogy ne üljek féloldalasan utána,mert rosszabb lesz.A másik,hogy 3-4 óránként beálltam a zuhany alá és sima vízzel mostam a sebet.
Viszont nekem nagyon fájt utána sokáig az együttlét,aztán lassan egyre kevésbé volt fájdalmas.
Van valami olaj,amivel kenegetik a gátat,hogy ne kelljen metszeni,ill.ne repedjen(nekem nem jött be...)
Szülés elött állsz?
Nem kell félni a gátmetszéstől. Nekem mind a kettő szülésemnél vágtak. Igaz most gátvédelemmel keztük, de elkeztem repedni, így egy kicsit vágott a doki. Nem fáj, meg sem érzed.
Ami a gátvédelem mellett szól, hogy nincs vágás és nincs varrás. De ilyenkor arra kell készülni, hogy továb tart a kinyomási szakasz, mert visszafogja a szülésznő a babát, hogy így is védje a gátat + valami olajat használ hozzá.
Ha vágnak pár nyomásra kint a baba.
mikor nekem mondta a doki, hogy muszály vágni, én erre azt mondtam neki, hogy minnél hamarabb, mert szétfeszít a baba. Így utólag belegondolva ezért ég egy kicsit a képem, de szerintem a doki már hozzászokott az ilyen mondatokhoz a szülések alatt!
Hajjaj..
Nem nyugtattál meg..
Még a 2 hónapot is soknak tartom, de 3-at..
További ajánlott fórumok:
- Van olyan aki megúszta a szülést gátmetszés-repedés nélkül?
- Normális-e, hogy szülés után 3 évvel még fáj a gátmetszés helye?
- Aloe Vera spray gátmetszésre. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?
- Tapasztalatokat várok olyan anyukáktól, akik gátvédelemmel szültek
- Szülés után mennyi ideig fáj a gátmetszés helye illetve mennyi ideig vannak hasi görcsök?
- Melyik a kellemetlenebb: gátmetszés, vagy repedés?