Gátmetszés vagy gátvédelem?! (beszélgetés)
Hát ezen biztos nem..
Már írtam: nem foglalkozik velem. 2 hónapomba telt, mire kiszedtem belőle, hogy "nagy a combod.., és nem is férek oda hozzád".. Holott nem vagyok egy csúnya kismama.
A féfiak: sajnos nagyon-nagyon önzőek. Nem is az ő teste változik, nemis neki kell itthon ülnie: mégis még őt kell sajnálni.. De hogy valamit hozzátenne a napjaimhoz.. Maximum: a nemtörődömséget.. :-(!
Sziasztok!
Én repedtem anno, 3éve.a pici keze az arcánál volt.
2 hétig nem tudtam rendesen ülni,csak valahogy féloldalasan.
Még most is az! A 8. hónapban járok! karácsonykor szülünk.
A kezdeti lelkesedés után mára már szinte semmi sem maradt.
Már csak a csodában bízom.. mert már minden földit megpróbáltam.
kéjgáz????jesszus?no,az meg micsoda?:)megszokni tűűűűűűt????na jó,télleg ne ijesztgessetek:P
Cyntia: ennyire szörnyű volt a 9 hónap?párod nincs melletted?Mikor szültél?-persze csak ha nem vagyok indiszkrét ezekkel a kérdésekkel....:(de hogy kitűnik nekem az írásodból,nem nagyon úgy sültek el a dolgok,ahogy szeretted volna:(sajnálom ha így van...
Óh mire oda kerülsz, hogy szülsz, addigra már megszokod a tűt, hiszen elég sokszor kell vérvételre menni a terhesség alatt! Egyébként én ugyanilyen voltam, ha megláttam egy injekcióstűt már attól rosszul voltam, a vérvételnél meg még 21-2 évesen is sírtam, a csaj meg aki vette a vért mutogatta nekem a falon a képeket, hogy nézd milyen cuki cica, meg kutyus... A fogorvos is dettó!
De a szülésnél inkább válastottam volna a gerincbeszurit, mint azt a fájdalmat!!! De fehérváron, ha nincs orvosod, meg egy aneszteziológus akivel előre megbeszélted az érzéstelenítést, akkor csak könyíöröghetsz, de semmit nem kapsz, csak kéjgázt, ami semmire nem jó!
Hja: lehet, hogy nekem is azt kellett volna..
Pedig álompasi volt régen.. S így megváltozott.
Pont azt akarom ezzel mondani, hogyha ezt mondta volna nekem valaki, hogy ilyen lesz ez az egész: akkor lehet, hogy nem akarok gyereket.. De főleg tőle nem.
És a pasi elvárhatja, hogy a nő kibírja szex nélkül? Mert már én sem nagyon bírom, sőt egyáltalán nem. És akkor még mindig van idő szülésig, és aztán még felgyógyulás.. ne a pasikat sajnáljuk!!!
KOnkrétan neki már most elment a kedve a szextől: "mert nagy a combod".. Szegényem: nem is sejtette, hogy ez ezzel jár, ugye?
Pedig egyébként igen csinos kismama vagyok..
Ici-ici:)ahogy olvashattad,azért nem két nap a fájdalom része:)utána jön csak a finomság...plusz...tényleg,a szexel olyankor mi újság?én már a "tehes szexet" is nehezen tudom elképzelni...mesélnétek erről valamicskét?
és...mit szóltok az apás szülés dologhoz?-úgyértem,sok helyen olvastam,hogy a pasi,hogy bent volt,elvesztette a vonzalmat a nő iránt,és fuccs házasélet:(Hogy annyira undi az egész,hogy felfordul a gyomra...plusz: 9 hónap,és még a gyógyulási időszak...csak nem várhatja el az ember,hogy addig a pasija szüzességi fogadalmat tegyen???Vagy igen???
Én azért még mindig a lebunkózásra szavazok:)
Pedig a vágás általában lassabban gyógyul, mivel az egész izomszövetet átvágják, míg a repedésnél általában csak a bõrfelület reped.
Engem egyébként az elsõ babámmal vágtak, mert fogóval született. Az elsõ pár napban nagyon fájt, aztán csillapodott a fájdalom, de még hetekig fájt. A fájdalom elmúltával még hónapokig elég érzékeny volt. A másodikkal szerencsére nem kellett vágni, viszont mivel õ is integetve jött világra (valaki lejjebb írta, hogy az õ babájának is a nyaka mellett volt a kezecskéje), picit repedtem, de össze sem lehett hasonlítani a gátmetszéssel. Másnap szinte már nem is éreztem. Én egyértelmüen a gátvédelem mellett vagyok. Ezen kívül szerintem mindenképp ajánlatos szülés elõtt a gátmasszázs.
Helló!
Én azt mondom, hogy addig nem vagy felkészülve a szülésre amíg tiszta para vagy ;) Én sokáig csak örökbe akartam fogadni, hiszen azért az a 9 hónap sem ugróiskola. aztán jött nálam is a császár, de azt hamar elvettetem, mert akkora sebbel strandolni? brrr. Szóval az örökbefogadás frankó! Gondoltam, majd megismertem a párom :) Azóta olyan babát akarok aki rá hasonlít! A szüléstől még mindig tartok, de végülis csak max 2 nap az életemből.
Egy szónak is 100 a vége. Csak akkor vállaj gyereket, ha nem kap el síró görcs a szülés említésére (csak mondjuk egy sima görcs :D )
Köszönöm Pemete,nagyon drága vagy!Végre valaki őszintén ír a dologról-többiek,ne vegyétek magatokra:)Csak mert...mindig azt hallja az ember lánya, hogy "nincs is szebb dolog a világon,csodálatos volt,nem is fájt annyira" blablabla,közben meg egy-két ilyen beszámoló,videó,stb,és rájön az ember lánya,hogy mégsem olyan "hejjj de retyetye" minden,mint ahogy a boldog kismamák mesélik utólag...
És ha azt mondom,inkább császárt szeretnék?:)Kiemelik és kész?:)Vaaaagy...bunkózzanak le,és ébresszenek fel ha vége:)Nagyon nagyon nem bírom a fájdalmat...jah,és amikor említették,hogy "semmi gáz,szurit kapsz a gerincedbe"!!!!!!!Azt hittem elájulok!!!!Lányok! A szónak a legszorosabb értelmében tű-fóbiám van....hisztit kapok egy egyszerű vérvételnél is:(((Becs szó,nem direkt...de engem még fogorvos sem tudott megszúrni,inkább szenvedek fúrásnál...mi lesz akkor velem ott????:S
Sziasztok!
Én is sokat elmélkedtem a gátmetszésről, főleg mivel keloidos hajlamom van, tehát hegesedésnél vadhúst növesztek. Sajnos a testem több részén van ilyen heg, így 99% hogy a gátamnál is így forrok.
Ha jól tudom a Szent Imre kórházban már az első gyermeknél is pártolják a gátmetszést.
Én MÁV-ban szültem,
ott te döntheted el akarsz-e borotválást,beöntést!
Jaj! Akartam még egy tanácsot adni! Ne nézz meg szülés videót!!! És ne olvass el több szüléstörténetet sem! Én amikor a terhességem végefelé jártam mindegy egyes elolvasott szüléstörténetet végigbőgtem, és nem azért, mert annyira meghatódtam, hanem mert nagyon rettegtem, és ezek csak méginkább elriasztottak. 9 hónapos terhesen zokogva közöltem anyámmal, hogy én inkább mégsem szeretnék szülni, mert nagyon félek, és hogy nem lehetne valamit kitalálni! Ő meg mosolyogva azt mondta, hogy még egy babesz sem maradt bent. Hát nem nyugtatott meg túlzottan...
Szóval ne olvass több ilyet, szerintem nem jó!
A beontest otthonra is ajanljak...es amugy sokan is csinaljak.Tisztulsz...amugy nem kellemetlen az sem.Akkor es ott amugy se ez fog erdekelni.
Amugy nem kell minden horror tortenet-be kepzeld magad.Amikor igazan ugy fogod erezni, hogy kell egy gyermek akkor ez a legkevesebb, hogy ennyi aldozatot hozol erte....es olyan nincs , hogy csak a fajdalmat latod majd benne.....
O egy kis angyalka...akire kell vigyazz, etesd, itasd, szeresd....
és,ha nem tudok úgy ránézni?Hanem "csak a fájdalmat látom" benne?
(nekem ez még elég távoli terv,de ahogy hallom,olvasom a dolgokat,"egy életre elmegy a kedvem tőle". Édesanyám még beöntést is emlegetett...na neeeee)
Fáj igen,tudom hogy közhej,de a leg igazabb!
A végeredmény mindent megér,és ahogy megszületett a baba minden fájdalom elmúlik!
További ajánlott fórumok:
- Van olyan aki megúszta a szülést gátmetszés-repedés nélkül?
- Normális-e, hogy szülés után 3 évvel még fáj a gátmetszés helye?
- Aloe Vera spray gátmetszésre. Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?
- Tapasztalatokat várok olyan anyukáktól, akik gátvédelemmel szültek
- Szülés után mennyi ideig fáj a gátmetszés helye illetve mennyi ideig vannak hasi görcsök?
- Melyik a kellemetlenebb: gátmetszés, vagy repedés?