Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Mennyibe került a korrekció?
Én jövő héten megyek konzultációra, és a hó végére lett a műtét kitűzve. Egyáltalán nem félek, akár holnap is vállalnám a műtétet.
Szia Mindenki!
Nagyon sokat olvastam,ezt a fórumot,erőt adott nekem,korigálták a fülem állását :)
Debrecenbe műtöttek,azt mondhatom 1.hét leforgása alatt.
Most ott tartok,le vették a turbánt a fejemről,és meg néztem a fülecskéimet..........Boldog vagyok:)
Nem kell tőle félni,nem fáj az egész be avatkozás,ami kellemetlem,az a kötés 1.hétig szigorúan kell viselni.
Vége a kissebség érzetnek,holnap megyek fodrászhoz,éljen a rövid haj.
Valakinek tudok segíteni debrecenbe orvosba,az írjon privátot.
Sziasztok!
Azokat kérdezném elsősorban, akiknek volt fülplasztikájuk. Rászántam magam, hogy megoperáltassam elálló füleimet. Nem csak elállnak, hanem még ráadásul hegyesek is (darwin gumónak nevezik azt hiszem).
Szép fejhez simuló füleket szeretnék. Kutattam az orvosok között, és a szegedi Dr. Bajusz Hubá-ra esett a választásom, mert vele kapcsolatban szinte nem is találkoztam negatív véleménnyel, viszont találtam referenciákat a fülplasztikáiról.
Mit gondoltok, az elállás megszüntetésén felül a fülem csúcsosságát is meg lehet szüntetni.
Milyen buktatók jöhetnek, (tudom fertőzés, esetleges gyulladás), de ezen kívül milyen problémák adódhatnak?
Az orvossal kapcsolatban van esetleg valakinek tapasztalata?
Árak tekintetében csak régebbieket láttam, az erre szánt keretem 300.000 Ft kijön ennyiből a műtét?
Előre is köszi!
Sziasztok! Rengetek hozzászólást, ajánlást végigolvastam, mégis bizonytalan vagyok, a segtségetekre lenne szükségem. Kicsi korom óta zavar a fülem, a hajamat nem tudom úgy hordani ahogy én szeretném. Szóval eljött az én időm, júliusban vagy augusztusban szeretném megműttetni mindkét fülemet. (délután töltök fel képet róluk).
Jelenleg két plasztikai sebész között gondolkodom
- Imago Plasztika (Budapest): Dr. Bognár Gábor (160ezer Ft)
- Pukancsik Plasztika (Székesfehérvár): Pukancsik János (200ezer Ft)
Alapvetően a 160e Ft-os műtétet választanam. De Székesfehérváron lakom, és úgy gondolom ha bármi probléma adódna műtét után akkor egyszerűbb nem pestre felrohangálni. Legalább 4-5-ször kéne felmenni Pestre, de akkor már lehet jobban megérné ha itt helyben műtettném meg. Mi a véleményetek? Várom a segítő hozzászólásokat ! Köszönöm !! :)
Sziasztok!
Én 04.21-én műtettem meg fülecskéimet Székesfehérváron Pukancsik János doktor úrnál és teljesen megvagyok elégedve az eredménnyel úgyhogy nyugodt szívvel tudom őt ajánlani bárkinek :)
A szorító kötés miatt kevesebb vér és szöveti folyadék lehet benne /a füledben, a műtéti területen/, ez nemcsak a formát védi, hanem a műtét utáni utóvérzés lehetőségét is csökkenti.
Ahogy a kötés lekerül, a szorítónyomás csökken, és ismét megindul a normál keringés, telítődnek az erecskék. Így egy kicsit megduzzad, pontosabban felveszi normál méretét a füled, a varrás környékén is. Ezért lehet úgy érzékelni, hogy előrébb jön. Ha viszont műtét után 4-6-8 héttel még mindig laposan hátrasimul, az gond lehet, esetleg túlzottan hátravarrták az ívnél. Akkor korrekciózni kell, ha téged zavar.
Nekem másodjára már nem lapult a fejemhez, mert teljesen más, korszerű műtéti technikát alkalmaztak. Valamiféle szivacsokat varrtak hozzá, ami gyakorlatilag kipárnázta hátul a fülemet.
Ez természetes, az idegszálak folyamatos regenerációjával idővel helyrejön.
Egy enyhébb fokú, minimális érzéketlenség az anthelixnél megmaradhat, ez is természetes, nekem is van, bár nekem 2szer lett műtve, lehet csak emiatt van. Fennakadást vagy gondot egyébként nem okoz, nem vészes. A fülcimpám és a kagyló pedig tökéletes.
Krasznai igazi unikum itt a hoxán, főleg az őt övező celebes felhajtás miatt, de persze jó orvos is :) Nem akarsz feltenni egy fotót a munkájáról?
Szia!
Én úgy tudom, hogy egy picit előrébb fog jönni. Olvastam régebbi hozzászólásokban. Hol/kinél volt a műtéted?
Sziasztok :)))
Előre is elnézést kérek azoktól, akik már válaszoltak erre a kérdésre régebben, nem akartam végignyálazni az összes oldalt, volt-e már valakinek hasonló "panasza", de egy kis segítséget szeretnék kérni azoktól a sorstársaimtól, akik már túlvannak a varratszedésen.
Múlt hét csütörtökön volt a műtétem. Nagyon jól érzem magam, és örülök hogy túl vagyok a nehezén. Fájdalom nem volt a műtét utáni napokban, ám a kötés nagyon idegesít, már számolom a napokat, hogy levegyék. Műtét után 3 nappal lecserélték a kötésem, és akkor láttam, hogy nagyon természetellenes a fülem, teljesen hozzálapul a fejemhez, és olyan érzés, mintha hozzá lenne ragadva, vagy varrva... vagy nem is tudom... A kérdésem pedig az, hogy változni fog még a fül idővel, vagy ilyen lapos marad? :))
Köszönöm a válaszokat és mindenkinek mielőbbi gyógyulást kívánok! :)
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház - Dr. Josvay János - fülplasztika
- Van közületek olyan akinek volt már elálló fülplasztikája?
- Az én fülplasztikám
- Gyerek fülplasztika tb támogatásra
- Somogy megye és környékén (Nagyatád, Pécs, Dombóvár, Marcali, Kaposvár) csináltatott valaki mostanában fülplasztikát?
- Járt már valaki Doleviczényi Zoltánnál? A fiamnak keresek fülplasztikust, mert egy baleset miatt hiányos a bal füle szegénynek.