Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia! Gratulálok, h túl vagy a nehezén!
Ha pántban alszol, akkor ELVILEG rá lehet feküdni, ha bírod és nem fáj. Nekem 17.én volt, szóval te 7 nappal előttem jársz. :) Ha úgy érzed, h nem fáj a pánt megakadályozza, h véletlenül "megtörjön", "meggyűrődjön" a füled éjszaka, szóval nem lehet belőle baj. Mindenesetre ha bírod még a háton fekvést, akkor inkább hadd erősödjenek még picit. :) :)
A fodrászt talán valaki lány megerősítheti, h mikor mehetsz. :) De szerintem ha vigyáznak rá és nem hajtogatják, akkor nem lehet probléma.
Köszönöm!
Igen, Jósvay műtött.
Nekem sem volt semmi vér szerencsére, de mondta, h ha még egy kis piros pötty is megjelenne, az sem lenne gond.
A varratszedés annyi volt, h felfeküdtem hassal egy ágyra, középen végigvágta a kötést és leszedte. Kivette a megszáradt vattákat. Aztán ollóval elcsípte a cérnát valahol, ez az egyetlen pont ahol egy nagyon picit éreztem valamit, aztán kihúzta a cérnát, abból az égvilágon semmit sem éreztem. Szóval ne aggódj, egyáltalán nem fájt és nagyon gyorsan megvan. :) Közelében sem volt az érzéstelenítő szurikhoz.. :)
És hogy tudtok aludni? Nekem megvan az a képességem, h ha akarok, lefekszek háttal és reggel ugyanúgy kelek, egyet sem mozdulok se oldalra, se hasra. :D Most jól jött ez, sőt kötéslevétel után is így vagyok, mert azért elég érzékeny, h ráfeküdjek.
Köszi szépen, én is gratulálok az új fülecskékhez. :) Nagyon szépek. Téged is Jósvay Dr. műtött? Az én kötésemen egyáltalán nem látszik vér, a fülem alatt az állam és a nyakam picit duzzadt. A varratszedés mennyire fáj az érzéstelenítéshez viszonyítva?
Köszi!
Szia, gratulálok!
Amíg nem ázik a kötésed vérben, addig minden bizonnyal minden rendben van, ne aggódj! :)
Nekem az utolsó két nap volt a legrosszabb, amikor már tudtam, h le fogják venni és már csak a kötés miatt fájt, ahogy szorította. :) De szerencsére gyorsan elment az 1 hét.
Kitartás!
Szia!
Gratulálok! Nekem is az volt a zavaró, h a saját hangomat hallottam belülről.
Általában minden embernél mást látni mikor leveszik a kötést, de a leggyakoribb az, hogy be lesz dagadva picit és inkább piros lesz, valamint sebes is lehet. Ez miatt én javaslom a további 1 hetet, egyébként is nagyon érzékeny lesz. (Én is maradtam még egy hetet otthon a kötés levétel után.)
Mindenesetre ahhoz, h a füled színe visszatérjen a normális állapotba, valamint, hogy a duzzanat is lejöjjön több kell, mint egy hét. Inkább jó pár hét.
Sziasztok, nekem csütörtökön volt meg a műtétem. Most turbánban kuksolok itthon. :)
A műtét napján ahogy kezdett múlni a zsibbasztó hatása vettem be fájdalomcsillapítót, aznap 3-at, mert már-már az elviselhetetlen határán volt. Tegnap csak 2-t vettem be, ma már nem fáj egyáltalán és jobban is aludtam. Ha kérdésetek van, szívesen állok rendelkezésre. :)
Köszi ear, igen.
Amúgy eléggé érzéketlen most, arról vannak emlékeid, h mikor érezted, h tényleg már nem kell vele foglalkozni és elmúlt minden műtéttel járó dolog?
Na megvolt a kötéslevétel Jósvay-val.
Hát nagyon nagyon furcsa volt látni a tükörben magamat. Jóformán 30 évnyi tükörképet kell kukáka dobni és lecserélni az újra. :D
Nálam is kicsit duzzadt és piros-lila helyenként.
Kérdeztem a dokit, h mivel lehet meggyorsítani, h a duzzanat lejöjjön, igazából csak csóválta a fejét, azt mondta idő. Így a kérdésem, mennyi idő alatt megy le a duzzanat róla? Kinek hogy volt?
Az a baj, h aki megcsináltatta már nem nagyon tér vissza ide a fórumra, igaz Ear? Rtika. :) Így nem tudom ki válaszolhatna, mert Ear mondtad, h neked nem volt duzzadt. :)
Szóval szoknom kell a végeredményt, nagyon lapos lett így egy kicsit meg is változott az arcom, oválisabb lett. :) Őrület mit tud művelni egy ilyen. Na egyelőre ennyi, köszi. :) Majd csinálok képeket ha kicsit szebb lesz már. .:)
Az lehet, h a kötés miatt fáj már a fülem?
Olyan mint amikor a fejhallgatót az ember már leveszi pár óra után, mert kényelmetlenné válik.
Na most már ilyeneket érzek. Jajj. :)
Kedd 16:00. Eddig kell még kibírnom.
Kicsit parázok, h tényleg olyan lesz e, mint amit szeretnék. Talán attól félek, h a jobb és bal nem ugyanúgy fog lesimulni.. De hát Jósvay... Csak tudja mit csinál.
Grat Ear! :)
Isten Éltesse a topikot! :)
Értem köszönöm ear! :)
KÍváncsi vagyok velem mi lesz, kezdem megszokni már a turbánt :) Szerencsére nem annyira szoros, h kényelmetlen legyen, sokkal jobban zavar, h "belülről" hallom magam.
De egyébként ilyen jég zselével szoktam kicsit jegelni, a kötésen keresztül is jól érezni a hatását.
Plusz napi 4500mg C vitamint szedek, (3x1500 reggel délben este) hiszen köztudott, h gyorsítja a műtét utáni sebgyógyulást és a hegképződést. Meglátjuk segít-e tényleg. Pánt beszerzése folyamatban, valószínű valami vastag futó fejpánt lesz a hervisből vagy az intersportból.
Köszönöem ear!
Igen, elég sok idő eltelt mire eljutottam idáig. :)
Neked mi történt miután levették a kötést? Hogy nézett ki? Be volt dagadva, kék lila volt?
Én ettől félek kicsit, remélem, ha így is lesz, azért hamar elmúlik.
Igazából csak azért gondolod, hogy ez jobb, mint a hagyományos eljárás, mert -feltételezhetően- nincs semmilyen implantátumod és műtéted sem volt.
Az implantátum mindig nagyobb rizikót jelent, az egy idegen tárgy, kilökődhet vagy erőteljes tokosodás léphet fel, akár a későbbiekben is.. és mint minden implantátumhoz, a szervezet kötőszöveti tokot készít. Hogy ez nálad mennyire lenne vastag, megindulna-e burjánzásnak, és ez a tok mennyire látszódna át a vékony fülszöveten...kiszámíthatalan. A mellplasztika fórum tele van hasonló korrekciós műtétekkel a fenti szövődmények miatt.
Ezzel szemben a hagyományos eljárásban semmiféle idegen anyag nincs, a műtét nem vészes, és olyan alakot formáznak neki, amilyet szeretnél. Akkor pontosan miért is lenne jó az az idegen anyag, ha anélkül is tökéletesre formázható?
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház - Dr. Josvay János - fülplasztika
- Van közületek olyan akinek volt már elálló fülplasztikája?
- Az én fülplasztikám
- Gyerek fülplasztika tb támogatásra
- Somogy megye és környékén (Nagyatád, Pécs, Dombóvár, Marcali, Kaposvár) csináltatott valaki mostanában fülplasztikát?
- Járt már valaki Doleviczényi Zoltánnál? A fiamnak keresek fülplasztikust, mert egy baleset miatt hiányos a bal füle szegénynek.