Fülplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sajnálom, hogy ez volt a fájdalom oka. De a lényeg, hogy már jobban vagy.
Biztos szépek lesznek a füleid, ha lemegy róla a duzzanat.
Én szerdán megyek konzultációra a dokihoz, már nagyon izgulok, hogy mit mond. Mit lehet a füleimmel csinálni és hogy milyen költségeket von majd maga után.
Már nézegetem magam a tükörben, hogy milyen lennék nem elálló fülekkel, meg egy picit kisebbekkel. Elég furi. Ha teljesen hátranyomom a füleimet (teljesen hátravasalva), az nagyon nem jól néz ki.
Ezért kérdeztem, hogy mennyire jön előre. Normál elhelyezkedésű lesz a fül műtét után, vagy teljesen hátravasalt.
Sok sikert kívánok a következő műtétedhez. Remélem, hogy jól fog sikerülni. Ugyanúgy fizetned kell a 2. műtétért, vagy olyan esetben, ha nem sikerült a műtét, akkor biztosít valamiféle garanciát a doki? Mondjuk ingyen megcsinálja újból, vagy kevesebb pénzért.
Egyáltalán van ilyen? Vagy most hülyeséget kérdeztem?
Szerintem ne aggódj a jobb füled miatt. Lehet, hogy azt a füledet egy picit jobban megviselte maga a műtét.
Most hogy vagy? Csökkent a fájdalom?
Pesti dokiban nem tudok segíteni, de ami az oldalt alvást illeti.. hát, jó nagy csacsiság, amit állítanak. Simán alszok mindenféle pozícióban fülön-fültelenül, de akár rángathatom is, nem fáj :)
Az első időszakban lehet kellemetlen, de utána semmi negatívum nem jut eszembe..
Talán ha valakinek nem jól sikerül a műtét, és pl hegyesen vagy göcsörtösen forr össze a porc, akkor az a gumó nyomhat, de nem ez az általános.
Én láttam élőben a munkáját, ami szerintem igényes, megbízható dokinak tartom, a vágása, varrása nagyon szép. Sajnos fülműtétet nem láttam még tőle.
Ha már Szeged, akkor választhatod a "mestert" is, Bajusz Hubát. Tőle sokat tanultak a többiek, ők egy "fészekalj".
Sziasztok!
Már régóta foglalkoztat a fülplasztika gondolata, Pesten tudtok nagyon jó orvost ajánlani mind szakmailag, mind emberileg?+ az a kérdésem, hogy aki megcsináltatta, utána ugyanúgy tudott a későbbiekben oldalt aludni, mert erről vhol azt olvastam, hogy akinek operálták, annak kellemetlen lehet az oldalt (fülön) alvás egy életen át!
köszi előre is, ha válaszoltok
Sziasztok!
Nagyon jó és hasznos ez a topic. Én most próbálom rászánni magam, hogy elmenjek egy plasztikai sebészhez konzultálni fülműtét ügyben.
Az lenne a kérdésem, hogy Dr. Viczián Csabáról hallottatok már, volt valakinek esetleg nála fülplasztikája? Milyen szakember fülplasztika terén?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Szia!
Én speciel egyáltalán nem hordtam pántot a műtét után.. még alváshoz sem. Hajat pedig rögtön a varratszedés után mostam már. De azért odafigyeltem hogy a sebet nagyjából elkerüljem. Habár nekem egyszerűbb dolgom volt mivel fiú vagyok és rövid a hajam.
Varrat szedés után sem volt problémám. Arra számíts hogy jópár hónapig fájni fog még ha valami hozzáér a füledhez. Nekem kb fél év után múlt el a fájdalom.
Sziasztok! Eljött nekem is a nagy nap, hétfőn lesz a mütét :) végre.már most izgatott vagyok miatta és lenne pár kérdésem. Egy hét után varratszedés, utána mondta, hogy kell majd pántot hordanom legalább egy hétig.öt napot fogom éjjel nappal hordani, utána csak éjszakára.( munkába nem akarok pánttak a fejemen visszaérezkezni)nektek meddig kellett hordani? És hol tudtátok beszerezni? A hajmosásra azt mondta az orvosom, hogy ő varratszedés után egy héttel szokta javasolni. Én csak öt napot tudok várni, utána mennem kell dolgozni. Ti hogy oldottátok meg a hajmosást? Mennyi idö után tudtátok kimosni?
Volt valakinek valami probléma varratszedés után, gobdolok itt hogy felszakadt a seb, vagy nagyon lassan gyógyult?
Szia!
Szent Imre kórházban megtalálod. A kórház honlapján találsz elérhetőséget is.
Akkor a földim vagy :) Szerintem menj Szegedre, nem igaz, hogy csak Pesten vannak jó orvosok, pl Sopronban is hallottam egy kiválóról. Szeged utiköltsége kb 5 e Ft.
Egyébként 4-szer kell menni, műtét után 1 héttel varratlazítás, átkötözés, tisztítás/ha kell/, plusz orvosi ellenőrzés van, majd a következő héten varratszedés.
Ha nagyon problémás az utazás, gondolom a harmadik kör elhagyható, és csak a varratszedésre kell menni.
Szia Rawin!
Köszönöm a részletes infót! Sokat olvastam a témáról és mindernképp a magánklinikát választanám. Mivel még nem voltam ilyen helyen, így megnyugtató amit irtál róla :)
Ha kellőkép kiütnek biztos átvészelem :D
Békés megyei vagyok ott is a leg-leg csücskéből. Gondolom Pesten vannak a legjobb orvosok így ezt is belekalkuláltam. 10-15e forint egy alkalom utiköltsége így remélem megúsznám egy konzultációval, egy műtéttel és egy varratszedéssel. Ha nem altattatnám magam abból kijönne :) úgyhogy rá kell vennem magam arra, hogy ébren műtsenek.
Szia! A műtétet lehet ugyan altatásban kérni, de nincs túl sok értelme, sokkal drágább lesz /plusz 50-100e ft hospitálástól függően/, ott kell tölteni 1 éjszakát, valaki hányni szokott utána, mert nem bír bizonyos szereket stb.
Helyette az izgulósoknak adnak műtét előtt gyógyszert (nyugtató stb, az orvos dönti el miből mennyit, vannak gyengébbek, erősebbek), hidd el, az kiüt rendesen, és hamar ki is tud ürülni a szervezetből. A gyógyszereket nem a műtőben kell bevenni, hanem az öltözőben vagy az orvosi szobában. A műtőre már nem is fogsz emlékezni, abból nem sokat látsz majd.
A konzultációk is orvosi szobában történnek, ha magánklinikára mész, és nem állami kórházban rendelőkhöz, akkor ebből a műtő feelingből semmit sem fogsz érzékelni. Ezek a magánorvosi szobák inkább beszélgetős kávézóhelyekre hasonlítanak, sehol egy tű vagy hasonló.
Az orvosajánlás egy kényes kérdés, mindenkinek az a fontos, hogy elsőre jól sikerüljön a műtét, nemcsak neked, és szerintem minden megelégedett páciens úgyis a saját orvosát ajánlja (ha visszaolvasol a fórumon, többen írnak neveket).
Írtad, hogy vidéki vagy, így az is sokat segítene, ha megneveznéd azt a földrajzi régiót, ahol keresgélsz.
Sziasztok!
Nemsokára a 27. évem telik el úgy, hogy nem kötöm fel a hajam, csak otthon. Párommal több mint 2 év telt el mire láthatta a füleimet, szerinte nem vészes és felköthetném a hajam. A családomba nekem a legkevésbé elálló és nagy a fülem, de mégis zavar és gyűlölöm e testrészem 😟.
Szeretném egyszer megműttetni. Sok minden megingat ez ügyben, elég sokba is kerül, minden nagyvárostól messze lakom. Viszont nagyon szeretnék teljes értékű életet élni így ezt félretéve mehetne a dolog. Fontos lenne e szempontból, hogy olyan orvoshoz kerüljek aki elsőre jó munkát végez, ahogy olvasgattam a kommenteket volt aki beleszaladt rossz orvosba. Remélem tudtok jó orvost ajánlani.
A mások dolog, hogy rettegek a mütétektől, még a rendelőktől is elájulok, szóval a helyi érzéstelenítés tuti nem lenne elég, nagyon ki kellene ütniük, hogy ne halljak vagy lássak sőt a szagokat se érezzem 😀 Altatás lenne a biztos. Azt lehet kérni?
Válaszaitokat előre köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Szent Imre kórház - Dr. Josvay János - fülplasztika
- Van közületek olyan akinek volt már elálló fülplasztikája?
- Az én fülplasztikám
- Gyerek fülplasztika tb támogatásra
- Somogy megye és környékén (Nagyatád, Pécs, Dombóvár, Marcali, Kaposvár) csináltatott valaki mostanában fülplasztikát?
- Járt már valaki Doleviczényi Zoltánnál? A fiamnak keresek fülplasztikust, mert egy baleset miatt hiányos a bal füle szegénynek.