Francia bulldog (beszélgetés)
Hát igen rólam is már lepereg és már ki sem javítom inkább ráhagyom, hogy ez mopsz.
Tőlem meg mindenki azt kérdezi hogy lehetek ilyen szívtelen, hogy hagytam levágni a farkát....és nem hiszik el, hogy ezek így születnek!
2 éve volt egy elég fárasztó nyaram, francia bulldog kan + egy pici fekete mopsz.
ÁLLANDÓAN ott édelegtek az emberek, hogy jaaaaj, anyuka meg a kiskutyája, ééédiiii
Tök más a két kutya szabása egyrészt, másrészt a francia bulldog nem igazán tudja titkolni, milyen nemű, ha oldalról vagy hátulról nézed:))))
Iszonyat fárasztó volt. A két kutya is, amit együtt műveltek, plusz az emberek.
Az enyémtől is sokan félnek. Röhejes. A macskám a kutyához képest egy gyilkológép :)
Mindegy, féljenek csak, rettegjenek.
Amúgy én nem a nagytestű kutyáktól félek, ha póráz nélkül vannak, hanem a kis ideggombócoktól pl foxi, tacskó, tacskó-keverék.
Azéé' hát. :P Úgy látszik mindenhol ilyen csökött agyú emberek élnek. :D
Szokták kérdezni, hogy harap??? Én meg azt szoktam válaszolni mikor nem vagyok toppon a sok hülyeségtől, hogy: - Nem harap. Roncsol.
Most erre mit mondjak??! *-*
:DDD Ismerős! :O) A vicc, hogy nem csak kicsi korban, hanem nagy korban, álló fülekkel is mopszozzák őket. :P A filmes hasonlat is dettó.
De egy idő után már lepereg ám. :D
(Az enyém világos bőrű.)
Volt olyan, aki kioktatott, hogy tudom-e, hogy az ilyen kutyáknak vágni szokták a fülét?! *-* :O) Hát...nem tudtam... :P
A másik mikor azt mondják, hogy harcikutya. :D
Amúgy 8, h milyen színű, csak bulldog legyen, de ha egy adott színűt veszel, akkor később ne változtassa színét.
Az egyik ismerősünk feketét vett (idősebb kutya, mint az enyém) és ahogy nőtt, folyton jöttek elő a csíkjai. Természetesen neki így is az övé a legszebb, de mindenesetre nem maradt fekete ahogy szerette volna.
Köszi. :O)
Én csak vadmalacnak hívom! :DDD
Szerintem nem annyira ritkák, bár ritkábbak, mint a foltosak meg a tigriscsíkosak.
Anno feketét szerettem volna, de rizikós, mert később csíkosodhat, de Spiky márciusi és akkor elég kevés alom volt kora tavasszal. Viszont szerelem volt első látásra. :O)
Megnéztem a képeket, hatalmas arc:)
Nagyon ritkán látok bézs színűt, ennyire ritka? kettőt láttam eddig az utcán.
Legtöbbszöt fekete-fehér foltosat látok.
Sziasztok!
Kullancs meg bolha elleni védelemmel kapcs.ban lenne kérdésem: Lassan ki lehet vinni a kutyusunkat sétálni, és nem szeretnénk meglepődni, úgyh vennénk neki valamit ami megvédi. Neten nézelődtem hogy melyik lenne a legjobb. Rátaláltam a Kiltix nyakörvre amit árban is meg hatékonyságban is jónak találok. Mivel hogy 7 hónapig véd. Viszont nem tom hogy hány hónapos kortól lehet neki használni. Illetve kérdezem tőletek hogy ti mit használtok nekik? Gondolkoztunk a "rácseppentő" oldaton is, de az egy kicsit drága... Legalábbis ott ahol én néztem.
Szia!
Gratulálok a kutyushoz! :) Leled benne sok örömedet. :)
Két dolgot szeretnék írni. Az egyik, hogy prémium minőségű tápot kell neki adni és amellé nem kell kálcium, sőt ellenjavallott ennyi idős korban, mert üvegesen törővé válhatnak a csontjai.
A másik, hogy 7 hetesen még nem feltétlenül kell állnia a füleinek. Ha érdekel, akkor nézd meg a képeimet. Spiky ott már idősebb és még nem állt mindkét füle. Annyit tehetsz, hogy fogsz egy ragtapaszt. Összenyomod a fülét a tövénél és megtapaszolod. Anno mikor már láttam, hogy nagyon erőlködik a füle, akkor egy éjjelre feltapaszoltam és reggelre már állt, persze aztán még kellett kis idő mire teljesen stabillá vált.
Szia!
Nekünk épp most van 3 pici 7 hetes bulldogunk, itt születtek. Egyiküknek áll a füle, a másik kettő még csak most kezdi állítgatni. Ez még a kora miatt van, van olyan, hogy csak 2 hónapos korában áll fel nekik a fülük. De ennyi idősen már fel is lehet kötni. 1-2 hétre kell, hogy a porc megmerevedjen.
Az, hogy levertebb normális. Vannak egyedek akiket jobban megvisel.
Viszont ha elmúlik, akkor már lehet nem lesz annyira szófogadó! :DDD
De inkább szófogadatlan legyen, mint beteg! :D
Én is néztem, hogy nagyon hasonlítanak! :)))
Cukipofa! :D :P