Fogszabályzó (beszélgetés)
Sziasztok!
A fogszabi fizetése hogy történik, egy az egybe oda kell adni az orovosnak a fogszabi árát?
:)) Jah, azokat a szitukat én is mindig elképzelem, ahogy a Casia-família osztja a leányzót. :DD Jó fejek lehetnek. :)
De törni ám, már előre félek! Én sem értem.. De arra gondoltam, hogy a fodrásznál se kérdezek rá, hogy miért nem a másik ollóval nyírja a hajamat, itt is hülyén jönne ki, ha okoskodnék. Bár sokáig úgyse fogom kibírni, tuti rákérdezek majd szerintem. :)
Hellóka!:))
ez gyorsan ment!:)
Az autószerelő műhely 10 pontos szöveg volt!:DD
(néha olyan jókat vigyorgok azon, amiket írtok! Casia családját is tök bírom már - pedig sosem láttam még őket!:)))
Jujj, az ívtágító ha lent van, akkor lehet, hogy majd törni fog..:(
Nem értem, miért nem kapsz gumifüzért..:S
Szép reggelt!
Túl is vagyok rajta. :) Csajok én már csak egy ligatúrás gyerek maradok. Gumifüzérről még csak szó sem esett. Én meg persze nem mertem megkérdezni, hogy egyáltalán kapni fogok-e én azt valaha? Viszont a ligatúrámat jól megtekerte! :O Gumik cseréje ( mint egy autószerelő műhely :) ) és fogívtágítócsere. A régi már nagyon felvándorolt, úgyhogy rakott be egy kisebbet, így ez most ismét lejjebb került, úgyhogy fel is készített a dokinéni, hogy viaszt készítsek! (no meg a kamillateát ;))
Szóval ennyi! Most fájdogálok, a kollegák már algoflexszel vártak. :D Folyt. köv. szeptember 27. :)
A fogfehérítést én is, mint Kata, inkább profira bíznám, ezekben a csodaszerekben nem bízok.
Szyra, hogy vagy? Együtt fájdogálunk? :)
Timi, Vircus kitartás! Gondoljatok csak bele, ahogy a csajok már mondták, mi itt szenvedünk 30 éves fejjel, viszont Nektek ennyi idősen már gyönyörű mosolyotok lesz! :)
Erről a myo-micsodáról még életemben nem hallottam. :(
Szia!
Részemről: passz..:(
Sziasztok!
Érdeklődnék, ki ismeri Közületek az ún. myofunkcionális trénert, egy olyan éjjeli fogszabályozó/fogív beállít szerkenytyűt, amit elsősorban dr. Volom-nál lehet elérni!
cskata! szyra!
köszi a biztatást, de nekem minden nap, amikor menni kell streszes. félek a nőtől. most is olyan morcos hangulatban volt, hogy meg sem szólaltam. :( anya beszélt helyettem. majd akkor rakja fel ezt a vackot, ha gimibe kellene mennem és majd akkor is rajtam lesz, pedig úgy szerettem volna addigra végezni :(
Fogékszer: van egy ismerősöm, elég régen láttam 16éves és van neki egy pötty. igaz keveset találkozom vele, de a múltkor felfedeztem, nagyon jól néz ki, attól függetlenül, h a foga nem olyan szép :S
Sziasztok!:)
Szyra: örülök, hogy "kezelésbe vettek"!:DD Jó sok munkát adtál ma a dokinéninek!:))) Alulra azért nem kaptál füzért, mert már olyan jó a helyzet..??:)
Vircus: kitartáás!:) Tudod, csak pár nap! Mi ez az indulási 1-2-3 héthez képest!!??;)))
Timi: próbálj türelmesebb lenni!:) Osztom Szyra véleményét! Én 31 éves koromig stresszeltem a fogaim miatt - Neked ennél klasszisokkal hamarabb lesz tuti mosolyod!:)
Kismo: látom, lendületet kaptál!:DDDD Na, igen - akinek már a közelgő fehérítésen kell gondolkodni, azt megértem, hogy elkapja a tudásszomj a témával kapcsolatban!!;))) Az az igazság, hogy én kicsit tartok a házi fogfehérítéstől.. Nemtom miért, de félnék hogy valami kamu-termék és a végén megszívom.. Volt egy ilyesmi Jóbarátok rész is - nemtom láttátok-e annó -, Ross "túlfehérítette" a fogsorát egy randi előtt és nagyon durván vakító fehér lett, amiből persze sok vicces helyzet adódott!:D Na, így tuti nem szeretnék járni!:DD - de ezen még asszem van időm gondolkozni!;))
Fogékszer témához: engem valahogy nem vonz a dolog..:) Bár ismerősöm sincs, akinek lenne.. lehet, ha látnék élőben egy ilyen mosolyt, akkor tetszene - de jelenleg nem nagyon indítja be a fantáziámat a téma..:)
Hahó Mindenki!
Íme egy fájdogálós, de boldog szyra! :D Mármint örülök, hogy végre kezelésbe vettek.. :)
Szóval dokinéni, mikor meglátta a bal szájbelsőmet, azt mondja: "Huh, ez aztán szépen meg van gyötörve...!" :) Tetszett neki a sormintám is.... Tréfát félretéve, ez mind-mind a folyamat része(ahogy gondoltam), az állkapocs-hasogatással együtt.... A felső jobb gumifüzért kicseréltük, sajnos még mindig van kb. 2 mm a négyesem helyén, úgyhogy kb. október.... A fémligatúrám maradt, viszont alulra nem kaptam új füzért! :) Aftám beecsetelve (ő is Vagothylt használ :)), ívem vége levágva, s még valami: nem írtam nektek, mert már nem akartam nyavalygósnak tűnni, de tegnap a bal felső gyűrűm a nyelvemet is szétvagdosta.... no, levettük a gyűrűt, megtisztították a tömőanyagtól és a betonragasztótól a fogam, alakítottak a fémgyűrűn, rá a ragasztó, s feltuszkolás a helyére... Most tök jó, nem vág, viszont hasogat rendesen... Szóval pépes kaja folyt.köv. :)
És szept. 18-án megyek legközelebb! :)
Vircus: együttérzésem... Ezerrel a cél felé! ;)
Timi: fel a fejjel, nem szabad most leállni! :) Légy türelemmel, míg az a fogacska kibújik! Hidd el, én very happy lennék, ha akár 20 évesen belevágtam volna! ;)
Aloha!
Helyzet jelentés:Ma volt az aktiválásom.Jól megspéklték a fogszabim!Cseréltek alsó felső ívet és még kaptam is egy rugót, hogy hamarabb megnyissa a helyet a fogamnak, amit pótolni kell.Kütyüket kaptam bőven, amik az elkövetkezendő napokban, majd a fájdalom forrásai lesznek.Már most feszít ,húz, fáj!!SEbaj egy aktiválással közelebb a célhoz:)
Na ezt találtam Nektek!!
Lehet tanulmányozni :D és az árak is barátiak, mert webáruházban is néztem!!
Sziasztok!
Hát szépen benéztem ennek a fogfehérítésnek az árát :(!! Azért elég húzós, viszont lehet, hogy fogászatok között azért van különbség!! Legközelebb megkérdezem én is az enyémet, hogy mennyiért csinálnák, de sztem nem lehet vészes, ugyanis még a fogszabi előtt a fogkövet 3500,-ért szedte le mindkét fogívről, és a tömések sem a horror kategóriába tartoznak!! Innen gondolom, hogy talán itt ez sem lehet vészes, bár kitudja!! De valahol láttam, hogy otthonra is lehet venni ien fehérítő kütyüt kb. 12e. Ft. lehet utána is nézek a neten, gondolom az se lehet azért olyan rossz!!
Szyra: szorítunk érted, majd kérjük az élménybeszámolót!!
Úhh a fogékszer az nekem is tetszik, amúgy én is úgy tudom, hogy nem fúrnak, meg semmi hasonló, csak a fog felszínére ragasztják azt a bigyót :D!!
Sziasztok!
Casia: az én dokinénim is ilyen figyelmes :), szó nélkül beecseteli az aftákat... ugyanis nem ez az első eset, hogy leaftásodva megyek aktiválásra..... csak most egy kissé brutálabb a helyzet... de ki fogom bírni! Fúú, ennyire még sosem vártam, hogy mehessek, pedig tudom, hogy meg fog kínozni, de lényeg, hogy utána már előbb-utóbb jobb lesz. :))
Erank: én úgy tudom, hogy már vmi spec. ragasztóval teszik fel a fogékszereket, nem kell a fogat megfúrni hozzá, s ha megunod, simán le tudják venni, állítólag még a helye sem látszik utána! :)
Sziasztok!
Casia, szerintem is változtak a fogaid. Csak így tovább! Majd 1 vagy 2 hónap múlva meglátod mekkora lesz a változás.
Szabozsu,én is gratulálok. Szép lány, szép fogakkal. :)
Gratulálok a fordulókhoz. :)
Nekem valamikor hónap elején lesz, de nem jut eszembe, hogy mikor. 17 hónapos leszek.
45 ezer? Hűha az nagyon sok. Majd megtudakolom a fogorvosomtól, hogy ő mennyiért csinálja.
Mit gondoltok a fogékszerről? Nekem nagyon tetszik, talán szeretnék is majd, de kicsit viszolygok tőle, hogy megfúrják az ép fogat.
Kicsit fájdogál a hármasom, remélem azért, mert jövöget.
Szép fájdalom és afta mentes napot mindenkinek!
Sziasztok!
Szyra, szép napot! Esetleg megkérhetnéd a dokinénit, ecsetelje be azt az aftát. Nekem egyszer az egyik aranyos fogdoki meglátta, lekente valami csípős szmötyivel, ami ilyen vékony védőréteget képezett rajta, amikor megszáradt, és napokig rajta maradt, alatta a kis afta meg szépen elmúlt. Nem tudom, mit kent rá... talán érdemes lenne rákérdezni.
Kata, gratulálok a hónapfordulóhoz, meg a memóriádhoz (vagy utánaszámoláshoz)! Ez nagyon aranyos volt! :-)
Fogfehérítés 45e? Azt hittem, csak a készülékre kell majd spórolnom egy fél életen át... erre meg vegyek föl hitelt? :P Na nem mintha a közeljövőben kéne kicsengetni, de láttátok, az enyémeim szinte okker színűek...
Köszi az érdeklődést csajok, megvagyok... Az "éltet", hogy holnap végre eljő' a nagy nap...
Casia, én is látom a változást, hihetetlen 5 nap alatt! ;)) Kösz, hogy társultál afta-ügyben, az enyém nagyon ragaszkodó, ecsetelhetek-viaszolhatok (megtanultam a kezelés csínját-bínját :)), nem takarodik a kis francos, vszínű azért is, mert sikerült már többször rá is harapnom... Szóval most már igazán absztrakt mintasort vett fel a szájbelsőm, remélem holnap nem fogok csillagokat látni, ahogy matarászik a számban a dokinéni... :)) Azt már nem is említem, hogy az állkapcsom is el kezdett hasogatni... ;))
És Kata, igen! Milyen kis figyelmes Vagy! Valóban 9 hónapos voltam tegnap, még épp meg is fordult a fejemben, hogy szépen kijutott a forduló alkalmából a "szülési" fájdalmakból! :)))
Nem baj, I will survive, jók ezek a kis szenvedések, utána az ember jobban megbecsüli a tünetmentes időszakot.. ;))
Gratula az 5 hónaphoz! :)) Tasának pedig a 4-hez! :))
tyűű, csajok - most jutott eszembe, hogy ma "szabi-hónapfordulóm" van: 5.!!:DD
Szyra, Neked meg akkor 9. hónap..!! (27-én) Lassan szülni kéne, nem..??;))))
Tasa meg mostanában töltötte a 4-et! (ezt is visszakerestem, mert rémlett, és igen: 25-én..;))
Még valaki így a hónap végén..?;)))
Sziasztok!
Casia: megnéztelek én is, és tényleg mintha mozdulni látszanának, és igaza van az előttem szólóknak az első időszakban a leglátványosabb a változás!! De türelmesnek kell lenni, minden szépen a helyére kerül majd :D, addig is villogtasd a fogszabis mosolyod :P!!
Az aktiválósoknak kitartás, szyra Neked is már csak egyet kell aludni :). Az aftákhoz meg kitartás!!
Fogfehérítés téma az érdekes, mert tényleg vannak dokik, akik megcsinálják, azaz a kezeléshez tartozik, de a legtöbb helyen, mint ahogy nálam is perkálni kell érte! De szerintem az már aprópénz a szabihoz képest, és megéri!! Sztem legtöbbünk úgy is meg fogja csináltatni, mert a kerítés alatt azért hiába mossuk rendesen és alaposan, kell a "szépészeti" beavatkozás a végén, no meg a fogkőleszedés!!