Fogszabályzó (beszélgetés)
Sziasztok!
Kata, igen szeptember 4-én kell aktiválásra mennem.
Ettől a réstől csak azért félek, mert mióta feltettem a képeket azóta láthatóan nőtt, pedig semmit nem csináltak vele már régen.
Nekem az aktiválások már nem úgy zajlanak, mint Nektek. Február körül kaptam egy vastagabb ívet amit odadrótoztak a brekikhez és azóta hozzá sem értek. Csak a hármasommal foglalkoznak.
Szabozsu, nekem is sztk-s van és kaptam viaszt meg fogszabis fogkefét is.
Hú. ez tiszta horror, amiket írtok! Asszem, jobb ha csak én olvasom a fórumot, Annuskának csak a képeket mutatom meg. Jobb, ha csak én félek a huszadikától :( Szerintetek az Sztk-ban is adnak viaszt? Hogy néz az ki, és hol lehet venni, ha nem kapunk? És melyik öblögető vált be nektek? Szeretném előre begyűjteni a szükséges dolgokat, és már előre büszke vagyok a kicsikémre, hogy ezt végigcsinálja.
Casia, Kismo, lécci küldjetek nekem is jelszót! MIndenkinek kitartást kívánok!
Köszönöm, utánanézek.
A doki azt mondja, karácsonykor leveszi. Azt hiszem, még életemben nem vártam így a karácsonyt...
Szia!
Nekem is csak szerda óta van, de néhány dolgot kitapasztaltam. Kaptál fogorvosi viaszt a dokidtól? Ha nem, akkor szerezd be gyorsan, és mint egy pajzsot, tapaszd a brekikre, amelyek törnek, vagy az ívre, ahol a szádnak feszül. Nem hiszed el, de azonnal jobb!! Érdemes valami fertőtlenítő hatású lötyivel öblögetni vagy ecsetleni minden fogmosás után, hamarabb csitul a duzzanat (glycosept pl nekem segít, vagy a kamilla is jó, de az csak nyugtat, nem fertőtlenít). És amikor nem látják, tartsd nyitva kicsit a szád, hogy ne feszüljön a felsőajkadnak a cucc. Ha megoldható, akkor csak a szükséges esetekben szólalj meg (persze ez a munkád miatt nehéz). Hm, assze ennyi... és kitartás! Ja, és olvasd vissza ezt a fórumot, mert, ha jól emlékszem, a többiek az elején is tárgyalnak ilyesmiről! Meg amúgy is hasznos!
Gratula a merészséghez, hogy belevágtál! Azt mondják, az első idők nehezek csak! Utána megy minden, mint a karikacsapás... és jönnek a látványos eredmények!!! :-)
Sziasztok!
Két napja tették fel a fogszabályzómat, csak az első hat fogamon van a felső fogsoron. Hát, ha ezt tudom, még erre sem vállalkozom. Rohadtul fáj és a felső ajkam bedagadt, mert belül kidörzsölte. Így nem tudok dolgozni sem,mert emberekkel foglalkozom, szinte minden nap tárgyalok. Van valami jó ötletetek arra, hogyan lehetne ezt orvosolni? Előre is köszi!
Sziasztok!
Na igen, azt hiszem, korán örültem... tegnap este már beszélni is alig tudtam... három helyen tört föl, most viaszozok bőszen. Bár, azt hiszem, ennyi kellemetlenség még belefér, csak rosszabb ne legyen!
Szyra, jobbulást! Ó, igen, az afták! Mindig a legjobbkor, a legjobb helyen! Mellesleg: ki fogom próbálni a Vagothylt, mert én egy hétig is szenvedek velük, de van, hogy tovább!
Kata, köszi, a remény hal meg utoljára... vagyis tegnap este. De mindegy, ezt mindannyian bevállaltuk... és egyáltalán nem bánom (még). Ma reggel édesapám azzal jött, hogy szerinte már mozdult valami elöl. Azt hittem, szivat (gyakran csinálja), de komolyan mondta. Lehet, hogy én csak azért nem látom, mert szerda óta ötmilliószor nézegetem a tükörben naponta? Eldöntöttem, hogy készítek képet, és összehasonlítom az első napival... hátha!
És most irány kismo impalái!!! :-))))
Sziasztok!!
Jelentem képek a bemen :D!!!
Annyi lenne csak a kommentár, hogy itt a végjátékban nem a látványos változások a jellemzőek, viszont Imapala van :)
Szyra: kitartás Neked!!! Már nem sokat kell aludni szerdáig ;), az aftáknak meg mutass be rendesen :D
Casia: Jó étvágyat a csokitortához :P, énisénisénis :)
kata: ez a nyelvtöréses mizéria nekem is sokáig volt, és előfordul még manapság is, elég durva dolog :(! Én Meridol szájvizet használtam rá, mert az gyulladáscsökkentő is, és brutál mentolos, tisztára hibernál :D
Köszi, Kata! Máris jobb egy picit! :))
Ja, tényleg a jobb kiálló ívem... ott már teljesen felvette a szájbelsőm az alakzatot, úgyhogy szinte fel sem tűnik (csak a látvány.. ;))
Szerdán 14.45-re megyek, az aftáim pedig változó, hogy meddig tanyáznak nálam, ha időben "elkapom" őket, és Vagothyl-lal gyilkolázni kezdek, akkor két-három nap.... :))
Örülök, hogy Te már ilyen jól vagy! :)))
szia Szyra! Jobbulást!:(( Ez tényleg elég kemény így együtt: afták, szúrkálás, vééér... grrr..:(( Szerdán legalább a kilógó ívedtől tuti megszabadulsz - kitartás!;) Hányra mész szerdán? Az afták hány napig szoktak létezni Nálad...?
Én már egész helyrejöttem, már csak a bal felső 2-3-s fáj, azok is csak harapás és fogmosi közben, szóval lényegében túl vagyok ezen az aktiváláson is!:)
Halihó Mindenki! :)) Jöttem panaszkodni... :(((
Nem tudom mi a fene történik a számban (már nem is agyalok a miérteken...), de jelenleg a bal alsó szájbelsőm van kidekorálva véres breki- és ívlenyomattal... váááááá, tiszta horror.... S hogy fokozzuk az izgalmakat, képződött két aftácskám is közéjük.. :(( ;)) Már azt sem tudom, sírjak-e v. nevessek.. :)) Úgyhogy számolom az órákat a szerdai aktiválásig...
Casia, azért remélem nem rettentettelek el teljesen, dehát az az igazság, hogy később is fordulnak elő ilyen kellemetlenségek... Reméljük Te megúszod! ;)
Kata, Kismo: együttérzésem a fájdalmakhoz, kitartást Nektek! :))
Na, ez volt a "Fogszabis élet viszontagságai" c. fejezet... Legközelebb remélem az örömökről írhatunk egy részt! ;)
úgy gondolom, mindenki megkapja a néhai lenyomatát, hiszen mit kezdenének már azzal a dokik, miután már "érvényét veszíti"..:) valszeg csak kidobnák..
:DD háát, én szívesen mondanám, hogy "már nem is fogja kidörzsölni!" - de nyugtával a napot!;)) nekem több, mint 4 hónap után, pár héttel ezelőtt 1 hétig törte a nyelvem a kereszttartóm..:( a dokim sem értette, hogy mi történt..:DD de azért, "amíg élünk, remélünk" (hogy nem fog soha többé törni a fogszabi!:D)
Sziasztok
Én is így akarom, nem szólok senkinek sem előre.Kiváncsi leszek a reakciókra:D De ez még 3hét.Amúgy köszi a priviket.
Sziasztok!
Hű, ezek a lenyomatos sztorik durvák! Az enyémet a doki már el is törte szállításkor, mert annyira kiálltak a fölső egyesek. Valahogy összeragasztotta, ettől még horrorisztikusabb látvány. Remélem, elkapom a kezelés végén!
Amúgy már rendesen fájnak a fogaim, alul-fölül hattól hatig. Marad a pépes kaja, de eltökéltem, hogy a csokitortát akkoris legyűröm valahogy! Ja, még nem dörzsölt ki (2,5 nap). Az jó hír, ugye? Mondana valaki valami olyasmit, hogy akkor már nem is fog? lécci-lécci-lécci!!!
kismo: az impala komoly? Legyünk hát stílusosak: ez nagyon állat!
Tasa: köszi az ismételt bíztatást! Igyekszem pozitívabban állni a dolgokhoz (csak egyelőre elég nehéz). A jógatanár meg tökre örült nekem!! Nem szóltam szóltam előre senkinek, mindenki akkor tudja meg, amikor meglát... érdekes figyelni az arcokat! :-)))
Rendben, meglesz :D!! Majd impalát is fotózom :P
Neked is fájdalommentes napokat kívánok, meg a többieknek! Ismerős a koccanásos "baleset" ííííííííííí... Nagyon kellemetlen tud lenni! Legutóbb én a kanalat vertem oda a fájós részekhez, majd betojtam a fájadalomtól... :) Úgyhogy óvatosan kell bánni az evőeszközökkel!
Tökéletesen igazatok van, front részen hamarabb rendeződnek a fogak, míg a rágók és az oldalt lévő fogik nehezebben mozognak a helyükre!!
Egyébként én a régi foglenyomatomra leszek nagyon kiváncsi, ha jól tudom én azt meg is kapom a régi röntgennel együtt! Na, hát azt nem lesz semmi visszanézni :)
uhh, jobbulást..:)
én is fájok (még ma is).. nemrég beszéd közben összekoccant az alsó és a felső fogsorom elől, azt hittem kiugrom a székemből..:) nálam most egyértelműen elől van mozgolódás - egyetlen rágófogam sem fáj jelenleg..
Várjuk az impalás fotókat!:))
:((
lehet, hogy majd aug.30-án dördül el a rajtpisztoly..!!:)))
Sziasztok!
Casia, kitartás, és köszi a privis dicséretet ;)!!! A jóga jó ötlet tényleg, a gondolat terelés meg pláne :P! Nyugika, együttérzünk Veled!!
Egyébként nekem is beindult a gépezet, a réseim tűnnek el, és most már tényleg látom azt a "célszalagot" :P! Viszont fájdogál rendesen, tisztára érzem, hogy hol van a mozgás alatt lévő fogik gyökere :)! Áááá, húz rendesen, pedig tegnap még semmit nem éreztem, csak egy kis feszülést, de ma meg... Rég elfeledett érzések törtek felszínre :) Hétvégén majd fotózkodom!!
hihi, célszalagról nem gondoskodtam, mert egyértelműen a bal oldali 3-asom lesz a nyerő! "Ő" sokkal "mozgékonyabb"..:DDD
Akartam már kérdezni: nálad mizujs a 2-esektől való távolodással? A múltkor írtad, hogy az egyik oldalon már résed lett a 2-3 között.. Nézegetted? Nőtt valamennyit azóta??
Szép napot! :)
Hallom, sajnos! :( Mondjuk én is gyanakodtam már, hogy nem fog gyorsabban menni. Lesz kis célszalag is, amit át kell szakítaniuk? ;D
Casia, a jóga jó ötlet. De miért is az önsajnálat? Mert nemsokára gyönyörű fogsorod lesz? ;) Tessék büszkén viselni, az apró kellemetlenségek meg, amik az elején vannak, eltűnnek nemsokára. :) Aztán már csak az aktiválásokat kell túlélni. ;)
Döntöttem, elég az önsajnálatból... megyek jógázni. Az izomláz majd elfeledteti az összes többi bajom!
kismo: igen, Damonom van, ennek szavaztam bizalmat némi utánaolvasás után. Akkor még nem találtam meg ezt a fórumot, hogy megkérdezhessem... eddig jó (EGY napja...)
Kata: igen, igen, túl- és mindenféle harapás! Szóval a szötyi a hatosokon ehető... értem. Még nem rágok, de igyekszem, mert édesanyám csokitortát ígért hétvégére. Arra gyúrok, hogy vasárnap ehessek belőle! :-)))
ahaaa, éértem már!:)) akkor nekem is fogsorszűkületem volt (a többi "nyalánkság" mellett)..:DD
ezek után asszem, csak a nyelvem volt jó helyen a számban a szabi előtt..:))
Bizony, egy év :(!!
A fogsorszűkület az, amikor több a fogad, mint ami elférne a szádban, azaz nekem picike a szám (persze amúgy nem ;) ), és nem fért el, mind a 32 fog, így a 26 fog is bőven elegendő :), cuppra van minden :D
Remélem élmény lesz tényleg, de nem élem bele magam :), legyen "meglepi"!
Na, végre megkerültél!:) és nyugi, tuti kapsz majd gumikat!:D lehet, hogy már most, a köv. alkalommal! Már túl régen ligatúráztok - így nagyon egyhangú a műsor..:))
A plusz gyűrűket csak gondolom magamnak, mert olvastam valamikor a nlc-n, hogy akinek hátulról kellett előrébb hozni rágófogakat, azok kaptak a 8-asra..:S
De majd kiderül, ha ott tart a dolog - meglepi lesz!:D
Szyra, köszi!:) Felül 3-tól 3-ig közepesen fájok, a többi fogam nyugiban van!:)
Kismo, ha tényleg fogszabis mintavételed lesz, az tuti élménynek ígérkezik..:))
Pontosan mi is az a fogsorszűkölet..?:OO
A húzott fog rés-zárása kb. 1 ééév...??:OO
"Hallod" ezt, Tasa..?:( bár én kezdtem sejteni, mert 5 hónap alatt ért kb. a táv feléhez a bal 3-asom (a jobb oldali "lemaradt" kicsit a versenyben..:)), szóval még biztos ugyanennyi idő kell a másik fele megtételéhez ebben a tempóban..:S
Erank, kitartás! Biztosan állítanak rajta, ha mész!:) Mikor is kell menned legközelebb? Szept. eleje rémlik nekem..