Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Akkor jól gondoltam, közben kiderült, hogy mibe keveredtem bele mert más kedvezményt mondott a hozzátartozóm! :) De mi tudtuk jól, hogy az 2/3!
Amúgy igen akkor csak több telefon azt hiszem 5*15 perc. Az is valami, szerencsére az enyhe rezsim már megvan.
Köszönöm neked is a megerősítést, hogy az -0! :)
Van egy kérdésem, ha 12 hónap börtön van, és 2/3-os az ítélet akkor 8 hónap kedvezménnyel. Ha jelenleg február első hetében leszünk 4 hónapnál, ekkor már elvileg beadható a fogházasítás mivel 1/3 kell hogy a kérvény beadható legyen.
A fogházasítással jutunk előrébb akár csak -1 hónappal is? :D
Nálam ma megállt a tudomány, és teljesen összezavarodtam! :D Lehet hülye kérdés volt!
Szia Gabica
Hát tudom nem egyszerü főleg hogy rengeteg az idő de egy év majdnem lejön nektek a házi őrizet miatt plusz mennyit volt előzetesben?sajnos ugy látom hogy tényleg a birón múlik hogy milyen itéletet ad
.multkor voltam látogatni a párom találkoztam egy lánnyal a barátja 2 től 8 évigbe esett büntetlen előéletü és 8 évet adott neki...szóval tényleg csak a remény van
Szia Gabica
Én csütörtökön kérdeztem a mi ügyvédünket azt mondta hogy ha a kedvezményt visszaadják akkor lehet kérni az összbüntetést..az előzetes teljesen beleszámit a büntetésbe de a házi őrizet nem ott 1 nap börtön 4 nap házi őrizet
Gabica..
Én ugy tudom hogy összbüntetésbe lehet foglalni amivel nem keveset nyerhet..nekem a mi ügyvédünk mondta
Szia Gabica 2016!
Szerintem belefogják venni az összbüntetésbe azt a 3 évet is mert az is letöltendő lesz. Mi "csupán "4 hónapja adtuk be az összbüntetés kérelmünket még mindig semmi hír róla...
Szia , hogy összbüntetésbe lehet -e foglalni minden a dátumoktól függ,azokból kiindulva tudsz utánajárni hogy lehetséges-e vagy sem. Segítségül bemásolom az összbüntetésbe foglalás feltételeit:
Az új Btk. 2013. július 1. napjától hatályos
szabályai:
93. § (1) Ha az elkövetőt több, határozott
ideig tartó szabadságvesztésre ítélik, a
jogerősen kiszabott büntetéseket
–törvényben meghatározottak szerint
–összbüntetésbe kell foglalni, ha az elkövető
valamennyi bűncselekményt a legkorábbi
elsőfokú ítélet kihirdetését megelőzően
követte el.
(2) Összbüntetésbe csak olyan végrehajtandó
szabadságvesztések foglalhatók, amelyeket
az összbüntetésbe foglaláskor még nem
hajtottak végre, vagy amelyeket
folyamatosan hajtanak végre.
(3) Ha felfüggesztett szabadságvesztést kell
utóbb végrehajtani, azt az összbüntetésbe
foglalás szempontjából a továbbiakban
végrehajtandó szabadságvesztésnek kell
tekinteni.
(4)
Nem foglalható összbüntetésbe
a) a korábban már összbüntetésbe foglalt büntetés
b) a pénzbüntetés és a közérdekű munka
helyébe lépő szabadságvesztés.
94. § Az összbüntetés tartamát úgy kell
meghatározni, mintha halmazati büntetést
szabnának ki. Az összbüntetés tartamának
azonban el kell érnie a legsúlyosabb
büntetésnek és a rövidebb büntetés vagy
büntetések egyharmad részének
összegeként számított tartamot, de az nem
haladhatja meg a büntetések együttes tartamát.
húú... erre nem merek válaszolni, mert ez olyan dolog/helyzet, hogy ezekben én mindig meggabalyodok, magam is nagyon nehezen értelmezem a több ügyes ítéleteket, szóval nem csodálom, hogy te is erre választ keresel!
Ha valaki tud ebben segíteni, az írjon erre választ, biztosan hasznos lehet!