Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Én azt gondolom, hogy csak úgy lehet túlélni, ha nem ezen kattogsz folyamatosan és túl kell lépni az önsajnálaton - én tudom, hogy ez kemény szó, de igazából erről van szó -. Én is csak úgy jöttem erre rá, hogy rávilágított egy barátnőm. Le kell kötni magad. Persze az ember várja a telefont, várja a levelet, várja a találkozókat és valahol mégiscsak ekörül forog a fél életed, de a másik fele megy tovább és nem lehet lemaradni. Muszáj minden nap életet verni magadba. Két választás van: vagy csinálod és támogatod a párod. Biztosítod arról, hogy veled minden rendben, 'vidámságot' és szerelmet viszel be a napjaiba egy-egy levéllel, egy jó hangulatú telefonhívással, mert nekik ez a boldogság, nincs más. Biztosítod arról, hogy veled minden oké, hogy ő tudja ott bent a dolgát 'nyugodtan' csinálni.
Vagy lépsz és nem állsz ki mellette.
Vannak kiborulások és padlóra kerülések, kinél nincsenek, de alapvetően erősnek kell lennünk, hiszen mi éltetjük őket.
Szerintem ennyi kábé.
Először is gratulálok a babátokhoz, másodszor meg nem is tudom hirtelen mit írhatnék erre a helyzetre! :( sajnálom.
De gondolom ezzel nem csak én vagyok így.
Be tudod vinni a gyereket látogatni, de apukának kell küldeni a gyermek számára kapcsolattartóit. Baracskán úgy tudom most nem tiltott az érintkezés, de ott sokszor és változik a helyzet. 'Nálunk' Kőhidán a családi beszélőn lehet csókolni, ölelni, imádni a másikat és a gyereket is ölbe veheti, játszhatnak, nagyon emberségesek a családi beszélőn ... a másikat hagyjuk is ... A kapcsolattartóit persze neked kell aláírni majd. Legalábbis a lányom esetében így volt. Kitartást!
1-2 hét és tudtok kapcsolatot tartani rendesen/rendszeresen. Én a paromról az ünnepek miatt majdnem 3 hétig nem tudtam semmit. Karácsony előtt egy héttel. vonult be. Azok a napok nagyon rosszak voltak, de utólag könnyen mondom már, gyorsan eltelt...
Ahogy Sicuri is írta, belejön az ember. Mindig van mivel lekötnöd magad és hidd el, a körülményekhez és helyzethez képest jól van. Jön majd a kapcsolattartói, aztán a telefonok, találkozók és pikk-pakk vége lesz ennek a rémálomnak. Én már azzal is ki lennék egyezve, ha annyi lenne hátra csak nekünk, mint nektek az összes. :-) Fel a fejjel! Csak a legkeményebbekre mérik ezt odafentről ... Ránk, akik csináljuk a szerettünkért.
Ami pénzt kap a munkájáért, azt étkezésre, vásárlásra, telefonra használhatja fel. Beoszthatja, ahogy akarja. Az elítélt munkadíjából az intézet levonja
- a tartásra fordított költséghez való hozzájárulás napi összegét;
- a szükségleti cikkek vásárlására fordítható összeget;
- a szabadulás idejére kötelezően tartalékolandó összeget (ez kb. 70.000,- Ft)
Szabadulás idejére a mindenkori alapmunkadíjnak megfelelő összeget kell tartalékolni, melyet az intézet az elítélt munkába állásától kezdve tíz hónapon át, egyenlő részekben von le. Az alapmunkadíj változása esetén a szabadulásra tartalékolt összeget ugyancsak tíz hónapon át kell kiegészíteni.
Igen, EVSZ-esek hazamehetnek 5+1-re is akár.
Ez nagyon szuper ötlet!!!!!!!
Én is alkalmazni fogom!
Köszi!
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék nektek a telefonáűlással kapcsolatban adni. Van egy telefon szolgáltató ahova mi is regisztráltunk. Az én férjem Baracskán van,én pedig Budapesten. A percdíj elég sok volt eddig,mivel ugye nem helyi belföldi hívás díj volt. Igaz ez csak annak jó akinek van számítógépe. Mi most így beszélünk egymással ,igényeltünk egy Baracskai körzetszámmal rendelkező telefonszámot ,és így helyi tarifával tud hívni, havi 8 ezret tud megspórolni . Ez azért nem mindegy :) Be linkelem nektek az oldalt ahol mindent meg tudtok csinálni . Amikor ez megvolt ,küldtem neki egy újjabb kapcsolat tartói papirt , az új telefonszámmal ,és így minden okés lett :)
Nagyon sajnálom :(
Mi is hasonló cipőben jártunk az eljárási hibákkal, pont ezért vittük tovább a férjem ügyét a másodfokú ítélet után. Ő Sopronkőhidán van 9,5 hónapja. Most adta be az áthelyezési kérelmét Szombathelyre.
Sziasztok,
csatlakozom (sajnos) ehhez a fórumhoz is, örülök azért hogy újraverbuválódott a téma...Sajna nekünk is aktuális még a dolog, február óta van előzeteseben a férjem, jelenleg Veszprémben. ha bárkinek esetleg ottani dologgal kapcs kérdése volna, szívesen válaszolok...Novemberig biztosan bent lesz :(( Akkor lesz a kövi tárgyalás. Az előzőt lazán elcsalták, szinte botrány volt, amit eljárási hibáknak lehet nevezni, azokat szinte mind megjátszották..Úgyhogy most ismét "várunk" közben betöltötte az első évét a kislányunk, aki még nem volt 5 mikor elvitték...Hát felénk ez a szitu, röviden:((
Telefonálás díja: 120-140 Ft között mozog, intézményenként változik.
Sopronkőhidán: 120,-Ft/perc mobilra
Szombathely: 105,- Ft/perc mobilra.
A vezetékes jóval olcsóbb.
Nem tudom, hogy konkrétan titulusok fel vannak-e tüntetve a kapcsolattartó neve mellett ... de van egy olyan érzésem, hogy a közvetlen hozzátartozókat beírják (feleség, gyerek, szülő) de továbbiakban nem (barátnő1; barátnő2).
Nem nagyon szokták a kapcsolattartói listáról letörölni az embereket a bent lévők, hiszen sosem lehet tudni kire mikor lesz szükség.
Havi egyszer van beszélő. Hogy ki megy rá, a párod dönti el; csak van benne annyi jó érzés, hogy nem hív be egyszerre a "barátnővel".
Pénzt így tudsz küldeni neki:
Belföldi postautalványon
A „címzett” rovatban a fogvatartott nevét valamint az intézet címét kell feltüntetni:
Baracska-Annamajor pf.2
2471
Banki átutalással
Az utalás indításakor az alábbi adatokat kell feltüntetni:
Jogosult neve: KDOBVI Baracska
Jogosult számlaszáma:10029008-01393132-20000002
Közlemény: A fogvatartott neve, születési ideje vagy nyilvántartási száma.
Kaposvár:
Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
7401 Kaposvár, Kossuth L. u. 19.
Telefon:06-82/529-740
Számlaszám:10039007-01393431-20000002
Közlemény: A fogvatartott neve, születési ideje vagy nyilvántartási száma.