Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
MACISAJTOT küldött már valaki? beengedik? mogyorót is tettem a csomiba,és fájdalomcsillapítót...snack levest is megpróbáltam,most hátha...
Sziasztok! Megindult Baracskáról a telefon. Reggel felhívtam a nevelőnőjét, mondta, hogy ez több embernél probléma. Nem a kártya rossz, hanem valami rendszerhiba. Délben már telefonált is.Rosszul lehetett hallani, és az a figyelmeztetés fél perccel előbb...De legalább már eddig eljutottunk.Ma van a 21. nap.
köszi:) még egy hét és belépünk az 5.hónapunkba....még 8 lesz hátra,de júliustól fogház fokozatba kerül,szóval kicsit az is jobb....de az öelelése már nagyon kellett!!!:)
A legkorábbi szabadulási dátumnak benne kell lennie, bármennyire "latinul" van a dolog. Fogházas, legkorábban 4 hónap után kiengedik, a legenyhébb végrehajtási fokozat, gyorsan túl lesztek rajta. Hamarosan jelentkezni fog, addig ne csinálj semmit! Majd a levélben leírja mit lehet és mit nem. De ha visszaolvasol, számtalan esetben megtalálod a menetét a dolgoknak.
Huurá! Jó hít! Csak így tovább!
13.án voltam látogatni :) hát mit mondjak,isteni volt! mostmár meg is ölelhettük egymást rendesen,az elején és a végén, és bár kaptunk érte szidást,egy csók is elcsattant ;)
Köszönöm!remélem már a héten lesz róla hír mert nagyon rossz igy! :(
Szerintem várd meg amíg jelentkezik, azután elsőbbségi levél megcímzett válaszbotítékkal. A borítékra írd rá a nevét és ha írt számot, akkor azt, ha nem akkor csak a nevét és a születési idejét. a borítékra jól látható helyre kell írni" eredeti címen kézbesítendő"
ha már engedélyezett kapcsolattartó vagy, akkor adj fel levelet, pénzt és csomagot
addig vissza fogják küldeni neked, mert nem vagy benn a nyilvántartásban
Elolvastam de nekem,,latinul" van!holnap vagy kedden adhatok már neki fel csomagot vagy levelet?esetleg pénzt utaljak vagy várjam meg amig jelentkezik?
Elvileg mindenki kap odabent egy "értesítés a foganatbavételről a fogvatartottnak" elnevezésű levelet, amelyben közlik pontosan, hogy ki mikortól meddig kell hogy bent legyen, az ítéleteit, hogy mikor van a feltételes ideje, mikor tölti ki teljesen, milyen időket számítanak be pl. előzetes.
Találtam egy rendeletet
9/2014.(XII.12.)IM rendelet A szabadságvesztés és az elzárás kezdő és utolsó napjának megállapításáröl
Ami nálunk van az nem általános. Valamit hibásan csináltak a kártyáján. Azt hittük,hogy rossz helyre rakta be a pénzt, és azért nem működik, de én kifejezetten telefonálásra utaltam 9-én, és így se megy, de már 2 levelet írt.Az első alkalommal ír ,ahogy tud. Számolj hozzá kb 4 munkanapot ,és itt a levél!!A fiam kedden ment be, következő kedden írt, és pentekre volt itt a levél. Ebbe a szombat vasárnap is bele kavarhat. Szóval nyugi.
Segíts számolni! Ha az ítélet másfél év börtön, de felezhető, akkor az 9 hónap. Azonban , ha 6 hónapot letölt a börtönben, utána jöhet 3 hónapra a RÖ. Jól számoltam? Persze, ha a BV is így akarja.
Én pénteken betelefonáltam,hogy érdeklődjek.azt mondták a jövő héten már valószínű tud jelentkezni ha vitt magával pénzt!ezek szerint akkor hiába van nála ugysem fog tudni telefonálni?
De, ha jól emlékszem, ma voltál látogatni!
Fél év fogházat kapott.mikor szabadulhat legkorábban,vagy ez hogy működik?
Még nem voltam látogatni, ma van a 20. nap, hogy bent van. Gondolom még 2 hét biztosan kell ahhoz, hogy ezt megengedjék. Még a kártyájával sem tud telefonálni. Engem jelenleg ez bánt a legjobban. Tudom,hogy rengeteg emberrel,rengeteg adminisztráció van, csak azt nem szabadna elfelejteni, hogy kint is emberek vannak.
az én férjem még nem kapott EVSZt....neki fél év börtönfokozat van az ítéletében,amiből már csak 1 hónap lesz hátra..onnan fogház fokozatba kerül-8 hónapig...így nálunk csúszik minden,mert bár már 2 honap múlva meglenne a fele bünti letöltése és jöhetne RÖ-vel haza,bezavar a fokozatváltás, és ha a böri kipipálva, a fogházból is le kell töltenie 3 hónapot hozzá...mármint a RÖ-höz is,és az EVSz-hez is le kell töltenie a 3 hónapot az ítéletből....:(
Szerintem mi találkoztunk a bv előtt. Olvass vissza egy pár hozzá szólást s láthatod mi küldhető idegorlo a várakozás de nyugi minden rendben lesz.
Látogatni mikor voltál elösször és mennyi ideig?érintkezni lehet bent vagy hogy működnek a dolgok?
Gézuimádó! Mennyi idő börtön után kapott a férjed EVSZt. Hogy számít ez a RÖ-nél?
Kérdezd magdiszabót! Ő már válaszolt is , de pontosítsd a kérdést, úgy a válasz is biztosabb lesz.
Betti! Nekem mondod, hogy iszonyatos a várakozás? Kérlek olvass vissza a fórumon, láthatod mennyit nyavajogtam én is. A többiek alig győztek nyugtatni. Annál nagyobb öröm lesz, ha jelentkezik. A csomag küldésről a bv honlapjáról megtudsz mindent, kivéve azt , hogy a postán kapható M-es méret az a maximális nagyság, és az 5 kg a maximális súly.
[link]
Nyugi!
Todika50!párom is vitte magával a kapcsolattartóit!igen azt olvastam is hogy van beszoktatási idő,de ez a várakozás idegörlő!!csomagba mit lehet küldeni?
Szia az én páromnak is két külön ügye van, de mivel az első felfüggesztett és ez idő alatt követte el a másodikat igy a felfüggesztett idő is hozzácsapodott a második itéletéhez. De mivel még nem volt eddig börtönben, igy első büntényesnek számít és az EVSZ és a RÖ is érvényes rá.
Szia Betti! Az én fiam május 26-án vonult Baracskára, az első levelet 5.-én kaptuk, tehát 10 nap múlva. Ő már aláírt kapcsolattartóit vitt be. A telefonkártyája azóta sem működik, így telefonálni még most sem tud, de már a második levelet kapom tőle. A szombat vasárnap miatt húzódik az idő, de most hét elején biztos kapsz már valamit. Elsőbbségi borítékot vitt be? Ha válaszolsz majd a levelére feltétlenül úgy írjál, és küldjél válaszborítékot is. Eddig a lányok itt a fórumon engem nyugtattak, most én mondom Neked Liza jelszavát: Nyugi, nyugi vigyáznak rá!
Sziasztok!az én párom 4-én vonult baracskára és azóta semmit nem tudok róla!mennyi időnek kel eltelnie amire tud jelentkezni????
nem 8 órai :-) általában addig várnak kinn a fehér háznál,
utána sétálsz, mire átmész azon a 2-3 kapun és beérsz eltellik vagy 20 perc :-)
További ajánlott fórumok: