Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Sziasztok! Szeretnék egy 3-mas színmélységű barnából 6-os vöröst csinálni, de le van nőve a hajam. Először ki kell hozzá szőkíteni? Ha esetleg festék+9es oxival befestem nem csinál vele semmit? A másik meg, hogy a festés utáni lenőtt részt is ugyanolyan erősségű oxival kell, mint amivel először befestem?
Köszi előre is!
Kedves Anda39 Fodrásznő!!
Én egy fodrász-tanácsot kérnék szépen egy magamnak megálmodott, de a számomra egy "kissé" nehezen elkészíthető, ám annál csinosabb és vonzóbb női frizurához.
Egy olyan csinosra besütött és beszárított frizuráról volna szó, amelyiknél a frizurafürtök olyan egymás alatti lépcsőkben vannak besütve-beszárítva, amelyeknek az egyes lépcsői vízszintesen egy vonalban és sorban állnak, de függülegesen egymás alá esnek úgy, hogy csak egy kevéssé takarják-fedik le egymást.
Könnyítésképpen a besütésről szóló videóról a frizura elkésztítése előtti ún. alap-frizurájáról, az elkészítés közbeni állapotáról, és az elkészítés utáni teljesen kész állapotáról és a kinézetéről is egyaránt pillabatképeket készítettem, hogy pontosan láthassad, hogy mire, melyik frizuratípusra is gondoltam valójában:>>
Ez az itt!:---> ["Lépcsősen félhullámosra besütött-beszárított női frizura"--> " [link]
Hogy lássad, milyenre is gondoltam én, a besütéséről van egy bemutató videó is itt-->("How RaDona Curls Her Short Hair Hairstyle"--> " [link] de sajnos van ám két nagy gondom vele!:>>>
--> [1.]>> Az egyik problémám, hogy a besütés végén a bemutató nő (aki egyébként fodrásznő) nem mondja, hogy sima vízzel fújja-e be a fürtöket, vagy pedig valamilyen hajvédő spray-el, mielőtt a hajsütővassal besüti és becsavarja <--(??). Víz is jón-e neki, vagy feltétlenül inkább valami hővédő és hajvédő(!) spray lenne amit használ???
--> [2.]>> A másik dolog amit nem tudok, az pedig az, hogy ha elmegyek a fodrászhoz, akkor ehhez a lépcsősen besütött női frizurához milyen alap-hajvágást kérjek, vagyis hogy miből vágástípusból lehet ezt jól és szépen besütni, tehát hogy milyen hajvágás ennek az alapja??? (Mi az alap-vágásának a neve, hogyan kérjem a fodrásznőmtől az elkészítését???)--->
--> ((Lépcsősen van megvágva is, vagy pedig mindenütt egy a hossza, és akkor ezzel összhangban ez a lépcsős kinézet is teljesen a besütés módjától függ??))
--> ((Van egy videó is a hajvágásról is itt-->("Radona's Hairstyle - Learn How To Get A Haircut Like Radona"--> " [link] ugyanezzel a nővel, ami korábbi is pár hónappa mint a besütéses videó (Besütve:-> 2012. szept. 6.; Megvágva:-> 2012. júl. 26.), tehát ami az időpontokat illeti, abból a júliusi vágásból ezt Ő már besüthette szeptemberben, csak azt nem tudom, hpgy ennek VALÓBAN EZ A VÁGÁS-E AZ ALAPJA, VAGY MÉGSEM, mivel ennyi idő alatt a vágáson még igazíthattak és finomíthattak is, mert hát ideje az lehetett rá bőven... !))
(Carina_40)
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni a hajam nem túl jó minőségű sajnos!
A fejtetőm hamar zsírosodik a hajvégeim viszont szárazak és töredezettek. Nagyon sokféle pakolást sampont kipróbáltam már! Mit ajánlotok? Milyen pakolást,sampont,hajolajat vagy sprayt?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Magdika 1984
Helló,
Angel hajapolo (hajpakolas elsősorban) mit gondoltok?
Szaraz, hosszú, festett hajra mi igazán hatékony?
Sziasztok!
Én olyan fodrászvéleményt kérek szépen, hogy hallottatok-e már olyat, hogy ha valaki szeretné megnöveszteni a haját, akkor a samponhoz ricinusolajat kell tenni?
Ezt ma egy fodrászkellékes boltban hallottam.
Esetleg waxolni a tincseket?
Bár én fodrász nem vagyok :-)
Fodrászok, ilyen hajat szeretnék!
Mivel oldható meg ez a fajta tincsesedés hajmosás után? A fodrászom véleménye, hogy hagyjam zsírosodni a hajam, de az egyrészt undorító, másrészt nem egészen lesz tőle ilyen.
Neked a profi hajvágószalon a bio-hair?
Oda a tanulókat nyomják be.
inkább ne!
elég komoly szaktudást igényel, mindenképpen bízd nagyon hozzáértő fodrászra!
A hajat a vegyi folyamatok igénybe veszik, töredezett lehet, száradhat, sőt! le is törhet, vagy a vegykezelés során le is égetheted!
Bár vannak lányok akik jól néznek ki kopaszon is.... :)
jó kérdés
én meg azt nem értem, hogy ha viszek egy fényképet arról a hajról amit szeretnék, akkor miért lesz tök más a végeredmény,
profi hajvágószalonban voltam (bio-hair)
Van, aki satírozáson azt érti, ha kis árnyalatkülönbség van az eredeti és az elért szín között.
Melírozásban van ám ezerféle technika, nem csak a sapkás és a fóliás. :)
Helló!
Ezüstre vagy őszre /nem tudom melyik a helyes kifejezés/ szeretném festeni a hajamat. Hogy tudom ezt otthon megoldani, és milyen alkotóelemek kellenek hozzá?
Ezt a színt sueretném elérni:
Ez tök jogos, teljesen logikátlan számomra is.
Az én kérdésem: könnyen zsírosodó hajra valami házi praktika?
Csak gyógynövényes és minőségi sampont használok évek óta. Hajvitamin kúrát is alkalmazok évente 1 x 3 hónapon keresztül.
Hm?
nekem pontos érték kell, jelenleg csak olympos 50% citrom lém van, ha azt használom, menyi vizet és citrom lét keverjek össze, és menyi időre hagyjam a hajamon.
ha ez nem tetszik, akkor veszek citromot és esetleg mézet vagy olíva olajat, de szintén marad a kérdés, menyit keverjek össze :) nem akarom túlzásba vinni, és menyi időre hagyjam a hajamon.
Kösz a választ :)
Szép estét :)
Anno kérdeztem hogy mit vegyek hogy szőkébb hajam legyen, nem vettem azóta sem semmit, és valszeg nem is fogod semmi szőkítő szert venni, inkább a természetes szőkítést próbálnám ki :) ami a citrom akar lenni, jól mondom?
ha igen, menyit kéne raknom samponba és menyi samponhoz?