Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Sziasztok.Eredetileg sötét barna hajam van.Utoljára vörösre lett festve de már nagyon kikopott a festék belőle.A lenövésnél látszik az eltérés.Szeretném most bemelírozni és visszafestetni barnára.Két színű melírt szeretnék beletetetni.Gondoltam egy egy violás vagy valami lilás árnyalatra és valami világosabbra csak nem tudom az milyen legyen?valami szép árnyalatot tudnátok ajánlani?
Vagy mi állna jól sötétbarna hajszín mellett?
Mi történhetett Naguállal? Ismeri valaki személyesen? Ilyen hosszú szabadság elég szokatlan.
Ugyanaz, mint a melír, csak 1-2 árnyalatnyi világosítás.
Sziasztok Fodrászok!
A satírozás mit jelent?
Köszönöm a részletes választ. Tegnap kipróbáltam a hajamon, hogy két tincset jégszőke festékkel befestettem. Szerencsére alapból világosabb hajszínem van. 9 %-os oxival kevertem a festéket 1:1 arányban. Nem lett sárga, de nagyon világos lett. Ha kipróbálnám 6 %-os oxival, akkor mi várható? Sárgás lesz a hajam, vagy sötétebb szőke, de hamvas?
Sokat gondolkodom a hamuszőkén. A hajmintákon borzalmasak, de mégis hallottam már több véleményt, akik szerint az a jó. Arra gondolok, hogy ha nem szívja ki az oxi rendesen, akkor az a sok hamvasító ami benne van ezt lefedi és soknak azért tetszik a végeredmény..
Univerzum látogatáson..........:))
Majd jön......:)))
A hajfestékek kb. 3 árnyalatot képesek világosítani a természeres hajon. Ha ennél többre van szükség, akkor kell a szőkítő.Ez lehet por vagy krém állagú. A krém kímélőbb, de abban különbözik még a portól, hogy a por leszedi a festéket is a hajról, ez meg nem nagyon. De ha még nincs festve a hajad és mondjuk 6-os színmélységű, a szőkítőkrémmel is lehet próbálkozni. Namost megvan a szőkítés, ez csak színtelenítés, hiába lesz sárgás-szőkés (jó esetben) a haj, ezt még színezni kell. Ha sikerült elérni a kívánt színt, utána már csak a lenövést kell kezelni. Ha szőkítővel muszáj, akkor azzal, ha elég a festék, akkor azzal. De a leszőkített hajra már ne kenjünk ebből! Tőszőkítés után megint jöhet a színezés, már az egész hajhosszra. Az oxi erősségéről annyit, hogy 9-esnél erősebbel felesleges, mert nagyon tönkreteszi a hajat.
Most tudom, hogy hülyeséget kérdezek, eddig fodrász szőkítette a hajam, de meguntam, hogy csak emeli és emeli az árait.. :( Szóval magamnak akarom szőkére festeni a hajam. Fodrászos hajfestékkel. Na a kérdés.. Ha sima 6 vagy 9 %-os hidrogénnel kenem a hajam tövét az nem fog szívni? Mindenképpen kell hozzá szőkítőpor? Az eredményben mi a kettő közötti különbség? Van szőkítősprém, szerintem abba csak hidrogén van és mégis szívja a hajam.. igaz sárgásra..
Köszönöm szépen a segítséget ivi79 -nek, és Anda39 -nek! Pusszantás nektek! :D :*
Sziasztok!
Amúgy tudja valaki,hogy merre van Naguál??
Sziasztok! Az eredetileg sötétbarna, erősen őszülő (rövid) hajamat leszívattam. Szeretnék ezüstszőke hajat, de a kapható színek nagyon világosak, szeretném, ha kicsit erőteljesebb színe lenne, az se baj, ha erősebben szürkés. Ha az ezüstszőke festékbe egy pici feketét keverek, akkor milyen lesz az eredmény? És: csak ugyanabból a típusú hajfestékből keverhetek bele? Mert van még egy kis sötétszőkém tartalékban, de az másik gyártmány.
érdekelne, hogy az un. bio-dauer tényleg kimélőbb -e , azzal elkerülhető -e ,a seprűs- boglyás kinézet? Valami volumen növelés nagyon kéne, a vékonyszálú , szögegyenes, fejre lapuló, kevéske hajamnak.
sajnos nekem még nem sikerült kizárólag festékkel elérni azt a színt, de egy fodrászismerős szerint ha beülnék a melegítős nemtudom milyen búra alá, akkor sikerülne. wella 12/81-et használok
Bocsi! Akkor sima festéket kell a fóliába tenni. Vannak ún. szuperszőkítő krémek, amik a natúr hajat tök jól felvilágosítják, ilyet próbáljatok meg, ne a por-oxi keveréket. Ezek a szuperszőkítők egyből színeznek is, tehát nem kell utána pamacsolni.
Köszike! De félre értettél! Natur barna hajon 1 tincs réz, 1 tincs szőke. És ez váltakozva! Az egész hajon.
Igen, tudom, hogy a pénz nagy úr, mindenki ott spórol, ahol tud. Azt azért nem gondolhatod, hogy egy eléggé bonyolult munkafolyamatot otthon ugyanúgy meg tudsz csinálni, mint egy szakember? Ez nem rosszindulatú megjegyzés, nehogy félreérts! Még egy előny a fodrásznál: ha menet közben kiderül, hogy valami mégsem úgy alakul, ahogy kellene, kéznél vannak olyan eszközök-anyagok, amikkel simán korrigálni.
Én hirtelen a következőt tudnám ajánlani: fesd be a hajad arra a vörösre, amit szeretnél, és ezután szőkítővel melírozd.
A hajfestékkel max. 3 árnyalatot lehet világosítani. Ennél többre csak szőkítéssel vagyunk képesek.
Szia! Melyik az a fajta festék, amitől hamvas fehéres szőke lett a hajad a szőkítő után? Nekem is körülbelül olyan sötét az eredeti hajam, mint a tiéd. Én is szeretném a szőke tincseimet szép hamvas fehéresre. Ilyen színt nem lehet szőkítés nélkül csinálni? Fodrászkellékesnél valamelyik szőke festék önmagában nem lesz fehér?
Köszönöm a hozzászólásod! Igazából sajnos nem tehetjük meg, hogy sűrűn fodrászhoz járjunk, mert több ezer ft.-ba kerül. Ezért próbálkozunk magunknak. Azért kérdeztem, hogy egyszerre szoktátok-e megcsinálni pl. a réz és szőke tincseket, mert nem akarunk rosszat a hajunknak. Ha a szőkét fóliában 3-vagy 6 %-os oxival csináljuk, akkor kiszedi rendesen szép szőkére annyi idő alatt, mint a réz színt? Vagy ha lemostuk, akkor a szőkét megint be kell-e kenni másik szőke festékkel? Ezt szeretném megtudni. Ezért fodrásznál vagyonokat kell fizetni. Ezt meg sajna nem tehetjük.
Az Indola új szőkítőporát szoktam, vagy 3-as, vagy 6-os oxival, ennél erősebbel nem.
milyet használsz?
én blondorral szoktam ami 12essel szétmarta a fejböröm, most 6ossal csinálom 3/4-1óráig+festék 12essel fél-1óráig. ahogy látom h nagyon lilul lemosom.így most szép hamvas fehéres szőke, pedig nekem igazán makacs a hajszinem.5ös sok vörös pigmenttel.
Hajtól is függ, tényleg van olyan, amiből lehetetlen szép fehéres szőkét csinálni. Viszont az anyagok is nagyban különböznek egymástól. Amit én használok, azt nem is lehet 6%-osnál erősebb oxival keverni, és ugyanolyan eredményt ad, mint a jóval drasztikusabb cuccok.
Ez így van. Nekem évek óta 12 %-os oxival csinálja a fodrász és nagyon el van töredezve, sprőd, ronda. Fóliásan csinálja és kb.30 percig hagyja rajta. Bár a fodrászom szerint csak így lehet igazi szép szőkét elérni. Most keresek másik fodrászt..:)
szia kipróbálhatod de elég gáz lesz az eredmény.nem fogja leszedni a feketét max sötét vöröses barnára a tövedet viszont nagy valószinűségel fel fogja világosítani.nem tudom milyen szint szeretnél a fekete után de mindenképpen fodrászhoz menj.a festett feketétét a legnehezebb világosítanifőleg ha hosszú a hajad és minden alkalommal teljesen átkented a festéket.én is világosítattam már.nagyon sok idő
Lehet. De olvasd el a használasti utasítást, abban mindent megtalálsz. Ha betartod, nem lehet baj.
Sziasztok! Nekem majdnem fekete színű a hajam, nincs is vele semmi bajom, csak szeretnék kipróbálni egy szőkés árnyalatot, hogyan is állna nekem, mert alapvetően nekem világosbarna színű a hajam, de az nem elég világos az elképzelésemhez. VEttem egy Effasor terméket, és nem tudom, h arra egyből lehet-e hajfestéket használni, úgy, h ne hulljon ki a hajam..
A szőkítés nem egyszerű dolog, nem véletlenül tanulják a fodrászok is az ilyesmit évekig.
12%-os oxi eléggé hajgyilkos, ha gyakorlatlan vagy, akár le is égetheted a hajat, aztán annyi neki. Fóliába egyébként tilos is ilyen erős oxit alkalmazni! A szőkítés csak a haj színtelenítése, utána a kívánt szőke szín eléréséhez mindenképpen további színezésre van szükség.
Sziasztok! A barátnőmmel sokszor fodrászkodunk egymás haján, és azt szeretném tudni, hogy csinálják (illetve mivel) azt, hogy egyszerre réz, és szőke tincsek vannak a hajban. Azt tudom, hogy fóliával, el is lestem a technikát, de azt nem tudom, hogy mit kevernek össze. A szőkét szőkítőporral csinálják és 12 % oxival, vagy festékkel. Ha igen, akkor melyik az a szín, amelyikkel szép szőke tincsek lesznek. (nem sárgák, és nem vörösek. Inkább hamvas-fehéres). És hogy az nem gond-e, hogy a szőke szín miatt tovább tartják rajta a hajon.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a Joanna Naturia Color hajfestékről? 100 Ft-os boltban kapható. Minőségre milyen lehet?
További ajánlott fórumok: