Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Sziasztok!
Leakarom vágatni a hajamat teljes rövidre.
Van egy kép az adatlapomon rólam.
Valami tépettre gondoltam.
Mi állna jól nekem?
azt mondta az egyik csaj h az én hajam bobravaló mert úgy áll,de érdekes módon egy csomó helyen simán levágják egy hosszra és körfésűvel formázzák :( 2 várost végig jártam, pedig nem tűnik olyan bomyolultnak :S fiatalnál is voltam idősebbnél is, mintha nem mernék használni az ollót
úgy meg nem mehetek fodrászhoz,hogy csak akkor ülök be a székedbe ha rendes bobot csinálsz nem körkeféset..
ez nem sértés,mármint azt kérni,h ne körkefével csinálja?
Sziasztok
engem az érdekelne,hogy hogy kell egy jó bob frizurát elkészíteni. az én elképzelésem szerint a vágás a lényeg, a legtöbb fodrász (akiknél jártam) meg csak a körfésűre hagyatkozik...ami ugye nem ér semmit se..mivel hajmosás után már nem fog úgy állni a hajam.
nekem van igazam,ugye? :)
Szia
Én egy jó szakember fodrászt keresek,persze az sem árt ha még kedves is:-) Nagyon sok a kokler,gyors tanfolyamot elvégző lelkiismeretlen ember...
Köszönöm a segitséged Marika
Igazad van, a legtöbb ember a 6-os színmélységű szőkéket simán "lebarnázza". Főleg a hamvasak a sötétek.
Az is tény, hogy a 6-os, 7-es tónusúban a legnehezebb hamvasat festeni (szerintem). Mert ahogy kopik, fakul, a legtöbb festék vöröses árnyalatot kap. Egész egyszerűen azért, mert amikor festjük a hajunkat, a kémiai folyamat során lebomlik a mi saját pigmentünk egy része - és bizony a fekete-barna az, ami eltűnik először, a maradék pedig a vöröses árnyalat. Ehhez adódik hozzá a festékpigment, ami jó esetben benne marad a hajban, de leggyakrabban kikopik.
Erre csak azt tudom mondani, hogy a fodrásznak tudnia kell, mit tegyen a hajadra, hogy hamvas legyen az eredmény, és hogy ne legyen zöld. (a 8-as az világosszőke, a 6-os pedig sötétszőke amúgy)
Neked csak az a dolgod, hogy kiválaszd a kívánt árnyalatot, neki meg az, hogy megcsinálja. :)
Szia!
Kicsit rég voltam erre.:) szóval szerintem elég jó az a regeneráló kezelés (joico). Nekem puhította a hajam. persze csodákat biztos nem lehet várni..szóval vannak még töredezett szálaim, de azért nekem pozitív tapasztalataim vannak. Amúgy elég hosszú hullámos, vékonyszálú de dús hajam van amit ugye a szőkítés kissé megviselt. Nem mondom h elégett, de szerintem meglátszik rajta . ( a rövid, félhosszú, szóba se jöhet mert nem áll normálisan). na de visszatérve a kezelésre szerintem puhább és erősebb lett a hajam. És talán jobban tartja a színét..de ezt nem tudhatom, h kezelés nélkül is ennyire kopott volna v jobban v kevésbé..a lényeg h még nem kopott szőkébe vissza a barnám. szőkésebb lett de nem vész így még tudom pihentetni :)megmondom őszintén h én azért hinni is szeretnék benne h ez jó :)most otthoni hajápolókat is szeretnék venni tőlük.majd meglátjuk az mivel jobb a mostaniaknál:) így összegezve én nem bántam meg h befizettem egy kezelésre, már csak azért sem mert kell egy jó fodrász aki mind színben, mind formában, mind állagban rendbehozza a hajam.igaz ennyi pénzt eddigi életemben nem költöttem a hajamra mint az utóbbi 2 hónapban...pedig cs egy jó színt akartam :).de ebből igazából nem a hajépítő kezelés volta a drága..pedig elég megbízható helyen csináltattam . nézegettem több helyen is és elég vegyes árak voltak, így nem tudom h fodrászoknak mennyibe kerül maga az anyag . ha érdekel priviben megírom kinél voltam.
Szia! Este festette a fodrász, másnap a nappali fénynél jött ki nagyon a pirosas szín. Meg is kellett mosnom másnap, mert a fejbőröm nagyon befogta a festék, és még répásabb a csíkoknál. Nem is lett gáz, csak rájöttem, hogy mégsem érzem jól magam ezzel a réz színnel. Köszönöm a tanácsot, nem tudtam hogy le lehet azonnal szedni a színt, eddig nem volt erre szükség, igaz több mint 10 éven át magamnak festettem bolti festékekkel.
Úgy döntöttem viselem most már ezt, és 2-3 hét múlva elmegyek befestetem világosbarnára. Ha kibírom addig. :-) Az a legszörnyűbb, hogy a ruháim közül alig megy valami ehhez a színhez.
Ezért nem lenne szabad otthon ilyesmit csinálni...
Ahhoz, hogy festés után egységes legyen a szín, az alapot is egységesre kell hozni. Tehát ahol még barna, meg vörös, azt is világosítani. Különben foltos lesz az egész, hiába kensz rá bármit.
Én a helyedben simán befestetném újra, ha annyira gáz lett az eredmény. Azért megkérdezném: ha nagyon eltért a kiválasztott színtől, amit kaptál, miért nem szóltál, hogy neked ez nem jó? Ott rögtön lehetett volna orvosolni a problémát.
Vannak nagyon jó színleszedők (oxy reload), amik egyáltalán nem roncsolják a hajat, és megszabadítanak a nem kívánt színtől. Ezeket akár rögtön festés után is lehet használni, sőt minél hamarabb, annál jobb.
Sziasztok!! Segitsetek légyszives!!
3 éve folyamatosan sötétbarnára volt festve a hajam, a palette 700-as árnyalattal. Szőke szeretnék lenni, ezért ma leszivattam palette 100-as festékkel, de sajnos (tudtam hogy ez lesz, nem először csinálom) vöröses-szőkés lett, ami önmagában még nem baj, elviselhető. Viszont a tövekre csak az utolsó 10 percben vittem fel a festéket, de az annyira leszivta, hogy fehér lett a hajtövem. (ezt is tudtam, most jön a kérdés :) ) Azt szeretném kérdezni, hogy mit csináljak vele hogy valamennyire egységes legyen az egész, (amennyire lehet) mert van ahol sötét barna, van ahol világos vörös, van ahol fehér...most mit tegyek, kimosható szinezőt vigyek fel rá, vagy szőkitsem tovább, vagy tartós festékkel fessem valamilyen szőkésre,vagy várjak, de muszáj valami egységes szint kreálni, mert holnap nem tudok dolgozni menni igy. Legalább a fehér hajtöveimet kellene rendbehozni, a többi tűrhető!!
Kérlek segits!! Előre is köszönöm!!
Sziasztok!
Régebben l*oreal creme gloss festéket használtam, a vadszilva árnyalatot, és nagyon szerettem,mert nem roncsolta a hajamat. Azóta hajszínt váltottam,most szőke vagyok.(Kértem már itt tanácsot korábban,pont emiatt).A lényeg a sokak által említett vörösödési probléma.Nem iszonyatosan, de azért engem idegesít.Az eredeti hajszínem mogyoró színű kb. Most olvastam itt a hajfestő fórumon,h.vki írta,h. a l*oreal casting glossy szőkéknek egy kicsit világosít is,ezért jó a vörösödésre. De abban nincs is ammónia,ha jól tudom.Mi erről a vélemény?Valaki használta már?Mert van olyan árnyalat,ami nagyon tetszik,de nem akartam kísérletezni csak úgy.Bár én lennék a legboldogabb,ha megfogná a hajam,mert azt bátran rákenném.(amit javasoltak, a 1010-es jégszőke, és a 1021-es világos gyöngyszőke) Van erről vkinek tapasztalata?
Minden gyártó azon van, hogy saját termékeket használj az egész munkafolyamat során. Ezért csinálják saját recept alapján.
Mivel az oxidálószer nem csak hidr.peroxidot tartalmaz, hanem egy csomó ápolót is, azért nem mindegy a hajnak, melyiket alkalmazod.
igen :)
vágd le a hajam, kopaszra , de úgy hogy utána senki se lássa, hoyg ezt tetted velem :D
na jó ez vicc...
csak néha herótom van a hajamtól, nem tudok vele mit kezdeni...sehogy sem áll..csak olyan, mint egy lobonc...
Én még nem csináltam hajhosszabbítást, de azt tudom, hogy van olyan módszer, amivel akár 10 centis hajba is lehet hosszabb tincseket rakni. Keress rá a "gugliban", biztosan találsz elérhetőséget is.
Van itt egy hajhosszabbítós topik, ott is olvasgathatsz, hátha írnak erről. :)