Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Szia Anda!
Tudnál nekem az általad használt Indola hajfestékekből ajánlani olyan színt,mint a syoss-nak a 9.5-ös jeges gyöngyszőkéje?
Szia Anda!
Biztos az agyadra mentünk a "besárgult a szőke" témával, de ez valahogy állandóan aktuális.
Szóval most nekem sárgult be (nem tudok most fényképet feltenni), annyi a pozitív, hogy van benne a sárgánál világosabb melir és így nem olyan vészes. Viszont sápaszt. Tiszta beteges külsőm lett, amellett, hogy azért jól áll (a férjem szerint, de ő konfliktus kerülő, ezért nem hiszem el neki.)
Ilyen ötletem van, hogy kérek bele barna és szőke csíkokat. Ledobná a barnát szerinted?
Nem szeretem a hamvasat, mert az én koromban (44) nem áll jól az őszes.
Kár, hogy nincs kéznél fotó. Esetleg tudnál így, virtuálisan jobbat ajánlani? (Ha nem, akkor felkutatok egy régebbi szőke hajas képet, legalább látod mennyire sápaszt...)
minden festéknél ezt írják, mert elvileg a hajtőnél a fejbőr melege miatt hamarabb megszívja a színt. bár így lenne..
én mindig tőre kentem elsőre, sőt mivel rövid a hajam, úgy kentem, mintha samponoznám.
sztem hajtól függ ezis.az enyém nagyon nehezen világosodik
sziasztok!
Újabb segítséget szeretnék kérni.Vettem Vitacolor hajfestéket,és a tájékoztatóban azt írják,h.először a haj végére kell felvinni a festéket,majd a hosszára,végül a tövére.Ez kicsit meglepett.Elírás,vagy ezt tényleg vmilyen okból így kell csinálni?Szőke színt vettem.köszi a választ!
Én nem használok ilyen lakossági cuccokat, csak "hangosan gondolkozom" :) :
azt írják, hogy hat árnyalatot világosít, tehát ez szőkítő. Nem tudom, mennyibe kerül, de valószínű, hogy olcsóbban kijössz a szőkítőporral és hidr.peroxiddal. Ezután a kívánt árnyalatra be kell színezni/pasztellizálni a hajat, különben szép sárga lesz.
Az otthoni használatra készült termékeket mindig nagy óvatossággal állítják össze, elkerülendő az esetleges reklamációkat. Tehát eleve nem lehet jó mindenkinek, hiszen a hajunk is különböző, nem mindegy, milyen a kiindulási alap, a haj állapota stb.
Szívesen segítek, de ahhoz keveset tudok, hogy bármi okosat mondjak. A legfontosabb dolog: milyen az eredeti hajad, és milyen színmélységet szeretnél elérni? Azért írtam, hogy először fodrásszal csináltasd meg, mert ahhoz, hogy egyenletes legyen az eredmény, nagy valószínűséggel a hajtőre és a hajvégre mást kell tenni. Ezt otthon megoldani macerás. De ezután már csak tőfestést kell csinálni havonta (vagy ahogy igényed van rá).
Mivel én az Indolát használom és szeretem is, ezt tudom ajánlani. Nem lehet minden kellékesben venni, és inkább a középkategóriájú festékek közé tartozik. Az Alfaparfról tudom még azt mondani, hogy vörösödésre hajlamos, tehát ezt nem ajánlanám, ha inkább hamvas árnyalat lenne a cél.
A bolti hajfestékekben nincs bizodalmam, ezekkel nekem sosem lett olyan a hajam, mint amit szerettem volna. Ráadásul nincs egyértelmű jelölésük, ahány márka, annyiféle kód, lehetetlen kiigazodni rajta.
Hamvas színt szőkében is nehéz elérni, mert itt már az is előfordulhat, hogy szép szürke lesz a haj...
Az eredmény attól is függ (méghozzá jócskán), hogy milyen az eredeti hajad. Ha sötét (5-ös vagy ez alatti), akkor sajnos szőkíteni kell.
Mást nem tudok mondani, mint azt, hogy menj el fodrászhoz, aki befesti olyanra, amilyet szeretnél. Utána már csak tőfestést kell havonta csinálni. (ezt akár otthon is meg tudod oldani, csak professzionális festékkel, és úgy, ahogy a fodrász csinálja)
Mivel nem látom a hajad, csak általánosságban tudok bármit is mondani. A hamvas színeket elég nehéz festeni. Én az Indolával dolgozom, ebben vannak nagyon szép hamvas árnyalatok, persze a hajra kenve sosem olyan lesz, mint a tincsmintán, de akkor is jók. Pl. a 7.1-es. (ez 10 perces hajfesték) Igaz, hogy a szám alapján ez még simán szőke, de nem annak néz ki. :)Vagy nézd meg a 6.1-est.
Ezek a hamvas színek nem fakulnak, nem lesznek vöröses árnyalatúak, a vendégeim még nem panaszkodtak ilyesmire.
Szia Anda!
Már jó ideje magamnak festem a hajam drogériás hajfestékkel. Azzal amelyiknek a dobozán van fénykép, nem a sima fodrászkellékessel.
Próbáltam már mindenfélét, de csak nem akar hamvasra sikerülni.
Olvastam sok fórumot ebben a témában. Van aki azt ajánlotta, ha hamvasat szeretnék, akkor ne hamvasat vegyek, inkább természetes szőkét. Illetve ugyanezt a tanácsot megkaptam fordítva is.
Igaz az is, hogy egymás után kétszer ugyanazzal a festékkel nem volt festve, mert mindig újabbat próbáltam ki.
Az én hajam mindig olyan sárgás beütésű, talán a mézszőke vagy aranyszőke szokott ilyen lenni, de sosem hamvas, sem fehéres...
Melyik színt, melyik kódot próbáljam, hogy jó legyen? Előtte nem szoktam kiszőkíteni, mert nem akarom tönkretenni.
Ez azt jeleni, hogy sok a vörös pigment a hajamban?
Köszi!
:)))) ez jó! nem néztem meg ki nyitotta a topikot, hanem örömömben azonnal írtam neked!
a wax az viasz. nem szárít, zsirosítja a hajat egy kicsit.
:):):):)
Ugye? Én mondtam. :)
Nekem jól jönne a segítség.
Kéthetente kopaszra nyírják a frizurámat. Unom már, de továbbra is így lesz.
Vajon hogyan dobhatnám fel a tar frizurát?
Hiába zselézem, sehová nem áll, mert túl rövid. Próbáltam szétválasztani, de karcol a fésű.
Begöndöríteni, de megsütött a hajsütő.
Kivasalni, de nem csípte oda a hajsimító a hajamat.
Jól jönne a segítség, mert már nem tudom mit csináljak. Esetleg fessem be valamilyen színre?
amióta Toni és Guy sampont és balzsamot használok, nem száll annyira. Mindig használok habot és waxot, így kevésbé száraz (mert festem és száraz).
Észrevettem, hogy ha csak az ujjaimmal fésülöm, akkor nem száll - próbáld ki mi lenne, ha nem fésülködnél, illetve csak hajmosás után, egyszer.
Ha használsz kézkrémet, akkor krémezés után, ha már majdnem beszívta, simíts végig a hajadon.