Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
A pizza mozzarellát ajánlom, az olyan rúdban van, mint a szalámi. Picit jellegtelen az íze, ahogy luice is írja, de megsütve a kaján nagyon jó és ráadásul reszelhető, mint a keménysajtok.
Igen, mától szedd a probiotikumot és úgy, ahogy írod. Nem az időpont számít, hanem az, hogy étkezések között. Abból bármennyit lehet szedni, 1-2 dobozzal lemehet, de mehet a második doboz később is, valamikor.
Persze jobb óvatosnak lenni, de azért nem kell nagyon beijedni, mert azért mégiscsak a Te életed, szerintem kell merni jól érezni magad, mert azt érzem a soraidból, hogy tényleg nagyon félsz. Van ismerősöm, akinek a nagylánya lisztérzékeny, neki külön süt mindig van süti is otthon, tehát a megengedett kereteken belül azért lehet variálni, csak a kereteket ne feszegesd:-)
H.
Igen ott mondták, remélem elmúlik, mert szeretnék néha tejterméket is enni. Pl. banánturmixot. Szoktatok párolt vagy főtt karfiolt enni zsemlemorzsával és tejföllel ? Nagyon szeretem, ma helyettesítettem a zsemlemorzsát korpával és a tejfölt szójajoghurttal és így is nagyon finom volt.
Neked mit mondott az orvosod ? Nincs javulás nálad ?
H.
Luice:-)
el kellene menj egy kineziológushoz, igaz, hogy nagy utánajárás, hogy találj egy jó szakembert, de úgy hallottam, hogy sokat segítenek.
A mozarellát én is nagyon szeretem, kár, hogy még meg sem próbálhatom enni a tejcukor a. miatt.
A Mozzarella milyen ízű? Még életemben nem ettem szerintem. Fetával már kísérlezetem régen, de az nem ízlett. Nekem valami Trappistához hasonló ízű, ehető sajt kellene...
Zsuzsa! Akkor ma veszem be utoljára a BWL-t (5 szemig mentem fel), és holnaptól akkor 2 étkezés között, vagyik kb. 10 óra és 16 órakor vegyem be a probiotikumot? Azt meddig kell szedni?
Ezek nem csak a 6. héttől jöhetnek?
Kipróbáltam tegnapelőtt az almás-fahéjas palacsinát is...ez is finom.
Kevesebb levest eszek-pl. a diéta alatt 3-4 naponta csinálok zöldséglevest. Na ez nem változatos, de mindig jól esik, flig rakom a fazeket zöldségekkel. :))
Úgy oldom meg, hogy többet főzök, így tudok belőle 2-3 szor is enni.
Ez nem mindíg van így....pl. tegnap este is csináltam egy nagy tepsi karfiolt, azt ettem ma délben is. Bár a hűtőben volt, de megmelegítettem....:)
Bár a reggelim kétség kívül hideg: minden reggel egy Activiát eszek egy szelet pirítóssal.
Amúgy fogalmam sincs, hogy hol tartok ebben a folyamatban....
ez nekem is nagyon finom volt...
sőt már csináltam olyan változatot is, hogy nem fasírtnak, hanem ilyen pörkölt szerűségnek, egybe sütöttem meg, amikor nem volt itthon élesztőmentes zsemlemorzsám. Úgy is fini... Lehet, hogy holnap is ezt csinálok...:S
Most, ahogy hazajöttem az egyetemről, lecsót ettem (bár a pari is és a paprika is tiltott az A vcs-ban, de úgy voltam vele, hogy annak idején luice is kísérletezett vele, és már nagyon megettem volna)
Ne izgulj, mert a hatásodra kezdtem a "kegyetlenebb" diétát, nem fogom most elkapkodni. Abban is igazad van, hogy eddig is aránylag egészségesen étkeztem, ha ettem, bár azt jól írod, hogy a rendszeresség is lényeg, nekem ebben van többek között a bibi.
H.
u.i. megvolt a vizsga ?
Hát, jó érzés, hogy mindenki ennyire bízik bennem, de mikor megláttam a vizsgakérdéseket, még jó, hogy ültem...
Csak az tartott ott, hogy tudtam, sokan gondolnak rám.
Annyi meleg kaja oké, meg néha egy kis meleg tea, meleg fürdő... Ja, az nem kaja...:)
Bernuska napirendje olyan, hogy csak este tud meleget enni, vagy ha van ideje megcsinálni, arra értettem:)
Köszönöm, hogy figyelmeztettél, mert elfelejtettem volna. Ma voltam vizsgán, úgyhogy minden a feje tetején itthon, kezdődik az új élet. Megpróbálom magam a hétvégén valamennyire utolérni, aztán jön a munka: hajrá.
A kérdésedre nyugodtabb körülmény kell, hogy válaszoljak, átgondolom, hogy is volt, aztán írom.
Én azért még a cukorral nem sietném el. Mennyi ideig nem ettél cukrot?
Szia Zsuzsi:-)
ma voltam ismét biorezonancián, két hétig még nem ehetek cukrot, utána már engedélyezve van. Nem mondott értékeket, nem tudom mihez viszonyítani, de azt mondta, hogy a candidám már elvileg kimutathatatlan.
A többi allergiámat is kezelte.
H.
u.i. nem válaszoltál egy kérdésemre, vagy lehet, hogy majd vizsga után ?
Szia Nóri!
Milyen lett a kenyér?
Szerintem eléggé egészséges táplálkozásotok volt eddig is, nem valószínű, hogy ez okozta volna a candidát. Talán a sok stressz, a tanga, a fogamzásgátló, antibiotikum, amalgám tömés, rendszertelen élet- ami a legtöbb embernek megadatott sajnos...:(
Hát, ez igen változatos és gusztusos étrend. Csak azt ne mondd, hogy ennél sokkal változatosabban étkeztél eddig:)
Akkor kezdheted elölről, főzzél azt, amit két hete..
No de jöhet a túróstészta szalonnával, túrógombóc, van olyan is, hogy kötött tészta leves (ha van, aki tésztát gyúrjon meg sodorjon, mert ilyet boltban nem lehet kapni). Fejtett bab, ha a vcs. megengedi. Nagyon finom még a rakott brokkoli reszelt Mozzarellával meg zabbal, natúr joghurttal (Ez olyan rizottó-féle).
Szia Bernuska:-)
Ma kipróbáltam a zabpehely-fasirtot és nekünk nagyon ízlett. Még a gyermekeknek is. Padlizsánkrémmel ettük. Te próbáltad már ? Szerintem mindenféle főzelékhez illik.
H.
:) Mindenki meggyógyult....:)
Én benéztem ma többször is, mert itthoni munkám volt, így megtehettem...de eredménytelenül.
Szia Zsu!
Köszönöm a válaszod! megkerestem a hozzászólásokat és mindkettőt hasznosítani fogom, a kenyeret már sütöm is!
Csak nőgyógyásznál voltam, de nem rég volt alkalmassági vizsgálat a cégnél, ahol cukrot is néztek többek között, de nem volt vele probléma. Vért is adok rendszeresen, ha gond lenne ott is szólnának.
Szerintem eddig sem étkeztem egészségtelenül, általában az itthon készített nagy részben teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret ettük, sok zöldség, fehér húsok… Na jó, havi 1X egy gyorsétterem is becsúszott, de tényleg nem többször :-) Hát igen, a sütiket szeretem, nem tagadom, de figyelek az alakomra, szóval nem mértéktelenü.
Igen, havi rendszerességgel visszatérő gomba és ezzel együtt járó hüvely gyulladás a probléma. Kb. fél éve ilyen krónikus, előtte is előfordult, de ritkán.
A nőgyógyászom minden hónapban felírt valami kúpot, vagy gyógyszert, de tartós javulást nem hozott. Majd havi egy alkalommal kaptam a gynevac nevű injekciót, mint általános „női gyulladás csökkentő csodaszert” de ez sem segített. Ekkor kerestem másik nőgyógyászt (3 hete), ő felírt egy candida ölő kenőcsöt (ekkor hallottam először ezt a szót), de azt mondta, hogy a diéta mindennél többet ér. Igaz, ő sokkal enyhébbat cukor és fehér liszt fogyasztásának csökkentését ajánlotta. Ezután utána olvastam a betegségnek és azóta csinálom a több helyen leírt diétát. Van néhány ellentmondás a talált „irodalomban” (pl. tej, tojás, sütőpor, alma fogyasztása az első időszakban) , de ezeknél a szigorúbb változatot veszem :-)
Babát is szeretnénk, de ezzel a problémával elég reménytelennek tűnik egyelőre…
Mindezek ellenére nem vagyok elkeseredve, sőt örülök, hogy végre kiderült ennek az állapotnak az oka, így legalább tudok ellene tenni.
Annyi mindent olvastam már mindenféle szerekről, táplálék kiegészítőkről, természetgyógyászokról, hogy már kicsit kezdek elveszni a sok információban. Nem akarok átesni a ló túloldalára sem, mert ha mindig ezen aggódom, állandóan ezzel foglalkozom, akkor amiatt nem fogok meggyógyulni.
Jó olvasni a fórumot, együtt könnyebb! :-)
Nóri
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok