Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Mit szóltok ehhez a recepthez?
Kókuszgolyó - zabpehelyből
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 10 dkg zabpehely,
30 dkg alma,
10 dkg kókuszreszelék,
2 kávéskanál natur kakaópor,
6 - 8 csepp rumaroma,
folyékony édesítő,
őrölt fahéj,
meggy ( friss vagy fagyasztott )
Elkészítés: a meghámozott, finomra reszelt almát gyúrd össze a zabpehellyel, add hozzá a natur kakaóport, az édesítőszert , a rumaromát, fahájat és a kókuszreszelék kétharmadát. A masszát célszerű egy kicsit pihnetetni, hogy az ízek összeérhessenek. Ezután vízes kézzel diónyi golyókat formálunk belőle és meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben.
Sziasztok!
Sok évi kínlódás után a héten eljutottam végre biorezonanciális allergia vizsgálatra, ahol megállapították, h candidás vagyok :-(
Korábban is hallottam már róla, olvasgattam sok mindent és számos tünetet véltem megegyezőnek az én problémáim közül.
A doktornő széles körűen tájékoztatott, kaptam diétatervet, recepteket, "gyógyszerlistát".
A kérdésem az lenne hozzátok, h vajov szerintetek többféle szer létezik? Én egészen másokat kaptam, mint amiket pl Czszsuka említ a topicban.
Sok kérdés van még bennem, de most egyelőre maradok ennyiben.
K.
A rizstej olcsóbb valamennyivel, de nekem nem ízlik.
Kipróbáltam a szójatejből is többfélét, de a provamel jött be. Van olyan is, akinek a másik fajta.
Sokfélék vagyunk.
H.
mennyibe kerül?
Nekem is ez a tej van eszemben, esetleg a rizstej olcsóbb?
A szójatej aránytalanul drága, ezt én is tudom, de mivel tejet nem ehetek egyelőre, így azzal sűritem a főzelékeket, sőt ma még a palacsintatésztába is azt tettem, semmi mellékízet nem éreztem, sőt a többiek sem panaszkodtak, pedig teljes kiőrlésű volt a liszt is.A többiek házi szilvalekvárral ették:-(
H.
u.i. Luice, igyekszem a receptekkel.
Az elején mondtál olyat, hogy érdemes lenne mellőzni a steviát. Végülis nem hiányzott.
Nagyon jól esik az alma, és szerintem azért érzem édesnek, mert már viszonylag régen nem ettem édeset.
Túróstészta cukrosan? Szerencsére én azt szalonnásan szeretem....:)
Nálunk is így kezdődött. Mostmár hajlandó ráállni a mérlegre (négy éve nem volt hajlandó). A minap épp 62 kg-ot mutatott a mérleg. A jövő héten ruhát kell vennem neki, mert mindenből kifogyott. Nagyon örülünk neki.
Szerintem, ha hajlandó, akkor adj neki te is omegát, Korall kalciumot meg teát. Hidd el, jót fog tenni neki. Az én gyerekem pont ilyen alkatú volt.
Édesítő? Hát, a Stevia mindenkor jöhet, már az elején is. Másik fajta: talán a Norbi féle. De ne vidd túlzásba, azt hallottam, hogy van, akinek megnyomja a koleszterinjét. (De lehet, hogy csak pletyka)
Alma: Most, hogy olvastam a TGy magazinban ezt a gyümölcscukor érzékenységet, elgondolkoztam rajta. Igazság szerint bármilyen élelmiszerre úgy tudod kiszűrni igazán, hogy érzékeny vagy-e rá, ha egy jó darabig egyáltalán nem eszel, s egyszercsak megeszel egy adagot. Amíg ugyanis mindennap beviszed a szervezetbe, addig azt úgy tekinti az imm. r., hogy létfontosságú, ezért nem arra reagál negatívan, hanem valami másra- lehet, hogy épp tejcukorra, vagy parlagfűre. Nos, ennek fényében gondolkodj az almaevésen. Egyébként ebben a szakaszban én már azt mondanám, hogy lehet.
A felvágottakkal nagyon kell vigyázni, mindegyikbe tesznek valamit, ami így diétában nemigen hiányzik. Inkább a 6 hét lejárta után ajánlanám és azután is mindenkinek csak ritkán.
Túróstészta már most is ehető, csak ne cukrosan, hanem szalonnásan edd.
Igen, mangalica szalonna és zsír az jó.
Az is tetszik, hogy a duci kislányomnak is ízlenek ezek az ételek. Tegnap este megkért, hogy vegyünk olyan finom tésztát, mint amilyet a múltkor adtam neki (tönköly), mert natúrjoghurttal akarja enni. A mozarella is nagyon ízlett neki, és az édesítőt sem bánja. Amikor én halat ettem, nekik csináltam húst, és csodák csodájára ők is halat kértek.
Egyedül a főzelékek ehetetlenek nekem így barna rizsliszttel rántva+natúrjoghurttal.
Csak úgy ne járj vele, mint én a tejbedarával..:D
Egyébként nagyon érdekes dolog történt ma velem. Egy eddig általunk ismeretlen embertől vettünk szőlőt, hogy megteljenek a hordóink, s kiderült, hogy az illetőnek két felnőtt fia közül az egyik úgy fogyott le húsz kilót, hogy egyszerűen átállt erre a táplálkozásra. Mostmár az egész család eszi a teljesőrlésű dolgokat- most is olyan pogival kínáltak- , nem esznek fehér cukrot, másikat is csak keveset és több a zöldség az életükben, de kevesebb a hús- ennyi. Ezek szerint nem is olyan ördöngősség. A srác tényleg helyes...:)
Na, még néhány kérdés:
- Lehet édesítőszert már használnom, vagy inkább mellőzzem még, ha bírom?
- Napi egy alma megehető? Még az is édesnek érzem, amire a párom fanyarú pofát vág...de olyan így, mintha lenne bennem cukor.
- Valamilyen felvágott...(ez ilyen bizonytalan kérdés, mert még sohasem néztem az összetételét)
- Túróstészta nem csak a 6. héttől ehető?
- A mangalica szalonnája ehető? Vagy lehet vele szalonnát sütni?
Érdekes dolgokat írtál....
Azt hiszem ilyen szintre nem tudnék és talán nem is akarnék egyelőre eljutni, sajnos az egészséges(ebb) táplálkozás nagyon drága.
Viszont örülök, hogy már el tudok menni az illatok mellett (pl. anyukám isteni jó illatú pogit sütött, amiből máskor egy csomót megeszek, most két mélyet szippantottam az illatából, és meg tudtam állni, hoy nem kóstolom meg). De bizony itt lebeg előttem a rózsaszín mignon, és jó lenne valami támpont, (mint a kislányomnak, ha nagyon vár valamit), hogy: Hányat kell még aludnom, hogy ehessek egyet? :)
Én vákumcsomagolt, szeleteltet vettem, és szerencsére ízlett. :)
Holnap már csinálok pulykamellhúst...valahogy ezzel a sajttal kellene összerakni, de ezt még megálmodom...ha van javaslat, azt szívesen veszem...:) Már hetek óta nem kapok a bioboltban élesztőmentes zsemlemorzsát, remélem jövő héten már lesz, ha megyek a kenyeremért.
Kedves Hajdina!
Most igyekszem válaszolni kérdésedre!:)
szóval, ha már cukor, akkor a bionádcukrot ajánlom, inkább, mint a gyümölcscukrot. A mézet természetesen a későbbiekben használhatod.
Szóval, hogy én hogyan táplálkozom? Hát, mostmár őszintén: mindent megeszek, de mértékkel és igyekszem fenntartani az egyensúlyt. Ezutóbbit igen nehéz, mert a férjem azt állítja, hogy ő nem húsmániás, mégis, állandóan asztalon kell lennie valamilyen húsnak. Általában igyekszem kikerülni és hetente max. 2-3 alkalommal enni. Akkor van gáz, ha ő főz - az alól nem bújok ki,mert megsértődik...
Szóval, nagyon érdekes dolgok történnek velem étkezés terén. Az a viszonylag hosszú ideig tartó diéta meghozta a gyümölcsét: leszoktam a túrórudiról, a tejről, a kakaóról, nem szívesen eszem húst és cukrot. Ez azonban nem volt tudatos. Olyannyira, hogy majd megvesztem egy tányér tejbegrízért, s amikor megfőztem, két falat után úgy éreztem, hogy meghalok, ha még egy falatot ennem kell. Néha rám jön, hogy megeszek egy mézes kenyeret, de utána nem érzem jól magam. A férjem szerint átestem a ló túloldalára, de mit csináljak, ha már nem szeretem? A sonkát egyáltalán nem eszem meg és (házi) kolbászt is csak a rakott krumpliban.
Ha bemegyek egy pékségbe, ösztönből olyan terméket veszek, ami valamilyen szinten teljes kiőrlésű. Nagyon szeretem a párolt és a nyers zöldségeket, a zabot, a kölest, krumplit is, bár régen csak krumplin megéltem volna, de ma már elmegyek simán a sültkrumpli mellett.
Ha vendégségbe megyünk, megeszem, amit elém tesznek. Itthon azonban BL80-as kenyérlisztet használok, ill. teljesőrlésű lisztet veszünk a malomban zsákostul. Ettől egy picit kötöttebbek a kelttészták, meg nem olyan fehérek, de nem baj.
A gyerekek szerint az én paníromnál nincs finomabb egyik rokonnál sem..
Ezen kívül rengeteg gyümölcs van az étrendünkben és nyersen esszük a karfiolt, karalábét, brokkolit, káposztát.
Hát, azóta így étkezünk. :)
Semmit nem veszünk meg, ami zacskós vagy félkész. Amit lehet, magam készítek el. Húst olyan helyről veszünk, ahol nevelik az állatot és nem tápozzák. Disznót is szoktunk vágni, de mangalicát és a férjem sajátkezűleg választja ki a gazdánál és vágja le, dolgozza fel, stb. A hurkába én sütöm a zsemlét. Építettünk egy kemencét az udvarra, amikor jut idő rá, abban sütünk kenyeret.
Vettünk egy víztisztítót, hogy ne kelljen a vizet hazahordani és nem csapvizet iszunk.
Vagyis, fenekestül felfordult az életünk, de a jó irányba...:)
Sorold fel, hogy miket ehetsz, aztán megpróbálok neked recepteket keresni:-)
u.i. több szem többet lát alapon
Zsuzsi:-)
még egyszer megkérdezem, aztán többször ígérem nem.
Kókuszdiót lehet-e enni ? S birsalmát ?
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok