Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

1896. Cszsuka (válaszként erre: 1893. - Napra_forgó)
2008. okt. 1. 11:35

Szia!

Ez nem semmi, hogy mindet végig olvastad előbb, aztán léptél be. Akkor olvashattad, hogy többen is meg akarták úszni, de hát, így is sokszor ismételjük ugyanazt, szerintem, úgyhogy érdemes elolvasni:)

Érdekes, én azt hittem, külföldön inkább komolyabban veszik, mint itthon az egészség és candida témát!

Hát, csak keresgélj, hátha mégis megtalálod!

Ja: nem voltál hosszú, írjál csak!:)

1895. Cszsuka (válaszként erre: 1892. - Hajdina)
2008. okt. 1. 11:32
Na, addig kavartam a billentyűket, míg elszállt minden, most kezdhetem elölről. szóval, nem tudom, mi volt a gesztenyével, de én natúrt szoktam venni, nemcsak a bioboltban, de a Tescoban is lehet kapni. attól nem volt semmi bajom. Remélem, jobban vagy már??:)
1894. Hajdina (válaszként erre: 1893. - Napra_forgó)
2008. okt. 1. 11:26
Szia napraforgó, gyere bátran:-)
2008. okt. 1. 11:21

Sziasztok!

Végre sikerült végigolvasnom mind az 1891 hozzászólást. :o)))

Szerintem már ettől meg kellett volna gyógyulnom. ;o)

Egyébként én is tuti candidás vagyok... Pár éve egyszer már lendületet vettem, hogy meggyógyulok, de akkor elbuktam. :o( Akkor Vega teszttel és vérvétellel mutatták ki.

Most épp Németországban élek, itt egyelőre olyan dokit találtam, aki székletmintából nézi... Nem tudom, mire jutunk. :o) Amúgy nagyon korrekt, segítőkész...

De úgy gondoltam, megpróbálok itt is keríteni valakit, aki Vega teszttel vizsgál... vérvételben nem reménykedem.

Az a furcsa, hogy itt mintha nem lenne annyira köztudatban ez az egész, mint otthon.

Pl egyszer végignéztem egy elég nagy bioboltot és SEMMI élesztőmentest nem találtam... Azt hiszem, valamelyik nap megpróbálom megint, hátha csak én néztem rosszul... Meg nézek másik boltot is.

Szerencsére a piacon találtam árust, aki árul bio- és élesztőmentes terméket, de ez ritka...

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam...

Ha nem zavarok, mostantól jövök gyakran kérdezni vagy csak azért, hogy tartsátok bennem a lelket... ;o)

1892. Hajdina
2008. okt. 1. 11:21

Sziasztok,

képzeljétek, tegnap vettem főtt gesztenyét, ami be van zacskózva rendesen, igaz, hogy kínai, de azt írta rajta, hogy nem tartalmaz tartósítószert, csak gesztenyét. Megettem, de elég rosszul lettem tőle, édesebbnek tűnt mint amit otthon szoktam főzni. Lehet, hogy mégis volt benne cukor ? Kezdett fájni a fejem, s elég rosszul voltam egész délután.

Most tökfőzit eszek, s nagyon örülök, mert a vércsoport diétám szerint (A) külön javasolt nekem a szója.

Ti ? Hogy vagytok ?

H.

1891. Cszsuka (válaszként erre: 1890. - Mrs.dry)
2008. okt. 1. 10:50

Ezt nem tudom megmondani, hogy nálad ezekkel a szerekkel hogy kell lennie. Nálunk kell lazulnia is a székletnek és jó, ha többször van egy nap.

Nem tudom, Bernuskával mi van, remélem, megmondja, mert ő most épp ezt csinálja, s kíváncsian várom a tapasztalatait, ha vannak. De szerintem a többiek is kíváncsiak!

1890. mrs.dry (válaszként erre: 1889. - Cszsuka)
2008. okt. 1. 10:46

Igaz, nem sok ideje szedem a bogyókat, de egyelőre nem érzek semmi testi reakciót, ha érted mire gondolok.

A béltisztítási szakaszban érezhetően van tisztulás, vagy nincs nagy eltérés a megelőző állapothoz képest?

Ezt most azért kérdezem, mert én nem érzem, h gyakrabban ürülne a szervezetem... "kisdolog" eddig is gyakran volt, mert igyekeztem sokat inni.

De "nasgy dolgokban" nem érzek eddig még változást :-(

1889. Cszsuka (válaszként erre: 1888. - Mrs.dry)
2008. okt. 1. 10:23

Igen, pontosan erre gondoltam. Ezért kérdeztem.

Az ilyen terápia I. szakasza gombaölés és béltisztítás, táplálkozás megszorítással, II. szakasz pici lazítás a táplálkozáson, jótékony bélflóra telepítés, feljavítás, majd átnyúlva a III. szakaszba, a szervezet feltáplálása további megfelelő táplálkozással és gyógynövény alapú tápanyagokkal, vitaminokkal, stb. Emellett minél több tiszta víz fogyasztása, ez elősegíti a tisztulást, de ha valaki eddig nem sok vizet ivott, akkor az előbb arra megy el, hogy a szervezet "feltölti" a raktárait. Nálunk maga a terápia 6-8 hét, de egyéntől függően a gyógyulás fél év, egy év vagy akár két év is lehet. Ha nem volt nagy probléma, akkor a terápia után lassan vissza lehet állni a régi étkezésre, de meg kell tartani az újakat is. Ha nagyobb gond volt, akkor folytatódik a terápia, de ez már nem elsősorban a candidáról szól, hanem a mikrobiológiai egyensúly helyreállításáról. Ennek a folyamata mindenkinél más.

1888. mrs.dry (válaszként erre: 1886. - Cszsuka)
2008. okt. 1. 09:10

Hát meg fogom kérdezni a dokinőt, mert ez így valóban soknak tűnik.

A gombaölés az elején rendben van, meg a a béltisztítás is, de mondjuk a 3. hónapban már elvileg a belek jócskán ki vannak pucolva, vagy nem?

Neked milyen volt a beosztásod?

1887. mrs.dry
2008. okt. 1. 09:08

A sütőtökre ugye vonatkozik az, hogy ugyan édes, de ehető, mert a zöldésgből mehezebben bontják le a gombát a cukrot?

Csirkemáj ehető szerintetek?

1886. Cszsuka (válaszként erre: 1885. - Mrs.dry)
2008. okt. 1. 08:44

De igen, csak másképpen. Nálunk nem kell mindent az egész kúra ideje alatt szedni. Mindennek megvan a maga ideje.

Kicsit furcsállom, nem is értem, hogy mondjuk egy protexin ezek szerint egy hónapig elég, és háromszor meg kell venni? Ráadásul három hónapig kell a gombaölést csinálni? Nekem ez érdekes. Persze a neked felírt szereknek nem ismerem a működési mechanizmusát.

1885. mrs.dry (válaszként erre: 1883. - Cszsuka)
2008. okt. 1. 08:40

Cszsuka!

A protexines gombaölős kapszula volt 4200

az oxytarm béltisztító 5000

a calivita B vércsoportos vitamin lesz kb 5000

+ a calcium+magnézium kb 2000.

Tehát akkor még több is, mint havi 15ezer :-(

Beszorozva 3 hónappal, ami a minimum kúra ideje :-((((((((((((((((((

Hát valamit, valamiért.... ha már belekezdtem :-)

Neked nem volt ennyiben?

1884. mrs.dry (válaszként erre: 1880. - Bernuska)
2008. okt. 1. 08:37

Szia!

Én rizstej port vettem 730 volt, sztem elég tűrhető. Azt kell megszoknom, hogy az alján ott maradnak a kis reszelékszerűségek...

De tejeskávénak, bio gabonakávéból télleg finom.

1883. Cszsuka (válaszként erre: 1879. - Mrs.dry)
2008. szept. 30. 15:59
Ha havi 15, hány hónapig tart az egész? Összesen mennyiből jön ki?
1882. Cszsuka (válaszként erre: 1880. - Bernuska)
2008. szept. 30. 15:58
Csinálj belőle tejeskávét. Úgy iható. Meg tejbedarát. Van teljesőrlésű tönkölydara is.
1881. Bernuska (válaszként erre: 1879. - Mrs.dry)
2008. szept. 30. 15:33
de jó neked :)
1880. Bernuska
2008. szept. 30. 15:33
vettem ma rizstejet, 525 Ft-ért....hááát, mit mondjak, ritka sz.r. Nem tudom, hogy fogom meginni, de hogy én azt ki nem öntöm, annyi pénzért, az tuti.
1879. mrs.dry (válaszként erre: 1878. - Cszsuka)
2008. szept. 30. 15:31

Cszsuka!

Ahogy néztem, nem olyan vészes a biovaj ára a többi kiegészítőhőz képest. Deazért persze nem olcsó.

Ha meg azt veszem, h csak a bogyeszok ára havi kb 15ezer, akkor meg a 700 ft-os vaj, már nem oszt,nemszoroz :-(

1878. Cszsuka (válaszként erre: 1877. - Mrs.dry)
2008. szept. 30. 15:22

Igen, sajnos, s ha komolyan kell venned a tejallergiát, akkor egy darabig nem szabad semmi ilyesmit enned. Aztán szép lassan újra be lehet vezetni, de előtte fehérje bontó enzimeket érdemes bevinni a szervezetbe, s még utána is egy darabig.

Akkor inkább egyél biovajat, tudom, hogy drága, de ez van.

1877. mrs.dry (válaszként erre: 1848. - Cszsuka)
2008. szept. 30. 12:11

Szia!

A teavaj elvileg állati eredetű, ugye?

Nekem a tehéntej allergia miatt ajánlották inkább a delma light-ot vagy a biovajat.

A teavaj sztem is finomabb amúgy :-)

1876. Berenik (válaszként erre: 1874. - Cszsuka)
2008. szept. 30. 11:40
Ezt az allergia szakrendelésen csinálták, és azt nézték, hogy gombákra allergiás vagyok-e. Ebből derült ki, de, hogy ugyanarról van-e szó, nem tudom.
1875. Cszsuka (válaszként erre: 1871. - Norri)
2008. szept. 30. 04:26
:)
1874. Cszsuka (válaszként erre: 1866. - Berenik)
2008. szept. 30. 04:26

Szia!

Ez érdekelne, hogy hol csinálnak ilyen vizsgálatot, mert még nem hallottam róla. Mármint a bőrpróbáról hallottam, csak arról nem, hogy ezt candidára is megnézik. Kíváncsi lennék, hogy pontosan itt mire vagy allergiás?

Egy ismerősöm gyereke volt candidára allergiás, de neki is csak biorezonanciával állapították meg.

1873. Cszsuka (válaszként erre: 1872. - Hajdina)
2008. szept. 30. 04:23

Köszi:)

Épp az este szedtünk egy csomót.

Akkor mi van, ha a szerelő azt mondta nekem, hogy a sütőmben a legkisebb 160 fok? :(

Hogy mikor eheted meg? Hát, szerintem karácsony környékén, ha ilyen szépen haladsz...:)

1872. Hajdina (válaszként erre: 1871. - Norri)
2008. szept. 29. 21:22

Zsuzsi:-)

a gombákat, mivel nagy őzlábgombákról van szó, darabodra szedtem, a tepsibe sütőpapírt tettem és három tepsivel egyszerre szárítottam kb.60 fokon a sütőben. Órákig tartott, de nagyon jól néz ki.

Remélem majd ehetek belőle én is. Mikor kerülhet rá sor szerinted ?

H.

1871. norri (válaszként erre: 1754. - Cszsuka)
2008. szept. 29. 20:51

Szia Zsu!

Bocs, hogy csak most írok, de hétvégére elutaztam.

Szóval a kenyér nagyon finom lett, vittem is magammal.

Ti hogy élitek túl a vendégségeket, esetleg a hosszabb távolléteket? Én egy munkahelyi rendezvényen voltam, elég nagy megpróbáltatás volt amikor az orrom elé dugdosták a guszta réteseket. de megálltam, nem ettem belőle! :-))

Nóri

1870. mrs.dry (válaszként erre: 1869. - Berenik)
2008. szept. 29. 20:32
Ja, akkor az télleg nem uaz, csak az eredmény sajnos :-(
1869. Berenik (válaszként erre: 1868. - Mrs.dry)
2008. szept. 29. 20:02
Nem, én allergia orvosnál voltam, és nekem allergiatesztet csináltak. Ilyenkor az alkart megkarcolják, és arra cseppentenek allergén anyagokat.
1868. mrs.dry (válaszként erre: 1866. - Berenik)
2008. szept. 29. 19:31

Berenik

Nekem is a kezemen csinálták az allegiavizsgálatot, biorezonanciás géppel.

Sztem ugyanolyanon voltunk :-)

1867. mrs.dry (válaszként erre: 1865. - Bernuska)
2008. szept. 29. 19:30

Köszi Bernuska!

Pár napon belül megcsinálom!!!

Ma fogathúzatni voltam, életkedvem is alig :-(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook