Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Oké akkor szedem! Köszi!
Amúgy Ti honnan tudjátok, hogy már vissza lehet térni a régi kajákhoz? Én teljesen jól vagyok, megszűntek a tüneteim, igaz kicsit érzem, hogy megviselte a belecskéimet. De nem merek enni semmi cukrosat még, meg normális kajákat, mert múltkor is mikor visszatértem visszajöttek a tünetek, nem rögtön, de 1 hétre rá. Ti hogyan kísérleteztek ezzel? Kb hány hónapig kell még csinálni? Mert hogyha ez a Krusei kiment belőlem, akkor tul.képpen nekem nem a visszaszorításon van a hangsúly, hanem azon volt, hogy kiment és kész , mivel szerzett betegség és ez nem a bélflóránk része. Sajnos mintát nem tudok küldeni leeelenőriztetni, mert Kiskunhalason ezt nem csinálják meg, az elsőt is szívességből engedélyezte a főlaboros, Pesten jelenleg nem tudom kihez forduljak, meg most decemberben a vizsgáim miatt nem tudok keresni orvost és nagyon utánajárni, mert minden napom számít sajnos a sulihoz.
Hát nem tudom, bennem nem él annyira a kísértés :) Nagyon megszerettem az itt ehető ételeket, pl fahéjas kölest joghurttal napokig tudnék enni :D
Amúgy most csinálom 4. hete, a problémám még fenn áll :/ De ez ne keserítsen el téged! Ez nagyon hosszútávú dolog, tényleg inkább hónapokról van szó ha biztosra szeretnénk menni, persze javulást hamarabb fogsz már tapasztalni, szóval kitartás!! :)
A barna rizs az jó, de az hogy egész nap azt etted, az nem! Változatosságra próbálj törekedni. A legfontosabb a rengeteg lehetőleg nyers zöldség. Meg egyél joghurtot, azt is sokféleképpen fel lehet dobni, hogy mindenfélét belekeversz pl fahéj, puffasztott barna rizs, különféle pelyhek pl hajdina, lenmag (ilyeneket bioboltban tudsz venni), zabpehely, zabkorpa, búzacsíra, magvak.
Halat is egyél, egészséges és finom, vagyis nem tudom te szereted-e :) (De ne pangasiust vegyél, bár ez személyes tanácsom csak:))
Próbálj ki különféle gabonákat, pl bulgur (ez a kedvencem!), hajdina, köles. Nagyon könnyű és gyors őket elkészíteni, és nagyon finomak! Azt hiszem kicsit hosszabb választ írtam, csak pár ötletet akartam adni, mert mint írtad nem régóta csinálod és így hátha könnyebb belerázódni:)
Kenyeret tudsz magadnak sütni? Vagy van aki csinál neked? (Nekem anyum szokott, bár múltkor már én csináltam lepénykéket :D)
Kedves warj!
Köszönöm a válaszodat! A védőnőmmel beszéltem és csupa jó tanáccsal látott el. Szerencsém van vele, mert nagyon segítőkész és nem könyv szerint osztogatja az észt, ha tanácsot kérek tőle.
Ezt a mondatodat cseppet sem tartom helyénvalónak :"Az igazság az, hogy nem lett volna szabad addig babát vállalni, amíg a szervezeted nem egészséges." Sajnos nem tudsz rólam, rólunk semmit és, hogy miért vállaltunk babát. Mellesleg, a terhességem alatt jöttek elő a tüneteim. Lehet, előtte is voltak, de nem okoztak gondot.
A joghurtot azóta házilag csinálom magunknak. Így gazdaságosabb is, na meg az íze... :) Szerencsére semmi hatással nincs a tejtermelésre a diéta. Már 9 hónapja szoptatok és rengeteg tejem van, pedig 1-1,5 hónapja tartom a diétát.
Ez a diéta uye nem fogyókúra. sok minden meg van vonva főleg az első időszakban, főleg azok amikből a gomba táplálkozik. Sajna ha candidád van másképpen nem lehet kiirtani őket.
Eddig még nem találtak ki olyan gyógyszert ami magában jó lenne.
Természetesen a te döntésed és elhatározásod hogy elkezded v sem.
Most elsősorban a candida kiirtása a cél, persze nem jó ha el vagy savasodva, de nem a lúgosítás a cél most.
egyébként a grapefruit cseppek erre is jók.
Javaslom a szedését, természetesen olyat amiben nincs alkohol.
Miért baj hogy a CH tartalma magas?
Remélem nem hiszed, hogy ettől a candida gombák szaporodni fognak??!!!
Szedd nyugodtan, lehet!
Igen, én pl már gyógyult candidás vagyok és majdnem mindenki akit ismerek innen és annó velem diétázott..Warj...Keszani ..stb!
Természetesen mindenkinek más az az idő ami alatt helyrejön. Van aki 6 hónap, de van akinél ez 1 év is van.
Mindenki egy fajta diétát követett, azt amit mi itt ajánlunk.
Nem tudom te mit követsz és hogyan..de remélem hazsnál.
Nagyon jó amit nem eszel, de ez kevés a candida kiírtásához.
Én azt javasolnám, hogy tartsd be a diéta többi nem ehető dolgát is és az időszakokat.
Ez nem sok minden ám egyszerre, összesen 2 dolog, amit ugye dietetikus és a candida szakértőnk is ajánlott...ás doki is ugye aki foglalkozozzz a candida betegekkel.
De te tudod mit és hogy tartasz be!
Ne szedd már a gombaölőt. Az nem jó, mert a gombaölő "üti" a peobiotikumot.
Hagyd abba.... vagy ne kezd el a 2. időszakot!
Sziasztok
Már régóta küszködöm candidával, azon bánkódom, ha a legelső tünetek után egyből orvoshoz mentem volna, most nem tartanék itt. De hát az időt nem lehet visszaforgatni. 2 napja csinálom a diétát gyógyszerrel, bár még nem látom hasznát, de ehhez persze idő kell, hogy javulást lássak (megdögöljenek a mocskok).Én bevallom az őszintét, egy kicsit kételkedve állok a dologhoz,az egyetlen oka az ,hogy orvosok szájából ez nem hangzott el. Csak azt szeretném kérdezni, ugye páran a diéta után kigyógyultatok ebből, vagy jobb lett az állapototok. Már el vagyok keseredve ez az utolsó reményem.
Biztos, hogy a kolloid teszi, mert béltisztítót nem szedek (csak néha bekapok 2 kanállal). Őszintén megmondom, hogy nem merek egyszerre ennyi mindent beszedni, mert ha hirtelen olyan helyen jönnek rám a dolgok, elég kellemetlen... Az ételek kapcsán is annyit tartok be, hogy cukros és élesztős ételeket nem eszem. Csakis xilitet használok és nagyjából kerülöm a fehér lisztből készült ételeket, nem eszem gyümölcsöt és sok uborkát eszem.
Muszáj lányok lúgosítani, ez a titka! rengeteg folyadékot kell inni. Teljesen el van savasodva a szervezet, ezért kell nagyon odafigyelni, hogy mit eszünk. Ja és a fogamzásgátló sem tesz jót, többé nem szedem azt sem!
Nem kell aggódni!
Ez sok mindenkinél előfordul, csak kinek mikor...
Akkor már jön most a 2. időszak, ugye????
Ott majd a probiotikumok sokat fognak segiteni ,meg ha gondolod szedj vitamint is..csak olyat amiben nincs alkohol.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok