Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Szia!
En szedek fogamazasgatlot, bar nekem is lehet, hogy attol van candidam, de meg senki nem mondta, hogy abba kene hagyni. En 3 es fel hete dietazom. En ettem csirket is az elso idoszakban, durumtesztat is egy heten egyszer es barnarizst, kolest is. De mindent zoldseggel. Meg sok sok salatat. Ettem tohalkonzervet is, ezt azert mondom, mert en utalom a halat, egyedul a tonhalkonzerv (olivaolajos) az amit megeszek. Ugyhogy igen, legjobb lenne csak zoldseget enni, de ki birja ezt ki?? Ja es levest is ehetsz: husleves, zoldsegleves, brokkolikrem leves stb.
Ezeken kivul ha talalsz olyan kekszet (pl korpovitkeksz) amiben nincs cukor, eleszto, feherliszt, tej, kukorica, akkor azt is ehetsz, vagy puffasztott rizst, naturjoghurt (nezd meg hogy nem tartalmaz-e cukrot mert en ugy jartam, hogy olyat vettem amiben volt).. ezek jok reggelire vagy csak ugy nasinak. Ha talalsz cukor es gyumolcsmentes muzlit (gyumolcscukor sem lehet benne) akkor vehetsz azt is. A hagyma, fokhagyma, fahej nagyon jo gombaolok. Ezekbol ha lehet egyel sokat. Minden mas tilos az elso idoszakban. (zoldsegekbol sem lehet mindent, pl: piros kaliforniai paprika, gomba, avokado, krumpli, sutotok, ezeket nem szabad)
Valami olyasmire amit a kenyérre lehet kenni, pl. brokkoli- v padlizsánpástétomhoz írják pl hogy össze kell turmixolni a hozzávalókat. Ja igen, megcsináltam ma a kenyeret aminek pár oldallal ezelőtt leírtad a receptjét, csak az lett a baj hogy nem tudok belőle szeleteket vágni, mert azonnal törik, olyan morzsálódósan.
Meddig szedte a fiad a nystatint? És neki hatott? De gondolom csak nem kell annyira tartani az eredménytől, ha elmúltak a tünetei. Mert ugye elmúltak?
Teljes kiőrlésű rozsos abonettet vettem cukor nélkül, de van benne kukoricadara. Tehát mégse ehetek? Meg a puff rizsben is van valami másféle, 'egyéb, vegyes rizs' a barnán kívül..
Meg kaptam olyan natúrjoghurtot, amiben az összetevők között tejszín is van felsorolva. Az nem jó ugye?
Köszi a segítséget, nagyon jó hogy van ez a fórum, nem nagyon tudok mással erről a problémámról beszélni, kérdésekre válaszokat kapni meg pláne...
Hát nem tudom mi a helyzet a sütőporral, olvastam már candidás receptben, de inkább a szódabikarbónát javasolják. Én ezt használom. Igen a szódabikarbónát én nem púpozott kanállal raktam csak simán. Vigyázni kell vele, mert kesernyés utóíz is lehet tőle.
Ja ha a kenyeret hűtőbe rakod tovább tart. És én mindig konyharuhában hagyom kihűlni.
Kukorica és bármilyen származéka tehát a dara is tiltott az egész diéta során.
Legyél türelmes a tüneteid alapján nálad elég későn derülhetet ki a candida. Idő kell hozzá, hogy javulást tapasztaljál, de az eddig leírtak alapján szerintem jól csinálod.
Puffasztott rizs, és abonet teljes kiőrlésű búzából és cukormentes ehető. Sőt lehet kapni kölesgolyót (én naturt vettem az intersparban és nem ízesítetett és ezt ajánlom neked is), állítólag lúgosít. Jó nasinak köztes étkezés között, tudod olyan rágcsálni való.
A lecitin én is szedtem anno egy időben és nagyon jó, tényleg növeli a koncentrációt.
Ha valamit a diétában csinálsz rosszul azt érezni fogod lásd a paradicsom amire a szervezeted rögtön tiltakozott.
Gondl el pusztítod a gombát és még éhezteted is, persze, hogy fellázad, és be akarja neked bizonyítani, hogy nem jól csinálod. De nem erről van szó, ezt mindenki (vagy legalább is sokmindenki, mert egyénenként változó) átéli ezt a diéta elején. Kitartás, jobb lesz. Nem tudom megmondani mikor mert ez is változó, de 2-3 hét után szerintem csökkeni kellene a tüneteidnek.
Lelkileg is kell, hogy figyelj magadra. Csinálj olyat ami megnyugtat. Gyere fel a fórumra minél többet, nyissál naplót írd ki magadból a gondjaidat. Bármit ami számodra nyugalmat jelent.
Bele fogsz jönni, mint itt mindannyian. Én fél éve vagyok itt a fórumon és az elhangzottak, a saját tapasztalatok meg az olvasott netes oldalak alapján tudok neked is segíteni. Zsu az akitől rengeteget tanultam a leírásai alapján. De én sem tudok azért mindent.
Hát én írtam a mostani paradicsom nem jó. Majd tavasszal ami a kertjeinkben érik. Milyen pástétomra gondolsz? Mert felvágottakat sem lehet enni. Én turmixal a brokkoli krémlevest és a tojáskrémet csinálom egyedül (az utóbbit te még nem eheted). Egyébként elvagyok turmix nélkül, de egyébként diétától függően egy turmix soha nem árthat egy háztartásban.
Hidd el nemsokára javulnod kell. Azért ez egy kis idő kérdése.
A fiamnak is nystatint írt fel a doki, fél éve diétázunk és most várom az eredményt, majd meg fogom írni, mi a helyzet.
HUHH !! Mostmár pláne nagyott nőttél a szemünkben!!:o)) Nem vagy semmi! :o)))
Megsütöttem a kenyeret ! Púpozott kanál sz.b.tettem bele tök :) jó lett , ugyan úgy feljött és az izén érzem kicsit a sz.bónát.Klasz igy is ! Páromnak meg sem mondom a változást heheee!Amugy a sütőport miért nem lehet ?
Mindenkinek jó éjt!
Tegnap este sikerült a dolog (már bocsi :D), de ma megint semmi még.. De biztosan beáll nemsokára, hiszen csupa egészséges dolgot eszek, és tényleg olyanokat, amiket eddig jóformán csak hírből ismerhetett a szervezetem.
Fú hát vettem múlthéten paradicsomot, látszatra okésak voltak kívül-belül, aztán mikor ettem belőle, úgy szaladtam öklendezve a kukához. Nem tudom mi van bennük, biztos a sok méreg amit írtál is, de nem akarta bevenni a gyomrom.
Ja igen, egyébként a múlthét hétfőtől kezdtem, tehát a 9. napon vagyok.
Semmi gond hogy később válaszoltál, én türelmes vagyok:) meg mostantól hogy kezdődött a suli én is csak elvétve fogok tudni netközelbe jutni.
Értem hogy az általad ismert és használt gombaölőszerre tudsz 'garanciát vállalni', de szerinted a nystatinnal sikerülhet..? vagy nem hallottál semmit róla?
Voltam ma bioboltban, utánanézegettem pár dolognak, a bwl-3 sajna nem fér be a keretbe.. Viszont vettem lecitint, és várom a hatást (pl hogy nem tusfürdővel mosok hajat, teaszűréskor bögrét teszek a szűrő alá és nem a csapba öntöm a teát, meg nem felejtem el milyen órán ültem bent egész délelőtt. :D Ilyesmik estek meg, de ez csak egy pár példa).
Még majd q10-et vennem kell, hogy tudok-e meglátom majd fogorvos után. Ja, mert arra is rászántam magam, évek óta halogatom, és ma bejelentkeztem végre:)
A gyümölcsökkel kapcsolatban megfogadom a tanácsot, kihagyom őket még 2 hétig. Most épp kenyeret készülök sütni rozslisztből, hát kíváncsi leszek... Ja igen, most olvastam a rozsos abonett összetevői közt, hogy van benne kukoricadara. Ez kizáró tényező?
És a puffasztott rizs ami "barna rizs, vegyes rizs" -ből áll?
Ha nincs turmixom hogy oldjam meg a pástétomokat és ilyesmiket amiket kenyérre lehetne kenni?
Miből tudhatom hogy amiket említettem, csak a kezdeti rosszabbodás jelei, nem pedig az hogy hatástalan a nystatin vagy valamit a diétában csinálok rosszul? Nagy átlagban mikor szoktak elkezdeni javulni az emberek? Tudom persze, egyénfüggő, de a 9. napján vagyok a kúrának és annyira szeretnék már egy kicsi jelet kapni arra, hogy sínen vagyok és nem volt hiábavaló az a sok kiadás, meg lemondás...
Köszi a tippeket, és bocs a pesszimista hangvételért, remélem nemsokára már több okom lesz a vidámkodásra és javulásról számolhatok be.
Én is rád !!!!!!!! :o))))))
Köszönöm mindenki nevében ! Zseni vagy !! ;))
Tényleg ez volt a hiba, mivel másoltam a címet. De megvan átment a levél. Lehet kezdek fáradni.
:-))))))))
Képzeld majd megőrülök úgy fáj a vállam, tiszta görcs minden izmom, kenegetem én és utánna jó is, de most még a mobil gombját nyomogatni is fáj. És mostmár az alkarom is fáj ettől a sok gépeléstől.
edcsi870701@gmail. com
Ez a cím nem jó, valamit elírtál szerintem véletlen.
Szia!
Mennyi és milyen vizet iszol egy nap alatt? Hány kg vagy? Pajzsmirigyed rendben van?
el tudnád nekem küldeni?csak mert elutazok és jó pár napig nem leszek net közelben:S
edcsi870701@gmail.com
még egyszer nagyon köszi a segítséget!
Attól tartok, hogy sehol. Én is itt tanultam a fórumon. Normál esetben az ovosnak kellene a gyógyszeres és diétás kezelést egyénre szabottan megállapítani.
Ha valóban candida okozza a tüneteket, akkor e-mail címre átküldök majd egy fórumkivonatot neked. Amiben azért sok kérdésre választ kapsz.
Az első 3 hétben történik a gomba ölés a béltisztítás, és ilyenkor elsősorban csak zöldséges ételeket lehet enni, gyümölcsöt egyáltalán nem, állati eredetű ételt (hús, tojás, tejtermék - kivéve a natur joghurt). Ez kb 3 hét, ezután jöhet a probiotikum és a fogyasztható élelmiszerek (amit a D. Papp B. János oldalán olvashattál) lassú visszavezetése az étkezésbe. Vagyis pl eszel egy almát és figyelsz, hogy nem okoz el valamilyen problémát pl puffadsát, 1-2 napig figyeled, ha minden oké, akkor egy másikat vezetel be pl a mozorella sajtot és így tovább fokozatosan.
Nem kötelező semmi, az én fiam pl nem szereti a grapefruitot, így nem erőltetem bele. A teák méregtelenítés célját szolgálják, ezt is lehet több féle módon. Mi pl jelenleg heti 4 alkalommal 1,5 óra táncpróbán méregtelenítünk. Szóval lehet sporttal, gyógyteával, szaunával (bár itt azért vigyázni kell, hogy utánna száraz fürdőruha törölközés minél előbb, mert a nedves közeg kedvez a gomba szaporodásnak).
Ezek a termékek jók, de ha valaki nem szereti akkor kötelezően nem kell megenni, vagy meginni.
A diétázok általában grapefruit cseppet használ és ez annak is bevált aki a gyümölcsöt nem szereti.
Az első 3 hétben nem lehet gyümölcsöt sem enni.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok