Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet? (tudásbázis)
Lehet, hogy attól volt a hangulatingadozásod, hisz az egész hormonháztartásodat felpofozza. Nekem az a legszörnyübb, hogy sokan nem is gondolnak bele, milyen veszélyekkel jár, és mikor mondod nekik, még fel vannak háborodva. Itt azokra gondolok, akik annyira felelötlenek, hogy csak ezt használják. Holott drágább is, mint minden más, meg még haza is vágod a szervezetet. EZt a "hoppábasszus" esetekre kellene csak használni, és természetesen mindent megtenni annak érdekében, hogy az ne forduljon elö
Köszi a bíztatást! Egy kicsit nyugodtabb lettem!
Persze, hogy az:s és nem is tesz jót de sajna van h nincs más választás:s amúgy nekem utána sokáig volt hangulat ingadozásom...úgy értem elég ingerlékeny voltam meg sokszor elsírtam magam...persze ezlehet h nem a gyógyszertől volt, hanem akor jött ki rajtam az izgulás:D
Ebben teljesen egyetértek veled! Nem is ellenzem, ha kell, hát kell...csak egy iszonyatos lórúgás...
Nekem 1-2 napos késéssel jött meg, miután bevettem.Teljesen normáis lefolyású volt, utána már a következő is rendesen jött meg.Persze van akinek bekavar, de sztem még mindig jobb, mint egy abortusz:S:S
Az escapelle és társai után normálisnak mondható, hogy a mensi össze-vissza jön meg. Egy olyan hatalmas lórúgást kap a szervezet hormonból, hogy csoda, hogy csak ennyi a hatása. A nagyobb baj, hogy sajnos se az orvosok, se a patikusok nem mondják el, hogy a lehetö legveszélyesebb alkalmazás. (tisztelet a kivételnek). Kb még az után 2-3 hónap, mire helyrekódul a szervezet...
Hát szerintem nem lesz baj, de ha nagyon félsz csinálj mjd egy tesztet vagy menj el nőgyógyászhoz.És akkor megnyugszol:) Lehet, hogy a gyógyszertől vannak ezek a tünetek, de lehet, hogy csak pszichés.De ha az első napon be is vetted, sztem nem lesz baj:)csak ne parázz feleslegesen, mert a végén Neked is késni fog:s és is így voltam és totál kikészítettem magam mire megjött.És persze feleslegesen izgultam annyit:)
Szia!
Én 13 órával az aktus után vettem be. 24-én kellene megjönnie a mensesnek. A mellem fáj, és a hasam is szúrkál. Nyugodt lehetek?
Szia, a negyedik napon terhességi tüneteket nem érezhetsz, az kizárt!
Amiket felsorolsz, az inkább a gyógyszer mellékhatása illetve pszichés eredetű lehet.
Ha időben bevetted, akkor igen nagy eséllyel véd is, azaz nincs okod nyugtalankodni.
Szia.Nekem semmilyen mellékhatása nem volt. Mennyi idő után sikerült bevenned?Mikor kell megjönnie?Ha időben bevetted szerintem kicsi az esély a terheségre.Nyugi:)
Sziasztok!
Feldobnám újra a témát, mert nagyon szükségem lenne tapasztalatokra! Sajnos nekem is szükségem volt escapelle tablettára. Bevétele után már másnap elkezdett fájni a hasam, ami azóta csak ritkán múlik. Most, a bevétel utáni negyedik napon tartok és iszonyatosan émelygek és mellérzékenység is jelentkezik! Vajon ezek a mellékhatások vagy már a terhesség első jelei?Nagyon izgulok, bár tudom, hogy mindenkinél máshogy zajlanak a folyamatok, de jó lenne ha valaki írna, hogy neki is voltak ilyen tünetei és nem lett terhes!Köszönöm
Na jól van, örülök hogy így lett, egyébként meg szívesen....:)
Ma reggel megjött:):):)nagyon örülök neki:D végre megnyugodhatok:)nagyon köszönöm a segítséget:)
Meg kell várni amíg a gyógyszerben lévő "progeszteron bomba" kiürül a szervezetedből, és utána meg fog jönni, nyugodj meg!
Sajnos tudom:S próbálok nyugodt maradni:) igazából még nem nevezném késésnek se azt,hogy nem jött meg, mivel 28 napot számoltam, amikor bevettem a gyógyszert,de a ciklusom az esetek 99%-ában 33-36 napra tehető.és most vagyok a 31. napon.
Biztosan meg fog jönni, ám ha nagyon stresszeled Magad akkor lehet, hogy pont attól késik pár napot.
Köszönöm a választ:)remélem tényleg nem lesz gond...kicsit görcsölget a hasam, és bízom benne,hogy nem csak a gyógyszer miatt vagy mert annyira akarom hogy megjöjjön:S
Szia, szinte 0 % az esélye annak hogy teherbe estél, de lehet hogy a vérzésed nem fog a szokott időben jönni, hanem csak pár nap ( vagy egy hét) eltolódással.
Ne aggódj, rendben lesz minden!
Sziasztok!Tanácsot szeretnék kérni.Tegnap 4 órakor együtt voltam a barátommal,és aznap kellett volna megjönnie..és sajnos kiszakadt az óvszer:S abban a pillanatban elmentünk orvoshoz, felirattam a gyógyszert,és 5kor be is vettem.A kérdésem az,hogy mekkora az esélye annak,hogy mégis terhes vagyok?És hogy a mensimnek meg kell jönnie most?vagy pedig már csak a következőnek?Nagyon félek:S:(
Szia, csak ezen a topikon vagy ezerszer le van írva az, hogy ez a gyógyszer okozhat vérzészavart és soron kívüli vérzést is, nem beszélve arról hogy a gyógyszer tájékoztató elolvasása se lenne teljesen haszontalan dolog, ha az ember bevesz egy olyan gyógyszert amit még nem ismer.
Nem bántani akarlak, félre ne érts, csak ez már a sokadik utáni ugyanilyen kérdés, s most pont Neked jutott ez a válasz. Bocs.
Szia, a tabi nagyon bezavarhat,szerintem ha megjött utána 5 napra, akkor nincs gond, persze csak ha azóta nem volt ujjabb "baleset".Nekem azt mondták több hónapra is összezavarhatja a menzeszt.
Amúgy nekem a boróka tea segített hogy megjöjjön, görcsölgettem napokig, de csak nem akart megjönni, aztán ugyanitt, a hoxa-n, egy másik escapelles fórumon olvastam hogy a boróka tea jó lehet, mert méhösszehúzó hatása van, próbáld meg, nálam is bevált.
Válaszokat előre is köszönöm !
Sziasztok! Lenne egy kis problémám, történt egy "baleset" vettem be escapelle tablettát. Rá 5 napra volt vérzésem öt napid tartott. Most pedig már 1 hetet késik a mensesem. Még lehet nagyobb baj, vagy ez csak a tabletta miatt van?
Szia, mivel a vérzés azt jelenti hogy a szerben lévő lórúgásnyi progeszteron leválasztotta a méhnyálkahártyát, nagyon nagy valószínűséggel kijelenthető hogy nem vagy terhes.
Kedves öregnéneőzikéje!
Ma vérzésem volt,ez mitől van? Ugye akkor biztos, hogy nem vagyok terhes?
válaszod előre is köszönöm!
puszi
Szia, ez éppen Győrben van, de nem tudom mennyire szabályos vény nélkül kiadni ilyen gyógyszert, és azt sem tudom, van-e az országban még olyan patika, ahol kiadják.
Ez a gyógyszertár hol van pontosan?
Szia Lil, nagyon szívesen. :)
Azért vagyok egy kicsit jártasabb mint az átlag, mert rengeteg nőgyógy. problémám volt, és ezért 10-15 éve elkezdtem gyűjteni az erről szóló szakirodalmat.
Mindent kiolvasok, ami csak boltban vagy könyvtárban beszerezhető, meg a neten is nézegetem az erről szóló híreket, érdekel a téma nagyon.
Szép napot!
Köszönöm öregnéneőzikéje :D
egyébként egyelőre jól vagyok,pici ideg néha belémjön,de TUDOM,hogy nem lesz semmi,hisz nem is lehet semmi baj...
Amúgy hh ilyen jártas vagy ebben a témában ?:) Örülök, hogy van 1 ilyen ember ezen a fórumon aki mindenkinek tanácsot ad,jólesik
KÖSZÖNÖM
puszi
Szia, az érzékenyebb tesztek már 3 hetes terhességet képesek kimutatni, akkor érdemes egyet csinálni.
Hogy miért kell visszamenni azt nem tudom, lehet hogy hüvelyi UH-ot csinálnak szintén egy esetleges terhesség kimutatására.
További ajánlott fórumok: