Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet? (tudásbázis)
Szia, a legtöbb teszt már a 10 napos terhességet képes kimutatni, azaz a "balesetet" követő 11-ik napon ha nem is erős, de gyenge pozitív jelnek kellene megjelenni rajta, ha terhes vagy.
A menzeszt a magas hormontartalom ami a gyógyszerben van eltolhatja jóval késöbbre,tehát ne a vérzés megjövetelére várj, hanem ha még egy hétig se jelentkezik semmi, akkor ismételd meg a tesztet.
Ha az is negatív, akkor 99 % hogy NEM vagy terhes még akkor sem ha továbbra se menstruálsz, csak a hormonjaid zavarodtak meg, azaz magas maradt a progeszteron szinted a gyógyszer miatt, és amíg az nem esik le, addig a méhnyálkahártya nem válik le,ezért nincs vérzés.
valószínű hogy Nálad lassabban zajlik a lebomlás, és ez okozza a vérzéshiányt meg a késést, ami amúgy se sok ha még csak 2 napja kellett volna megjönnie.
NE AGGÓDJ AMÍG A TESZT NEGATÍVAT JELEZ, ezek a mostani terhestesztek nagyon érzékenyek és megbízhatóak, hidd el!
Üdv. E
Szia, a hányinger lehet a pszichés izgalomtól, illetve a gyógyszerben lévő magas progeszteron szinttől egyaránt.....ne nyugtalankodj, hisz nagy esélyed van rá hogy minden rendben lesz!
Üdv: E
Szia, nem kell kétségbe esni ha nem jön meg, ha kicsit visszaolvasol, éppen nemrégiben járt így valaki, akinek a gyógyszer után semmi vérzése nem volt, a menzesze viszont rendben megjött.....sokféleképpen reagálunk a gyógyszerben lévő nagy adag progeszteron lebontására, van aki vérzik tőle, van aki nem, de ettől függetlenül nem sokan lesznek terhesek , főleg ha ilyen gyorsan sikerült bevenni a gyógyszert.
Ne izgulj, a pszichés idegesség is tolhatja a vérzést késöbbre, rendben lesz minden, jó szerek ezek, nem nagy a hibarátájuk!
A kérdésedre a válasz sajnos megválaszolhatatlan, mert a vérzés megjötte teljes mértékben attól függ, mikorra állnak vissza a hormonjaid normál szintre.
Ez pedig egyénileg változó, van akinek elég egy ciklus, van kinek 3-4 is kell hozzá.
Reméljük Nálad az előző jön be, mármint az hogy nem nagyon zavart be.
Minden jót: Eszter
Hát ennyi hormon után ne lepődj meg semmin, szerintem jelenleg a szervezeted sem tudja mi van. Én a helyedben ugyan nem aggódnék, de ezekkel a kérdésekkel szerintem fordulj orvoshoz, ő már biztos, hogy találkozott ilyennel és majd mindent szépen elmagyaráz!
Minden jót!
sziasztok
nyílván itt a legtőbben már ismeritek a problémámat,hogy egy hónapon belül,3hét eltéréssel vettem be 2eseményutánit..az elsőtől 5nap után megjőtt,4-5napig tartott..most amikro ezt bevettem,rá 6napra jőtt meg,és csak gy napig tartott,max 2ig..ez baj?????[vagy tán azért lehet,mert a rendes vérzésemnek elvileg aznap kellett volna megjőnne mikor bevettem a 2.eseményutánit?bár szerintem az 1.aéapból bekeverte]szerintetek?
Ma reggel megjött, és nagyon boldog vagyok! :) Mostmár énis azok táborába tartozom, akiknek hatott a tabletta! :) Még egy kérdésem lenne! Említettem, hogy kb. egy hét múlva kellene, hogy megjöjjön normálisan a menstruációm! Akkor is meg fog mégegyszer jönni, vagy mostmár ehhez a naphoz számítsam a következő menstruációm?
U.i.: Köszönöm Eszter a kedves válaszodat, sokat segített, mert valaki legalább megnyugtatott! :))
Szia, nyugodj meg, nem kell feltétlenül megjönnie 5 napon belül semmilyen vérzésnek , bár a tájékoztató valóban ezt írja.( nem tudom miért)
Nincs semmi baj ha nem jelentkezik vérzés, sőt a következő menses ideje is eltolódhat, azért úgy 2 hét elteltével érdemes venni egy terhességi tesztet , mert ha baj van, az már kimutatja.
De ha ilyen gyorsan bevetted a gyógyszert, nagyon kicsi az esélye annak hogy baj legyen.
Üdv, és ne nyugtalankodj: Eszter
Én nem haragszom, és írtam az előzőben azt is hogy mindenki azt csinál a szervezete hormonjaival amit csak akar vagy tud.
Ne légy rám dühös, mert nem megszóltalak vagy kioktattalak, mindössze szerettelek volna figyelmeztetni hogy ez a nagy mennyiségű hormonnal teli tabletta nem használható ilyen sűrűn.
Elnézést ha felzaklattalak, többet egy szót sem szólok ha mindezt személyes sértésnek vetted.
Ez bizonyosan így van, csak az esemény utáni tablettát sem arra találták ki, hogy 3 hetente használja valaki.
Ha rendszeres szexuális életet élsz, akkor millió féle fog. gátló módszer van, ami kevésbé terheli meg a szervezetet és hormonrendszert, mint ez a hormondömping .
Talán inkább azokat kéne átgondolni és egy doktorral megkonzultálni, hogy melyik lenne számodra a legideálisabb---félre ne érts én nem vitázom hisz a Te szervezeted és a Te életedről van szó, azt teszel vele amit csak akarsz, jogod van hozzá.
Szia, bocsánat hogy ezt kell írjam, de irtó nagy felelőtlenség az aminek most kitetted a hormonrendszeredet ezzel a 3 héten belül bevett második tablettával.
Ezek után nincs ember a földön aki meg tudja mondani hogy mikor és hogyan és merre és meddig lesz vagy nem lesz meg a vérzésed----egy baleset előfordulhat bárkivel, sajnos ilyen megesik, na de ez, amit írsz hogy 3 héten belül még egy.....
Meg ne sértődj, inkább nem is írom tovább az ezirányú gondolataimat.
Hellcat,te a ciklusod háynadik napján vetted be a tabit,mert szerintem ettől is függ...de remélem nem lehetek terhes,mivel 27órával az aktus után vettem be a tabit és mikor kiszakadt a gumi nem volt benne semmi,csak előnedv,de biztosra akartunk menni[nem hiányzik egy baba így fősuli kezdésekor]..
inkább a szervezetemre való hatásától félek..hogy cisztám lesz tőle,vagy hízok,a megkavarodott hormonrendszeremről nem is beszélve..bár a doki néni szerint,amit felírt hüvelygyűrűt,feltehetem akkor ha megjőn a vérzés a tabitól,és az helyre billenti a hormonjaim..
sziasztok
az előző eseményutánit 3héttel ezelőtt vettem be,de most sajnos kénytelen voltam újra bevenni egyet..ennek milyen kővetkezményei lehetnek?
Amikor bevettem akkor kellett volna megjőnni ciklus szerint a menzeszemnek,de az előző esemény utáni nyilván megkavarta..most már 5napja vettem be ezt az eseményutánit és nem jelentkezik semmi..gyógyszerész szerint ha 5napon belül nem jőn meg akkor baj van,az orvos szerint 2hét...VOLT MÁR VALAKI ÍGY,HOGY NEM JŐTT MEG NEKI A TABITÓL 5NAPON BELÜL,DE NEM VOLT TERHES???
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló?
- Milligest fogamzásgátló tablettával el lehet tolni a mensit?
- Eltoltam a menzeszemet fogamzásgátló tablettával és most nem jön meg?
- Novynette fogamzásgátló tablettával kapcsolatos tapasztalatok