Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet? (tudásbázis)
Sziasztok!
4 évig szedtem a Yadine fogamzásgátlót, de híztam, folyamatosan fogyóztam de semmi eredmény. Ezért úgy döntöttem másfél hónapja, hogy nem szedem. Meg is történt a baj (kiszakadt a gumi)Tegnap este(csütörtök) történt, ma az volt az első dolgom hogy elmenjek a dokihoz. Megvizsgált, felírta az escapelle tabit, 2 hét múlva vissza kell mennem hozzá. De nem mondott semmit... és ez aggaszt. UH-on már láthatta hogy terhes vagyok-e vagy ennyi idő alatt nem? 9 órára rá vettem be az escapelle-t. Mi a véleményetek??? Nagyon félek...Egy kicsit fáj/fájt az alhasam, a gyógyszer bevételét követően. Ja, és azt mondta a doki hogy kritikus időszak, mert 2hét múlva kell megjönni-e, és hogy fennállhat az esélye, gondoltam magamban ezt én is tudom, "nagyon megnyugtatott" Kétségbe vagyok esve!!! KÉRLEK ÍRJATOK! Volt valakinek hasonló esete??? Előre is köszi a válaszokat!!!
De bizony, lám csak máris egy nappal késöbb van...:)
Jó éjt : E ♥
Szia, a gyógyszer hatékonysága olyan 85-88 % között mozog,azaz sajnos messze nem 100 % a védelem.
Annyit azért Te is láthatsz ha visszaolvasol, hogy sokaknak használt, sajnos olyan is akad akinek nem, annak ellenére hogy mindent szabályosan tett a terhesség elkerülésére.
Bízzunk benne hogy Te benne leszel abba a 85 %-ba akiknél hat, sok szerencsét: E
Szia, igen, lehetséges.
Ha a tabletta után néhány nappal volt vérzésed az jó jel, mert azt jelenti hogy az akkori nyálkahártya levált.( tehát nem volt hova beágyazódni az esetlegesen megtermékenyült petesejtnek)
A gyógyszerben lévő nagyon nagy adag progeszteron képes bezavarni a ciklusba, tehát nem kell megijedni ha nem jön meg a következő menzesz napra pontosan.
Megnyugtatásképpen azért érdemes csinálni egy terhességi tesztet, és ha az negatív, akkor nincs más, mint kivárni hogy visszarendeződjenek a hormonok.
Ezek a főzetek ma is léteznek, de ne kérd hogy megnevezzem őket, ugyanis nem ritkán halálos méhvérzést vagy mérgezést jelentenek az anya számára is, és remélem Te nem szeretnéd a saját életedet is veszélyeztetni annak reményében hogy esetlegesen majd elvetélj.
Ezt a módszert jobb elfelejteni, nagyon sokan belehaltak miatta régen, mikor még tiltott dolognak számított az abortusz.
Ma --bármilyen kellemetlen is--inkább egy művi vetélés kórházi háttérrel, mint holmi "népi praktikák" , ne, semmiképpen nem szabad!!!!!
Szia, RU 486 a neve, Magyarországon nem engedélyezték a bevezetését, mert állítólag nem tökéletesek az általa indukált vetélések és sok volt vele a visszaélés.( csak a terhesség betöltött hetedik hetéig lehetne használni, de sokan ennél késöbb vették be, és nagyon intenzív görcsöket meg vérzéseket okozott, és olykor ki sem ürült tőle az egész méhtartalom, hanem rá kellett kaparni.)
Ha jól emlékszem akkor pár éve Dr Szabó István prof-ék pécsi( vagy szegedi) klinikáján volt egy rövid ideig tesztelve, de aztán elvetették, majd ezután hamarosan be is tiltották.
Ha a keresőbe beütöd így hogy RU 486 vagy hogy MIFEPRISTON ( ez a hatóanyag) akkor találsz róla több infot is.
Ha tudok, szívesen segítek, ha van még kérdésed.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló?
- Milligest fogamzásgátló tablettával el lehet tolni a mensit?
- Eltoltam a menzeszemet fogamzásgátló tablettával és most nem jön meg?
- Novynette fogamzásgátló tablettával kapcsolatos tapasztalatok