Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után (beszélgetés)
Online be kellett szkennelni. De papírra írták. És a heti beadandókat most is papírra írják és adják be, valamint a vizsga is azon lesz, azt mondták.
Csakis az igazat, a színtiszta igazat. Mint eddig.
Nahát, mit nem mondasz :))) Még az online időkben is? Ezek oda se ballagnak :))) (vizsgára)
Cambridge-ben kézzel írják most is. :-O
(hanyatló Nyugat?)
Vigyázni kell akkor itt is, hogy mit írunk ;)))
Most észleltem, hogy az elmúlt hetekben csendben 100 fölé kúszott azok száma, akik kedvencnek állították be ezt a témát, amit 5-6-an kezdtünk/kezdeményeztünk. :-)
Hát de már nem úgy kell... Legalábbis pszin egy olyan sem volt.
Amíg kézzel kell írni papírra a vizsgákat, addig nem baj, ha az ember úgy is jegyzetel.
Nekem is jobban kézre áll, de a férjem is papíron szeret matekozni, fizikázni. Könnyebb úgy gondolkodni.
Sztem ez amúgy tényleg ilyen bölcsész dolog.
De pl a ZAK-os haverok sokszor a kottákat is vmi speckó kottanézegető kütyün nézik, van hozzá lábpedál is lapozni. Szóval fejlődik a világ. És én azt sem értem, miért jobb, mint az igazi kotta. Öreg konzervatív vagyok, na. :)))
Tudtommal az pfd-et generál.
Én is nézegettem, tetszik is, de egyelőre szóba sem jön az ára miatt.
Én is az igazi papírt szeretem legjobban.
Nekünk az sem jön be. Erősen ajánlgattam gyerekeimnek, amikor először beszéltünk róla itt, de nem kérték. Az igazi papír-papírhoz ragaszkodnak (-unk)... Simán lehet, hogy a közgázosok itthon is jobban használják ezeket a kütyüket. Bölcsész szakokon nem az igazi. Nem lehet elég gyorsan jegyzetelni rá, meg mindig speckó tollak, speckó törlők kellenek, bonyi.
(Eddig) mi is "papirozunk" = Rocketbook
Itt nem, itt a nagy többség papírozik, pl a gyerekem meg én is. Sztem sokkal jobb.
A nagy többseg ipad-ezik. En ehhez is sóher vagyok...
Ez a 25% érdekes. Éngyerekem egyetemén egyetlen ilyet látott, de az sem győzte meg. Engem sem.
Volt a kezemben, és a gyerek egyetemen a diákok 25%-a használja is. De neki mást választottunk. Nekem egyszerű Rocketbookom van, az is támogatja a kezírasfelismerést, de leginkább a nyomtatott betűkkel (amerikai stilus) kézírt karaktereket kezeli jól. Viszont így is nagyon kedvelem.
Férjemnek céges van, de tényleg aranyárban megy még. :(
Neki sincs túl szép kézírása. Esetleg boltban ki lehetne próbálni...
Nekem is lenne, évek óta szemezek vele, de még mindig csillióba kerül? Plusz viszonylag szépen kellenne írni, a macskakapárassal nem tud gondolom mit kezdeni.
Szia, a férjemnek Remarkable van, az átalakítja, ha rajta írod és szerintem ki is tudja nyomtatni.
Van itt, aki igen. :) Bár többnyire csak olvas.
Volt egy haverom, aki matekból meg bioszból is nyert (nem is csak helyezett volt, hanem mintha egyenesen első lett volna) anno, matekból ráadásul a II. kategóriában. Választhatott, hogy az orvosira sétál be vagy elméleti matematikusnak, utóbbira akkoriban max pont kellett úgy nagyjából. Végül az orvosit választotta, olykor ezt kicsit bánja. :))) Na most ő is emeltezhetne ugyanúgy, mint mindenki.
Az sem én voltam, de igen, így volt. :)
Én is úgy látom, hogy kb semmi jelentősége nincs ahhoz képest, hogy a mi időnkben felvételi nélkül lehetett vele besétálni az egyetemre gyakorlatilag...
Hú, akkor én ezt "benéztem". Mivel nem kalkulálhattunk az első gyereknél semmiféle oktv semmiféle eredményével, és valószínűleg a kisebbiknél sem kell majd, így nem mélyedtem el a témában. Ezek szerint oktv pontokra fölösleges hajtani; feltételezem, aki tanulmányi versenyen jó eredményt tud elérni, az már eleve kimaxolja 2 emelttel a többletpontokat.
Oktv helyezés sem? Az külön jogcím, külön max. 100 pont, nem? Vagy valamit félreértettem?
Pontosan. Sem a sport vagy mas versenyeredmenyek. Oktv is beleértve.
Köszi. Ha az orvosi példánál maradunk, akkor pl. emelt kémia és emelt biológia érettségivel, ha eléri az előírt min. 45%-os szintet, akkor kimaxolja a többletpontokat? Tehát ebben az esetben nem számít már, ha van nyelvvizsgája/nyelvi érettségije?
Tudod, ez az a progi, amin a "Hadművelet" is zajlik.
Ha az adott tárgy a beszámítható tárgyak közt van a megcélzott szakon.
Pl. orvosira hiába van emelt magyarod, nem kapsz plusz 50 pontot. Emelt fizikára, kémiára, bioszra igen.
Ugyanígy jogi karon nem számít az emelt fizika.
További ajánlott fórumok: