Endometriózis! (beszélgetés)
nekem is maradt benn. mégsem javasolták.
akárhogy is, a gnrh csak időhúzás.
A gnrh-t abban az esetben javasolják, ha maradt benn endó, amit az elhelyezkedése miatt nem tudnak kiszedni.
bal oldalt a méhem mögött van egy nagy ciszta. és igen, műtétkor néztek, és rendben voltak a petevezetőim.
én nem kértem gnrh-t, mert csak halogatásra jó. korai klimaxot okoz, annak mellékhatásaival, addig elvileg nem nő az endó, de amint abbahagyod, vége a halogatásnak, és ha nőtt volna amúgy, akkor most kezd el nőni...a szervezeted viszont össze van zavarodva a hormonoktól, és a mensid se áll helyre esetleg hónapokig...
Egyszerűen annyi embert érint a környezetünkben is, meg voltunk előadásokon, kb. az egész népesség min. fele érintett, ezért ráparázott. Neki semmi tünete, sportol és egészségesen étkezik - ha együtt vagyunk, ugyanazt eszi, amit én -, de pl. neki is van genetikai vonalon családtag. Ennyi. De ez már neki elég ahoz, hogy elmenjen. Ritka az ilyen a férfiak között. :-)
szia
én szegedi vagyok,így nekem itt szegeden csinálták egy magánlaborba.
Szia! És neked hol csinálták a vizsgálatot?
Köszönöm az infókat! Nem gond, hogy fizetős, sőt jobban bízom az ilyen helyekben, meg lényegesen gyorsabb az eljárás is. A párod milyen megfontolásból döntött a vizsgálat mellett? Van valami tünete, ami IR-re utal, vagy inkább csak szeretne megnyugodni?
Nekem most már a férjem is megcsináltatja az IR-t amikor én is megyek terhelésre, mert teljesen ráparázott. Neki a 3 pontosra az MMben 8600-at mondtak.
a 3 pontosnál is 0 percet akartam írni, bocs!
Az RK-t nem tudom sajnos, az meddőségi centrum, ez pedig az endokrinológia területéhez tartozik. Én azért javaslom a Mensmentist, mert náluk jobban senki nem ért hozzá Mo-on. Ha nem gond, hogy fizetős, akkor én oda mennék ezügyben mindenképp. (nem áll érdekemben őket reklámozni. :-))) 2. v. 3. pontos: 2 pontos: 0 perc és 90 percnél mérik, 3 pontos: § perc, 60 perc és 120 perc. A második biztosabb és nagyon fontos, hogy terheléses cukor és inzulint kell kérni! :-) De a MM-ben tudják. Az SZTK laborban szívtam én meg, ott ez már túl sok infó volt. :-(
sziasztok!
IR vizsgálatra gondoltok?
nekem januárba volt 10.000 fizettem szerencsére minden jó volt csak a másodiknál kicsit alacsonyabb volt a cukrom ennyi de azt mondta a csaj ez még simán belefér,3 pontos volt.magán uton gyorsabban megy,ha simán akarod még beutalót se egyszerű szerezni sajna :(
Jajj, de szépen írtad! ;-) Remélem, hamarosan megkezdem a sort, és sokan követnek majd. Babásodásra fel! :D
Szia! Ne keseredj el!!! - bár asszem ez a legnehezebb! De ha már látja a dolgokat a lapar során, akkor okosabbak lesztek, hogy hogyan tovább! Itt mindenki babás lesz, szóval teljesen mindegy, hogy kapunk e Gnrh-t vagy sem!!! :D (Én nem kértem egyébként, ez a saját döntésed!)
Én is 06.18án megyek Bokorhoz! Hány órára kell menned?
Köszönöm az infót! Én is a fizetősön gondolkodom! Mit jelent ez a 2 v 3 pontos vizsgálat? Róbert Károly Magánon is csinálnak ilyen vizsgálatot?
Sziasztok!Endómetriám van a bal petefészkemben. laparral fognap műteni, most kezdek bele a vizsgálatokba! :( MR -t mindenkinek csinálnak nekem nem kértek?? után valaki kapott Gnrh-injekciót?? ez kötelező?? én nem szeretném kérni utána. .Tudtok olyan lányról aki, nem kérte és esetleg utána terhes lett??
Köszönöm!!!
Mindenképpen felkeresem, mert ha műtétre kell mennem akkor szeretném olyan orvosra bízni, aki tényleg tud segíteni:)))
Szia,
kb 2 hétre rá ad időpontot hogy felhívod az aszisztensét, ha éppen nincs szabin. A magánrendelésen mindenképp több ideje van és ott tényleg kérdezhetsz bármit, bármennyit! Szerintem érdemes hozzá elmenni és az én véleményem is az hogy a műtét az fontosabb lenne elsősorban. Sok sikert!
Neked ezek petefészekciszták? Amikor műtöttek akkor megnézték a petevezetékeket, hogy rendben vannak-e?
Szia!
Én úgy 2 hete kaptam időpontot 06.18-ra, úgyhogy nagyjából 1 hónap. Még nem tudok semmit sem mondani, mert én is most megyek először. Lehet, hogy a már meglévő pácienseket előreveszi, nem tudom.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Bokor doki magánrendelésére mennyit kell várni? Hamar adnak időpontot, vagy több hetet kell várni? Tapasztalatok vele kapcsolatban???
Szeretném őt felkeresni 1 konzultációra, mert az orvosom nem tud velem mit kezdeni (a húgyhólyagom hozzánőtt a méhemhez) és csak a hormonkezelésről beszél...
Szerintem a műtét hatásosabb lenne, mert a hormonkezelés nem igazán használt...-és végre szeretnék eljutni a babásodásig, de ilyen tünetek mellett nem merek lombikra menni...:(((
persze, nyugi!!!
annyi, h műtét után, mikor húzódik, akkor jól esik feküdni, de én műtét után 2 nappal már sétálgattam (nyugdíjas tempóban ugyan:)) a kórházi folyosón, és utána már mondják is, h minél többször fel kell kelni és mászkálni.
szóval tényleg kibírható, nyugi.
én javaslom a fizetőset, mert, amikor nagy nehezen szereztem OEP-re beutalót (futkostam utána hetekig), akkor kétszer is meg kellett csinálni, mert a laboros elbénázta.... néha jobban jár az ember, ha fizet....Ha pesti vagy, akkor a Mensmentist ajánlom, de bmely magán laborban is meg lehet csináltatni. Nekem anno 5600 Ft volt, persze attól is függ, hogy 2 vagy 3 pontos a vizsgálat. De a 3 pontos is max. 8 e körül lehet.
hát na. ahogy gyógyulnak a szövetek, meg forr össze. de ez természetes...
Nekem sehol :) Nem csináltattam még.
Köszi!
Neked hol végeztek ilyen vizsgálatot? Fizetős helyre mentél, vagy OEP-es volt?
Faj utana??? ne ijesztgess :D
egyik ismerosom ugy lett terhes, h dionyi nagysagu volt neki, es a terhesseg alatt annyira osszezsugorodott neki, h el is tunt :) es azota semmi :)
További ajánlott fórumok: