Endometriózis! (beszélgetés)
értettem...csak humorizálni próbáltam...ma ez se megy, úgy látom :D
én pont most, 1-2 napja gondolkodok ilyesmin, h terapeuta/kineziológus, ilyesmi. sosem voltam még hasonlón sem...veled "mit csinált"?
hát a melóm sajnos rohadt stresszes (ha ezt nekem írtad), szóval...ez van :S :D
mit zenélsz?:)
Mondjuk néha meglepődök, hogy felnőtt nők olyanra rácsodálkoznak, hogy mi az a petevezető és miért baj, ha elzáródik. Meg az uh-ot feltolják-e a méhbe, mi az a beágyazódás és hasonló kérdések. Csak nézek, hogy biosz órára sem jártak? De akinek semmi baja vagy legalábbis nem tud róla, az ezekről semmit nem tud. Vicces :) De az még viccesebb lehet, amikor ezt egy pasi adja elő nekik :)
:-)))) bocs, de ilyet nem szabad leírni.
Nagyon fontos, hogy a gondolotaink és amit leírunk mindig pozitív legyen. Ezért megérdemelted a dorgálást. ;-)
igen, nekem ebben az agyi pihenásben segített a kinez. Mindig volt házi feladat, hogy mire kell figyelnem (ami nyilván más volt).
nekem a férjem is vágja már az összes dolgot, mert ő az a típus, aki 150%-ban mindenben mellettem volt/van az egész lombik alatt és egyébként. Minden vizsgálatra, konzira eljött és mindent kitanult, a szurikat ő adta be. Na most ott tart, hogy a már édesanya kolléganői pislognak, hogy mi mindent tud a női szervezetről, ők a töredékét sem, pedig már kihordtak babát. :-)))))
Egyetértek! A világ most nem ezirányba visz minket, de nem szabad hagynunk, hogy beszippantson ez a teljesítményorientált viselkedés. Elég az a munkában, ott úgyis ezt kell tenni, nincs választásunk. Már azt a szót sem szeretem, hogy babaprojekt, ez most divatos, de annyira tükrözi, hogy a mai társadalom, hogy áll a gyerekekhez. Szűkebb környezetemben is azt látom, hogy a laza, őszinte szex sokkal gyakrabban vezet gyerekhez, mint a programozott. Ezért is már egy ideje nem nézem, hogy oh, mikor lehet peteérésem és stb. Egy csomó ismerősöm akkor esett teherbe, amikor elvileg nem is lehetett volna peteérése se. Ja és a véletlen teherbeesők általában semmit sem tudnak a női szervezet mükődéséről. A barátnőm úgy lett terhes, hogy nem is tervezték egy véletlen alkalom és persze semmivel sincs tisztában. Olyan alapvető dolgokat nem tud és sosem tudott, hogy mikor van peteérés, milyen hormonok vannak, mire kell figyelni terhesen, stb... Hetekig, amíg nem tudta, hogy terhes végig ivott és persze semmi baja nincs az egész terhesség alatt. Amikor beszélgetünk a kolleganőimmel ilyen női dolgokról csak pislognak, hogy én honnan tudok ilyen dolgokról, hogy progeszteron, ciszták, mi mitől van, hogyan kezelik stb. Ők semmi ilyennel nem foglalkoznak. Sajnos mi nem lehetünk ilyenek, mert az élet rákényszerít, hogy foglalkoznunk kell a saját egészségünkkel, de néha pihenni kell és azt kell mondani, hogy na most nem ezen jár az agyam, mert bególyozunk.
a lazuláshoz esetleg még jó lehet, a lelki oldallal foglalkozni, én kineziológushoz jártam és nekem ő rengeteget segített. Leszoktatott arról, hogy magammal és a világgal, sőt a még meg sem született gyermekemmel szemben mindenféle reális és irreális elvárásaim legyenek. Türelemere és elengedésre tanított. Ezekre nekem nagy szükségem volt, mert én is teljesítményorientáltan tekintettem az anyaságra is. De ez nem egy teljesítendő feladat, hanem az élet legszebb ajándéka. türelmesen várnunk kell rá és amikor megkapjuk, akkor értékelni és átélni kell. :-) És szerintem így tényleg jó szülők leszünk majd mind. :-))) juj, de spirituális lettem a végére...
Nagyon örülök, ha hasznosnak találtad, azért írtam, hátha valakinek valami új információval szolgál. Persze igen szubjektív, csak úgy tudtam interpretálni, ahogy az én szűrőmön átment... de így is több, mint a semmi. :-)
biztos, hogy mi mind sokkal jobb szülők leszünk, ez számomra több, mint evidens. Engem a kollégáim körberöhögnek, hogy mennyire tudatosan eszem a terhesség alatt, semmi koffein, semmi mű vacak stb, meg, hogy a kocsiban biztonsági övterelőt használok az első perctől. Meg is kérdezte a főnököm, ezt minden terhes nő használja? Mondom: nem, csak aki felelősségteljes és tudja értékelni, hogy megadatott neki végre a csoda, mert nem pikk-pakk rakta össze azt a gyereket... :-)
Hát ez 22-es csapdája. Én sem tudtam kikapcsolni, mondom, nekem úgy sikerült, hogy a doki azt mondta, ebben a hónapban már semmi esély. Na, amikor ez orvosilag ki lett jelentve, akkor valóban el tudtam a kérdést napolni 2 héttel és végre nem időre és muszájból szexeltünk. :-)
Tudom, hogy nincs a makroban számlálgatás, az a kérdés a számomra, hogy mit szólna ehez egy konzervatív gondolkodású dietetikus... :-) Én egyébként hiszek benne és azt is hiszem, hogy a Te szuper inzulin eredményedhez is hozzájárult a makro.
Szerintem a munka és a szakma, ha szereted, sokat segít hogy kikapcsolj. Mi még csak egy éve próbálkozunk, de sokakat már egy év sikertelen próbálkozás is kiborít idegileg. Én zenész vagyok, és a szakmámból nagyon sokat merítek hogy ne foglalkozzak ezekkel a dolgokkal és főleg ne negatívan gondoljak rájuk. Majd sikerül ha a Jóisten is úgy akarja! Biztos még nincs itt az ideje az életemben. Az a baj hogy a világ ami körbevesz minket annyira teljesítmény-orientált, hogy a nők ezt a kérdést is így fogják föl. Bocs, egyáltalán nem prédikálni akarok, csak leírom hogy nekem az segít ha átélem azt, hogy a jelenlegi életem is teljes, szép, harmonikus. Persze ha lesz egy babánk, még inkább az lesz! :) Sokat tanulok ebből a várakozásból. Azt hiszem ha gyerekem lesz, azt is sokkal jobban fogom tudni értékelni. És ezért tulajdonképpen hálás vagyok.
na még hülye is vagyok ráadásul? kösz szépen :P :D
h...lye, ilyet ne is mondj! :-)
hát minél kevesebb gyorsat eszel, azért annál jobb. pl a gyümölcsök között van, ami gyors én azt még engedélyezem magamnak, de mást nem igen.
erre mondja a családom, kapcsolj ki és foglalkozz mással, ne rről olvassak állandóan, mert ez is megterhelő. De ha kérdésem van, feljövök ide és akkor már megint csak itt olvasgatok, utána ezen gondolkozom és várom, hogy majd biztos velem is oylan rossz fog történni, amit épp itt olvastam. Szóval igazuk van, de ha meg nem foglalkozok vele, attól félek lemaradok vmi irtó fontos és nélkülözhetetlen inforol:) Tehát sakk-matt :D
ismerős...na és ilyenkor vajon mi a teendő?! sakk-matt...
sajna az ember csak akkor kapcsol ki, ha ő úgy érzi, vkinek 9 év, vkinek 7, kinek mennyi ideig bírják az idegei, és tényleg mindig azt lehet hallani, hogy utána jön a baba. A női egészségért előadáson (én is ott voltam), is azt mondta dr Fülöp, hogy a stressz leblokkolja a petevezetők egyébként giliszta szerű mozgását. NA de hiába mondom, hogy nem görcsölök, ha egyszer azon kapom magam ,hogy az őrült sosem lehet gyerekem gondolataimmal küzdük. Én is találtam hobbit és én is jártam Arwen tornára és sajna ott is azt veszem észre, hogy ezen gondolkozom. Pillanatra sem tudok kikapcsolni. Én is imádom túrni a kertet, de közben is magam csendességében ezen jár az eszem... :(
A köles nagyon fini és gluténmentes, vagyis gyulladáscsökkentős! :) Tehát a lehető legjobb gabona. :) Hát igen, pont erről beszélünk, elkezded és nem tudod ezeket abbahagyni, nálam a falafel ilyen. Ha minden nap enném az is kevés lenne. :)
Makróban nincs gramm számlálás... Annyira rostos a makro étrend, hogy igazából majdnem elfogy az ember így is. Én 56-57 kg-ról indultam tavaly decemberben, amikor a makrót kezdtem, most már csak 53 kg vagyok, bár volt ugye műtét is, de azzal alig fogytam, inkább utána, mikor visszajöttem melóba. Én nem beszéltem dietetikussal, barátaim szekálnak is érte, de szakkönyvekbe annyi mindent olvastunk a párommal, annyi új gabonát felfedeztünk, hogy teljes értékű az étrendünk. Finomított széndhidrát kizárt... Nem tudom, hogy a makro hogy írja, de én azóta szinte semmi boltit nem eszek. Nasit készítek magamnak, sütit sütök, vagy kölesből, vagy bulgurból csinálok nasit. Van ilyen extrudált kölesgolyó, azt szoktam enni.
Borrdi, elolvastam a naplóbejegyzésedben az összefoglalót, és nagyon hasznosnak találtam! Tök jól összefoglaltad. Én is tudtam erről a női egészségért rendezvényről, de sajnos nem tudtam rá elmenni, és már keresgéltem neten hátha van róla valami cikk, de nem volt. Úgyhogy köszi!!!
Ez is megerősített abban, hogy odafigyeljek a táplálkozásomra, elmenjek IR vizsgálatra, és lehet Fülöpnek is igaza van. Várhatnék még 3-4 hónapot a hormonokkal. :)
Ugye úgy érted, hogy kölest lehet enni? Mert a kedvenceim közé tartozik (bár életemben először csak 2 hónapja kóstoltam meg, azóta hetente 4-5-ször eszek). Ajánlom mindnekinek aki esetleg candidával is küzd, mert lúgosít is. És úgy tudom gluténmentes is.
Az ellazulásról: Tegnap a férjem azzal jött haza, hogy az egyik munkatársának, akik nagyon sokat vártak a babára, elfecsegte, hogy nálunk is gondok vannak. Érdekes, hogy a férfiak is tudnak ilyenekről beszélni :) (Ki is a pletykásabb nem?) Na és a kollégája azt mondta hogy ők 9 évet próbálkoztak, amikoris végül feladták és beletörődtek, hogy nem lesz gyerekük. Ekkor a nő (36 éves) terhes lett és most van egy 4 hónapos kislányuk :) Szép sztori, de 9 év!
tudom én ezeket, de valahogy nem megy a kikapcs. életképtelen vagyok lehet...
de az IR-diétában lehet gyorsat enni: uzsira, tízóraira is, tán ebédre is...
Muszáj fejben kikapcsolnod kicsit, mert felemészt ez az egész. A baba is úgy jön össze, amikor nem görcsöl úgy rajta az ember. Tudom, hogy ez borzasztó közhely, meg nem betartható, de sajnos tényleg igaz. Nekem a második terhességem úgy jött össze, hogy inszeminációra készültünk, így clostyt kaptam, a dokim meg nézett UH-n végig. Aztán mondta, hogy mivel csak a jobb oldalamon van tüsző és ott már akkor nem volt petevezetékem, leállítja azt a ciklust, hagyjuk a fenébe, majd következő hónapban menjek vissza és akkor csináljuk csak meg. Így teljesen elfeledkeztünk a dologról, abszolút nem foglalkoztunk vele, éltünk bele a világba, úgysincs semmi esély... :-) Erre ikrekkel lettem terhes a bal petevezetőben. Sajnos az is méhen kívülivel végződött, nekem a petevezetők nem szuperáltak. Na csak azért írom le, hogy annyit számít, ha az ember ebből az őrületből kicsit lelazul...
Amennyire én tudom, a makróban semmi olyan nincs, ami az IRben tiltva lenne. A makrósok sem esznek gyorsan felszívódó finomitott üres szénhidrátokat. Itt annyi a kérdés, hogy számolgatni kell-e a grammokat.... egyes elképzelések szerint, ha valaki átáll makróra, akkor onnantól n em kell számolgatni, azokból a kajákból lehet enni bármennyit. Ez az, amit én sem tudok biztosan, ezt egy nyitott és hozzáértő dieteikussal kellene átbeszélni. De kérdezzük Szab-ot! Ő fél éve makrózik és láttuk az inzulin eredményét. :-)
na jó, de pl. az IR-diétát és a makrót h lehet összehozni...?!
További ajánlott fórumok: