Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

2013. febr. 19. 22:25
Sziasztok Lányok ! Most olvastam a fórum cimét gondoltam irok nektek h legyen benetek kitartás és ne keseredjetek el van remény ! Nekem endriometriozisos a méhem benne van egy nagy mioma és mind a két petefészkem pcos -s szindromával küzd hátrahajló a méhnyakam soroljam még 26 éves vagyok és már van egy 3 éves gyönyörü egészséges kislányom nekem azt mondták a szülés meg szünteti a pcost hát abszolult nem tünt el söt sokkal több lett az endrimetriózis pár pontból beboritottam az egész méhemet és a miomám is azóta is csak nő. Az éven nagyon szeretnék teherbe esni megint ugyanis nem sokáig huzhatom már ameddig működik ki kell használni még van esélyem a teherbe esésre én ugy hiszem az orvosok szerint most sincs de ezt ezelőtt 4 évvel is állitották már akkor ki akarták pakolni mindenem.22 évesen kicsit ilyesztő volt gyerek nélkül. Ne hagyjátok h elkeseritsenek titeket legyetek erősek !!!!
8506. CsillagTM (válaszként erre: 8491. - Hedi13)
2013. febr. 19. 22:13

de sokan írtatok, drágák vagytok, lányok...

Hedi13: igen, rossz, plusz hetek óta stresszben élek, visszaszámoltam már, lelkileg-fizikailag teljesen kimerültem...;(

Szab: viszontölelés megy...<3

mesike28: köszönöm...

Méry85: sztem a kolléganőm azt hiszi, h minden kamu...h nem is voltam kórházban...vagy a fene se tudja, mit gondol...vagy nem is mondja komolyan, csak azért csinálja, h belém rúgjon...idióta!

lidi10: igyekszem, de holnap tuti keményen rám fog állni...de akkor balhét csinálok, már nem bírom tovább...

84Agi: ja, nem volt hamarabbra...egész addig teltház van állítólag. én ezt nem értem...;( én is puszillak!

nagymaya: aranyos vagy, de most nagyon nem tudok "kitartani"...legszívesebben fejest ugranék az erkélyről (bár nem lenne jó ötlet, nem lakunk elég magasan)...;(

BiaknaForgo: igen, bocsánatot kért, meg mondta, h ne haragudjak. nem haragszom...de készen vagyok.

Ilka12: köszönöm, h te is gondoltál rám. tudom, végül is jó, h "csak" három hét, de nekem már egy nap is végtelennek tűnik...most mehetek vissza dolgozni, ahol majd ki akarják préselni a belemet is...klassz lesz... ;(

lányok, még egyszer köszönöm a sok drukkot meg az üziket, nagyon jól esnek tényleg, és holnapra remélem összekaparom magam (muszáj lesz, melóhelyen ezt nem lehet)...majd a sírást is abbahagyom...;( puszi nektek

8505. 30397ebc43 (válaszként erre: 8503. - Hallohallo)
2013. febr. 19. 21:49

hüvelyi ultrahang semmit nem mutat,most voltam pár napja,szóval nőgyógyi vizsgálattal tuti nem állapítja meg.A lapar után kellett hormont,vagy vmi.gyógyszert szedned?

Milyen tüneteid voltak konkrétan? Üléskor fájdalom,fájdalmas szex,szeméremcsonti fájdalom?Nyákos,gennyes széklet?Nekem középidőtől,és mensitől függetlenül is fáj,lassan már mindennap.

8504. Ilka12 (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 21:43

Óhhh....Csillag...ez hihetetlen!Belegondolni is rossz mit érezhettél/érzel! Nagyon sajnálom!Pedig én is gondoltam rád. Ahogy írtad megállt bennem az ütő, hogy egyáltalán akkor mikor lesz időpont ha ennyire be van Bokor táblázva.Vigasztaljon, hogy legalább belátható időn belül megcsinálja!

Az ilyen "kedves" kollégával nem érdemes foglalkozni, bár tudom, hogy nehéz. Milyen emberek vannak!!!!

8503. hallohallo (válaszként erre: 8497. - 30397ebc43)
2013. febr. 19. 20:30

így leírva tényleg szörnyen hangzik, ebbe sose gondoltam bele, eléldegéltem a fájdalommal, a babavárás miatt lett kritikus, meg a nagy ciszták miatt, azok csak néhány hónapja jelentek meg.

hm, ha nem is tudsz több százezret rászánni (el is hiszem, nagyon sok pénz...), azért azt javasolnám, hogy jelentkezz be a klinikára, tőlem az induláskor kértek regisztrációs díjat (mondjuk én a meddőségi klinikára jelentkeztem be, konkrétan fülöp doktorhoz, nem tudom, hogy megy ez, ha valaki az endometriózis centrumba jelentkezik), és 1 hónapra rá már mehettem is hozzá vizsgálatra. a 15 ezerben benne van a vizsgálat, hüvelyi ultrahanggal, plusz vérvételek.

ha vizsgálatkor már megállapítja neked az endometriózist, lehet, hogy azzal is beljebb vagy...

8502. BiaknaForgo (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 18:58

Nagyon sajnálom. Nem is tudom mit lehet erre írni. Letaglózott...

De az legalább rendes volt Bokortól, hogy bocsánatot kért (a kórház nevében gondolom).

8501. BiaknaForgo (válaszként erre: 8482. - BioCica)
2013. febr. 19. 18:50
Ezt nem lehet megsaccolni sajna. Simán lehet, hogy az endokrinológus nem veszi észre, mert ez egy ilyen betegség. Csak a laparral lehet diagnosztizálni. A fájdalom is megoszló, de azért a többségnek fáj :(
8500. nagymaya (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 18:49

Sajnálom, hogy így jártál. Ma voltál párszor eszemben, hogy vajon túl vagy-e a műtéten, hogy sikerült, hogy vagy. Kitartás!

A kolléganőd egy s..gfej!

8499. 84Agi
2013. febr. 19. 18:37
Puszillak
8498. 84Agi (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 18:35

Szia Csillag,

basszus a történeted..... nem semmi. a következő időpont csak márciusra volt? hű.... A kolleganődet megkérdezném, hogy mit képzel basszus.... menjen keresztül ő ezen... pf.

8497. 30397ebc43 (válaszként erre: 8496. - Hallohallo)
2013. febr. 19. 18:22
Jaj Istenem! Ezt még olvasni is borzalom.. De hála Istennek,már jól vagy!:)Köszönöm,hogy leírtad! szerintem én sem számíthatok túl sok jóra,15-20 éve vannak fájdalmaim,tegnap éjszaka olyan görcsöm volt,hogy komolyan az ájulás szélén álltam,pedig bírom a fájdalmat.Nekünk az orvosokra ráment kb.1.5 millió ft-unk,nem maradt semmi,így több százezret nem tudnék kifizetni..
8496. hallohallo (válaszként erre: 8470. - 30397ebc43)
2013. febr. 19. 18:05

hüvelyi ultrahangom volt, de a csomót nem mutatta ki, csak a petefészekcisztáimat.

a csomómat kitapintotta a doki.

aztán lapar közben kiderült, az egész medencém tele összenövéssel, a hashártyám összenőve a húgyhólyagommal, a végbelem a hüvelyemmel.

az egyik petefészkemben alma nagyságú csokiciszta, a másikban két dió nagyságú, ez a két petefészek hátracsavarodva, összenőve, a méhemhez tapadva, amitől a méhem már vízszintes pozícióban volt.

fülöp doki mindent kiszedett, aminek nem kell ottlennie, kb 3 órás műtét volt, a petefészkeim is megmentette (azt mondta, ő még soha nem látott olyat, hogy ki kéne venni petefészket, nehéz sokszor kiszedni a csokicisztát, de kiszedi). maximálisan meg vagyok vele elégedve.

a kórházzal is.

és piszok drága volt, 600.000. most utólag is úgy gondolom, megérte, akár hitelt is felvettem volna, de szerencsére volt családi segítség.

(a fájdalomtól már sem ülni, sem feküdni nem tudtam november óta, tehát várni nem tudtam, máshol meg ki akarták venni a petefészkeimet - és mi babát szeretnénk. a szemem kisírtam novemberben.)

8495. lidi10 (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 17:57

szép élete lehet a kolleganődnek, ha ennyire rosszindulatú

az ilyennel nem lehet mást csinálni, mint észre sem venni, ne is foglalkozz vele

8494. Méry85 (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 17:38

Ez hihetetlen..., nagyon sajnálom:(((

Kitartás!!!!

A kolléganődet azért megkérdezném szívesen, hogy ő poénból végig csinálná- e mindezt???

Április 1-re kérünk neki időpontot egy kis béltisztításra...

Ne is foglalkozz vele!!!

8493. 30397ebc43 (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 17:15
nagyon sajnálom...
8492. 78518f0815 (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 16:47

Ez hihetetlen!!!!! Az egész sztori! Hatalmas ölelést küldök!!!! És kimondhatatlanul sajnálom!!!

A kolléganőd no comment...

8491. Hedi13 (válaszként erre: 8490. - CsillagTM)
2013. febr. 19. 15:08
Sajnálom, hogy ez történt!! :( Én ismeretlenül is gondoltam Rád, hogy biztos, túl vagy már a műtéten. Nem csoda, ha kikészültél. Ennyi koplalás, hashajtással nagyon rossz, plusz a sok idegeskedés. A szuper kedves kolléganő pedig egyen kefét. :)
8490. CsillagTM
2013. febr. 19. 14:59

tegnap befeküdtem a kórházba. megvoltak az infúziók, a szurik, a béltisztítás, a reggeli beöntés, másfél napja koplaltam. ülök reggel férjjel, várom a sorom a műtétre (a 2. voltam). már engem hívtak volna be, mikor közölték, áramszünet van a műtőben. vártam...hiába. a műtétem elmaradt. mehettem haza. teljesen a földre kerültem. már túl akartam rajta lenni, lelkileg-testileg a végére értem.

Bokor elnézést kért, kérdeztem, haragszom-e, mondtam, miért haragudnék rá? nem az ő hibája.

a következő időpont: március 12. (újabb nevezetes időpont: akkor lesz 5 éve, h megismertem a férjem.)

asszem ma kibőgtem a szemem. kezdődhet minden elölről: vizsgálatok, vérvétel, béltisztítás, beöntés, szurik, infúziók, befekvés, műtétre várakozás...

ja, slusszpoén: mikor felhívtam a fiatal kolléganőmet, elmondta, h a boszorkány munkatársnőm kiverte a balhét a melóhelyen, mert szerinte ilyen a világon nem létezik, a neten próbált rákeresni, h tényleg áramszünet volt-e, és közölte, h hazudós vagyok. ez egy barom.

8489. EvicaT (válaszként erre: 8481. - Lidi10)
2013. febr. 19. 14:46

Sajnálom, hogy kivették a petevezetékeidet :( Drukkolok a lombikhoz!

Hüvelyszárazság nincs (párom szerint), csak fájdalom... :(

Köszönöm a válaszodat!

8488. Ladybird12 (válaszként erre: 8487. - Sz.Enci)
2013. febr. 19. 13:08
írtam üzit :)
8487. Sz.Enci (válaszként erre: 8473. - Ladybird12)
2013. febr. 19. 12:49

Engem! Engem! :)

Minden érdekel! Árak, határidők, orvosok...

8486. nagymaya
2013. febr. 19. 11:46
Bocsi! Ezt nem is ide akartam írni :)
8485. nagymaya
2013. febr. 19. 11:45
Ez a biopszia dolog mindig szemet szúr nekem. Ez valami újdonság Debrecenben? Nekem ilyet soha még csak meg sem említett a doki.
8484. Ladybird12 (válaszként erre: 8475. - Glutenfree)
2013. febr. 19. 10:43
Szia! Engem Dr Herczegh műtött. De igazából szerintem teljesen mindegy, h ott ki műt, mindenki nagyon ért hozzá :) nekem 300 volt a műtét. 230 az alap+orvosi költség, ami minden orvosnál más. én igazából ugy kerultem oda, h ehhez a dokihoz járok amugy magán rendelésre, és ő fedezte fel az endom, es akkor tudtam meg, hol műt. és mivel csak benne bízom, nem volt kérdés, h ott csinaltatom meg... persze nekünk is családi segítséggel sikerült...
8483. T.Nóri (válaszként erre: 8479. - Lidi10)
2013. febr. 19. 09:25
A rossz petesejtek az endo miatt vannak...a doki mindig kihangsúlyozza, hogy sajnos az endo következménye, hogy nem jók a petesejtek...deformáltak vagy mi...Debrecenben volt 2011 nyarán, Major Tamás doktorúrnál...aztán Sápy doktorúrnál a 6 Gnrh, az első 3at jól viseltem, semmi bajom nem volt, aztán minden bajom volt. Téged ki műtött? A fájdalom szerintem nem gáz, ha nem nagyon erős, leállnak a petefészkek és végzi a dolgát a szuri. Takaritja ami még maradt...
8482. BioCica
2013. febr. 19. 09:23
Sziasztok Lányok! A tapasztaltabbaktól kérdezném, h elképzelhető az, h az endokrinológus, akihez 3 éve 4 havi rendszerességgel járok ne venné észre az endot? Csak azért kérdezem, mert lombik előtt állunk és a nőgyógyászom laparos petevezeték átfújást csinálna, h egyben megnézze van-e endom? Rendszeres a ciklusom, nincsenek fájdalmaim, de alacsony a progeszteronom. Mi a véleményetek, mennyire sanszos az endo?
8481. lidi10 (válaszként erre: 8480. - EvicaT)
2013. febr. 19. 09:17

Szia,

simán lehet, hogy neked mehet a próbálkozás természetes úton. Nekem kivették mindkét petevezetőmet, ezért készülünk a lombikra, így más esélyem nincs. Kérdezd meg a dokidat, hogy mit javasol, mehet-e a természetes próbálkozás. Sokan vannak akiknek sikerül természetesen.

A hüvelyszárazság miatt lehet fájdalmas, többen is beszámolnak ilyenről. Nekem nem az, de azért nem teljesen olyan, mint a szuri előtt. Szerintem emiatt ne aggódj, többen mondták, hogy szuri alatt ezt érezték.

8480. EvicaT
2013. febr. 19. 09:00

Sziasztok!

Én múlt hétfőn kaptam meg a 2. gnrh injekciót. Elkeseredve olvasom, hogy a 6 szuri után egyből lombikra készültök. Nekem ezt nem említették még... Lehet esélyem a természetes úton való teherbeesésre? Én nagyon bízom benne.

A másik kérdésem szintén az injekcióval kapcsolatos. Amióta kapom a szurit, fájdalmas az együttlét. Előtte, és műtét előtt sem volt ilyen problémám. Megerősítést várnék, hogy az injekciótól van....

8479. lidi10 (válaszként erre: 8477. - Reka8787)
2013. febr. 18. 22:21
IR nekem is van. Rossz petesejt mit jelent? Kívánom a legjobbakat, hogy márciusban minden jó legyen. Debrecenben volt az endo műtéted is? Èn most fogom kapni az 5. gnrht. Jól viselem, de néha van egy kis fájdalom érzés bal oldalon, remélem "csak" összenővés.
8478. 84Agi (válaszként erre: 8476. - M. Ajor Anna)
2013. febr. 18. 20:35

Szia,

az nagyon jó hír, hogy valami tuti használ :) annyira jó hallani csak egy pici javulást is hátha valami kapaszkodó lehet más számára is. Jó hogy megosztod :) remélem továbbra is csak jó tapasztalatokkal számolsz majd be nekünk, az hogy a fájdalmad pedig enyhült hát fantasztikus hír, nagyon meg tudja keseríteni az ember mindennapjait sajnos....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook