Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Kb.5 éve szenvedek az endotól.A húgyhólyagomon találtak egyet.Nagy fájdalamaim voltak/vannak,de már megtanultam együtt élni vele.:( Több orvosnál voltam(2uruológus,3 nődoki)mind műtétet javasolt végül a 3.nődoki inyekciót.Nem mentem bele,mert babát akartunk.Azt mondta vágjunk bele,mert lát rá esélyt.Egy vetélés után sikerült,terhes lettem.Ma már 2,5 éves a kisfiam.Az endoval úgymond nem foglalkoztam azóta.Szedtem az apranaxot minden mensinél.Fél éve próbálkozunk a második babával,de nem sikerül.
A héten elmentem dokihoz.Sajnos elkeserített.Az endo már bent van a hólyagomban,nőtt(3cm)és már az egyik petefészkemben is van.:(
Mindenképp műtétet javasol.Most várok időpontra MR-re.
Nagyon félek a műtéttől,de attól is,hogy mi lesz utána?Szeretném kihagyni a hormonkezelést.Szerintetek van rá esély?Jó lenne egyből a babával próbálkozni.
Milyen hatásai vannak a hormon gyogyiknak?
Előre köszi a válaszokat!
Mindenkinek kitartást kívánok!:(
Nem eszek szóját,sem élesztőt.Magamnak sütök pogácsát,és pita szerűt,rizslisztből.Kizárt nálam a szója,mert t4,t3 hormont szedek,és az élesztő is,mert nem tartom egészségesnek.GM szóda-bikarbónát használok kis mennyiségben,gyógyszertárit.
21 éve nem ettem húst.Cukrot 3 éve,csak steviát használok,abból is csak eredetit,adalék menteset.Gyorskaját soha nem ettem,félkész kaját szintén nem,még ha akarnék sem találnék a kúráimnak megfelelőt.:D hús,liszt,glutén,élesztő,szója,keresztesvirágúak,alkohol mentes étel/ital kevés van..Étterembe sem járhatok ilyen kajálás mellett.Mindig előre kell intéznem,nincs olyan,h.beugrok pl. egy büfébe.Most 2.5 hónapos tisztítókúrán vagyok,ilyenkor semmilyen adalékanyag nem kerülhet a kajába,ez nagyon nehéz,a biokaják nagy része tele van szintetikus sz.rral.Sok kutatómunka,és idő,mire beszerzem ezeket a kajákat.Ezekből főzök.A vitaminok,táplálékkiegészítők tartalmazzák a legtöbb "szutykot",akár 8-10 káros adalékanyagot.Nagyon nehéz a bio vitaminok között jót találni.Találtam viszonylag jót nagy nehezen.A ch.bevitelemet 150 körül jó tartanom,ennyit nehezen tudok megenni,de igyekszem.A t3,t4 hormonok beépüléséhez szükséges ennyi,ill.a jó idegrendszeri működéshez is.
De mindenki más elveket vall,én ezeket.21 éve ez az érdeklődési köröm.
Gluténmentes kenyereket/lisztet eszel? Csak azért kérdem, mert ezek tele vannak szójával, és élesztővel, és egyik sem tesz jót ennek a betegségnek...
Van egy másik fórum, ott a csajok nagyon nyomják a paleo-táplálkozást, de szerintem az sem szentírás, nem jó mindenkinek!
Én személy szerint a szénhidrát-bevitel csökkentésében (az is kizárólag lassan felszívódó, teljesőrlésű formában), a teljes cukormentességben, a transzzsírsavak kerülésében, és félkész-kész ételek mellőzésében hiszek, és emellett még a vegyszereket is kerülöm, és sportolok (a sport szerintem alapvető, legalábbis nálam biztosan sokat számít)
Szia!
Én hétfőn voltam Bokornál vizsgálaton,engem is elküldött tükrözésre Lukovicshoz.Félek a tükrözéstől,nagyon kellemetlen volt?
Hű, jó régóta kened. Engem a nőgyógyász azzal biztat, hogy kb másfél évig kell kenni. Én most az 5. hónapnál tartok és sajnos nem jobb.
A diétás dologban már csak félig hiszek, már nem egy olyat olvastam, hogy valaki eleve GM mentes diétán van x éve és mégis súlyos az endója vagy ez mellett alakult ki.
2.5 éve kenem a progi krémet.Először jónak tűnt,már 3 hónap után megszűntek a borzalmas endo fájdalmak,csak kis,de gyakori fájdalom maradt,viszont fél éve nagyon gáz.Azt hittem meg fog szűnni,erre még rosszabb lett..
Ahogy eddig olvastam,h.mit milyen kajákat javasolnak az endo diétában,én nagyjából pont úgy kajálok.
gnrh szurik, ha kell persze.
(ja, a Visanne költségét kihagytam, de ott csak a 300.- dobozdíjat kell kifizetni)
nálam eddig így volt:
vizsgálat+konzi Bokornál 15e (asszem)
műtét előtti konzi 20e
béltükrözés ingyen (Lukovicsnál a SOTE-n, Bokor hozzá küldött)
műtét utáni konzi és kontroll 15e (?)
szurik 5e/alkalom magánban, a SOTE-n ingyenes
hát ilyen költségek voltak kb. (na meg taxi 2500.-/alkalom, meg a Picoprep 3500.- körül, de hát az most mindegy).
az 1. műtétre 40e-t adtam, a 2.-ra is sztem annyit fogok, egyszerűen nem jut több. de nem várja el Bokor.
Kedves Meise! Ha erős mellkasi fájdalmakat okoz a fogi gátló, azonnal ABBA KELL HAGYNI A SZEDÉSÉT! Azt hiszem ez benne van a tájékoztatóban is!!! Nekem anno okozott ilyet egy-két készítmény, abba kellett hagyni. Nem tudom, hogy a műtét előtti alvadás vizsgálat megegyezik -e a trombózis hajlam vizsgálattal.
.. csak azért írom, mert szerintem bármikor kialakulhat trombózis a gyógyszertől, főleg ha már régóta szed valaki hormon készítményeket. Nem szeretnének megijeszteni ettől függetlenül. Sajnálom, hogy Te is így kínlódsz az endóval. :( Kíváncsi vagyok a másik doki mit fog javasolni. Nálad szerintem egyértelmű, hogy megelégelte a sok hormont a szervezeted.
Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagytok csajok. Sajnos nekem is vannak olyan hullámaim, amikor már csak normális életet szeretnék. Pedig most nincsenek is olyan nagy fájdalmaim, mint korábban. Na jó, a legutóbbi mensinél voltak görcseim rendesen, át is mentem a dokimhoz egy szurira. Tegnap este is fájt a jobb petefészkem, meg vérezgetek. Most van peteérés. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. Legalább már túl lennénk az első konzin a sotén, hogy tudjunk valami okosat. Kezdhetünk így lombikot? Aggaszt ez a hülye aktív endó.
A lombikkal is úgy vagyok, hogy egyszer várom, máskor(és mostanában ez van többször) meg semmi kedvem az egészhez.
Köszönöm a biztatást! :)
Eddig igyekeztem pozitív lenni, most az utóbbi napok nagyon megviseltek. Most már nem Visanne-t szedek, arról leállított a doki, mikor januárban megjött, ez most sima fogamzásgátló, csak nem tartok szünetet. Nem tudom hogy milyen a véralvadásom, bár a műtét előtt biztos nézték, szóltak volna ha gond van.
Holnap másik dokihoz megyünk, megpróbálom vele megbeszélni, hogy hagyjuk abba előbb (áprilisban járna le a fél év) a gyógyszert, és vagy próbálkozzunk, vagy lombik, vagy találjon ki mást, de ez így nem állapot.
Mégegyszer köszönöm! Igyekszek pozitív maradni!
Megírom majd mire jutottunk...
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval