Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

9647. Katica1bogar (válaszként erre: 9634. - Miss.poppy)
2013. ápr. 24. 19:35

Köszi miss.poppy!

Az az igazság, hogy már egy ideje úgy sem sikerült teljesen betartani a diétát, úgyhogy akkor annyira nem ragaszkodom hozzá. Én terhesség előtt is egyfolytában éhes voltam, gondolom így lesz ez ezekután is.

Én azt gondolom, hogy nálam a PALÁSTFŰ tea hozta meg az áttörést.

Aki gondolja kipróbálhatja, vesztenivalója nincs.

Menstruációkor nulla pohár, utána peteérésig egy pohár, peteérés után két pohár, ha sikerült, akkor a harmadik hónapig nem szabad abbahagyni. Éhgyomorra, reggel, délután. (ne este, mert vízhajtó!)(Két phárnál többet nem, mert károsíthatja a májat!) Másfél hónapja iszom, de már az első menstruációnál éreztem, hogy valami változott.

Katica

9646. EvicaT (válaszként erre: 9640. - CsillagTM)
2013. ápr. 24. 19:20
Ezek nagyon jó hírek, szuper! Csak így tovább ;-)
9645. miss.poppy (válaszként erre: 9640. - CsillagTM)
2013. ápr. 24. 19:00
Hajrá, szurkolok! Minden nagyon szép nagy és vastag! :)
9644. Ladybird12 (válaszként erre: 9636. - Hedi13)
2013. ápr. 24. 16:55
miért lenne szükség a gluténre a terhességhez?
9643. lidi10 (válaszként erre: 9638. - S.moncsi)
2013. ápr. 24. 16:42
Van bőven példa arra is, hogy gnrh után sikerült a terhesség, spontán is. Szóval, ha bízol a dokidban akkor hajrá!
9642. Tundeva (válaszként erre: 9636. - Hedi13)
2013. ápr. 24. 15:58
Igen, én is valahogy így fondolom, de megmondom őszintén, tartok attól, hogy mennyire hamar tapadhatnak újra vissza a dolgok (meg amennyire én értettem, nem tudták kitakarítani a kismedencei részből az endot), ezért igyekszem minél kevesebb esélyt adni a továbbterjedésének. De hormonszurira egyenlőre nem szeretnék menni.
9641. Tundeva (válaszként erre: 9640. - CsillagTM)
2013. ápr. 24. 15:56

De jó végre ezt olvasni tőled, gratulálok! :)

Remélem, most már sínen lesztek ti is, drukkolok!

9640. CsillagTM
2013. ápr. 24. 14:18

most látom, h ide nem is írtam meg a jó hírt, szóval bemásolom a hétfői naplóbejegyzésem :)))

"megvolt az uh! a doki egy barom: végig izélgetett, mikor kérdeztem valamit, amit úgy tűnt, h magától nem akar elmondani, közölte, h most már sok, ne cs.szegessem...de lesz@rom!!! meeeert

két nagy tüsző: 13, 7mm és 21, 9mm!!!!

méhnyálkahártya: 12, 5mm!!!!

fanfárok és tapsvihar!! :)))

szóval mit bántam én, h utána még kézzel is megvizsgált (persze semmit se talált), aztán meg felírt fájdalomcsillapítót, mert azzal az ürüggyel mentem, h szurkál a petefészkem, és nem tudom, h endó vagy ovu miatt ("miért, most, h már tudja, h peteérés miatt fáj, most már nem is fáj?!" - nem álltam le neki magyarázni, h nem ELMULASZTANI akartam (elvileg) a fájdalmat, hanem megtudni az OKÁT...:P)

szóval a vigyor letörölhetetlenül kiült az arcomra az első uh képtől kezdve, és még az az örökzöld se tudta letörölni, ami a jóságosan mosolygó asszisztensnőtől szállt felém: "nem szabad ennyire rágörcsölni a babára!" :D

...és már az se érdekel, h ez a hülye ovu teszt nem hajlandó rendesen becsíkozódni...jöhet az egészséges testmozgás!!! :)))"

9639. dina 24 (válaszként erre: 9637. - S.moncsi)
2013. ápr. 24. 12:37

Szia S.moncsi!!!

Sajnálom,így már érhető!!Remélem a sok szuri után és a kezelések után,teljesül a vágyatok,minél előbb!!!! :)

Köszi a jó kívánságot!!!

9638. s.moncsi (válaszként erre: 9628. - Lidi10)
2013. ápr. 24. 11:44

Köszönöm szépen a tanácsokat! :)

Visszatérve a szuritémára, ahogy az orvos nekem elmagyarázta, úgy éreztem, nincs más választásom. Spontán babára még a kezelés után sem lát esélyt a doki. De ahogy mondod, mindenkinek magának kell eldöntenie...

9637. s.moncsi (válaszként erre: 9622. - Dina 24)
2013. ápr. 24. 11:09

Szia Edina!

Március 20.-án műtöttek. Egy nagyobb almányi csokoládéciszta volt a bal petefészkemben. Azt mondta a doki, hogy szinte teljesen "belerágta magát az ép szövetbe", nem is tudta teljesen eltávolítani, pedig csonkolták a petefészket is. Ezért szerinte min. 3 havi szurikúra kell, de majd Debrecenben megmondják.. Itt azt mondta a doki, hogy mivel nem tudták kivenni, sokkal nagyobb annak esélye, hogy ezalatt a két hónap alatt a ciszta visszanő, minthogy én spontán teherbe essek. Gondolkoztam én is azon, hogy visszautasítom a szurit, de mi van akkor, ha tényleg visszanő?! Ismét műtét,és a többi procedúra, és ami a legfontosabb, még tovább kell várni a babára!:( Nem mertem megkockáztatni...

Én is kívánom Nektek, hogy minél hamarabb legyen babátok!!!!:) Biztos, hogy sikerül, hiszen endomentes vagy!!! Úgyhogy HAJRÁ!!!

9636. Hedi13 (válaszként erre: 9635. - Tundeva)
2013. ápr. 24. 09:29

Szia! Nehéz megmondani, vagy tanácsod adni, hogy mit csinálj. Olvass utána sokat a dolgoknak és mérlegelj, dönts.

A jó, hogy átjárható a petevezetőd. :)

Szerintem egyél rendesen, egészségesen- sok zöldség, gyümölcs, valami táplálék kiegészítő, terhes vitamin, stb. Én nem vágnék bele a gm mentes diétába most, mert egyéb hiány állapotot okozhat, ami teherbeesés előtt nem a legjobb.

A progi krém meg nehéz ügy, esetleg a ciklus második felében ajánlatos, hogy elősegítse a teherbeesést.

Esetleg valamilyen termékenység fokozó torna (pl arwen vagy más női jóga), hogy természetesen kezeld magad és sok próbálkozás, hogy minél előbb jöjjön a baba. Nekem ez a meglátásom, de az én vagyok. :)

9635. Tundeva
2013. ápr. 24. 08:54

Sziasztok, csatlakoznék hozzátok. Már egy ideje olvasgatom a fórumot, mert laparoszkópos műtétre készültem. Hétfőn megműtöttek, sajnos beigazolódott nálam is az endometriózis, a doki szerint szövettan nélkül is egyértelműen. (Persze annak az eredményét is várjuk még.)

Letapadásokat feloldották, méh és petefészkek épek (nekem a méhem hátsó falán van az endo nagy része, meg a kismedencében több helyen elvileg),petevezetékek átjárhatóak, szóval minél előbb teherbe kellene esnem, vagy spontán (gondolom lesz kb. 3 hónapunk rá), vagy inszemináció/lombik útján.

Engem is az érdekelne, hogy szerintetek most kezdjem el a gluténmentes diétát, meg esetleg progeszteronkrémet használni, vagy az elején még bízzak mindent a természetre?

Előre is köszönöm a jótanácsokat :)

9634. miss.poppy (válaszként erre: 9633. - Katica1bogar)
2013. ápr. 24. 07:11

Szia, én mindent eszem és iszom is. Az orvosom azt mondta, hogy most hagyjam a diétát. 8 hetesen még diétáztam, nem ettem cukrot, vagyis figyeltem, hogy ne egyek sokat. Nekem nem volt hányingerem, nem émelyegtem, de folyamatosan éhes voltam, ezért sem tudtam a diétát tartani. Aztán kb. 8-9 hetesen iszonyatos fejfájásom lett, akkor a vizeletemben cukor volt, de a vércukrom nagyon alacsony volt. (az agyam nem jutott elég cukorhoz) Az orvos külön kiemelte, hogy egyek több cukrosat, igyak kólát, malátasört stb. Akkor mondta, hogy most ne diétázzak, élvezzem a terhességet!

(terhesvitamint szedek, Femibiont és az elején kaptam plusz folsavat is, mindent az orvos tanácsolt)

ÉéééS gratulálok a pozitív teszthez! :)

2013. ápr. 23. 20:21

Sziasztok!

Olyan valakit keresek aki, abban tud segíteni, hogy egy endós terhesnek mit szabad mit nem? Folytassam a diétát? A terhes vitaminokat és is szedhetem? A terhesség teljesen kiiktatja az endót? Lett egy pozitív tesztem, és a nőgyógyász eddig sem adott túl sok okos tanácsot, a netről a tapasztalatokból alakítottam ki az életmódom.

Segítsetek!!!

Katica

9632. sf.moncsi (válaszként erre: 9630. - Ladybird12)
2013. ápr. 23. 17:55

Igen...lehet benne valami!!!

Csak lenne már vége...:(

9631. sf.moncsi (válaszként erre: 9624. - 78518f0815)
2013. ápr. 23. 17:53

Kiderül hamarosan,hogy volt e értelme,vagy sem.Én már elvesztettem a fonalat,megmondom neked őszintén.

És tegnap eldöntöttem,hogy hagyom a fog.gátlót a francba......mert ha valóban hormon probléma okozza,ami könnyen valószínű,mert a gyerkőceim elött volt vele gondom elég(3 vetélés),akkor lehet,hogy pont az stimulálja meg a hormonjaimat rossz irányban.Mert ugye erről is hallani eleget....

Most szépen végigcsinálom,aztán meglátjuk.De kíváncsi vagyok nagyon,mi sül ki ebből.

Gondolom a hormon is okozhat endóhoz hasonló panaszokat......bár ebben a témakörben nem vagyok túl jártas.

9630. Ladybird12 (válaszként erre: 9620. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 23. 16:59
na, fasza :S de én hiszek abban, h minden történik vmiért :)
9629. dina 24 (válaszként erre: 9627. - 78518f0815)
2013. ápr. 23. 16:58
Hát erről nem beszéltünk még,2 hét múlva megyek controlra és gondolom mondani fogja,de én a spontán babtervezésnél maradok,bármit is javasol!!!!
9628. lidi10 (válaszként erre: 9621. - S.moncsi)
2013. ápr. 23. 16:40
Én szoktam szedni tablettában és pezsgőtabiban is, mikor hogy. Nem tudom melyik a jobb. Nagy kérdés mindig ez a szuri/nem szuri témakör. Van sok érv és ellenérv. Akinek nem volt nagyon súlyos az endo és van esélye spontán babára, annak szerintem is érdemes próbálkoznia műtét után. Mondjuk nekem lombikra kell menni, szóval más a szitu. Mindenkinek magának kell eldönteni.
9627. 78518f0815 (válaszként erre: 9626. - Dina 24)
2013. ápr. 23. 16:34
Neked nem mondta Bokor h kellene szuri v valami?
9626. dina 24 (válaszként erre: 9625. - 78518f0815)
2013. ápr. 23. 16:14
Igazad van Szab!!!!Ja,a Doki honnan is tudhatná,hogy összejön-e a baba vagy sem!!!!!???Én sem mennék bele a játszmába,ha nem muszáj!!!Hajráááá természet tedd a dolgod!!!Szülessenek egészséges babók!!!!! :)
9625. 78518f0815 (válaszként erre: 9623. - EvicaT)
2013. ápr. 23. 16:06

Ugye lányok sose felejtsük el azért - amire itt már oly sokszor felhívtam a figyelmet - h a doki szerződésben áll a gyógyszergyártókkal, és egyes gyógyszerek eladása utána jutalékot kap!!!! Adott esetben a GNRH után!!! NEM KÖTELEZŐ elfogadnod a szurit!!!! Ééééés ezt a doki tuttira nem tudja előre, h neked szuri nélkül esélyed sincs a teherbeesésre!!!! Ez mindenki saját döntése!!

Én visszautasítottam, és van itt más is, aki visszautasította már!!! NEM EZEN MÚLIK A BABA!!!

9624. 78518f0815 (válaszként erre: 9601. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 23. 16:04
Le vagyok döbbenve!!! Ha viszont nem a mensi miatt vérzel, akkor lehet h a küret tök felesleges volt, sőt megkockáztatom leírni, h sztem tutti felesleges... azért vérzel, mert vhol az endó vérzik, sztem legalábbis! Úgy rémlik másnak is csináltak már régen küretet, többet is, itt a fórumon mesélte még régen, és sok-sok orvos után derült, h az endója vérzett valahol belül. Szóval nem tudom mit mondjak, csak remélem h segíteni fog a küret! A fogi gátló meg nem a legjobb módszer endó ellen. :( :(
9623. EvicaT (válaszként erre: 9622. - Dina 24)
2013. ápr. 23. 15:55

Szia Edina!

Nekem nem fura, mert ugyanezt mondták nekem is a műtétem után, hogy 6 havi injekciókúra nélkül esélyem sincs a teherbeesésre... Bár nekem laparotómia volt, és petefészekcsonkolás is :(

Viszont 6 havi helyett 3-at kaptam :) Remélem az itteni orvosaimnak be tudom bizonyítani, hogy ennyi is elég volt ;)

Hajrá a babával :-)

9622. dina 24 (válaszként erre: 9621. - S.moncsi)
2013. ápr. 23. 15:40

Szai S.moncsi!!!Olvastam,amit írtál és kicsit furának tartom,hogy a doki nem tanácsolta a spontán babtervezést és, hogy egyből szurit javasolt!!!!

Neked volt műtéted már???Ha igen,akkor nem értem miért nem lehet próbálkozni,hát ha sikerülne???!!!!

Amúgy nekem nem rég volt műtétem ,2 hét múlva megyek controlra!mi is szeretnénk már babát a férjemmel,most a legvalószínübb,hogy terhes leszek,mert teljesen tíszta és endomentes vagyok :) Remélem eredményes lesz a szuri,utáni időszak!!!Kívánom neked,hogy minnél előbb legyen babátok!!!!Szép napot neked!!!Üdv:Edina!!!

9621. s.moncsi (válaszként erre: 9617. - Lidi10)
2013. ápr. 23. 15:05

Szia!

Nagyon köszönöm a tanácsokat! Igen, sajnos 6 hónapig fogom a szurit kapni.:( Nagyon szeretnénk már babát a párommal, próbáltam a dokitól legalább 2 hónap haladékot kicsikarni a szurikúra előtt, hátha spontán összejönne... Azt mondta, esélytelen... Úgyhogy igyekszem "nem magam alatt lenni", és kivárni ezt a jó pár hónapot...

Abban reménykedem, hogy mivel eddig viszonylag jól viseltem mindent, a szurikúrát is jól fogom bírni! Csak hát ahogy átolvastam a mellékhatások listáját, kicsit megijedtem. :(

A calciumot egyébként hogyan szedted? Tablettát, vagy pezsgőt? Naponta, vagy ritkábban?

Sajnos hajlamos vagyok a fogszuvasodásra, úgyhogy valószínűleg én is szedni fogom. Előre is hálásan köszönöm a válaszodat!

9620. sf.moncsi (válaszként erre: 9618. - Ladybird12)
2013. ápr. 23. 14:48

Én is eldobtam....:)

Nagy hirtelenjében még kérdések sem jutottak eszembe,mikor feleszméltem,kereshettem meg a dokimat,mert sz..rt sem értettem az egészből!!

9619. sf.moncsi (válaszként erre: 9616. - BiaknaForgo)
2013. ápr. 23. 14:47

Igen...érdekes dolog ez!!Az egyik kéz nem tudja,mit is akar a másik....

Az volt a legnagyobb baj,hogy nem a mensi miatt véreztem...vagyis nem tudni,mi miatt.Mert épp akkor nem az volt esedékes,ráadásul fog.gátlót is szedek.Na,mindegy.Érdekes dolog ez!!!

Talán tényleg jobb,hogy lefújták.Annyira nem is bánom,csak lenne már megoldás!!!

9618. Ladybird12 (válaszként erre: 9601. - Sf.moncsi)
2013. ápr. 23. 13:12
basszus!!! az agyam eldobom!!!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook