Endometriózis! (beszélgetés)
Terheléses vizsgálat előtt viszont az a protokoll, hogy mielőtt brutál mennyiségű cukrot diktálnak az emberbe megmérik a cukrát, mert a gyors nagyfokú inzulinválasz letolhatja a kezdő érték alá a szerencsétlennek és akkor lehet pislogni...
Nem én találtam ki és ahol nem így csinálják ott felelőtlenek. Ennyi.
Vércukorterhelésnél extra adag cukrot adnak, erre van egy inzulinválasz és utána megeshet, hogy a kiinduló érték alá esik a cukrod, tehát veszélyes!
Azt hogy Te akkor mikor alacsony volt a cukrod mennyi cukros vizet kaptál, nem tudom, de gondolom nem azt a brutál mennyiséget amit egy terhelésnél adnak, nem véletlenül terhelésnek hívják...
Normális helyen mielőtt megitatnák a terheléshez a cukrot, megmérik kézi vércukormérővel az éhomit (az ujjadon böknek először) mert az azonnali eredményt ad!
Ezután leveszik a vénás vért az éhomi laborhoz.
Túl alacsony értéknél nem szabad megitatni a cukrot!
Nem tudom hol voltál és nem tudom mi számít túl alacsony értéknek, de hogy a protokollt nem tartották be az esetedben az biztos!!! Életet is veszélyeztethetnek így :SSS
Szia,
Endokrinológusnál voltál? Nincs pajzsmirigy, IR vagy egyéb oka annak, hogy nagyon sovány vagy? (nem tudom mennyire, csak abból gondolom, hogy hízni szeretnél).
Az IR-esek sem feltétlenül rendelkeznek plusz súllyal...Sokan soványak.
A diéta nem minden esetben jelenti, hogy vki fogyni fog mellette (én pl. nem fogyok) inkább egészségesebb lesz...cukrot, tejet (sokak szerint tejtermékeket), finomított szénhidrátokat kell kerülni. Ezek mindenki számára egészségtelenek, legyen bármilyen súlyú és korú...
(A mandula tudtommal elég jól hízlal :) és még biztos van sok hasonló étel, talán egy dietetikus segíthet ebben.)
Szia, Visanne-t én is szedtem 6 hónapig és nekem is volt pecsételgetés. Ráadásul össze-vissza, de összességében nem végig és nem sokat. Még mindig kevesebbet mint a műtét és Visanne előtt. Megoldottam tisztasági betéttel.
Hízni én nem híztam de nem is vagyok rá hajlamos. Sajnos nem tudom mi segíthet ilyenkor, talán sportolás...
Ha vkinek ilyen nagy a szénhidrátéhsége és endometriózisa is van, az szerintem menjen el endokrinológushoz, kizárni vagy igazolni a szénhidrátanyagcsere problémákat.
Könnyen lehet, hogy akár gyógyszeres kezelés szükséges, ezt nem minden esetben lehet "gyógyítani" kizárólag diétával.
Ha pedig nincs a háttérben ilyen probléma, akkor legalább megnyugodhat az illető.
Na persze a diéta erősen ajánlott már az endometriózis miatt is!
Szió!
Aki huzamosabb ideje szedi a Visainnet, Gabcsi, ő is meséli h sokat pecsétel! Szóval sajna ez ilyen! :(
Ha annyira útálod ezt a betegséget, akkor sztem előbb-utóbb átértékeled a snickerst, a gumicukit, a tejszeletet stb... A cukormentes étrend nem feltétlen megoldás, DE eltol és akár meg is akadályozhat egy újabb endós kialakulást!!! A szénhidrát kívánalmad igazából azért van mert ezek nem hasznos cuccok a szervezetednek!!! Nem ilyet kíván, csak Te gondolod úgy. Olyat kíván, amiben van vitamin, tápanyag és hasznosítani tudja!!
Akik itt váltottunk, és túlnyomórészt Xilites cuccokat eszünk és teljes kiőrlésű termékeket, hidd el h nincsenek már ilyen falási rohamaink, mert a szervezetünk megkapja a tápanyagokat! Nekünk már túl édes bevágni egy tejszeletet, mert nem ezt az édességet kívánjuk!
Az én véleményem az h ez amit a táplálkozásunk átalakításával elér(t)ünk nem áldozat, csak egy eszköz az egészséges élethez!!!
Szió!
A 3,4 valóban alacsony, nem tudom jelent e gondot... Ja az éhgyomri tartomány az én papíromon 3,5-6,1 nmol/l. Többször mérted már éhgyomorra??? Mindig ennyi??? Nekem volt h 3,7 volt, volt h 4,7, ezek nem várabdós eredmények egyébként...
És egyébként miért nem vették le a vért??? Enned kellett v ki is hánytad??? Csak azért furcsállom, mert hát még egyszer ezt végigcsinálni... :S :S Hűűűű kemény... Vagy nem kell újra terhelni?
ne haragudj, de neked kell eldöntened, h egészséges akarsz-e lenni vagy sem. én se jókedvemből nem eszem azt, amit csak megkívánok.
ne érts félre, én is szoktam egészségtelen kaját enni. ma pl. Pöttyös Gurut ettem. szóval én sem vagyok (sajnos) olyan, aki 100%-osan tudja tartani a diétát. de legalább a szándék megvan bennem. ezt neked is végig kellene gondolni: hogy mi mennyit ér. ezt a legnagyobb jó szándékkal mondom.
És mennyi volt a terheléses értéked?
Én is voltam nemrég terhelésesen (étkezés után 1 óra múlva vették le újra), és az az eredményem lett 4,4 :) Szóval nem sok. Az éhgyomri eredmény rajta se volt a leletemen...
Én is próbálok diétázni (paleo-hoz közelítek), több-kevesebb sikerrel. Az a baj, h így is elég vékony vagyok (184 cm, 58 kg), és nem akarok fogyni. És nagyon szeretek jókat-finomakat enni :)
Biztos mindenkinél más jön be. :)
Anya is mondta, hogy borzasztó a keserűsó, itta utána a vizet, ami olyan édesnek tűnt mint a méz.
Mekkora részt néztek meg neked legutóbb amikor voltál?
Igen,sajnos csak ilyen sokára. Nekem volt már ilyen vizsgálatom,hát nekem rendesen megtette a hatását,pedig csak 2 zacsóval kellett inni. A vizsgálat reggelén kellett csak keserűsót innom,nekem meg pont annak nem nagyon volt hatása,amit mondjuk nem bántam:)
De most azt hiszem ilyet nem kell inni majd,szerencsére,mert nagyon undorító volt.
Köszi :)! Én is így gondoltam :). CSak szept. végére tudtak időpontot adni? Az elég sok idő még.
Amúgy remélem ez a hashajtó jó lesz, mert anyukám is volt már ilyen vizsgálaton de neki csak a keserűsó volt hatásos...
Sziasztok,
25én megyek Lukovichhoz tükrözésre. Beszéltem egy hölggyel akinek megadta a telszámát, és ő mondta el, hogy mire kell a vizsgálat előtt felkészülni. A picoprep hashajtót javasolta, és azt mondta, hogy a vizsgálat előtti napon délben egy adag majd du. 5kor a bélbe vigyem fel. Néztem gondoltam biztos valami kúpról van szó, de megnéztem és ez egy por. Most lehet én vagyok a hülye de ezt a két tasak port nem meginni kell? Nem értem miről beszélt.. :D. Köszi előre is. Egyébként aki volt már a dokinál mi a véleménye?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval