Endometriózis! (beszélgetés)
Ez a te döntésed, hogy megműtteted magad. Ha igen, akkor jó helyen csináltasd...vagy kösd ki, hogy nem nyúlhatnak hozzá.. nem tudom mi a jó az esetedben.
Én már nem akarok több műtétet..aztán meglátjuk, mit hoz az élet.
Nekem is ilyen tüneteim voltak az első műtétemkor (amikor sürgősség lett belőlem) de nem mondta adoki, hogy lett volna hólyag endóm... Lehet, hogy volt, csak nem mondta? Lehet, hogy volt, csak nem vette észre??
És ha most Bokor megműt, akkor észreveszi a hólyag endót (ha van)? MR nélkül?
Akinek hólyag érintettségű az endója, annak hogy derült ki?
Valami extrémet éreztetek pisiléskor, ezt elmondtátok és MR-en megnézték?
Mi van ha nekem is hólyag érintettségű csak senki nem tud róla és könnyű műtetésként kezelnek??....
És akit februárban a SOTE II-n műtöttek (én), az még inkább tudja értékelni!!! Nekem szerencsém volt, megnyertem az egyetlen három ágyas és hozzá saját fürdőszobás szobát, ahol az utolsó este pl. már egyedül voltam.
De a többi kórterem 8 ágyas volt és 6 szobához tartozott a folyosón két zuhanyzó és két gusztustalan wc!!!
Egyébként tegnap visszamentem a mellkas rtg-ért (azt hogy tíz percen keresztül ordítozott az admin.velem azt el sem mesélem) és nagyon szépen haladnak a felújítással.
Mondtam ott egy ápolónak, hogy szeencse, hogy nem csak stadionokat építünk... Mire ő: azok is kellenek! Hát vagy nagy focidrukker vagy Viktor drukker :)
Nekem tavaly nyáron volt a műtétem,dög melegben. Már javában folyt az építkezés,5 ágyasban voltam,velem még jött 2 lány egyszerre,megittuk a hashajtót,majd jöttek szólni hogy bizonytalan ideig elzárják a vizet a kórházban,na gondolhatjátok 2 vödör víz mire volt elég.
Intenzíves témához szólva én a hétvégét ott töltöttem.pénteken műtöttek,mehettem volna már szombat este is,de mondták inkább maradjak jobban járok. Csend volt nyugalom alig lézengtek és persze klíma. Vasárnap este mentem ki az osztályra,de pokol meleg volt és én minden este kértem altatót,legalább éjjel tudjak aludni.
Szerdáig maradtam mert hólyagot is műtöttek+ még 1 hétig a katétel is velem maradt otthon:)
Te jó ég. Szegény! :) Ez tényleg mindkettőtöknek kellemetlen lehetett. Nálunk azért ilyen nem volt. Meg kérdeztem, hogy mi van, ha foglalt, erre azt mondták a nővérek, hogy kopogjak be egy másik szobába... De ilyenre sem került sor szerencsére.
De ez a sztori tényleg durva, amit leírtál. Nekem visszamenőlegesen elvetted a kedvem az egésztől, pedig már rég túl vagyok rajta. :D
De hogy ne ijedjen meg senki, nálunk tényleg nem volt ilyen rossz a helyzet. Hogy írjak valami megnyugtatót. :) De pl én olyat is olvastam, hogy valaki olyan rossznak találta a körülményeket, hogy kint akart aludni a folyosón a padon, de az már foglalt volt... Hát ilyet se láttam. De kórház, sajnos ez tény. De aki már volt pl. csak ügyeleten is a Jánosban, az tudja értékelni. :)
Nehéz döntés, de ha mondhatok egy történetet ami velem történt, akkor leírom ha nembánod. épp műtét után tusoltam már le, mármint műtét napjának estéjén, és nálunk a tusoló és a wc egy helyiségben volt. Sajnos az egyik szobatársamra pont rájött a szapora(mert szegény hashajtót kapott ugye), így amíg én tudoltam, addig Ő a plexi üveg mögött kakilt:(
Volt külön wc kint, a folyosó végén, de nem ért volna már ki.
Szóval nem tudom, én ha műtétre adom a fejem vagy még egyszer szülök, tuti "saját" szobát kérek.
Nem tudom eldönteni, hogy az alapítványi szoba a jó, vagy a négy ágyas.
Az utóbbiban az a jó, hogy vannak sorstársak, tudunk dumálni...
De 8 műtött egy wc-re, ez elriaszt... :(
Én sem vagyok az. Téged mikor műtött?
(lehet h korszakai vannak :) )
Én mindkettőt kaptam, a szobatársamnak csak a petefészkével volt gond, ő csak beöntést.
Aha, kell, egyik nővér megkérdezte, hogy "Puncika le van borotválva?" :D
Az 1. verziót kérdeztem.
Ez is érdekes. Van aki beöntést kap, van aki hashajtót... Én vajon mit kapok?
Ja igen. Borotválkoznom kell? Mármint odalent :))
Hogy érted, hogy mennyit? :) Mikor, aznap, vagy úgy teljesen?
Áprilsiban voltam a SOTE I-en, kaptam csomó beutalót. Októberben közepén mentem hozzá először minden (Uh, 2 MR, cocolonoscopia) után, és 2 hét múlva megműtött.
Ha az a kérdés, hogy aznap mennyit vártam, akkor kb 10 percet, mert én voltam kiírva elsőnek. Fél 8-ra kellett azt hiszem teljesen késznek lenni, és elviekben 8-kor kezdődne a műtét. Engem vittek is hamar, elaltattak, de a szobatársaim azt mondták, hogy utána még Bokor doki a folyosón korzózott egy ideig, de én azt már átaludtam. De amúgy 6-kor már keltettek a beöntéssel mindenkit, akinek kellett...
Hát igen, én is mindent ahhoz hasonlítok, hogy mikor bevittek egyik hétvégn kórházba, ahhoz képest miden fájdalom semmiség.
Azért kértem el, mert 2 héttel a műtét után hirtelen fájni kedzett eléggé az alhasam. Mivel az asszisztens nem tudott már beírni arra a napra, odaadta a számát, ha rosszabbodik. De nem lett rosszabb. (De aztán ez terhes téma, bocs:D, de mikor 16 hetesen kiderült, hogy beteg, aztán 2 nap múlva meghalt a magzat, akkor azonnal elértem, ha épp nem ért rá, akkor smsben kérte, hogy írjam le mi a baj, aztán meg vissza is hívott, rögtön mindenben segített.)
Aha!! Hasznos infó :) Köszi :)
Ti mennyit váratok a műtétre?
Szia :)
Hát nagyon érdekes dolgokat írsz... Én vagyok ugyanis az a szerencsés, akit februárban már megműútöttek egyszer endóval, csak akkor a SOTE II-n.
Ott nem volt intenzív, nem volt drain, nem volt katéter... Szóval ez új. Lesz trutyis zacsim??? És katéterem is? A fene :(
Nekem az első endó műtét szinte egyáltalán nem fájt, bár tény, hogy elötte sürgősséggel kerültem be olyan iszonyat fájdalmaim voltak. Lehet, hogy AHOZ képest semmi nem volt a műtét utáni fájdalom. A vállam is kb. csak 10 percig fájt, bár ez is erős kifejezés, inkább "éreztem". Te miért kérted el Bokor doki számát, mi az, hogy "nem jól érezted magad?"
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval