Endometriózis! (beszélgetés)
Szia.
Nekem is volt már ehez hasonló problémám. Én azt szerettem volna, hogy ha olyan fórum van, ahol a már szült endósok gyűlnek össze. Szóval engem meg az zavar, hogy petefészek átfújásról meg beültetésről beszélnek, mert ENGEM MEG AZ NEM ÉRDEKEL.
De beletörődtem. Van itt minden, mazsolázgatni kell.
1. Igen.
2. Ha sima lapar, akkor nem kell ott éjszakázni, csak pár óra megfigyelés. Én azt a pár órát átlaudtam. Katatérrel ébredsz, de mielőtt visszasétálsz a szobádba kiveszik. A trugyis zacsi másnapig marad legalább.
3. Én műtét előtti éjszaka, műtét napján és még utána 1-et aludtam bent. Szóval előtte 1 utána 2 éjszaka.
4. Nem adta meg magától. Elkértem az asszisztensétől, mikor nem éreztem jól magam.
5. Rendesek. Van akinek be nem áll a szája, van aki csak jön és megy. De nem sok dolgod lesz velük. Majd mindig mondják, hogy sétálj. És az segít is. Fájdalomcsillapítót adtak, én az első éjszaka benyomtam mellé egy Frontint is, mert horkolt a szobatársam, mint az állat. Az kiütött. :) A műtét után nekem a kulcscsontom fájt eszeveszetten, majdnem visszafordultam a kocsitól, mikor hazaengedtek, mert odáig felment a gáz, amivel felfújtak, és feszített.
Amúgy persze fájt, de az endó már úgy is megedzett, a műtét után csak jobb lesz. :) Tényleg a séta a lényeg, hogy ne legyen összenövés. Én mikor hazajöttem, akkor gondoltam pihenek, meg fekszem, szarul is lettem. De azt mondták sétáljak, és tök jó lett.
Ami gáz, az az hogy általában 2 db 4 ágyas szobára jut egy fürdő, ami két oldalról nyílik. Nekem ez elég kellemetlen volt, mert a bélérintettség miatt hashajtót kellett innom a műtét előtti nap, így 5 percenként rohannom kellett, és ha épp a másik oldalon elfelejtették visszanyitni az ajtót... na az nem volt kellemes. Bár nem tudom, hogy te milyen szobában leszel, van jobb körülményű is. :)
A méhem mögött.
MINDENKI!!!
Írtam egy-két kérdést azoknak, akiket Bokor doki műtött. Tegyétek meg, hogy válaszoltok... Plííz...
Egyébként teljesen be vagyok tojva. Nyilván nem segít, hogy elolvastam azt a csajt, akit Bokor eltolt... Úgy félek...
Előfordulhat bélvérzés menstruáció közben.
Illetve nekem erőteljes alhasi fájdalmam szokott lenni, ahogy belenyomódik az endó...
Jó hír, hogy megvan az időpontod. A Picoprep használati utasításában benne van, hogy mikor ajánlott bevenni a gyógyszereket.
A műtét időpontját a doki fogja tudni megmondani.
Igen,jul.elejen megyek. Kov.hivaskor szobakerul a gyogyszer,az nem artana... :(
Ha ez megvolt,mikor varhato a mutet?
Remelem a belekhez nem kell nyulni...
Mennyire erezni amugy belul azt a csovet? Inkabb a levego feszitese a rossz?
Ha ott semmit sem adnak,en bevehetek elotte gorcsoldot?
Szia! Mindenkinaz intenzívre megy. Az, hogy meddig maradsz, az attól függ, milyen lesz a műtét, és hogy érzed magad. A bent maradás is attól függ. Nekem 5 napig katéterem volt, így addig nem jöhettem haza. A telefonszámot nyugodtan kérd el, a betegeinek megadja. A nővérek többsége rendes volt, és segítőkész. Kaptam kedves szavakat, még simogatást is :-) Persze volt, aki csak egy gép volt. :-)
A műtét nem fájt, mert aludtam :D Haha! Na, de komolyan. Nem mondom, hogy leányálom, és persze minden ember más. Fájdalomcsillapítót adtak, ha kértem.
Sziasztok!
BOKOR doki MŰTÉT-tel kapcsolatos kérdésem lenne.
Két hét múlva műt. Már volt egy endo műtétem, egy másik kórházban.
Szeretném megkérdezni:
1. itt mindenki az intenzívre megy műtét után?
2. mennyi ideig maradunk ott? Ott is alszunk?
3. műtét után mennyit kell bent aludni?
4. Nektek megadta a számát, hogy baj esetén elérhessétek?
5. Milyenek a nővérek? Nektek mennyire fájt a műtét?
KÖSZÖNÖM :)
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni a Visanne szedőktől, hogy egy műtét előtt mennyivel kell abbahagyni a gyógyszer szedését? Trombózisveszély miatt pl...
Ez most több dolog miatt is fontos lenne nekem, majd megkérdezem persze az orvost is, de még odébb van, hogy menjek Fülöphöz vagy a műtétet végző kórházba.
Sziasztok!
Aki volt a Sote I női klinikán vagy a honvédban Gnrh kezelésen elmondaná a mentét!időpontot kell kérni?Ha igen akkor milyen gyorsan adnak?
Köszi
Lehet, a műtőben van, és azért nem éred el. Szerintem próbáld szerdán hívni 16.30 után.
Én csak a 20-as számát ismerem.
Sajnos nalam is erintett a vastagbel...
Mi fajt,amikor "kellemetlen" volt?
Voltam kismedencei MR-en,sajnos vmi felreertes miatt hasi nem volt,csak ez...
nagyon gaz,ha nincs hasi is?
Nem tudok kolonoszkopiara idopontot szerezni Lukovich dokihoz...
mikor erdemes hivni?
Tud valaki masik tel.szamot,mint a 20-as mobil? :(
Koszonom szepen a valaszt!
Azt nem ertem, hogy akinek vegbelen van az endo, hogy birja ki a tuktozest? Es ha a fajdalmat ki is birja, nem fog megserulni az endo,ami veszelyes, mert szetszorodhat?
Szerintem is csak a lapar mutatja meg, ezert sosem ertettem,h.minek az mr?
köszi mindenkinek a válaszokat! :)
Szuri után 3 hónapra tegnap meg is jött a menzim.... hát a fájdalom gyógyszerrel kordában tartható...de ez a vérzés, hát mintha dázsából öntenék :( volt valaki így?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval