Endometriózis! (beszélgetés)
Hú. Akkor tök jó, hogy túl vagy rajta!
Én nem adtam a nővéreknek pénzt. Senki nem adott, akivel beszéltem. Érdekes. Mondjuk a főnévértől mást nem is várnék, olyan mint egy kivégzőtiszt. :D
Meg tudlak erősíteni az egyik pontban. Mert amúgy bennem eltörtek egy tűt. Aztán nézett, hogy jé, ilyet még nem látott, hogy eltörne, el is teszi emlékbe. Na kössz, örültem én is. :D Meg össze-vissza tologatták, forgatták ki-be, pont úgy ahogy írtad, végül egy altatóorvost hívtak, hogy tegye be. Bár én ennek nem tulajdonítottam nagy jelentősséget. Megesik... Sajnos egyszer gyerekként a Lászlóban rajtam gyakoroltattak egy béna nővért, egyedül voltam, csak falfehér képpel hagytam, voltam vagy 10 éves. Mondhatni már akkor megszoktam.
Az durva, hogy legyek voltak a műtőben. Fúj. A hideg is kiráz. Nem is tudom hogy védhetnék ki, chemotoxszal csak nem fújhatják be... Vááá... szörnyű. Úgy látszik nyáron nem szabad műtétet vállalni, meg kell várni, hogy elfagyjanak a legyek, és ne sülj meg a szobádban... Bár nem tudom melyik jobb, mert biztos forrásból tudom, hogy van olyan műtő, ahol potyog a vakolat a plafonról... Na nem ebben a kórházban, anno még csekkoltam is direkt. :)
Az, hogy Bokor rohan, az ugye megszokott. (Nem akarok gonosz lenni, de én kétszer is voltam bent, és mindkétszer azzal a lánnyal aki nem magánba járt, szinte nem is törődött. Bár ez lehet természetes az egészségügyben, mert akárhányszor sürgősségivel bekerültem, és nem volt magánorvosom, le se szartak, 3 napig bent tartottak, de senki nem jött oda... Ennek nem értem mi értelme. Mindegy.) Jaj, remélem pletykálnak a nővérek csak hülyeségeket, és nem történt meg újra a szörnyűség. :( Ha megtörtént viszont biztos vagyok benne, hogy kiderül, a média szereti az ilyet. De milyen műtétje volt a lánynak? Nagy vagy sima lézeres? Amúgy szerintetek ilyenkor csak ő felelős? Mert mindig két orvos műt. De ha észreveszi, az a jobbik eset ugye... mert akivel megtörtént az a tragédia pár éve, nem vette észre senki, és abból lett nagy a baj. De aláírtuk, hogy ilyen benne van a pakliban, nem? :/ :(
Na jó, csak mivel személyesen érint, meg kell védenem: attól még, hogy fiatal feje van, nem biztos, hogy fiatal. :P Cak mert azt hiszik öcsém húga vagyok, és öcsém csak 17, én meg 25! :) Kecskeméti doktor is kinéz vagy 18-nak sztem, mégis elég jól nyomja már. A doktornőn én is meglepődtem amúgy, de velem rendesen folglalkozott, mert a missed ab után ömlött belőlem vér sajnos. Kétszer kellett lepedőt cserélni. :( Nagyon kellemetlen volt.
Remélem tényleg pletyka csak, vagy a nővérek félreértették, vagy nem tudom. :/ Szeretném ezt hinni, mert Bokornál normálisabb orvost nem találtam, már aki érti is, hogy beteg vagyok, és meg tud gyógyítani, és nem azzal jön, hogy "jaj de szörnyű, hogy meghalt egy ilyen nagy magzat, mert magánal csoda a terhesség" (az ilyeneket pofánrúgnám 41-es tűsarokkal), hanem tudja, hogy igen is teherbe lehet esni endometriózis után, és támogat. Ja, és megfizethető, mert én Fülöpöt soha nem tudnám kiperkálni. De, persze, kitudnám, csak akkor újságpapírba pelenkáznám a leendő gyerekem. Jó, túlzás, meg európai viszonylatban biztos nem drága, de magyarban igen is az.
De te azért örülj, hogy túl vagy rajta! :) Biztos nincs semmi baj nincs, már kiderült volna. Lesznek még szar napjaid, az biztos, de a kontrollon már tuti jó lesz minden. Volt már varratszedésed?
Sziasztok!
Meg volt műtét Bokornál. Nos… akik a rövid verziót szeretnék hallani: túléltem, itthon vagyok és REMÉLEM hogy minden rendben lesz. Aki nem kíváncsi azokra a dolgokra, hogy egy nyitott szemű és fülű ember miket tapasztalt a Baross utcában az ne olvassa tovább.
Befekvésünk napján Bokor doki nem jött be hozzánk. Még akkor sem amikor végzett a műtéteivel. Elrohant. (Hová?)
Megkaptuk előző délután a beöntést. Ami az érdekes: a cső végére nem tettek rá egy kis vég szerűséget, csak a csupasz csövet dugták fel. Nyilván nem fájt, de nem hiszem, hogy ezt így kéne használni.
A nővéreket úgy jellemezném: teszik a dolgukat, nincs rájuk panasz. A legtöbb készségesen válaszol, ha kérdezed. Ha pénzt adsz nekik még kedvesebbek, többször jönnek be. Pénz adás esetén nem mondják, hogy „jaj, nem kellett volna” vagy ilyesmi. Elteszik és megköszönik. A főnővér konkrétan kinyitotta a zsebét.
Azt hogy hányadik leszel a műtéti sorrendben előző este tudod meg. Másnap jönnek érted a kis csomagoddal együtt leültetnek az intezív elé. Azt, hogy mi kell a csomagba tenni: nem kell megjegyezned mert ügyes módon adnak egy kis listát, így összekészítheted. Ha szólítanak bemész az intezívre, leteszed a leendő ágyad mellé a csomagod és besétálsz a műtöbe. Innen érdekes volt a helyzet:
Különböző történeteket tudok mesélni:
1. beteg: beszúrták a tűt a kézfejébe. Toszogatják, tologatják , nem megy feljebb… „jaj, valamiért folyton elakad… Vegyen egy nagy levegőt… jaj, nem megy feljebb. Elnézést ki kell húznom”… Bedugták a kézfejen egy másik helyre. „Ez jónak tűntik… Nem csíp? Nézd meg, szerinted jó? – Jónak tűnik… Hát nem tudom… „ Mire a beteg: húzza ki, tegye be egy harmadik helyre… Az már jó volt.
2. beteg: Lefekszik a műtőasztalra, majd jelzi, hogy legyek (!) vannak bent… Elkezdik kergetni a legyeket…
Jön „A” altatóorvos, bemutatkozik, hgoy ő fogja altatni. Aztán „B”, hogy változás van: ő altatja. Aztán „C”, aki férfi és közli, hogy ő altat. Beteg: maga a 3. ember aki bemutatkozik, hogy altat, döntsék már el….
Ezek után az altatószert kezdték licitálni. Adjunk 120-at… nem, 150-et.. .legyen 180… Ez 50%-os eltérés az első licithez képest!!!!!
Műtét napján Bokor doki nem jött be elmesélni, hogy mi történt. Másnap igen, de akkor is nagyon rohant.
A rossz hír: az osztályon ismét van egy lány, akinek kilukasztotta a vastagbelét. A nővérek suttogták. Ha ők kamuznak, akkor én is.
Állítólag mindez azért történt már megint sok műtétet vállalt egy napra… Másnap a lányt újra műtötték.
Vizitelni 20 éves lányok szoktak nagy fülbevalóval. Az egyiktől megkérdeztük hogy miért érdeklődik az állapotunk felől, mert nem értettük. Kiderült, hogy ő az orvos….
Hát ennyi. Ha van kérdés, kérdezzetek nyugodtan.
Köszi szépen a válaszokat!
lizike.lizike sajnálom, hogy még mindig fáj a hasad!Én tényleg azt hittem ezzel, hogy megműtenek megszabadulok a fájdalomtól!
Ami igazán kiakasztott az a mennyisége, nekem ennyi még soha nem volt.Ha ez így marad én nem is tudom mit kezdek vele.
Szerintem ki lehet, ha még kezdetleges, mondjuk elsőfokú, de ahhoz tényleg iszonyatos életmódváltás kell, meg sok mozgás, meg kismedencetorna. Én makrobiotikáztam, a paleodiétával nekem az volt a bajom, hogy a sok recept tele van vöröshússal, ami meg tilos. De a makro meg nagyon szar. :) Miért nem szeretnél rendes műtétet?
wwww.noiegeszsegert.hu Itt vannak olyanok, akik kigyógyultak belőle, és lett babájuk is, de tényleg az új életmód lett az életük (és munkájuk is).
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni a fórumhoz. Pénteken volt a lapar műtétem, ahol csak bekukkantottak, de nem műtöttek le/ki semmit. Vettem mintát citológiára, mert kiterjedt, orvosom szerint több apró sok helyen lévő endometriózisom van. Szerintetek műtét és szuri nélkül is ki lehet gyógyulni diétával és sporttal? Babát szeretnénk, már két lombikon túl vagyunk (férjnél is probléma).
Néztem a Paleo diétát. Valakinél bevált esetleg?
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
A műtét utáni első menstruációtok milyen volt?Érezteteke változást, megszünt a fájdalom?
Nekem elég furán alakúlt.Barnázgattam 2-3 napig aztán átváltott élénk piros színűre ez a mensi várható napja előtt volt 3 nappal.azt hittem teljesen ki lettem cserélve nem éreztem semmit.Aztán amikor ténylegesen itt volt a mensi napja, az megint rémálom.Ugyanúgy fáj a hasam és a mennyisége is szokatlanúl sok!
Sziasztok! Nemrég olvastam egy fordítást az egyik honlapon, amelyben azt taglalják, hogy az endometriózist paraziták okozzák. A méhből kiindulva széthordják a méh szöveteit a hasüregbe. Ha kiirtjuk a parazitákat, akkor elmúlik az endometriózis is. Már annyi elméletet hallottam, de ez nekem is új. :)
Csinált esetleg valaki méregtelenítést és utána jobban volt?
Sziasztok!
Ma elfogy a Visanne-om és (ha sikerül megrendelnie a patikának) csak kedd este vehetem be a követkeőt. Vajon nagy gáz ha kihagyok egy szemet?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval