Első babát váró kismamik! (beszélgetés)
Nekem is vannak "virnyíkolós" napjaim.
Csak mostanában érzem magam ilyen energikusnak. :)
JohnR, nekem is szokott, de hamar elmúlik. Minden nyomódik, húzódik, teljesen át vagunk szabva :-))).
Remélem, már jobb kicsit. Nálunk már lassan jön a tavasz. Ma madárkoncertünk volt egész nap.
Sziasztok csajok!
Lenne egy olyan kérdésem h nektek volt e már olyan érzésetek h miután kijöttetek a mosdóból belenyilalt az alhasatokba? Mert nekem ma többször is és nem tudom hova rakni ezt az érzést.
Csajok én most úgy érzem nekem mennyei ez a terhesség. :) Éjszaka alszom, nappal fáradt nem vagyok. Úgy érzem annyi energia van bennem, hogy kicsattanok.
Ma meg leptek a testvéreim, ( ők lesznek a keresztszülők) megvették a kiságyat.
Szóval ma nagyon jó napom volt. :)
Nálunk elég rossz az idő, most éppen esik az eső, ebből kifolyólag a baba se olyan aktív. Ha rossz idő van, akkor ő is kicsit lustább.
Ilyen időben én is kicsit fáradékonyabb vagyok, aludtam is 1 órát. Éjszakánként én is sokszor felébredek, meg hülyeségeket álmodok össze.
Aludni??? Kb 2 napja nem sikerül, 1-1 óra a rekordom. Olyankor is vadabbnál vadabb álmaim vannak, úgyhogy reggelre olyan vagyok, mint egy zombi. Ráadásul most járok vezetni tanulni és hát nem is volt kedvem ma menni. De hős voltam és elindultam, nem is bántam meg. Legalább kiszellőzött kicsit a fejem. Olyan béna sem voltam, mint legutóbb...talán van még remény! :-)
A mennyei állapotot még nekem sem sikerült elérni, valszeg nem is fogom.:) Inkább olyan, mint vmi túlélő program. Most tartok a hogyan tartsam bent még 3 hónapot résznél? Aztán gondolom jön majd a hogyan tartsam életben fejezet?
Hogy vagytok ma lányok? Én állandóan aludnék. Kicsit gyengének is érzem magam, a hasam is vacakol. Sokszor eszembe jut, hogy mennyiszer hallottam, a terhesség mennyei állapot. Hát, a mennyei részt én egyszer sem éreztem, sajnos.
Muszáj erőt vennem magamon és kislattyognom kicsit a levegőre. Olyan szépen süt a nap.
Elôkészületek: mivel a 29. hét végéig dolgoztam, így visznylag késôn kezdtem el beszerezni a dolgokat. Most úgy àllunk, hogy a babakocsi és a bababùtor (kisàgy, pelenkàzô, szekrény) meg vannak rendelve. Ezen kívül összeszedtük a gyerekes baràtoktól, csalàdtagoktól az.àltaluk felajànlott dolgokat (légzésfigyelô, mérleg, zenélô forgô, àgynemû, jàtszószônyeg, sterilizàlô, babarucik).
Viszont mivel egyelôre nincs hova pakolnom, a 6 zsàk babaruha méret és típus szerint szètvàlogatva az àgynemû tartóba került, és akkor kezdem a mosàst, vasalàst, amikor megérkezik a szekrény.
Még jó pàr dolog hiànyzik a kelengyébôl, de jövô héten elindulok egy komolyabb beszerzô körútra és igyekszem mindent megvenni a listàmnak megfelelôen.
Hàt igen, egy-egy nyugodalmasabb napjukon bizony képesek ràhozni az emberre a fràszt. Én mindig próbàltam úgy kezelni a dolgot, hogy nekik is vannak lustàbb és aktívabb napjaik, így igyekeztem nyugtatni magam, amikor nem nagyon mocorgott. Ez egyébként a mai napig így van. Ahogy olvastam ebben a korban a nap 90-95%- àt alvàssal töltik a Pocaklakók.
A légzéssel szerencsére nincs gond. Koràbban elôfordult,h.beszorult a levegô,de az utóbbi idôben ilyesmi nem jelentkezett.
Bocis, gyönyörű neve lesz a kiskirálylánynak. Olyan kevés itt a kislány, lenne kérője innen :-) bőven!
Te is most kezdted a 25. hetet?
Drága Mea, nagyon köszönöm. Igyekszem nyugton maradni lélekben, néha nagyon nehéz. Pl a tegnap nem nagyon éreztem, alig tudtam elaludni, hogy most mi van. Gondolom, szabadnapot vett ki a drága :-), ma már ficánkolt. Nekünk is kisfiúnk lesz, kis akrobata az utolsó ultrahang alapján, úgy hajlik, mint a nád a drága.
Nagyon vigyázz magadra! Örülök nagyon, hogy hat a gyógszer és sokkal jobban vagy. Biztos már egyre nehezebb lélegezned is, ugye? A kis picurok mindent felnyomnak bennnünk. Én néha elég nehezen kapom a levegőt, és azon gondolkodom, ha most ez van, mi lesz később, ha növöget.
Örülök, hogy neked apuka is így várja.
Imádok kismama lenni de énis várom, igazából belese tudok gondolni mi lesz, ha majd a kezemben tartom a kicsit.
Imádom a gyerekeket, de nem tudom majd milyen érzést vált ki a saját picim :)
Lea már én is alig várom h megszülessen a babus és anya legyek. Apusról nem is beszélve.
Bocis listám az nekem is van, még egy csomó minden hiányzik. De most nekem első a pihenés, úh majd később foglalkozom vele. Ha már tényleg nem lesz semmi gond, meg a szoba is meglesz.
Mea remélem helyrejön a pulzusod. Szép nagy baba lesz.
JohnR, ez a fájdalom szerintem teljesen normális. Én egészen fent a combhajlatban éreztem és kb. a 23-24. héttől jelentkezett. Hol tompább, hol erősebb volt. Néha nagyon nehezen tudtam felállni vagy elindulni, de mostanában szerencsére elkerül. Azt olvastam, hogy a méhszalagok nyúlása okozhat ilyen kellemetlenséget.
Pihenj sokat, ahogy az orvos kérte!
Lia, örülök, hogy hazaengedtek a kórházból!
Nekünk is kisfiunk lesz. A nevét apukája után kapja: Ádám lesz:)
Bazsalikomm, tudom, hogy nagyon nehéz, de muszáj uralkodni az aggodalmakon és a lehető legpozitívabban hozzáállni a dolgokhoz! Hidd el, hogy nem lesz semmi baj! A Baba túlélési esélyei hétről hétre rohamosan nőnek, egyre erősebb és fejlettebb lesz! És szerintem még legalább 10 hetet bent fog tölteni a jó meleg és biztonságos pocakban a Te Picurkád! Kitartás Drága! Csak a jóra gondolj és pihenj, amennyit tudsz!!!
Velünk minden rendben ma vagyunk 33+1 hetesek. A héten voltunk a 32 hetes UH-on. "Kicsi" fiunk becsült súlya 1940 gr:) Szóval úgy tűnik nem lesz éppen aprócska, a szonográfus 3500-3600 gr-os születési súlyt prognosztizált. Szerencsére jó irányba fordult, úgyhogy most már fejvégű fekvésű:)
Az utóbbi két hétben reggelente nem voltam jól, szédültem, ugyanakkor azt érzem, hogy nagyon zakatol a szívem. A vérnyomásom általában 100-110/60-75; viszont a pulzusom: 110-120 között mozog... Így az UH után elküldtek belgyógyászatra, ahol csináltak EKG-t, és írtak fel Beta blokkolót, ezzel remélhetőleg kordában tudom majd tartani a pulzusom. Egyelőre bevált a bogyó.
Tovább akartam fejleszteni magam a szakmámban de most anyaként fejleszthetem magam. :) az sem olyan rossz, sőt :)
A Richárd egyébként tényleg szép név :)
Szép nevek. Majd csak sikerül dönteni . Nekünk rengeteg variációnk volt, de csak a Richárd volt az amire azt mondtuk mind a ketten h ez az!
Nekem van olyan ismerősöm akinél mind a két gyerek nem tervezett volt. Az elsőnél még suliba járt. Mégis sikerült neki befejezni a sulit,meg el is tudott helyezkedni utána.
Nekem még babakocsim nincs de ezt a keresztszülők akarják mindenáron megvenni. :)
A bútorokat én is megrendeltem, a jöv héten kéne érkeznie.
Szóval nekem sincs még meg minden. Majd apránként, minden meglesz:)
Baba ruci nállam is özönnyi ennyit el sem hord egy baba szerintem, de nem tudok ellen állni a cuki babaholmiknak :)