Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Első babát váró kismamik! fórum

Első babát váró kismamik! (beszélgetés)

2014. ápr. 3. 11:12
Kitty.Érdrekes némelyik doki:-(a barátnőmnek méhen kívülit állapítottak meg először,aztán másiknál kiderült nem az:-/
2014. ápr. 3. 10:54

Szia Anemone!

Hűűű 20 hetes... akkor te már tudhatod, hogy kisfiú vagy kislány:)

Ezek az időhúzó vizsgálatok nekem is az agyamra mennek. Már nagyon izgulok a holnapi integrált teszt miatt, aztán várhatok hetekig, hogy mehessek még egyszer. Remélem a kettőnek az eredményét hamar közlik.

Egyébként ti szeretnétek tudni a baba nemét vagy inkább a meglepetést választjátok? (a barátnőm "kikészített", hogy kivárta a 9 hónapot. már majdnem felhívtam a dokiját, hogy legalább nekem árulja el:D)

2014. ápr. 3. 10:41
Nagyon örülök, hogy rátok találtam :-) hát vissza akartam menni hozzá a pozitív tesztemmel,hogy magyarázza meg ez hogy lehetséges,de férjem lebeszélt róla mivel magán orvos és ne fizessünk neki csak ezert :-/ Hematóma remélem eltünik majd a jövő hétre!!!
2014. ápr. 3. 10:14
Sziasztok!20 hetes vagyok,már túl vagyok a magzatvíz vizsgálaton is,csak az eredményt várom.Sajnos azt 3 hétig húzzák.Nekem ez jövő hét.Hallot valaki a magzati adókedvezményről?állítólag betöltött 90 napos terhesség után jár.
69. keresztesildi (válaszként erre: 66. - Kitty986)
2014. ápr. 3. 09:58

Üdv itt! :)

Elég érdekes dokit fogtál ki elsőre...

De az a lényeg, hogy minden rendben van! :)

2014. ápr. 3. 09:28

Szia Kitty! Gratulálok!

Frankó orvost fogtál ki... mi a fenét látott?!?!

Drukkolok, hogy a hematoma ne okozzon semmi zűrt!

67. Ankamacko (válaszként erre: 65. - Keresztesildi)
2014. ápr. 3. 07:58
A legjobb, hogy nem is nekem kellett szólni, hanem magától jutott eszébe:)
2014. ápr. 2. 20:34
Sziasztok :-) csatlakoznék :-) A mi történetünk elég érdekes. Mi tavaj döntöttünk úgy, hogy januártól nem védekezünk. Decemberben már nagyban szedtem a vitaminokat, mindent elolvastam mi segíti a termékenységet be is szereztem. Elsőre nem sikerült kicsit elkeseredtem, akkor el is döntöttem, hogy meglátogatok egy nőgyógyászt mert ugye illett volna már előbb is. Február 7.én voltam a dokinál akitől megérdeklődtem,hogy ha nekem 3.án 4.én volt peteéresem akkor ő azt most látja -e. Azt mondta igen,megvizsgált azt mondta peteéresem nem volt, de van méhsövényem. Utánna is olvastam sok rosszat olvastam róla igy meg akartam müttetni. Meg is beszéltük, ha megjön és elmulik akkor műtenek. Közben nekem késik de késik....eldöntöttük tesztelünk bár peteéres nélkül nem nagy esélyt láttam arra,hogy terhes lennék. Február 24.én teszteltünk, láss csodát pozitív :-) Nem akartam elhinni akkor már egy hete késett, azt hittem az idegességtől. Voltunk másik dokinál :-) Január 21.én volt meg utoljára és hát ő 3.-4.ét saccolt, hogy akkor volt peteéresem, én tudtam, hogy akkor volt mert éreztem. Méhsövényt ő a mai napig se lát :-) úgy, hogy kicsit döcögősen, de beleptünk a 11. hétbe :-) mert sajnos van hematómam ami miatt kétszer is volt barna folyásom. Most itthon vagyok fekszem meg szedem az utrót. Boldog babavárást mindenkinek!!! :-)
65. keresztesildi (válaszként erre: 64. - Ankamacko)
2014. ápr. 2. 19:26
De rendes! Én ezt fel se merem vetni... Egyedüli alkalmazott vagyok egy házaspár főnökséggel.
2014. ápr. 2. 17:39
tavaly még nekem is az volt, de a főnökömet megszállta valami jó szellem és arra való hivatkozással, hogy biztos hamarosan jön a baba, alaposan felemelte a fizumat.
2014. ápr. 2. 17:31
Nekem így is, úgy is éhenhalás lesz, mert a hivatalos fizum az lófütty...
2014. ápr. 2. 17:07

Na sikerült kiderítenem a tgyás, gyed kérdést.

A tgyást a 2013-as fizu alapján számolják, de a gyed igénylés már átlóg 2015-be, úgyhogy az a 2014-es fizu alapján lesz.

Így szerencsémre csak az első 6 hónap lesz "soványka":)

2014. ápr. 2. 15:18
Még én is meglepődtem, hogy ilyen gyorsan eltudtam mindemt intézni :)
2014. ápr. 2. 13:26

Jaajjj, de jó, gratulálok Marcsyka:))

Nagyon gyorsan haladnak nálad az események. Én pénteken megyek az integrált tesztre és kedden fog először látni a védőnő.

Labor, háziorvos, ekg... majd valamikor ezután.

2014. ápr. 2. 13:16
Szuper, hogy már láttatok is valamit :)
2014. ápr. 2. 13:09
Na sziasztok! Megvizsgàlt a doki , aztán hasi ultrahang és közölte, hogy van egy kis terhességem :) 5 hétben járok és látott egy 5mm es petezsákot. Na meg megkérdezte, hogy mióta van hátra nőve a méhem? Èn meg csak lestem, mondom: fogalmam sincs ezt eddig nem mondta senki, de a Védőnő felvilágosított, hogy ez nem okozhat problémát. 2 hét múlva kell vissza mennem megnézi, hogy nőt e a terhességem és akkor ad igazolást betegállományba vételhez. Holnap vérvétel. Voltam házidokinál is, keddre adott időpontott ekg-ra. Aztan holnap vérvétel után bemegyek a munkahelyemre és beszélek a fönökömmel, arra gondoltam hogy megkérdezem nem megoldható e hogy erre a másfél hétre kiveszek szabit. Amuy majd csak hétfőtől kellene mennem dolgozni, mert a hétre még kiirtak. Most már csak abban reménykedem hogy szépen fogunk fejlődni és nem lesz semmi probléma :)
2014. ápr. 2. 08:56

Nos Marcsyka???:)

A babaexpón jól felhúztam magam, mert én sajnos szombaton is dolgozom. Még nem vennék semmit, csak ötleteket merítenék... Na mindegy.

Láttátok tegnap az RTL híradóban az új hiperszuper magyar orrszívót?

A könyvelő tegnap elfelejtett utána kérdezni a tgyás kérdésnek... mára ígérte, amint tudok, jövök az infókkal.

56. keresztesildi (válaszként erre: 55. - 841dda9c93)
2014. ápr. 2. 08:31
Majd gyere a hírekkel! Megy a drukk! :)
2014. ápr. 2. 04:42
Nem tudok aludni az izgalomtól! Remélem jó hírekkel tudok majd szolgálni! Szorítsatok!
2014. ápr. 1. 19:59

Sziasztok!

Marcsyka gratulálok!!! :) :) :)

Ankamackó,egyetértek!! Mi megbeszéltük(én kezdeményeztem),hogy augusztusig ne vegyünk semmit,mert előtte itthon kell kicsit átrendezni a kecót,némi befektetéssel... Előbb az legyen meg,aztán a babaholmik...de néha annyira be vagyok zsongva,hogy legszivesebben mindent azonnal megvennék!!!

Ráadásul tegnap megláttam ezt a babaexpo reklámot,ami jövő szombaton lesz..hát rágcsáltam uracskám fülét,hogy menjünk el! :):):):):)

Babakocsink már van,kaptunk...Egyszerű,p.ierre c.ardin de nem hibátlan sajnos,ezért lehet,hogy veszünk másikat..De azt tényleg csak a legvégén! :):):)

Tsillatska szorítok,hogy minden rendben legyen!

2014. ápr. 1. 14:11
Ti milyen babakocsiban gondolkodtok? Nekem nagyon tetszenek a 3 funkciósak, de nem tudom, hogy a mózest mennyire lehet kihasználni.
2014. ápr. 1. 13:21

Sziasztok!

Nálunk szintén első baba, kalkulátor szerint november végén érkezik. Április 7-én megyünk nőgyógyászhoz ultrahangra, akkor már a szívhangot is hallhatjuk.:)

Szerencsére az én munkahelyemen nagyon megértőek voltak, a rengeteg (napi 3 óra) utazást nem kultiváltam, úgyhogy a háziorvosom kiírt erre a hétre, jövő héten pedig a nőgyógyásztól kérek javaslatot táppénzre.

Szerencsére elég jól vagyok eddig, néha kis hányinger, szédülés, sok-sok alvás, fájó cicik, egyszer-egyszer hasszurka.

Remélem így is marad.:)

Szép napot Nektek!

2014. ápr. 1. 12:51

Óóóó, ne is mondd... én egy csomó dologba nem is akarok belefolyni, pl. a szülés "nagy" megélése számomra annyi, hogy legyen kinn és kész. A babát akarom és csak annyi infót a bennem zajló dolgokról, hogy, neki minden szükséges dolgot megadhassak:)

Szerencsére nekem csak egy görcsölős napom volt még az elején, akkor napokig ettem a MagneB6-ot, de azóta nyoma sincs. A fejfájás volt kitartó cimborám majdnem 2 hétig.

2014. ápr. 1. 12:22

Az ilyen gyed meg tgyás és társai nekem is kínai. Nekem alapból egy csomó minden kínai ami egy várandóság alatt történik! Még jó, hogy nekem itt van a nővérem aki 20 hetes kismama :) ugyhogy ha minden rendben lesz akkor együtt fogunk babázni :)

Ti amugy nem szoktatok görcsölni? Mert én már lassan másfél hete görcsölök, szinte minden reggel arra kelek fel. Szerintetek ez normális?

2014. ápr. 1. 09:52

Hívtam közben egy ismerős könyvelőt is, aki délutánra azt ígérte, hogy alaposan utána néz. Majd megírom, hogy mit derített ki.

Eddig tök jól éreztem magam, mert tavaly szeptemberben kaptam jó kis fizetésemelést és abban ringattam magam, hogy jó lesz a járandóság, de tegnap elég vegyes dolgokat olvastam. Ha 2013-at számolják, akkor szegény párom túlórázhat:(

2014. ápr. 1. 09:46
Nekem az ilyen-olyan -gyások magasak. Azt se tudom, hogy ki kivel van, egyik vagy isszák :D
2014. ápr. 1. 09:06

Üdv Bab! Én borzasztó türelmetlen vagyok. Legalább már nyár lenne, hogy alakíthassuk a lakást, vásárolhassunk... na majd csak eljön az is:) Hivatalos időpontom nincs, de a kalkulátor okt. 18-at dobott ki.

Én fél állásban hangszerbolti eladó vagyok, a másik felében meg zeneiskolai titkárnő, úgyhogy ezek sem húzós melók, de nincs egy normális szék a munkahelyemen. Bár szék vagy zongoraszék... nem túl kényelmes egyik sem:)

Marcsyka a legjobb barátnőm is boltban dolgozott és a kolléganői kifejezetten szemetek voltak. Volt, hogy a vevők segítettek neki a rekeszeknél, ládáknál. Tök szívesen dolgozott volna csemegepultban szinte végig, mert jól volt, de emiatt 5 hónaposan ment táppénzre.

A tgyás, gyed számításról mit tudtok? Ha okt-ben szülök, akkor a tgyást a 2013-as, a 2015-ben igénybe vett gyedet meg a 2014-es bérből számolják majd vagy mindet a 2013-asból?

2014. ápr. 1. 09:01
Ma reggeli Gabriel teszt is 2 csíkos lett, ugyhogy most már semmi kétség, hogy valaki van a pocimban :) igaz az első 2 percben halvány volt és utánna kezdett el erősödni, de az még valószínű attól van, hogy még fiatal terhességről van szó. Alig várom már, hogy a doki is megerősitse ezt a dolgot, mert addig azert van bennem még egy kicsi félelem. De holnap reggel megyek, ugyhogy szurkoljatok :) Vigyázzatok magatokra és a Kis pocaklakókra :)
2014. márc. 31. 20:53

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni,ha lehet.. :)

Nekünk január 20-án lett pozitív teszt,kettőt is csináltam,gyors egymásutánban,mikor az elsőn megjelent a második csík is,gyorsan megcsináltam a másikat,hogy nem csak a szemem jojózik-e? :D

Rá egy hétre mentem dokihoz,akkor már 6 hetes+2 napos voltam..

Ezen a héten töltjük a 16.hetet.. :) Van,hogy lassúnak tűnik az idő,de én kezdettől azt mondogatom,hogy irtó gyorsan el fog telni! Mire észbe kapunk,itt a szeptember!Nemrég voltam a 12hetes ultrahangon,most meg közelít a félidő.. :)

Tényleg,ti mikorra vagytok kiírva?

Mi szeptember 23-ra :) Nemét még nem tudjuk,de kíváncsi vagyok mi lesz!

Én speciel nem dolgozok,gyárban voltam,ahol nem tudtak könnyített munkát adni,ezért első adandó alkalommal megszüntették a munkaviszonyomat. Most párom keresetéből élünk,abból készülünk az előttünk állóra...

Veletek mizujs? Remélem leszünk még többen is!

Puszi mindenkinek!!!

2014. márc. 31. 20:18

Én búvárboltban vagyok eladó. Néha ott is kell pakolni, de annyira nem vészes. Majd a nyár lesz húzósabb, nálunk az a szezon, most eléggé unalmasak bent a napok.

Ha gáz lesz én is szó nélkül kiíratom magam.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook